WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ojej tak jak piszesz zawsze cos...oby bol szybko przeszedl...
    ja pije druga herbatke z cytrynka:)
    aha no i juz co mialam to ogarnelam reszta po poludniu i jutro

Aggie lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • pekinka82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam...I no dzieje się :) Czekam na NOWE MAMUŚKI :) trzymam kciukasy <3

Moni&, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-)

Kajoni kochana trzymaj się !!!! już nie możeny się doczekać :-)

dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni :-)

Kamilka a powiedz mi twój gin nie zgadza się na wywyoływanie?pytam bo ja w terminie poszłam do szpitala ale też jakoś dwa dni po termine skurcze się zaczeły ale nic poza tym.
    W szpitalu podali mi oxyt. zeby przyspieszyć i tak się zaczeło ;-)

Kada dziołcha ty jesteś w 37 tc tak naprawdę. Byłaś na Ktg?? co ci powiedzieli??

Nadia ja kochana nie dotrzymam wam towarzystwa do końca bo ja mam CC na 18 sierpnia ;-)

Ja wczoraj bylam w szpitalu. Też mam bolesne twardnienia brzucha. Nie nazywam tego skurczami, no bo chyba te skurcze na które czekamy mają być regularne więc...
    No i na ktg nic nie wyszło, szyjka wysoko, zamknięta. Więc boli mnie tak samo Kada
    Wczoraj wieczorem to myślałam że zwariuję z bólu a to jednak o niczym nie świadczy.
    Lekarz który mnie badał powiedział ze to końcówka ciązy i teraz tak jest i tyle.
    Ale też mi to dziwne że aż tak to boli :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:34

Moni&, Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:

Kamilka a powiedz mi twój gin nie zgadza się na wywyoływanie?pytam bo ja w terminie poszłam do szpitala ale też jakoś dwa dni po termine skurcze się zaczeły ale nic poza tym.
    W szpitalu podali mi oxyt. zeby przyspieszyć i tak się zaczeło ;-)

Mila no on sam wystawil skierowanie do szpitala na wywolanie - jesli nie urodze to 6 sierpnia mam sie rano stawic do szpitala, pisalam ze w planie cewnik jesli szyjka drozna ewentualnie oxy..

MILA lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka a co to za cewnik?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cewnik folleya to taki balonik ktory zaklada sie do szyjki macicy i on sztucznie robi rozwarcie. Zaklada sie go jednak gdy ta szyjka jest drozna bo jak bedzie zamknieta to chyba nie zaloza..

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzieki o tym jeszcze nie slyszalam u nas nie wiem czy cos takiego zakladaja na pewno robia masaz szyjki i podaja oxy

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Mika a Ty jeszcze w Polsce czy już w Czechach? I gdzie będziesz rodzić?
    Kochana ja jestem u rodzicow w lubuskim do momentu az mala z 8 tyg.nie skonczy:-) moj Lubek jest tu ze mna..od niedawna bo remontowal mieszkanko w cieszynie..

Nadia dzieki:-) Tobie tez zycze szybkiego porodu:-)

Ja dzis mam wybuchy goraca..normalnie jak kobieta przy menopauzie:-)

celia lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Aha dzieki o tym jeszcze nie slyszalam u nas nie wiem czy cos takiego zakladaja na pewno robia masaz szyjki i podaja oxy

Ja tez nie slyszalam wczesniej o tym ale czytalam na kwietniowkach i chyba czerwcowkach ze ktores to mialy i syad wiem :-) moj gin mowi ze po ok 12-18 godzinach wypada..

• Macca Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest post od Kajoni na FB, Dziewczyny :)
    Adaś już jest z Mamusią <3

Camille87, Aggie, Nadia, Ruda27, Dodi, Magda2013, celia, MILA, Kajoni lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do szpitala do olsztyna i porozmawialam z polozna dowiedzialam sie ze mimo skierowania to nie jest tak ze od razu wywoluja oni maja inne procedury i ewentualne wywolanie zalezy od stanu mojego i dziecka i powinnam juz jezdzic na ktg jesli chce tam rodzic.. zapisalam sie na jutro tylko ze to 50km i juz sama nie wiem co robic .. oni calkowicie inaczej podchodza bo u nas zero ktg a skierowanie z data oznacza od razu wywolanie a tam badaja sprawdzaja stan dIecka nawet czystosc wod.. jestem w kropce bo jak zaczne rodzic sama to i tak pewnie nie zdaze tam dojechac i skoncze w swoim szpitalu a jednak dojazdy do olsztyna na ktg (nie wiem jak dlugo i kiedy u nich jest ostateczny termin rozwiazania) tez sa i meczace i kosztowne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca wrote:

Cudownie!! :D <3

Kajoni lubi tę wiadomość

• Macca Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno cokolwiek Ci doradzić Kamilka, bo rzeczywiście masz troszkę daleko do Olsztyna. Ale, może warto wybrać się na to KTG do nich, no i do tego sprawdzają stan wód płodowych (a przecież ich stan właśnie Cię niepokoi, jak pisałaś?). Ja bym chyba jednak się wybrała, ale oczywiście to Tyusisz zdecydować sama :)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca wrote:
    Super!!!!

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te wody faktycznie mnie niepokoja ale obawiam sie ze beda mnie Bog wie ile trzymac a u mnie 6 juz zaczna wywolywac..
    W sumie to ktg mnie do niczego nie zobowiazuje, moge pojechac zbadaja mnie i maluszka a przy okazji obejrze szpital ;-)

Dodi, Macca, celia lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni gratuluje rownirz tutaj!!!!

Kamila a mozesz np raz tam pojechac zobaczyc co i jak? Gdyby Ci juz za pierwszym razem wszystko sprawdzili to moze wtedy zdecydujesz co dalej? Uparciusze z Kubunia <3

Camille87, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadalam z mezem i pojedziemy tam moj maz jest tak niecierpliwy ze kazal mi termin na dzis zmienic :P takze jade na 17 dzis, zobaczymy.. ale babka z recepcji mnie wkurzyla bo problem byl ze chcialam wizyte przesunac :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem cipa :P
    Popatrzylam na moje usg z poczatku i fakt termin porodu wychodzi 29-30 lipca ale pierwsze usg z grudnia pokazuje 1.08 :P
    Mam nadzieje ze zrobia to ktg ;-)

Dodi, Aggie, Macca lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietaj ze dla pan w recepcji wszystko generalnie jest problemem ;)
    Czyli jakby nie patrzec to jeszxze nie jestes Kamila po terminie?
    Dobrze, ze dzisiaj juz pojedziecie bo moze sie dowiesz jak sie sprawy u Was maja :)
    Czekamy na wiesci :*

Macca, Camille87, amela lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Pogadalam z mezem i pojedziemy tam moj maz jest tak niecierpliwy ze kazal mi termin na dzis zmienic :P takze jade na 17 dzis, zobaczymy.. ale babka z recepcji mnie wkurzyla bo problem byl ze chcialam wizyte przesunac :/

No i super, że jedziecie... Przynajmniej się upewnisz, że wszystko jest ok, podpatrzysz co i jak w tamtym szpitalu... A głupią babą z recepcji to Ty się nie przejmuj, jeszcze czego! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:22

Camille87, Aggie, celia, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ