X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi terminami-dodatkowy, głupi stres!! Ech

Mój Skarb cicho cały czas...troszkę się powipinał i cichoooo

Taki los....

Camille87 lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na KTG bratowa mnie wpakowala do auta i wywiozla... wiec tak od wczoraj nie czulam ruchow malego wiec zaraz podpieli mnie na ktg skurcze sie pojawiali tetno malego prawidlowe byl moj gin nawet zaraz przyleciał do mnie zrobil mi pozniej usg serce prawidlowe przeplywy tez wody w normie... zbadal mnie palcami i szyjka troche skrocona zamknieta jedynie podtrzymuje to ze wewnetrza otwarta jest za tydzien normalnie na wizyte o ile nie urodze aha no i jak nadal beda slaberuchy zaraz na szpital.... wogole polozna niz mi podpieła ktg wziela wyczula glowke malego zlapala go za nia i hardcore poruszala az mnie bolalo to...

Macca, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, zawsze jest szansa ze cos sie rozwija tylko Ty nie czujesz :P moze jestes jedna z tych szczesciar ;)

A cipa to jestem ja :P zamowilam z Ebay parasolke do wozka, przyszla dzis, wszystko jak trzeba tylko ze czesc nie jest wcale elastyczna, zla, prawie sie poryczalam, napisalam do sprzedawcy ze sprzedal bubel, po czym moj bierze ja do reki i zaczyna wyginac <facepalm> na biegu pisalam maila z przeprosinami :P Darek bedzie musial ja troszke rozruszac zeby latwiej mi bylo ukladac :P

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn Dodi ciezko stwierdzic jak z tym terminem bo z pierwszego usg wychodzi 1.08 ale z kolejnych 29-31 lipca ale mozna powiedziec ze jutro wlasciwy termin jest chyba :-)

Macca no mam nadzieje ze profesjonalnie podejda do sprawy i zbadaja nas! W razie czego na litosc ich wezme ze z daleka jechalam :P

Co do baby w recepcji to z jednej strony ja rozumiem bo pewniw duzo kobiet maja a sprzetu nie i bala sie ze nie przyjade w ogolw skoro tak krece :P nie przejmuje się ;-)

Macca, celia, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Kajoni :) 3720g to całkiem spory chłopak :D

Kamilka ja tak jak dziewczyny radzą pojechałabym chociaż raz, żeby skorzystać z KTG no i obejrzeć szpital. Zawsze będziesz bogatsza o informacje stamtąd :)

Właśnie wróciłam ze spotkania i siedzę przed najlepszym na świecie wynalazkiem czyli wiatrakiem ;D Jeśli to coś za oknem jest delikatnym ochłodzeniem ... to czuję się oszukana :/

Aggie współczuję bólu rąk, dobrze, że chociaż zimne okłady przynoszą Ci krótką ulgę <3

Macca, Camille87, Aggie, Dodi, mala_mi, Kajoni lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, sorki, że się dopytuję, ale ja się tak zupełnie niedawno "odrodziłam" na forum i nie znam szczegółów Twojej sprawy... Czyżbyś miała niespójny termin porodu? Tak jak Kamila?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:30

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze Kajoni jest juz z synkiem!
    Kamilka to daj znac jak tam dzis po wizycie w tym szpitalu. swoja droga dziwne ze nie robia ktg. a jak bedsiesz sie niepokoic i pojedziesz do szpitala to tez Ci nie zrobia bo nie kumam?
    ja wrocilam ze spacerku, ale sie nalazilam, a mokra jestem jak cholera popadalo troche ale i sie duszno zrobilo:/

Camille87, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada czyli wychodzi na to ze tak bolesnie odczuwasz skurcze przepowiadajace bo skoro szyjka zamknieta to nie mogly to byc porodowe skurcze.. :(

Dziewczyny tez uwazam ze dobrze robie jadac bo mi czesto twardnieje brzuch i ciekawa jestem jak maly sie zachowuje podczas takiego skurczu czy przypadkiem tetno nie spada lub nie wzrasta..
    Ciekawe czy wogole te skurcze beda widoczne na ktg hehe :P

Macca, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    super ze Kajoni jest juz z synkiem!
    Kamilka to daj znac jak tam dzis po wizycie w tym szpitalu. swoja droga dziwne ze nie robia ktg. a jak bedsiesz sie niepokoic i pojedziesz do szpitala to tez Ci nie zrobia bo nie kumam?
    ja wrocilam ze spacerku, ale sie nalazilam, a mokra jestem jak cholera popadalo troche ale i sie duszno zrobilo:/

Zrobia ale wtedy zostawia mnie w szpitalu na dwa dni na obserwacje :/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety Kamilko musze to przetrwac najgorzej w nocy ale no coz wazne ze z malym OK bo najbardziej o niego sie bałam

aha waga ok 3300g około bo tylko jak sie urodzi to bedziemy wiedziec

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja ide sie kapac odezwe sie wieczorkiem ;-)

kada24, Moni&, Macca lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama powodzenia na ktg :) oby sie pokazaly jakies skurcze :)

Dziewczyny, takie pytanie, moze glupie dla Was, dla mnie wazne :P chodzi o imie dla malej, wybrane juz jest: Maja, ale ze my w uk, i nie zamierzamy wracac do pl, nie chce zeby ktos wymawial je jak Madża bo mi to po muzulmansku brzmi :/ i myslelismy nad wersja Maya i Maia, wygodniej przeliterowac jest pierwsza wersje, a co do drugiej mama uwaza ze jesli bede chciala zalatwic cos w pl to ludzie beda mysleli ze blad w imieniu jest. Ladniej wyglada tez druga wersja jak dla mnie... aaaa za duzo tego :P ktora jaka wersje by wybrala i dlaczego, prosze o pomoc :D

Moni&, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka powodzenia na ktg:)
    Agus jesli nie zamierzacie wrocic do Pl to wybralabym Maya skoro mowisz ze lepiej to brzmi tam u Was.
    mam pytanie-twardnieje mi brzuch i odczuwam taki nacisk jakby na jelita no i w dole brzucha tez tak macie?

Aggie lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, ja wybrałabym chyba jednak Maya, bo czy w angielskim brytyjskim czy amerykańskim ;) to zawsze będą wiedzieli jak przeczytać czy przeliterować. W Polsce też już się przyjęło to imię z "y" book tego z "j". A Twoja mama ma rację, że jeśli trafi Wam się cokolwiek załatwiać dla niej "papierkowego" w Polsce (obywatelstwo, paszport), to rzevzywiście różnie to może być jeśli chodzi o spelling i częste niedopatrzenia urzędnicze.
    Tak więc ja stawiam na imię Maya, ale to tylko moje skromne zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 15:13

Aggie lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ja też bym wybrała Maya. Faktycznie w Polsce Maia będzie wyglądało jak z błędem, a w Anglii ta wersja w ogóle istnieje?

Aggie lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia w anglii obie wersje istnieja i sa poprawne :)
    Dziekuje za wasze zdanie :) pierwotny plan byl na Maya a potem zaczelam grzebac i dalam sobie dylemat :P powinnam sie trzymac pierwszego zamyslu :P dziekuje jeszcze raz :D

Macca, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya Aggie hehehe

Aggie lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam do domu, jestem zmęczona i wykończona tym upałem...

Kajoni gratuluje Kochana <3

Kamilka fajnie że dziś pojedziesz, zawsze będziesz wiedziała więcej, trzymam kciuki i czekam na info

Aggie ja bym wybrała zdecydowanie Maya !

Kada współczuje tych bolesnych skurczy :(

A u mnie nic się nie dzieje, nad ranem troche brzuch twardniał i pobolewał a teraz nic.

Ide się wykąpać bo oszaleje na tym swarze..

Aggie, celia, Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie leje :) zbawienie

Nelus lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca wedłg om 18 sierpnia. Ale mój gin ostatnio na wizycie oglądał moje usg i powiedział że trzeba się sugerować terminem z usg z pierwszego trymestru-a tam najróżniejszy termin to 28 sierpnia i nim cyt."będziemy się sugerować" a to już 41 tydzień ciąży. ..i już mam mętlik

A pokłóciłam się z mężem, ja jak idiotka stoję i smaże głupie schabowe a on...ech szkoda słów i teraz moich nerwów i łez teraz!!! Wyje jak głupek!!!
    Kopnijcie mnie w tyłek

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ