Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Eva dokładnie Contraction Timer ale jest tego mnóstwo więc co kto lubi
Jest to bardzo wygodne, bo klikasz tylko start jak zaczyna się skurcz i stop jak się kończy a aplikacja zapisuje jak długo trwał skurcz i w jakim odstępie czasu występuje
A ja dziś czuję coś dziwnego w brzuchu.. Takie dziwne ruchy, jakby delikatne pukanie, ale to nie jest czkawka. Czuję to po prawej stronie brzucha, jest to nieregularne ale ciągłe.. Tak jakby mały dawał mi "pstryczki" od środka Dziwne.. Też czujecie coś takiego?MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
kada a na kiedy masz termon wg om? masakra jeszcze tym bardziej ze masz takie skurcze bolesne. ja myslalam ze ty juz dawno urodzisz bo przexiez lekarz powiedzial ci ze daje Ci tydzien a tu nic. a moze masaz szyjki by ci pomogl? ja w poniedzialek mialam twarda szyjkke 0,5 cm a dzis juz miekka i prawie zgladzona, rozwarcie a Daria tez miala dea masaze szyjki i juz dzis moze urodzi
ciekawe jak tam Lanusia.MILA lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Sylka wrote:A ja dziś czuję coś dziwnego w brzuchu.. Takie dziwne ruchy, jakby delikatne pukanie, ale to nie jest czkawka. Czuję to po prawej stronie brzucha, jest to nieregularne ale ciągłe.. Tak jakby mały dawał mi "pstryczki" od środka Dziwne.. Też czujecie coś takiego?
też tak nieraz mamSylka lubi tę wiadomość
-
Mila no wlasnie ale co zrobic jak malej sie nie spieszy ? juz sie ucieszylam ze dzis urodze a to nie tak szybko
Mila powiedz mi a takie skurcze przepowiadajace porod jakie sa dlugie ?tzn ile trwa jeden np?
Kada 3400g to mala waga ? hmm... nie wydaje mi sie.
Sylka ja raczej nie kojarze nic takiego u mnie
MILA lubi tę wiadomość
-
Kada u mnie w pn mala miala glowke 330mm co wychodzi na 37t3d. A kosc udowa 74mm co daje 39t3d.
Jak 12 lipca bylam na usg 3d w galerii kosc udowa miala tez 74mm z tym ze tam wyszlo ze to 37t6d
I jak ja mam to rozumiec ?
A co ma brzuch wspolnego z waga? -
Kada coś dzisiaj jest słaby dzień wizyt....
Moni one zawsze u nas wpisują, a to że rano są śniete to już zostawie bez komentarza.
Nie potrafią poprawnie sprawdzić i takie głupoty wpisują mi w kartę ciąży.
Mila nie ma sensu na koniec zmieniać lekarza. Z jednej strony dobrze że nie bagatelizuje tch ciśnień na wizytach...lepiej zapobiegać niż potem być w szoku...
Ciesze się że wypisze mi skierowanie do szpitala i może wszystko się ułoży wcześniej. ..
Nasze kobitki rodzą. ...
Coraz mniej nas zostanie. Patrzyłam na listę-to sporo dziewczyn z końca sierpnia się nie odzywa.MILA lubi tę wiadomość
-
Magda u mnie było tak że kiedy się zaczynało obudziły mnie takie delikatne skurcze. Były krótkie i w dłuższych odstępach czasu ale regularne. I głównie to zwórciło moja uwagę że sie zaczyna bo były właśnie regularne. Potem z godziny na godzinę stają się coraz mocniej odczuwalne i coraz dluższe i tak aż do momentu aż masz dosyś bo tak boli ha ha ha pocieszam co Tzn wiesz każda przechodzi to inaczej więc nie chcę niczego sugerować czy straszyć. Ja miałam poród i tak podkręcany oxytocyną zeby wszystko przyspieszyć ale widzisz, skurcze były straszne, bolało jak skurczybyk a rozwarcia prawie nie było, tzn bardzo wolno szyjka się rozwierała. Ale inne miały tak że szły na badanie a tam rozwarcie 6cm (skurczy zadnych nie czuły, nic nie bolało) potem dopiero bolesne skurcze i w 2h dziecko na świecie - nie ma reguły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:20
celia, Moni&, Sylka, Niebieska, Lanusia93, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość