Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane właśnie wróciłam....
Ech ja na pewno zwariuje niedługo bo co wizyta to co innego słyszę.
1) na pomiarach ciśnienie miałam 150/80 masakra, położna mi wpisała 36 tydzień-nie chce przeklinać ale.....co za kretynki, nie potrafią policzyć tygodni....:,,,-(
2) szyjka 2, 5 cm zamknięta. Ostatnio tj.15.07 już była krociusieńka-no patrzcie, cudownie się wydłużyła!! I jak tu nie klnąć......:-,,,, (
3)dostałam skierowanie na ktg na 19.08-na dzień porodu wg om
4) znowu lekarzowi się nie podoba to moje ciśnienie. Dostałam zapobiegawczo dopegyt (Moniu Ty go łykasz i jak Kochana po nim?) Mam duuuuuże obrzęki-to źle
5) pobrali mi krew na białko w surowicy itd. 13.08 czyli za tydzień mam wizytę. Mamy przeanalizować wyniki badań. Lekarz powiedział że ze względu na ciśnienie na pewno nie pozwolu żebym rodziła 28 sierpnia-tak jak na tym popieprzonym usg z I trymestru wyszło i da skierowanie do szpitala na wywołanie porodu....
Mam mętlik w głowie....liczę na rozwój samoistny sytuacji...echMILA, celia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Sorki, że ja ostatnio taka milcząca, ale mój Paweł ma w końcu więcej pierwszych zmian - do tej pory miał ciągle drugie - to więcej się widzimy i coś szykujemy, dokupujemy ostatnie rzeczy dla malutkiej i ogarniamy już wszystko żeby było dopięte na ostatni guzik. No i ja przy okazji wysypiam się za dwoje, nacieszam się ostatnimi przespanymi nocami. Wchodzę w ogóle po dłużej nieobecności, a tu się tyle dzieje, tyle zmian, że nie jestem w stanie tego ogarnąć. Dlatego gratuluję wszystkim mamusiom, wdrążę się tu trochę to pewnie ogarnę więcej, bo jak czytam do tyłu to tu już dochodzą nowe posty, a nawet nowe mamusie haha Więc po prostu spróbuję od tej strony trochę się poudzielać.
No u Nas nowy tydzień się zaczął, pojutrze mam wizytę u położnej. Raczej do tego czasu nie urodzę, bo jeszcze w miarę spokojnie jest u mnie.Moni&, Aggie, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Quendi mialam brac 2 dziennie ale moj gin kazal brac mi teraz zapobiegawczo 1 tabletke dziennie, cisnienie mam idealne, nigdy nie przekracza 135/85 i puls sie obnizyl zawsze mialam 100 i powyzej a teraz 75-85. cisnienie Ci pewnie podskoczylo przed wizyta ja tez mam wieksze, jutro znajac zycie jak mi zmierza w szpitalu to bedzie ok 140/90
Kasiu to co to za.polozna jak tak chrzania Ci z tymi terminami? miejmy nadzieje ze Hubcio szybko wyjdzie i problemy sie skonczamycha89 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
WITAMY NA ŚWIECIE
Pekinka82 13.08 EMIL / 12.07 - SN
marderkowa MILA / 14.07 - CC
Paulia87 18.08 MARCELEK / 25.07 - CC
Jus1985 18.08 CÓRKA / 27.07 - SN
Madzikovy 29.07 ZUZANKA / 29.07 - CC
Seneka 14.08 MACIUŚ / 29.07 - SN
Kasieńka:) 01.08 LENKA / 30.07 - SN
Kajoni 01.08 ADAŚ / 31.07 - CC
ona20 24.08 OLIWIA / 31.07 - CC
Positive 14.08 ALICJA / 1.08 - SN
Domi IRL 1.08 CÓRKA / 1.08 - CC
mala_mi 06.08 KLARA / 06.08 - CC
CZEKAMY NA :
Camille87 - - 29.07 SYN KUBUŚ
Ruda27 - - 31.07 SYN NATANIEL
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKA LILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKA NELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKA MAJECZKA
Moni& - - 4.08 SYN KACPEREK
Niebieska - - 10.08 SYN KACPEREK
Celia – - 12.08 CÓRKA JUSTYSIA - CC
Kada24 - - 12.08 SYN MATEUSZEK
Macca - - 12.08 CÓRKA EMILY
Nezumi - - 13.08 CÓRKA ALICJA
agapast - - 13.08 SYN MICHAŁEK
Quendi - - 18.08 SYN HUBERT
Mila - - 18.08 SYN BARTUŚ - CC
Ninkapa - - 19.08 SYN LUCAS
Sproquette - - 20.08 CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKA JULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKA MAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKA MAYA
Sylka - - 25.08. SYN OLAV
le'nutka - - 27.08 SYN JULIAN
aicha - - 29.08 CÓRKA MADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKA ALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKA AMELKAAggie, Moni&, celia, le'nutka, Macca, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
powodzenia Wam wszystkim życzę na poczatku ciązy pisałam tu z Wami ale ze wzgledu na brak czasu do tej pory tylko zagladalam. a więc powodzenia jeszcze raz! ja mam termin na 10.08 ale chcialabym juz dzis
Moni&, Niebieska, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mma to witamy spowrotem:)
Ewa nie mow hop bo moze Cie zaskoczyc z nienacka
dziewczyny jak odczuwacie skurcze bardzo bolesne? bo ja przez ostatnia godzine mam skurcze co 10 min ale nie sa jakies mega bolesne, plecy bola przy tym, takie rozpychanie w podbrzuszu czuje, macica sie stawia nie wiem...Sproquette lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Hej dziewczyny
Dzis rano mialam plamienie/krwawienie na kolor brazowo-czerwony. Zaraz obudzilam mojego,zadzwonilam do gina. Kazal przyjechac na KTG. W miedzy czasie zjadlam sniadanie a kolor sie zmienil na brazowy. Pojechalismy,KTG nie wykazalo skurczy,ruchy ok. Zbadal mnie na fotelu i to od polipa to plamienie sie okazalo. Powiedzial ze macica juz gotowa do porodu,wszystko mocno w srodku przekrwione i widocznie jakies naczynko peklo na polipie. Teraz mam bardzo lekkie plamienie na brazowo.Wrecz znikome. Na razie wszystko ok. Ale sie wystraszylam a mowilam sobie ze nie bede panikowac A juz myslalam ze porod sie zaczal u mnieMoni&, MILA, celia, Dodi, Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Monia ja Ci nie pomogę, bo nadal trudno mi odróżniać te skurcze. Mierz sobie czas, to chyba najlepszy sposób, żeby wiedzieć czy to już TO. Ja nawet wczoraj pobrałam specjalną aplikację na telefon, zeby mierzyć skurcze
Quendi Ty to dopiero masz przeboje z tym swoim ginem.. Życzę Ci nagłego odejścia wód, wtedy nie będzie żadnych wątpliwości
Magda a jesteś w domu czy w szpitalu? Masz zaplanowane wywoływanie?
Moni&, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość
-
Magda dobrze ze wszystko ok, ja teraz caly czas planie po dzisiejszym masazu, ale byl mniej drastyczny lekarz powiedzial ze nie bedzie tak mocno robil masazu bo juz szyjka prawie zgladzona wiec tylko dopomogl i czop wypadl mowi ze bedzie jeszcze wypadal, tj jakies skrzepy. moze zaczniw Ci sie znienacka:) trzymam kciuki:*
Quendi ale to bez sensu ze pokozne wpisuja tc iwgl, u mniw polozna zajmuje sie tylko wazeniem, mierzeniem cisnienia i wpisywaniem wynikow do karty ciazy a reszte lekarzMagda2013 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Amela, tam na dole zostaje Nas coraz mniej.
Moni, weź nie strasz Ja wolałabym w terminie mniej więcej urodzić. Też czasami mnie tak troszkę przyatakuje, mam wtedy wrażenie, że mała po prostu się rozpycha i napiera główką ku wyjściu. Nie wiem, czy to to samo. Czasami zaboli aż się zwinę, innym razem tylko się trochę skrzywię przez chwilkę i jest okej. Bardzo różnie. Ale dopóki nie są typowo regularne to chyba nie ma co panikować.Moni&, celia, amela lubią tę wiadomość
-
Camilla,Daria trzymam kciuki moze juz dzis wasze maluszki przyjda na swiat
Aggie kurcze nieciekawie z ta glukoza jednak. Jak oni mogli to zaniedbac. Przeciez juz wczesniej mialas podwyzszona?to co oni zbagatelizowali to ? Masz sie zglosic do szpitala teraz czy jak?
Widze ze w tej Angli to badaja wszystko byle jak jednak
Mila,Aggie gratulacje nowych rozpoczetych tyg.
Kada jak na wizycie ?
Monia,Amela trzymam kciuki za Wasze
Mala Mi gratulacje coreczki
Kajoni,Paula fajnie ze sie odezwalyscie
Faktycznie malo sie mamuski odzywaja,pewnie nie maja juz czasu zbytnioAggie, Moni&, MILA, celia, Dodi, amela, Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość
-
To ja jade do tej poloznej, dam znac pozno bo zaraz po spotkaniu mam fizjoterapie takze zejdzie sie nim wroce do domu trzymajcie kciuki zeby nie bylo tak zle (przy okazji opierdole ich system:/)
Mam nadzieje ze ta cukrzyca nie odbije sie na zdrowiu mojego sloneczka...
Madziu, wlasnie dzis mam sie stawic na spotkanie z polozna w szpitalu odnosnie tego cukru... wlasnie jade tam, takze... jeszcze raz prosze trzymajcie kciuki, pal licho mnie, ale zeby to nie mialo zadnego efektu na Maye...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 14:12
Moni&, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Sylka jestem w domu,do szpitala ide we wtorek
Quendi u mnie lekarz wpisuje wszystko do karty ciazy,tc,wage,wyniki badan i inne rzeczy. A jego asystentka tylko mnie wazy i miezy cisnienie i ewent.zwolnienie wypisywala. A czemu Tobie polozne wpisaly 36tc? na jakiej podstawie to wyliczyly ? przeciez ty juz jestes w 39 tc.
Monia juz dzis rano tak myslalam ze sie cos zaczelo samo ale to byl falszywy alarm. Jeszcze mu powiedzialam ze nie bylo ani nic z tych rzeczy a on powiedz.ze to polip byl przyczyna tego plamienia. Widzial go nawet dzisiaj jak mnie badal,nie musial robic usg. -
mam dosc juz poplakalam sie u lekarza ;( glowka 331,66mm a brzuszek 350,05 waga 3406g kosc udowa 72,76 zbadal mi szyjke powiedzial ze sie nic nie dzieje a wyczuwa krzyz oO zdiwilo go bo powinna sie obnizyc szyjka ehhh zmartwilo go to ze mam duzy brzuch a waga dziecka mala.. aha i glowka bardzo bardzo nisko ale dzis nie urodze ;( nastepna wiztyna 18.08 o ile nie urodze... na skurcze nic mi nic nie powiedzial powiedzial ze powinny byc ;( i mam uprawiac duzo sexu zeby przyspieszyc (o ile to pomoze) aha i nowy termin z usg uwaga 23.08.2014r wrrrrrrrrrrrrrrrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 14:34