X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, najważniejsze, że Kubuś już z Wami :D Nawet nie umiem wyobrazić sobie takiego bólu, ale jednak poród sn jest szczególny :) No i może ból był większy ze względu na wielkość i wagę Kubusia :)

Faktycznie coś tu cisza na forum, mam nadzieję, że po wszystkich porodach znów tu wrócimy :)

Ja póki co żadnych bolących skurczów nie mam. Dziś rano jakiś mały glutek znalazłam na papierze, ale poza tym cisza ... Kto wie co się zdarzy jutro, skoro ta pełnia. Tak czy siak jestem już gotowa i w pn do szpitala ... :)

Trzymam kciuki za Ciebie Amela i Lanusia <3
    Magda2013 odezwij się koniecznie, czy któraś pisała smska lub coś?

Dodi, MILA lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ale opissss :O ja na sama mysl sie boję, mówią ze drugi porod latwiejszy... ciekawe :O zobacze, a wiecie czego sie tez boje po porodzie ?hemoroidów!! echhh, grattuluje Kamila ze juz masz to wszytsko za soba :*

uwo9gov3korvf4ga.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    MMA wyslalam do Ciebie wiadomosc ale nie wiem czy wyslalo bo mi tego nie pokazuje, szlag by trafil moja przegladarke
    Aggie akceptacje dostalam mojego zaproszenia ale wiadomości nie mam;/ :(

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA jesli dalej nie dostalas, sprobuj Ty pierwsza do mnie napisac :)

A ja mam jakis zly dzien, plakac mi sie chce, ciezko mi upilnowac tego cukru, juz nie wiem co jesc, ciagle jestem glodna, nie mam sily, musialam mojego po nocce obudzic zeby zrobil jakies zakupy :( juz mam serdecznie dosc :( w domu balagan taki ze wyc mi sie chce do ksiezyca :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka dziękuję za tak szczegółowy opis :* Pewnie żadna z nas nie jest w stanie przygotować się na to co czeka nas podczas porodu. Jedno czego możemy być pewne to to, że wydamy na świat nowe życie :)
    Ja wczoraj gdy zaczęłam plamić nagle poczułam przypływ euforii a za chwilę byłam przerażona, że to może być już!....
    Chciałabym mieć to już za sobą...

MMA, Sproquette, Sproquette, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie napisalam Ci wiadomosc, zobacz czy doszla, ja mam w miare dobry dzien choc jest sobota wiec piore sprzatam itd, pewnie jak przyjdzie wieczor to znow mnie dol zlapie, powiem Wam ze pierwszy raz rodzilam prawie cala noc sn bo urodzilam o 3:50 i teraz wolalabym na dniu, sa plusy i minusy, w nocy plus to taki ze cisza, spokoj , nikt sie nie kreci i nie slucha choc ja pamietam ze jak parlam juz to sprzataczka przyszla popatrzec !! zgroza :O ale jak sie zarwie tak meczaca noc na porod to potem ciezko odespac i czlowiek bardzo nieprzytomny chodzi a z rana troche wiecej sily sie ma. no nic, zobaczymy, ja jak to wtorku nie urodze sama to we wtorek moja gin ma dyzur ponoc wiec juz raczej oksytocyna zadecyduje, ale moze sie moj synek zdecyduje sam do tego czasu:P

celia, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki. pięknie Kamila opisała nam co nas czeka:) no cóż trzeba urodzić, nie ma wyjścia...
    Ja chyba też się powoli szykuję, po tym wczorajszym masażu dzisiaj odchodzi mi czop, coś tam czuje ale bardzo delikatnie. funkcjonuję normalnie, nawet lodówkę rozmroziłam i umyłam, ale nie wychodzę sama z domu, boję się, że mi wody odejdą albo bóle złapią, poczekam na męża.
    na forum cisza, bo forumowe maniaczki w szpitalach:)

nie słyszałam o tych porodach kiedy jest pełnia, mój mąż tym bardziej a ostatnio mi mówił, że chyba w niedzielę urodzę...hmmm ciekawe

celia, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Agapast, pewnie początek :)

Ja czuję się jakbym wpadła pod pociąg.. Boli mnie głowa, flaki mi się przewracają, już 2 razy byłam w toalecie, niedobrze mi... Ehhh..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgagę ostatnio, jak przez całą ciążę nie miałam tak teraz mnie dopadła na sam koniec. :/ Jeszcze się nagimnastykowałam jak wieszałam malutkie rzeczy na suszarce, bo cały bęben znowu zapełniłam. :P Ale takie maleństwa to się z przyjemnością rozwiesza. :) Prasowanie zlecę Pawłowi, ja mam na dzisiaj dosyć. :D
    Agapast, ja tak samo boję się teraz wychodzić gdzieś dalej sama. Czasami dostaję jakiegoś dziwnego pałera, zapominam się i polecę gdzieś dalej, ale z reguły chodzę do najbliższego sklepu, robię małe zakupy i wracam. Tyle z moich samotnych wypraw w ostatnim czasie. Na poniedziałek mamy trochę planów - mam nadzieję, że będę miała dobry dzień na chodzenie bo jest do załatwienia kilka spraw. Chociaż muszę przyznać, że przy dłuższych spacerach ostatnio bolały mnie tylko stopy. Plecy (odpukać!) się nie odzywały, a macica raczej od siedzenia mnie pobolewa niż od chodzenia. Chyba, że wrzucę za duże tempo. ;)
    Sylka, poleż sobie na lewym boczku może?

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam miętową herbatkę i jakby mi lepiej..
    Muszę też wyskoczyć do sklepu, ale na razie nie czuję się na siłach...

Ja jakoś nie ograniczam się do wyjść.. Wszystko i tak muszę ogarniać sama, bo mąż wiecznie w pracy.. Wczoraj na spacerze też byłam sama..

Sproquette lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już jesteśmy na końcówce. Musimy się wspierać mocno mocno mocno. Tak tesknimy za przytuleniem Naszych Malenstw-nikt tego nie zrozumie.
    Mnie dzisiaj mega tęsknota ogarnia.
    13 idę do lekarza, zobaczymy co mi powie...
    Dobrze że jesteśmy z mężem na działce, muszę odpedzić myśli...

To takie uczucie dziwne...nie zazdrości człowiek naszym Nowym Mamusiom<3 ale tak pragnie przeżyć to co One teraz że oddałby wszystko oby już być po...

Sylka, celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Quendi! Nasz czas też w końcu nadejdzie :)
    Zazdroszczę Ci, że możesz pobyć na działce z mężem i odgonić myśli...
    Jak się siedzi samemu całe dnie w domu nic dobrego z tego nie wychodzi.. :(

Quendi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajome uczucie Sylka, niestety... Mój na szczęście niedawno zadzwonił, że wypuścili go dziś wcześniej i niedługo będzie. Fajnie się złożyło, dzisiaj mamy rocznicę :)

Sylka, celia, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, współczuję tego kiepskiego samopoczucia. może najlepiej to przespać? to w sumie ostatnie dni lenistwa, trzeba korzystać. a co do siedzenia samemu w domu to mam to samo, całymi dniami siedzę, ale chyba już przywykłam, czasami trochę się martwię co to będzie jak mnie złapie nagle poród, ale staram sie o tym nie myśleć.

Sylka lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast, ja też się tym bardzo martwię... Zazdroszczę tym, które mają jednak kogoś przy sobie cały czas.

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z Anitka wiecie coś??

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza nic się nie odzywa może rodzi heh a ja sobie popijam espresso hehe

Niebieska lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż całe szczęście pracuje 100m od domu więc mogę go w każdej chwili odwiedzić jak już szaleję sama w domu.. Właśnie wróciłam od Niego. No i wiem, że jak coś się zacznie to chwila moment jest w domu.. O tyle chociaż mam komfort psychiczny..

No ciekawe jak tam Amela..

A u mnie zerwał się wiatr i zachmurzyło się. Czekam na deszcz :)

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co sobie brać do głowy! ja swój poród opisałam w porodach, mój trwał 8h, i w skali od 0 do 10 próg bólu stawiam na 8,5!
    Jest to momentami nie do wytrzymania bo i ja tak powtarzałam ale nie ma co panikować tylko powtarzać sobie jeszcze troche jeszcze 5 cm jeszcze 4cm i to naprawde pomaga.

Ja swój poród nie wspominam tragicznie tylko samopoczucie po porodzie szwy mnie strasznie ciągneły, wieć nie bierzcie wszystkiego do siebie

Sylka, celia, Niebieska, amela, Dodi lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA dostalam, i odeslalam :) tym razem pokazalo ze wyslana wiadomosc :)

Ewa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

A ja dalej marne samopoczucie psychiczne, do tego doszlo fiztczne bo padam na twarz! :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ