X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille idealnie odebralas o co mi chodzi :) Ciesze sie ze ktos rozumie mnie, czasem mi ciezko jest obrac w slowa o co mi chodzi.... Dziewczyny, ktore odbieraja moj post jako atak, coz nie taki byl moj zamiar, Kada, Twoje myslenie tez mi sie podoba, o to mi chodzilo, starac sie myslec pozytywnie... kurcze wszystkie mamy zmartwienia, ale nie wkrecajmy sobie czego czego nie ma :)

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Kada moi znajomi maja swoj biznes i tez kombinuja taki przekret :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wszystko na legalu robione hehe

Camille87 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to jest minus pisania kazdy rozumie to ja swoj sposob..
    Uznajmy to za nieporozumienie niech sie atmosfera nie zageszcza bo to juz dryga taka scesja tu.
    Najwazniejsze ze Aggie nie miala jic zlego na mysli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    i wszystko na legalu robione hehe

Zus z nas zdziera to my tez mozemy czasem luke prawna wykorzystac hehe

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Paulia jestes zwolenniczka wolnosci slowa i jesli oczekujesz tolerancji swoich postow nie karc tych ktorzy wypowiadaja sie na temat postow (ogolnie). Mi osobiscie nie przeszkadza ze pisze sie tu o obawach ale badzmy konsekwentni- kazdy pisze co chce tak?
    Oczywiście że każdy piszę co chcę i jest wolność i nie chcę aprobacji moich postów po prostu z nie którymi się nie zgadzam i to wypowiadam....
    Tak jak Ty :-)
    Aggie ja nie miałam zamiaru nic Ci mówić o pracy Twojej zadałas pytanie więc na nie odpowiedziałam!!!!!
    Ja poprzednia ciąże straciłam przez pracę mimo że nie dzwigalam ani nic ciężkiego nie robiłam po prostu mało odpoczywalam i to był skutek... Ty zrobisz jak uważasz nie mam zamiaru narzucać Ci swojego zdania..... Chyba źle odebralas to co chciałam Ci przekazać :-)

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już nie jest tak łatwo. Wiem, że biznes trzeba mieć co najmniej 12 m-cy. No ja mam teraz właśnie dylemat odnośnie biznesu.
    Odeszłam z pracy w październiku i chciałam założyć swoją firmę. A tu bach- CIĄŻA. I teraz jestem trochę w czarnej duu.. Bo nie wiem, jak to teraz wygląda, gdy będę zakładać firmę już w trakcie ciąży :/
    I w sumie jestem bezrobotna i bez ubezpieczenia. Tzn pracuję, dorabiam sobie na projektach wnętrz i w firmie męża, także biedy nie mam :P No ale ubezpieczenie by się przydała :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !

Może zmieńmy temat i napiszmy, co nas skłoniło o podjęcia decyzji o ciąży ??

U mnie kilka czynników ale pamiętam, że oglądałam swego czasu nałogowo
    "Rodzinkę.pl" i strasznie zazdrościłam tym Boskim takiej rodzinki :) Że zapragnęłam mieć swoją i piękny mały domek :)

A Wy ?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Oczywiście że każdy piszę co chcę i jest wolność i nie chcę aprobacji moich postów po prostu z nie którymi się nie zgadzam i to wypowiadam....
    Tak jak Ty :-)
    Aggie ja nie miałam zamiaru nic Ci mówić o pracy Twojej zadałas pytanie więc na nie odpowiedziałam!!!!!
    Ja poprzednia ciąże straciłam przez pracę mimo że nie dzwigalam ani nic ciężkiego nie robiłam po prostu mało odpoczywalam i to był skutek... Ty zrobisz jak uważasz nie mam zamiaru narzucać Ci swojego zdania..... Chyba źle odebralas to co chciałam Ci przekazać :-)

No i znow zapanowal pokoj na forum :D

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny o czym Wy piszecie nie jesteście z tego co się zorientowałam pracodawcami co do ZUSU ( a jestem na bieżąco) wypłatę zasiłku chorobowego 100% oczywiście jest 1100 z groszami!!!!! O tym co mówi Kada należy się pracodawcy który prowadzi działalnośc krócej niż 12 miesięcy i nie 2 miesiące składek tylko 3 miesiące minimum!!!!! A dlatego że biorą łącZną składkę z ostatnich 12 miesięcy a jak ktoś nie miał działalności prowadzonej roku to biorę te 3 miesiące składowe o duŻej ilości...
    Ja prowadzę działalność oj dużo ponad 12 miesięcy i mi biorą łącZnie okres zakładowy z roku więc musiałabym płacić przysłowiowe 2000zł przez rok żeby dostać taką duzo kasę....
    ZUS jest cwanszy niż my niestety :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze chcialam miec dzieci i z takim zalozeniem wychodzilam za maz :) czekalam tylko na odpowiedni moment - najpierw byly studia potem nie bo umowa na czas okreslony potem nie bo kredyt na mieszkanie i tak uznalismy ze chyba nigdy ten dobry koment nie nadejdzie wiec poszlismy na zywiol nie staralismy sie specjalnie tylko nie zabezpieczalismy sie i udalo sie zaszlam w ciaze ale poronilam.. mysl i dziecku jakie towarzyszyly mi przez cztery tygodnie bycia w ciazy byly tak silne ze jedynym sposobem na pozbieranie sie byla kolejna ciaza i tak w drugim cyklu staran sie udalo znow :D

Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska możesz dopisać się do ubezpieczenia męża zdrowotnego chyba że zależy Ci na prywatnym:-)

Niebieska lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ja troszke mieszkam w UK i znam sie na przepisach i na pewno nie zostalabys bez grosza i taki kit wciskaj innym ale nie mnie bo akurat znam sie na tym doskonale....
    co do pisania na forum o obowach itp to mamy prawo do tego ja nie przezylam zadnego poronienia i mam nadzieje ze tak zostanie i naprawde wspolczuje stat kazdej z osobna to rozumiem kazde nawet najglupsze obawy troski i nawet wkrecanie sobie bo ja matka 2 dzieci w 3 ciazy tez sobie wkrecam kazda ciaza jest cudem i troszke nienamiejscu jest stwierdzenie ze panikujecie itp bo nawet gdybysmy panikowaly to mogloby sie okazac ze 1 na 100 slusznie panikowala ja wole dmuchac na zimne i panikowac niz myslec co ma byc to bedzie skoro mozna pomoc a nawet zapobiec czemus zlemu
    forum jest od wyrazania siebie swoich emocji nawet gdy sa to tylko same niepokoje to powinnismy powiedziec zebysmy sie nie nakrecaly itp a nie tak w dosatny sposob
    przepraszam ze w ogole sie wypowiedzialam sie na ten temat jestem z wami dopiero od dzisiaj i nie znam Was ale takie jest moje zdanie jeszcze raz przepraszam

Madzikovy, Niebieska, Paulia87 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a myślisz ze nie chciałabym myśleć tylko pozytywnie?? Jak już pisałam jest to moja pierwsza ciąża.... Nie wiem co z czym sie je, czy niektóre rzeczy są normalne czy nie...moja sytuacja życiowa tez nie jest wyklarowana więc mam wiecej zmartwień. Co za tym idzie - nie chciałbym szkodzić dziecku, a z drugiej strony wolałabym usłyszeć od was cos konstruktywnego, a nie co chwile: nie panikujcie. Nie chce panikowac, nie chce i bardzo zazdroszczę Ci podejścia, co nie znaczy ze nie masz obaw. Ja od dziecka jestem panikara więc tu sie nic przez ciążę nie zmien. Mogę jedynie sie zamknąć i nie wypowiadać złych myśli na forum.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Aggie ja troszke mieszkam w UK i znam sie na przepisach i na pewno nie zostalabys bez grosza i taki kit wciskaj innym ale nie mnie bo akurat znam sie na tym doskonale....
    co do pisania na forum o obowach itp to mamy prawo do tego ja nie przezylam zadnego poronienia i mam nadzieje ze tak zostanie i naprawde wspolczuje stat kazdej z osobna to rozumiem kazde nawet najglupsze obawy troski i nawet wkrecanie sobie bo ja matka 2 dzieci w 3 ciazy tez sobie wkrecam kazda ciaza jest cudem i troszke nienamiejscu jest stwierdzenie ze panikujecie itp bo nawet gdybysmy panikowaly to mogloby sie okazac ze 1 na 100 slusznie panikowala ja wole dmuchac na zimne i panikowac niz myslec co ma byc to bedzie skoro mozna pomoc a nawet zapobiec czemus zlemu
    forum jest od wyrazania siebie swoich emocji nawet gdy sa to tylko same niepokoje to powinnismy powiedziec zebysmy sie nie nakrecaly itp a nie tak w dosatny sposob
    przepraszam ze w ogole sie wypowiedzialam sie na ten temat jestem z wami dopiero od dzisiaj i nie znam Was ale takie jest moje zdanie jeszcze raz przepraszam
    Przepraszam ninkapa ze sie z Tobą nie przywitalam :) witaj :)
    Dziękuje za Twoja opinie, dla mnie jest cenna i nie ma znaczenia czy jesteś tu od godziny czy od początku.

Paulia87 lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze mozemy pisac o wszystkim.. O tym co nas martwi tez.. Jak ktos nie chce czytac, to moze dany post ominac..
    Kazda z nas sie czasami boi, a forum jednak duzo pomaga psychicznie.. Ale tez musimy wierzyc i myslec pozytywnie, nic innego zrobic nie mozemy :)

Aggie, Niebieska lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdecydowalam sie na dziecko jak poznalam moje D. :) Szybko sie zarenczylismy (slubu nie mamy, ze wzgledu na to, ze nie czujemy ze nam to potrzebne, wiemy ze chcemy byc razem i sie kochamy), na poczatku oczywiscie zabezpieczenia, potem taki ryzyk-fizyk, az uzgodnilismy co ma byc to bedzie :) i sie nie udawalo, po ponad roku zaczelam sie martwic, powiedzialam lekarzowi, ze staramy sie dwa lata, wyslano nas do kliniki, tam zajelo kolejne ponad rok, i sie udalo :D PS chyba zaczynamy myslec jednak powazniej o slubie, ale mi nadal sie nie spieszy :P

Niebieska lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, że decyzję o staraniach podjęliśmy bardzo spontanicznie. Tzn ja się długo wzbraniałam i mąż sam zadecydował :P Tzn zawsze kochaliśmy się bez zabezpieczenia ale był to seks przerywany. A potem mąż bez pytania dokończył i tak się zaczęło. A jak on już podjął tą decyzję to się tak nakręciłam na dzieciątko... że nawet nie wiem czemu się tak wzbraniałam ! :D
    W 5 m-cu starań się udało :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny. Chwilę mnie nie było , nie dotarłam nawet do końca postów, a tu wyczuwam znowu jakiś zamęt...
    Ciśnienie mi podskoczyło do 100/60, więc czuję się lepiej :) Podobno dzisiaj taka pogoda jest, a jutro ma być jeszcze gorzej. Wzięłam Apap, bo nie mogłam z bólu wytrzymać, przespałam się, zrobiłam sobie masaż skroni, wypiłam za Waszą radą kawę i poszłam na krótki spacer (bo siostra narobiła mi ochoty na chipsy serowe). Czułam jakby mi ktoś w butach na obcasie skakał po mózgu :D Dosłownie. To chyba taki migrenowy ból, mnie (z ręką na sercu) w życiu bolała głowa na pewno nie więcej niż 10 razy, więc jak mnie już zaboli to każdy wokół mnie skacze i wie, że nie przesadzam.
    A teraz Was troszkę poczytam, bo nasmarowałyście tu porządnie :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka super to ujelas kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Także która jakie ma paranoiczne obawy???
    Żartuje :-)

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ