Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ninkapa wrote:dodam tylko Anggie ze ja nie pracuje moj maz pracuje 40 h tyg full time mamy 2 dzieci i psa i dajemy sobie rade doskonale i moj maz nie zarabia kokosow... takze lepiej skonczmy temat UK bo TY wiesz swoje a ja swoje i na tym niech zostanie
kazda ma swoje racje i bedzie sie ich trzymac:)
-
Oj Madzikova mam ochotę to jem nawet parówke zjadłam ostatnio hot dogu bo myślałam że język do DUPY mi ucieknie.....
Lekarz mi mówił tylko o pasztetach przetworach zelkach... i kazał jeść nawet pączka ż smalcem jak mam ochotę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 21:19
Lanusia93, Madzikovy lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Aggie nie musisz nam opowiadać naprawdę jeśli nie masz ochoty...
Karolina Ci tylko chciała uzmysłowić że są inne źródła do których możesz poprosić o pomoc i jej Ci udziela....
Rób jak uważasz to Twoje życie kochana...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Paulia87, też czasami zapytam P. "A może Ty byś w ciąży pochodził troszkę?". Zwłaszcza jak mi jest wstyd w dni, kiedy jem ciągle. Jejku, co to by się działo jakby ci Nasi faceci z brzuszkami latali... Fiu fiu
Mój to jeszcze takie duże dziecko jest, nerwusek potworny
Teściowa powiedziała, że jakby on był w ciąży to każdy by mu musiał z drogi zejść, nikt by do domu nie chciał wracać, bo by zagryzł bezbronne osoby. I lodówka by pustoszała w 5 minut. Ale bałabym się, gdyby to mężczyźni mieli możliwość zachodzenia w ciążę, to nienaturalne, bardzo dziwnie bym się czuła, oby za mojego życia żadne wynalazki nie dały takiej możliwości.
Dziwne nastroje już mi przeszły, wcześniej to było okropne, wściekałam się o nic. Teraz tylko czasami się wzruszę albo bardziej mi ciśnienie podskoczy jak P. coś palnie, ale znowu umiem się hamować jak przed ciążą.
Mam do Was pytanie. 30 metrów od domu mam takie centrum medyczne ARS MEDICA. Byłam tam dzisiaj zapytać o cenę USG 3D i 4D. 170 zł. Myślicie, że to dobra cena i warto się przejść około 20 tygodnia? Tylko musiałabym się dowiedzieć ile zdjęć dostanę i czy da mi płytkę z nagraniem, bo jeśli nie to ja serdecznie dziękujęKtóraś z Was się wybiera?
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Paulia87 wrote:Oj Madzikova mam ochotę to jem nawet parówke zjadłam ostatnio hot dogu bo myślałam że język do DUPY mi ucieknie.....
Lekarz mi mówił tylko o pasztetach przetworach zelkach... i kazał jeść nawet pączka ż smalcem jak mam ochotę....Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Paulia87, pączek ze smalcem mnie powalił
Jadłam dziś chlebek ze smalcem, nie mogłam się powstrzymać, smalec, ogóreczek, cebulka mniam
Ja kiedyś bardzo lubiłam parówki, ale jak się dowiedziałam co tam w nich jest (a raczej czego nie ma) to jakiś wstręt mnie wziął. Ale ciąża to ciąża, smażona parówka z musztardą za mną chodzi i pewnie jutro jej ulegnę.
Jutro idę do ginka na wizytę, poplotuję z położnąMuszę sporządzić listę pytań, bo jak zwykle zapomnę najważniejszych, a chyba się ich troszkę nazbierało. Jeśli któraś z Was ma jakieś naglące pytanie, a do lekarza wybiera się za kilka tygodni to służę pomocą, piszcie póki czas
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Paulia87 wrote:Oj ja to Lenusia rozdrażnienie nam teraz mój M ma dość szczerze mówiąc o wszystko się go czepiam jestem złośliwa strasznie zaczęłam się zastanawiać czy to przez ciąże jak myślicie???
Paulia87 lubi tę wiadomość
-
Paulia87, to zdecydowanie ciąża i hormony (a nawet jeśli nie, to możesz to na ciąże zrzucić). Ja byłam nie do wytrzymania, ludzie ode mnie uciekali, obrażałam się o wszystko, a jak mi dziadkowie ze sklepu zamiast chipsów ketchupowych przynieśli orzeszki ziemne (które są niewskazane ze względu na alergię, która może wystąpić u dziecka po porodzie) to myślałam, że mieszkanie wysadzę
U Ciebie 8 tydzień- wtedy to ja szalałam, współczuję Ci, że będziesz to teraz przechodzić. Niedługo minieAniołek (*) 12.03.2013
-
Madzikovy, te najważniejsze organy już się ukształtowały, więc pewnie już nie musimy, ale ja biorę, bo zostało mi kilka tabletek, a później będzie jakaś niewielka jego ilość w Falvit Mama.
"Wady cewy nerwowej u płodu powstają bardzo wcześnie, bo już na przełomie 3 i 4 tygodnia życia płodowego. Ich pojawienie się to wynik wpływu środowiska i czynników genetycznych. Dlatego zaleca się przyjmowanie kwasu foliowego już na 3-6 miesięcy przed planowanym zajściem w ciążę. Około 12 tygodnia ciąży cewa nerwowa jest już w pełni uformowana."Aniołek (*) 12.03.2013