X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy chyba do konca 1-wszego trymestru obowiazkowo trzeba brac ja biare kompleks witamin z kawesem foliowym i bede to brac pewnie do konca ciazy

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo właśnie nie wiedziałam co z tym kwasem

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam sobie dzisiaj ostre leczo :D

Tak dużo zjadłam, że teraz mi niedobrze i mam zgagę ;/

No i znowu jem arbuza z Biedronki. U nas też podrożał 7 zł/kg. Ale mam taką ochotę, że nie umiem się powstrzymać przed kupnem :P

Paulia87 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi też teraz niedobrze i Man zgage..... :-(

Niebieska lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia, bo ja wczesniej pisalam, ze do doradcy wybieram sie w przyszlym tyg., i chcialam ukazac jakie mialam doswiadczenie ze wszelka pomoca (w Polsce jak studiowalam, tez mialam jakiegos pecha, bo inni dostawali jakies stypendia itd a ja w plecy zawsze bo a to papiery nie kompletne albo zagubilo sie paniom...

Ja sie przed chwila poryczlam jak glupia, bo godzine temu kolacje jadlam i znow glodna jestem, i ze zamiast isc na porodowke to ja sie bede turlac (ja zawsze chudzinka bylam, przy staraniu 10kg przybralam, a potem na terapii kolejnych 10kg.) i ze wszyscy mnie ignoruja albo sie zloszcza na mnie (na forum).

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    kwas foliowy chyba do konca 1-wszego trymestru obowiazkowo trzeba brac ja biare kompleks witamin z kawesem foliowym i bede to brac pewnie do konca ciazy

Co bierzesz? Ja mam Vitabiotics Pregnacare Original. Mi lekarka powiedziala, ze moge brac co mi w reke wpadnie, ze nie ma znaczenia. Hmm?

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie no co Ty kobitko Nasza nie płacz!! Czuje się winna przepraszam Cię:-(......
    Wszystko będzie dobrze nikt Cię nie ignorujeno co Ty... Ryba mam nadzieję ze skonczylas z płaczem!!!!!
    Wiecie na mnie płacz robi takie wrażenie że od razu stają mi łzy w oczach ze się przyczynilam jeszcze do tego bleee....

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Vita-Miner takie mi Mąż kupił to wzięłam... Plus kwas jeszcze...

• Moni& Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jadlam dzisiaj winogrono z biedronki bezpestkowe mmm zjadlam chyba z 40dag:P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj jadlam pasztet dzis paprykarz z glutaminianem jak sie potem okazalo ale niestety to bylo silniejsze ode mnie :(

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, ja kilka dni temu zjadłam 10 pulpetów pływających w głębokim talerzu pikantnego sosu, a pół godziny później 2 talerze rosołu. A za chwilę banana i jogurt. I miałam ochotę na gorzką czekoladę.
    Potrafię zjeść 2 talerze spaghetti, a za 2 godziny talerz chińszczyzny. Nie jem tak przez cały czas, oczywiście, ale zdarzają mi się takie dni. Przytyjesz, zrzucisz. Taka kolej rzeczy :) Ja zawsze byłam chudzinką, teraz ważę 56,5 kg (przytyłam 1,5 kg i to prawidłowy przyrost wagi) i staram się nie martwić moją wagą ostateczną.
    Zdarza mi się pomyśleć o rozstępach albo że mi się tatuaż na brzuchu rozjedzie i że niebawem muszę wyjąć kolczyk z pępka, co mnie baaaardzo smuci, ale to tylko ciało. Byłoby mi łatwiej, gdyby P. nie przerażała tak bardzo perspektywa rozstępów. Mówi, że to normalna obawa każdego mężczyzny. Tylko że teraz mam ciało... no skromnie powiem :D idealne, bez żadnego cellulitu, wymiary (poza piersiami) są super, no młody wiek robi swoje. A co będzie po ciąży? Ja to wiem, on nie, nigdy nie przebywał z kobietą w ciąży, nie wie czego się spodziewać, nie umie trzymać noworodka na rękach, drażni go płacz dzieci. Oby do naszego cudu miał inne podejście. Myślę, czy dobrym pomysłem byłoby zapoznanie go z kobietą z maleńkim dzieckiem, wybranie się do niej na krótką wizytę, żeby zobaczył na czym to polega. Muszę poprawić relacje z moim mężczyzną, żeby te kilka tygodni po porodzie patrzył mi w oczy, nie niżej. On jest moją największą motywacją do zrzucenia wagi.
    No chyba nie będziesz płakała przez forum, głowa do góry, tu same ciężarne, emocje Nami rządzą, każda z Nas dostała jakieś porządne pouczenie swojego czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 22:02

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie... Ja tez Cię przepraszam, głupio mi, ale nie mogę powstrzymać swoich lęków i ...tak wyszło, hormony nam buzuja... Ja tez nie mam figury modelki i miałam zacząć chudnąc i chodzić na siłownię a tu ciąża... Tez wiem ze będę wyglądać jak wieloryb i boje sie że moj facet po porodzie bedzie sie mnie brzydzil... Ale ja chce tylko zdrowe dziecko i jak mam apetyt to jem.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia zawsze musi byc ten pierwszy raz i wydaje mi sie ze jak juz wasze szczescie bedzie z wami obydwoje bedziecie wiedziec co robic :) taka rodzicielska intuicja :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenusia, obawiam sie ze nawet jakbyśmy poszła do kogoś kto ma małe dziecko to nie zmieni zachowania Twojego mężczyzny bo to...nie jego dziecko kto jest zupełnie inaczej. Zobaczysz jak weźmie na ręce waszego szkraba to nic mu nie bedzie przeszkadzać, to są inne emocje i uczucia.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie położna ważyła i schudłam od ostatniej wizyty. Miałam 57 kg a teraz mam 56 kg. Zobaczymy, co będzie w II trymestrze, bo teraz nie miałam apetytu prawie na nic :)
    Położna powiedziała, że to normalne :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga stanela w miejscu a jem sporo :)

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Twoje posty Lanusia to mam wrażenie, że jesteś starsza ode mnie :P Chyba nie bez powodu wybrałaś zawód nauczycielki :D:D

U mnie wokoło same dzieci. Jesteśmy jedni z ostatnich par bezdzietnych. Także my to już mamy niezłe przeszkolenie u rodzinki i znajomych :D

ckaiflw1up047qr9.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to u mnie masakra w pierszej ciazy przytylam ponad 27 kg mowie ponad bo pozniej przestalam sie wazyc w 2 ciazy okolo 11kg mialam pod koniec troszke problemow po ponad 4 lakach po pierwszej ciazy udalo mi sie zrzucic wiekszosc tych ciazowych kilogramow i teraz troszke sie pilnje nie odmawiam sobie niczego raczej odpowiednie porcje i umiar

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wasza wina, tak mi sie wszystko na raz skotlowalo, i te hormony. Moj D. mnie poznal jak juz chudzinka nie bylam ale za to calkiem zgrabna (wysportowana, bo regularnie korzystalam z silowni na ktorej pracowalam), i mimo ze juz jestem jak wieloryb on nadal patrzy na mnie tak samo. Ale wszystkie jestesmy kobietamni i o swoje ciala sie martwimy, ja to chyba sie martwie bardziej tym co rodzina powie jak sie tak roztyje anizeli co pomysli moj.
    I jeszcze raz nie wasza wina :) CAly dzien podminowana chodzilam, potem chcialam dobrze, wyszlo zle i sie poplakalam, teraz boli glowa wiec pewnie pojde spac :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, chyba masz rację, to wciąż będzie obce dziecko. Jak zajmował się moimi braćmi to umiał się z nimi trochę pobawić, ale szybko się nudził, nie sprawia mu to przyjemności. Wyglądał po chwili na bardzo zmęczonego, siadał i patrzył na nas, nie umiał z nimi rozmawiać, zapytać o głupoty (np. "Jak jest po angielsku piesek?"). Ma inne podejście do wychowania niż ja, muszę go utemperować :D Ale przede wszystkim muszę wierzyć w to, że jakoś to będzie :) Pierwsze dziecko, pierwsze błędy wychowawcze. Ja też nie jestem wszechwiedząca, ale pomagałam mojej macosze w wychowaniu dwójki dzieci od narodzin do 3 roku życia, więc jakieś doświadczenie mam.
    A może Camille87 ma rację i spłynie na Nas rodzicielska intuicja :)

Kobietki, chciałam Wam wstawić zdjęcie mojej figury z tych wakacji, którą mam wciąż (tylko brzuszek lekko wystaje). Ale szczerze się przyznam, że nie wiem jak :D Nie mam konta na tych stronach, gdzie Wy dodajecie swoje zdjęcia np. brzuszków :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ