X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka super, że napisałaś :) Bardzo współczuję bólu, ale najważniejsze, że Nelka już z Tobą :) Nie wiedziałam, że może wystąpić konflikt, gdy obie grupy krwi mają RH + o.O

A listę zdaje się uaktualniła ostatnio Dodi, żebyś nie musiała przekopywać teraz forum :D Zerknij, na pewno urodziła Lanusia, Magda2013, Agapast, Ninkapa :) Monia jeszcze biedna czeka.

I ja też czekam na naturę... Rozpoczęłam procedurę przyspieszania, ale marnie to widzę :/

Aggie to pewnie fragmenty czopu, czyli zaczyna się coś samo z siebie, cudne :D

Mika też wczoraj przez ten księżyc nie mogłam spać. A u Ciebie też cisza? Ehh...

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, ale udało się taką domową wizytę umówić? Rany bardzo Ci współczuję, bo musisz teraz mieć siły dla Kubusia. To zatrucie?? Trzymaj się i daj znać <3

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja opiszę stan bieżący, skoro i tak tu taka cisza :)
    Wczoraj wróciłam ze szpitala, wyladowałam na patologii bo cisnienie mega skoczyło. Byłam co prawda tylko 2 noce, ale i tak miałam dosyć ;), a poniewaz ciśnienie się unormowało, to zgodzili się mnie wypuścić. Musze jeszcze tylko zbadac białko w siuskach bo cos tam mi wyszło, dzis wyniki, jak bedzie duza wartość to pewnie znów wrócę.
    Z okołoporodowych wieści, jak mnie przyjmowali w niedziele miałam lekkie skurcze, potem cisza. Teraz mam lekkie pobolewanie jak na @ no i czekam. Lekarka powiedziała ze juz wszystko gotowe i moze zaczac się w kazdej chwili, a ja ze wzgledu na to cisnienie, cukier licze ze naprawde to bedzie lada chwila.

A straszne było to, ze jak byłam to były 3 indukcje i to 3 nieudane...dziewczyny były juz mega zmęczone, wiec mam nadzieje ze u mnie samo się zacznie...

celia, MILA, Magda2013, Aggie lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tak mi Cię szkoda :( Wezwij tego lekarza do domku, nigdzie się nie ruszaj!

Aggie no to pewnie po tym masażu szyjki coś zaczyna się dziać... :) Trzymam kciuki!

A ja tak chwaliłam się spokojnymi nockami no i skończyło się dobre. Wczoraj wieczorem oglądałam film z mężem, złapały mnie takie 3 mocne skurcze, aż pot mnie oblał a serce prawie wyskoczyło z klatki! Między tymi skurczami kręciło mnie na biegunkę i na wymioty, raz nawet pobiegłam do łazienki i usiadłam na wc ale nic z tego... (w ciągu dnia przeczyściło mnie ze 3 razy)
    Pokręciłam się po domu i poszłam do łóżka. Niby zasnęłam ale tak na pół bo cały czas czułam skurcze.
    Do tego boli mnie szyja i nie mogę znaleźć sobie miejsca w łóżku :(

CHCE JUŻ RODZIĆ!!!! :P

celia, MILA, Aggie, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia no u mnie tez nic:-) wczoraj znowu grabilam,schylalam sie i ani jednego skurczu..zaczyna mnie to martwic..co prawda termin wg usg mam na 24 ale w ndz koncze 40 tydz..

Kamilko wspolczuje:(pij duuuzo wody zebys sie nie odwodmila..

Sylka to u Ciebie cos juz sie kluje:-)

celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numerr Kada urodzila:-) napisala na fejsie ze dzis o 8 rano przyszedl Mateusz:-) :-) :-)

RewolucjaSięDzieje, Sylka, Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przeczytałam :D Kada gratulacje, w końcu się doczekałaś :D

Sylka to chyba coś się dziać zaczyna :) Ja też chcę !!!!

Mika, my wczoraj <3, dziś idę na dłuższy spacer i wejdę po schodach na swoje 5 piętro... Wiem, że dziewczyny próbowały i nic, ale kto wie, może u mnie coś zdziała :D Żeby chociaż ten czop się pojawił...

Aggie, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzymam kciuki Celia:-) ja to mam wrazenie ze moge gory przenosic:-)

celia lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateusz jyz na świecie później dam foty

MILA, Nadia, Magda2013, le'nutka, celia, RewolucjaSięDzieje, Dodi, Aggie, Sylka, Sproquette, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Kada jak tys to zrobila :-) ha ha gartulacje jeszcze raz ;-)

Aggie u ciebie sie zaczelo :-)

Amelko wiem jak to boli dlatego wiem o czym piszesz ;-) wazne ze juz jestes po ;-)

Aicha ja twierdzé ze lepiej jak sie porod sam zacznie bo wywolywany bardziej boli i trwa dluzej :-)

Mnie dalej w krzyzu boli. Rano bol promieniowal na pachwine i udo.
    Bolaly jajniki. Ale nawet sie wyspalam :-)

Dzis zaczelam 39 tc tez juz chce do szpitala, tylko jak wroce bo musze jeszcze dzisiaj pare spraw zalatwic :-P ;-)

Dodi, Aggie, Sylka, amela lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sama nie wiem hehe wzięło mnie o 5 nad ranem skurcze co 1 min a w szpitalu jyz było 4,5 cm a później od razu pełne rozwarcie rozcinali mnie i dwa parcia i mały na świecie

RewolucjaSięDzieje, Dodi, Aggie, Sylka, Gosiaczek, celia, Magda2013, MILA, Niebieska, Sproquette lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Jak sama nie wiem hehe wzięło mnie o 5 nad ranem skurcze co 1 min a w szpitalu jyz było 4,5 cm a później od razu pełne rozwarcie rozcinali mnie i dwa parcia i mały na świecie

Stworzona do rodzenia dzieci jesteś, ot co :):):):)
    Gratulacje!:)

MILA lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • seneka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany
    synek:)

xqdxg6.jpg

svsbra.jpg

Aggie, Sylka, Nadia, le'nutka, celia, Magda2013, Macca, MILA, Dodi, Niebieska, Sproquette, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, gratuluje <3 przykro mi tylko ze sie nameczylas a i tak cc poszlo :( Ale cora duza, i oby szybko doszla do siebie przy naswietlaniu :)
    Az sie boje tego wywolywania...

Kamila, a Ty nadal sie meczysz... wspolczuje...

Sylwia, mozliwe ze i u Ciebie sie rozkreca :)

Kada, w koncu, gratulacje :)

Seneka, sliczny usmieszek ma synek :)

A ja sie balam ze w nocy urodze a Darek oczywiscie w pracy byl :P na szczescie jakies tam pojedyncze skurcze byly, nic wielkiego, dzis chce posprzatac bo jak jutro pojade to nie chce wrocic do balaganu, swoja droga zle nie jest, ale przyda sie poruszac zeby ulatwic rodzenie :) i jak tak czytam te wasze opowiesci po wywolaniu to mam stracha jak nie wiem... mam nadzieje ze jutro z rana samo sie zacznie :)

Dziewczyny u ktorych bylo wywolanie... odszedl Wam czop wczesniej? nie pamietam, a jestem ciekawa czy moze samo sie rozkreci :P

MILA, Dodi, amela lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • klaudia123 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka, jaki Słodziak, przepiękny ! Ja też już czekam na swojego synka, zaczął się już u mnie 41 tydzień i NIC! żadnych bóli, żadnych skurczy, brzuch nadal wysoko, jutro chyba pójdę na wizytę to się dowiem czy chociaż jakieś minimalne rozwarcie jest. Prawie całą ciążę byłam nerwowa ze względu na 2 ciągnące się remonty i byłam pewna, że mały wyskoczy wcześniej a tu taka niespodzianka. Póki co jeszcze się nie martwię, 18 mamy z mężem rocznice ślubu i tak sobie myślę, że skoro jeszcze nie urodziłam to super by było urodzić właśnie 18, po tym terminie jak nic sie nie bedzie działo będę biegać po schodach, sprzątać, po sklepach latać. Gratuluję i zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które są już po i powodzenia dla tych które jeszcze są przed !!!!!

celia, Dodi lubią tę wiadomość

klaudia
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nastepna mamuśka nam się rozpakowała z zaskoczenia :)
    Kada gratulacje!!! W końcu po wielu bólach dostałaś swoje :)

U mnie coś się zaczyna?! Ja w to nie wierzę! Już od tygodnia jak zaczęłam plamić czekam na ten głupi czop i dooooopa! Czekam na regularne skurcze i doooopa! Oszukuje mnie ten mój synek i tyle.

Jeśli nie będzie padać też wybiorę się na spacer..

Seneka ależ wspaniały uśmiech :D

Klaudia123 Twój synek czasem może pójść w ślady Kamilkowego Kubusia i zrobić rodzicom prezent na rocznicę :)
    A na kiedy masz termin wg usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:59

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pamiętajcie oddychanie pomaga mi bardzo pomogło fuczalam jak parowóz ale mniejszy ból byl

celia, Magda2013, MILA, Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada dzięki za radę :)
    Jak się wogóle czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 11:01

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie pobolewa ale tak ze raz mocno a raz wogole z przerwami ale to dlatego że macica się obkurcza rana po szyciu nie boli jedynie dupa he h ehe ale jest dobrze mały ładny ma odruch ssania ale go nie mam na razie bo poszedł się kąpać badania itp itd ale na początku ssal ładnie

Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal w dwupaku nic się nie ruszyło i jakoś nie nastawiam się na to żeby coś ruszyło szukałam lekarstwa na moje bezsenne noce bo z tymi rękami to się zapłacze chyba i znalazłam trochę ulgi ale kosztem spania po godzince dwie więc śpie na siedząco może i to nie wiarygodne ale testuje 2 dzień i trochę ulgi mam w dzień bolą ale nie tak jak w nocy :( Kurcze zamiast się cieszyć że będzie się rodzicami to najpierw jest horror no ale kiedyś urodzę i wszytskie urodzimy :) cieszę sie z tego że mam kochanego męża który mnie wspiera tyle ile może chociaz wkurza mnie ze mówi że jeszcze troszkę i będzie po no ale wybaczam mu wiem że chce dobrze :)

Gratuluje kolejnym rozpakowanym :)
    A Wy jak się czujecie dziewczyny ? te nie rozpakowane?

Sylka, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ