X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec opiszę mój poród zaczęło się 13 nad ranem 4:40 jakiś tępy ból krzyża który nie chciałpopuscic wiec wwzięłam kąpiel raczej prysznic mąż wstał i mówi że chyba pojedziemy do szpitala bo inaczej dychac he ale najpierw zmierzlam skurcze patrze co 1 -1,5 no to jedziemy skurcze się nasilaly w szpitalu bylismy po godz 5:20po zbadaniu szyjka wysoko ale duże 4 cm rozwarcia podlaczono do ktg i skurcze 100% odpieli mi i mogłam chodzić kucac do wc iść dali tez gaz hehe ale trochę pomógł bo zaczęłam wymiotywac i miałam chęć robienia kupy wiec kazała mi się położyć i szok 9 cm a nawet 10 cm no to rodzimy tylko ze wody płodów nie chciały same się przebić bo twarde były więc Lekarz przebił czymś tam no ale małemu główka nie chciała wyjść wiec nacięcie krocza i dwa parcia bez krzyku bez łez bez zabicia męża siup Mateusz na brzuszku o godz 8 rano no później to z doktorem się smialismy jak szyl mnie hehe

le'nutka, Quendi, celia, Camille87, Dodi, Sylka, MILA, Agusia ;), karm3lka, pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zbieram się do szpitala, pełna smutku...zostawiam psiaka, męża ....
    Wszystko dla Synka...
    Postaram się odzywać

celia, Camille87, Dodi, Sylka, MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, ja chcę taki poród!!! :)
    Quendi, trzymam kciuki zeby szybko poszło :)

celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic szybko nie pójdzie. ..tetmin wyliczyli mi za dwa tygodnie :-( a kładę się z powodu nadciśnienia :-(

tb736iyeli5hckvm.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak super, miałam co nadrabiać :D

Marderkowa i Pekinka niesamowite, że macie dzieciaczki-wcześniaczki z dokładnie tego samego wieku :) Dobrze podeprzeć się wiedzą drugiej mamy z tej samej sytuacji ;)

Marderkowa no właśnie termin miał być ten sam, a ja wciąż ciężarówka :P

Quendi mocno zaciskam kciuki za Ciebie <3 Myśl, że już blisko i oby poszło jak najszybciej :) Z ciśnieniem nie ma co ryzykować, dobrze że będziesz pod opieką.

Ninkapa nawet nie chcę sobie wyobrażać co to znaczy :( Oby po zabiegu wszystko wróciło do normy. Trzymaj się dzielnie <3 A jak Lucasek?

Kada, ale poród :) Ja też chcę tak szybko :D

Dodi, Quendi, Magda2013, pekinka82 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, oj szybciutko poszlo u Ciebie :) niezle :)

Quendi, zleci Ci zobaczysz :) a Hebercik pewnie wczesniej zdecyduje zeby wyhsc :)

Ja sie nie wyspalam, o 2 zaczely sie mocne bole jak na @, lapaly i puszczaly, srednio co 1-3, juz myslalam ze to to, Darek byl w domu o 2:30, udalo mu sie uciec wczesniej, wiec postaralam sie uspokoic bo za wczesnie na takie skurcze bylo, i fakt ze kolo 4 usnelam, nic sie nie wydarzylo :P a teraz powoli szykujemy sie do szpitala :)

Sylka, Quendi, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Dodi dziękuję za zmianę terminu u mojego Uparciucha ;)

Kamilka z dwojga złego to może jednak lepsze te zęby... ;) Trzymaj się.

Niebieska czekam na relację z porodu, bo czuję, że mnie pozytywnie natchniesz ;)

Mamusie jak Wam idzie karmienie? Pojawiają się już kolki? Jeśli tak, jak sobie radzicie? Piszcie :)

Camille87, Dodi, Magda2013, Niebieska lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi powodzenia! Trzymaj sie tam w tym szpitalu <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem czemu ale jak odciagam pokarm to z lewej piersi mam go duzo mniej niz z prawej, np teraz z lewej sciagnelam 30ml a z prawej 80ml. Skad ta dysproporcja? Mamy - mialyscie tak? Da rade to "narawic"? Obie piersi oproznione do zera.

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka Marderkowa dołączam się do wcześniaków hihi ja urodziłam 36 t i 5 d... Mały 2500 g 47 cm 8 apgar .... Co do karmienia mlekiem Pekinka juz wie ze ja karmie tylko.modyfikowanym byliśmy na bebilonie 1 ale mały dostał kolek teraz poje Hippa Bio Combiotic 1 i do tego infacol i jest cudo.... Położna kazała juz wychodzić z karmienia o 3 w nocy bo mały powinien jeść 7 razy na dobe mega jestem zadowolona bo przespie 6 h lał :-) pozdrawiam wszystkie mamusie :-) i nierozpakowane przyszłe mamusie :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:03

celia, MILA, Dodi, Gosiaczek, pekinka82 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila z której piersi je częściej i jak go dostawiasz raz lewa raz prawa czy jak??

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyleeee babeczek na IP że marnie to widzę że mnie przyjmą...
    Dziękuje

Pocieszam się że już blisko. Bardzo boli mnie łepcio-stes, zmeczenie, płacz.
    Sama przyjechałam...Mamcia moja dostała ataku wrzodów żołądka -płakała przez tel. że mnie przeprasza, nie da rady wstać z łóżka....
    A mąż w pracy :-(
    Dałam z Hubsonem radę, to dzielny chłopak! !!

Liczę czas bycia na IP....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:46

tb736iyeli5hckvm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Aggie, Quendi powodzenia w szpitalach!!! Oby Wam tam pomogli i abyście obie wyszły ze swoimi dzieciaczkami <3

Aggie dziś miałam podobną noc do Twojej. O 2 obudziłam się z bólem krzyża, próbowałam zasnąć ale za bardzo bolało, więc postanowiłam rozchodzić... Położyłam się po 3 i jeszcze się męczyłam ale jakoś koło 4 zasnęłam...

Widzę, że młode mamusie rozkręciły się na forum :) Miło Was się czyta :)

celia, Aggie, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi trzymaj się tam dzielnie :*

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Tyleeee babeczek na IP że marnie to widzę że mnie przyjmą...
    Dziękuje

Pocieszam się że już blisko. Bardzo boli mnie łepcio-stes, zmeczenie, płacz.
    Sama przyjechałam...Mamcia moja dostała ataku wrzodów żołądka -płakała przez tel. że mnie przeprasza, nie da rady wstać z łóżka....
    A mąż w pracy :-(
    Dałam z Hubsonem radę, to dzielny chłopak! !!

Liczę czas bycia na IP....

Quendi, a wiesz co ja mysle? ze wyjdziesz szybciej niz myslisz i to z Hubertem! ze mna lezala na sali dziewczyna, której przez wysokie cisnienie zrobiono CC, wiec czuje ze u Ciebie tez bedzie taki final! powodzenia

celia lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko dziewczyny patrzę rano na tel i widzę że lunatykowałam w nocy :/

przepraszam za zaśmiecanie forum, ale chyba mi się śniło co i wam jakiegoś dziwnego posta wkleiłam w środku nocy.... Tak się zastanawiam dlaczego akurat u was a nie u 'swoich'...

Gratuluję świeżo rozpakowanym Mamusiom :)
    I trzymam kciuki za te czekające- oby szybko poszło :)

Celia a co ja widzę, że ci Justynka niezły żart zrobiła :) oby szybko teraz chciała wyjść :)

celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • celia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ha :D Mała Mi właśnie tak się zastanawiałam co chciałaś napisać o takiej porze :D ;D A Ty kochana po nocach chodzisz :D

No wykręciła mi numer i teraz nijak się nie spieszy ehhh, nie nadążysz za kobietami :P
    A jak Ty się czujesz?

Quendi ja się swego czasu też na tej IP nasiedziałam... Trzymaj się kochana, myśl o synku. Jesteś bardzo dzielna <3

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzieki :* ogolnie sie troche stresuje bo z tego co widze to wywolywanie sie przeciaga i boli bardziej :( miejmy nadzieje ze w miedzyczasie samo sie rozkreci, i ze najpozniej dzis w nocy bede miala malutka przy sobie :)

Sylka, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Aggie kochana ty dzisiaj idziesz prawda?? :-D powodzenia trzymam kciuki z całych sił , buziak :-)

Mnie dalej męczy ból w krzyżu ale nic więcej, wczoraj chwaliłam się ze 2 ostatnie noce spałam cudnie i dzisiaj się to na mnie zemściło :-( tragedia :-P

Quendi sory ale ja dalej nie rozumiem czemu tak się u ciebie upierają na wyznaczeniu terminu porodu na podstawie USG :-/ przecież już pisałyśmy na ten temat, że wielkość dziecka nie może miec az takiego wpływu na to jak jest rozwinięte i czy jest donoszone :-/ no ale wiem ze ty i tak jesteś posłuyszna lekarzom wiec,... jestem z toba w każdym razie i jak kazali czekać to czekaj ;-)

Magda2013 ja osobiście uważam że po każdym karmieniu powinno się dziecku odbić.
    Nawet jeżeli zasypia to jeżeli musi to sobie odbije wiec ja zawsze nosiłam albo kładałam małą na sobie i czekałam. Z kolei mi zawsze tłumaczono ze jest to potrzebne szczególnie na początku kiedy układ pokarmowy takiego maluszka jest jeszcze słabo rozwinięty, a to po żeby nie doprowadzać do kolek, bólu brzuszka czy ulewania i faktycznie tak jest ;-) bo skąd się biorą takie rzeczy? a no stąd ze podczas karmienia maluch nałyka sie powietrza i w jakiś sposób musi się go pozbyć więc odbija ;-)

Kada fajnei ci poszło :-) ja to nie wiem jak traktować te bole w krzyżu :-/ cały czas mam tępe bóle. Ból przychodzi i za chwilę puszcza ale kuźwa nic się bardziej nie rozkręca. W nocy bóle jajników, ból w pachwinie i doopa :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:22

Quendi, Aggie, Dodi, karm3lka, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś tego Ci właśnie życzę :*

A ja o dziwo mam skurcze od rana o.O cóż za niespodzianka :P
    Tylko tak jakoś dziwnie bo najpierw czuję spinanie brzucha, a dopiero po chwili trochę boli jak na miesiączkę.... Czy to tak ma być????

Mila witam w klubie nocnych krzyżowych i nierozkręcających się bóli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:20

MILA, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ