Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze karmisz bebilonem dla wczesniaków? Mi juz powiedzieli, zeby przestać i jestem na bebilon 1, od 2 tygodni.
Tez sciagałam, ale pokarm mi zanikał, a z tymi nakladkami jest normalnie, spróbuj jesli chcesz, to są takie nakładki jak te http://www.ceneo.pl/366644
To rodzilysmy identycznie, 35 i 3 dzień!
Pospieszyły się te nasze dzieciaczki.
pekinka82, celia lubią tę wiadomość
-
Mam te nakładki...ale mój nie uciąga nic z cyca albo śladowe ilości....W szpitalu nauczono go jeść z butli i cyc poszedł w zapomnienie mimo wielu prób.
Mnie powiedziano, ze mogę dokończyć puszkę bebilona dla wcześniaków mimo wagi 3kg..lub dawać naprzemiennie z bebilonem 1. Bo jak rozumiem kolejny bebilon po tym dla wcześniaków to nr 1...????marderkowa lubi tę wiadomość
-
Moja z 14 lipca.
tak, po bebilonie dla wczesniaków jest bebilon 1. Dobrze Ci radzili, my tez tak wlasnie naprzemiennie przeszlismy z jednego na drugie, zeby nie było za duzego szoku dla Malej. A ile Emil Ci do teraz przybrał na wadze?
U mnie historia z cycem taka sama jak u Ciebie, w szpitalu butla i piersi nie chce, ale z nakładkami daje rade.
Kupiłam tez ta butelke: http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html
Po to, zeby tak łatwo jej sie nie ssało z butli, zeby wiedziala, ze ssanie to ciezka robota i moze dlatego tez daje rade z tymi nakładkami???Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 22:50
-
nick nieaktualnyJejku Lanusia ale u Ciebie to ekspresowo szlo!
U mnie to byla jakas masakra o 10:15 przebicie pecherza ok 16 rozwarcie takie jak poozna zrobila recznie zaraz po przebiciu - 6cm zero postepow to bylo najvorsze ze te skurcze wcale nie przyblizaly mnie do konca
I proby parcia u mnie dwie godziny trwaly! Bo nie czulam skurczow partych po ZOPie..
celia lubi tę wiadomość
-
Na początek raz na dzień, potem dwa razy na dzień, potem co drugie karmienie, aż wykonczyłam bebilon dla wcześniaków i przeszłam na 1. Obyło się bez sensacji załądkowych u Milki.
Długo byliscie w szpitalu? nas wypuscili już w drugiej dobie zycia, byłam przerazona, bo nawet zółtaczki nie przeszla w szpitalu!
Teraz waży 3240, czyli od urodzenia przybrała 640 gram. Ile zjada Ci mleka na porcje?
Mila je maksymalnie 90 ml, ale najczęściej około 60. -
pekinka82 wrote:I poweiedz.... Jak wprowadzałaś nowe mleko , to... raz dziennie 60ml nowego mleka i reszta karmień po 60ml starego mleka..A potem dwa razy 60ml nowego mleka i reszta dnia stare mleko??
Ale Pekinko, mi się zdaje, że to obojętnie. Chodzi tylko o to, żeby było stopniowo, a nie jednego dnia dla wczesniaków, a drugiego 1. -
Jutro przejdę się do marketu i kupię bebilona 1 ..Zastanawiam się nad tym na kolki i zaparcia... Ale mój jak zrobi już kupkę...to jest rzadka -więc...skoro dzieci mogą robić jedna kupkę na parę dni...to to chyba nie zaparcie...
marderkowa lubi tę wiadomość
-
pekinka82 wrote:Jutro przejdę się do marketu i kupię bebilona 1 ..Zastanawiam się nad tym na kolki i zaparcia... Ale mój jak zrobi już kupkę...to jest rzadka -więc...skoro dzieci mogą robić jedna kupkę na parę dni...to to chyba nie zaparcie...
Ide spac, za trzy godziny pobudka.
Dobranoc!pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ja was dziewczyny pozniej doczytam bo mlody na cyca sie budzi niestety sutki strasznie bola smaruje ale wiem z doswiadcEnia ze ze 2 tyg pocierpie.... Poza tym niedawno wrocilam ze szpitala bo pochwa mi wypadla mowie wam cos okropnego zalozyli mi pesser czy jak to tam sie zwie jutro maja zadzwonic kiedy mam przyjechac do kliniki zeby ocenic sytacje i porozmawiac o operacji jestem totalnie zalamana zawsze mi sie cos przytrafia jak nie w ciazy to niej tragedia....takze dziewczyny uwazajcie i cwiczcie te miesnie..... Uciekam mlodego karmic
celia, MILA lubią tę wiadomość