X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze karmisz bebilonem dla wczesniaków? Mi juz powiedzieli, zeby przestać i jestem na bebilon 1, od 2 tygodni.
    Tez sciagałam, ale pokarm mi zanikał, a z tymi nakladkami jest normalnie, spróbuj jesli chcesz, to są takie nakładki jak te http://www.ceneo.pl/366644

To rodzilysmy identycznie, 35 i 3 dzień!
    Pospieszyły się te nasze dzieciaczki.

pekinka82, celia lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te nakładki...ale mój nie uciąga nic z cyca albo śladowe ilości....W szpitalu nauczono go jeść z butli i cyc poszedł w zapomnienie mimo wielu prób.
    Mnie powiedziano, ze mogę dokończyć puszkę bebilona dla wcześniaków mimo wagi 3kg..lub dawać naprzemiennie z bebilonem 1. Bo jak rozumiem kolejny bebilon po tym dla wcześniaków to nr 1...????

marderkowa lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z 12go lipca.... <3

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z 14 lipca.
    tak, po bebilonie dla wczesniaków jest bebilon 1. Dobrze Ci radzili, my tez tak wlasnie naprzemiennie przeszlismy z jednego na drugie, zeby nie było za duzego szoku dla Malej. A ile Emil Ci do teraz przybrał na wadze?

U mnie historia z cycem taka sama jak u Ciebie, w szpitalu butla i piersi nie chce, ale z nakładkami daje rade.
    Kupiłam tez ta butelke: http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html
    Po to, zeby tak łatwo jej sie nie ssało z butli, zeby wiedziala, ze ssanie to ciezka robota i moze dlatego tez daje rade z tymi nakładkami???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 22:50

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Lanusia ale u Ciebie to ekspresowo szlo!
    U mnie to byla jakas masakra :/ o 10:15 przebicie pecherza ok 16 rozwarcie takie jak poozna zrobila recznie zaraz po przebiciu - 6cm zero postepow :/ to bylo najvorsze ze te skurcze wcale nie przyblizaly mnie do konca :(
    I proby parcia u mnie dwie godziny trwaly! Bo nie czulam skurczow partych po ZOPie..

celia lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój po wyjściu ze szpitala, po jakiś 2 tygodniach .. około 500g.

A jak wprowadzałaś małej bebilona 1...? Co drugie karmienie, czy jak?

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek raz na dzień, potem dwa razy na dzień, potem co drugie karmienie, aż wykonczyłam bebilon dla wcześniaków i przeszłam na 1. Obyło się bez sensacji załądkowych u Milki.
    Długo byliscie w szpitalu? nas wypuscili już w drugiej dobie zycia, byłam przerazona, bo nawet zółtaczki nie przeszla w szpitalu!
    Teraz waży 3240, czyli od urodzenia przybrała 640 gram. Ile zjada Ci mleka na porcje?
    Mila je maksymalnie 90 ml, ale najczęściej około 60.

relgcwa176gulxrh.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy 12 dni..Mały dostał w szpitalu infekcję i długo trzymała go żółtaczka.. Mój zjada max 60ml przy dobrych wiatrach-ale sporadycznie 70ml.
    Daje mu herbatkę, bo przy mleku modyfikowanym trzeba nawadniac dziecko.

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którego bebilona jedynkę je mała ?

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I poweiedz.... Jak wprowadzałaś nowe mleko , to... raz dziennie 60ml nowego mleka i reszta karmień po 60ml starego mleka..A potem dwa razy 60ml nowego mleka i reszta dnia stare mleko??

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    I poweiedz.... Jak wprowadzałaś nowe mleko , to... raz dziennie 60ml nowego mleka i reszta karmień po 60ml starego mleka..A potem dwa razy 60ml nowego mleka i reszta dnia stare mleko??

Dokładnie tak :)

pekinka82 lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Którego bebilona jedynkę je mała ?

Bebilon 1 pronutra, ale kupiłam jej też bebilon 1 profutura, ale jeszcze nie próbowałam (to profutura jest bardzo drogie).

relgcwa176gulxrh.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:

Ale Pekinko, mi się zdaje, że to obojętnie. Chodzi tylko o to, żeby było stopniowo, a nie jednego dnia dla wczesniaków, a drugiego 1.

relgcwa176gulxrh.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym one się różnią..poza ceną :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    A czym one się różnią..poza ceną :D

Szczerze...nie wiem.Kupiłam, bo chyba dałam się nabrać na mleko cud...

relgcwa176gulxrh.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przejdę się do marketu i kupię bebilona 1 ..Zastanawiam się nad tym na kolki i zaparcia... Ale mój jak zrobi już kupkę...to jest rzadka -więc...skoro dzieci mogą robić jedna kupkę na parę dni...to to chyba nie zaparcie...

marderkowa lubi tę wiadomość

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Jutro przejdę się do marketu i kupię bebilona 1 ..Zastanawiam się nad tym na kolki i zaparcia... Ale mój jak zrobi już kupkę...to jest rzadka -więc...skoro dzieci mogą robić jedna kupkę na parę dni...to to chyba nie zaparcie...
    Wg tego co mówiła pediatra to na pewno nie, bo chodzi o konsystencje kupki. Takze jak robi rzadką i rzadko to jest spoko.

Ide spac, za trzy godziny pobudka.
    Dobranoc!

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc...ja za 30 minut mam karmienie i kolejne o 3... :)

Dodi lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was dziewczyny pozniej doczytam bo mlody na cyca sie budzi niestety sutki strasznie bola smaruje ale wiem z doswiadcEnia ze ze 2 tyg pocierpie.... Poza tym niedawno wrocilam ze szpitala bo pochwa mi wypadla mowie wam cos okropnego zalozyli mi pesser czy jak to tam sie zwie jutro maja zadzwonic kiedy mam przyjechac do kliniki zeby ocenic sytacje i porozmawiac o operacji jestem totalnie zalamana zawsze mi sie cos przytrafia jak nie w ciazy to niej tragedia....takze dziewczyny uwazajcie i cwiczcie te miesnie..... Uciekam mlodego karmic

celia, MILA lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomości

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ