X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Dodi a która by tak nie chciała. Mała jedynie rozpycha się w brzuchu,więc jak jej niewygodnie to niech wychodzi i tyle :)

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi gratuluje nowego tygodnia :-)

Ja dzis spalam tak jakbym byla w domu, normalne pkbhdki na siusiu i obracanie sie, padlam jak kawka mimo ze caly dzien posypialam :-) mama z bracmi zajrzala z balonem i torcikiem (sie biedni naszukali 2h na miescie torcika dla diabetykow) i w ogole poczulam sie jak urodziny, bo wczesniej gowniano sie czulam. Skurczy w nocy nie mialam, nje pamietam czy pisalam, rozwarxie na 2cm szyjka skrocona, zelu mi juz nie dali, mam czekac az zwolni sie sala to prze ija mi pecherz plodowy, ogolnie troche krwi ze sluzem ze mnje wylecialo (w koncu ten sluz sie pojawil bo cala cia,a sucha), a potem znow brazowa maz :-P czyli rozwarcie postepuje dalej :-) skutczy nie mialam, albo bylam zbyt zmeczona by zauwazyc :-P ale w podrzuszu teraz mnie pobolewa takze zle nie jest :-) chcialam zeby malutka sie wczoraj pojawila, no ale nie da sie wszystkiego przyspieszyc :-P przepraszM ze nie odnosze sie do kazdej z Was ale tak ciezko na telefonie jest pisac i pamietac o wszystkim... Milego dnia mamusie :-)

Dodi, Sylka, Gosiaczek, Magda2013, Sproquette, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie dobrze że się odezwałas :) fajnie że pospalas trochę i że co nieco jest postęp :-) no nie udało się na życzenie urodzić wczoraj ale na pewno Majka niedługo będzie już z tobą :) pewnie i tak wspólnie będziecie wyprawiac urodziny :p

Aggie, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też rzeczywiście mogłoby ruszyć ale wiem , że tak nie będzie i jutro ide już do szpitala, boję się jak nie wiem tego wywołania i myślę sobie i zadaje pytanie dlaczego nie może samo się ruszyć:P zostałam ostatnia po terminie i to już tydzień, żadnej następnej z Was tego nie życzę ;-(

MILA lubi tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, masz rację, poród wywoływany to jednak ingerencja medyczna. Dzidzia nie chce wyjść sama, nakłaniamy ją do tego. Ja miałam bardzo szybki poród (2h40min), parcie trwało 15 minut, ale ból po przebiciu pęcherza był nie do opisania. Jaki znowu miesiączkowy ból?! Ile ja bym oddała za miesiączkowy ból w trakcie porodu! Oksytocyna zrobiła swoje i sztuczne skurcze trwające minutę gdzie mała dostawała bardzo mało tlenu zaalarmował samego lekarza gbura (tego, który ściągał mi pessar, od wypisywania recept ;) ). Ja również powtarzałam, że NIGDY WIĘCEJ DZIECI. Ale wiem, że jeszcze się zdecyduję. Tylko tym razem z ZZO. To co przeżyłam przez to wywołanie to trauma. Faktycznie, ból się natychmiast zapomina, ale jak pomyślę, że męczyłabym się chociaż minutę dłużej z tymi skurczami to chyba bym wbiła skalpel w te położne, żeby tylko je zmusić do decyzji o cesarce.
    Mika 28, bez brzuszka mi pusto.. Czuję się taka odsłonięta, będąc wśród ludzi nie mogę się pogłaskać po brzuszku, nie kładę rąk na brzuchu podczas jazdy samochodem. Dziwnie, inaczej... Mam już niemal płaski brzuch i bardzo mnie to cieszy, ale z drugiej strony... Trochę ciężko patrzeć mi na siebie w lustrze. Tyle czasu miałam tam kuleczkę, a teraz nie ma nic. Tuż po porodzie leżałam na sali z siostrą i mówię: "Ona się rusza!" i pokazuję na brzuch. Czułam ruchy małej i coś tam falowało, siostra też czuła i widziała. Okazało się, że wszystkie narządy mi się przesuwały, układały na swoje miejsce i miałam dziwne wrażenie ruchów. Jakby mi położna nie przemówiła do rozsądku to biegłabym na porodówkę rodzić drugie dziecko :D
    Aggie, życzę Ci z całego serducha, żeby dzisiaj ruszyło. Koniecznie napisz jak dowiesz się jakie jest rozwarcie :*

Moja malutka ma już tydzień.. O 18:40 zrobię jej psikusa i wybudzę ją z kamiennego snu, żeby nie urządziła mi tej nocy awanturki :D

Aggie, Sylka, Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mma przykro mi ze h Ciebie nic nie rusza samo :-(

Karmelka, moj Darek sie smieje ze 15 bedzie zakrapiana impreza a 16 (albo 17) orenzadowa :-P

Lanusia, ale mnie nastraszylas... Ja na szczescie mam mozliwosc na rozne znieczulenia, takze w razie co bedzie sie kombinowac, dzis laze duzo po szpitalu zeby samo sie zac,elo :-P a rozwarcie to mi moze pkwiedza jak beda pecherz przebijac, do tego czasu watpie zeby mnje badali tym bardziej ze nie mam skurczy.

Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chociaż rzadko się odzywam to w miarę Was podczytuję i nieprzerwanie kibicuję wciąż oczekującym na akcję.
    GRATULACJE dla nowo rozpakowanych mam :D CELIA, Twój poród to był expres! :) :) :)

Moja córcia ma już 10 dni :) Ale ten czas leci :) Uczymy się siebie nawzajem, poznaję jej gusta i staram się powoli ustalić jako taki rytm dnia, bo na razie nigdy nie wiem co będzie się działo za godzinę :P Wczoraj byliśmy na pierwszym krótkim spacerze, dziś chyba odpuszczę, bo zrobiło się chłodno.
    Karmię wyłącznie piersią, mała ładnie przybiera na wadze, ale wciąż ubieram jej ciuszki w rozmiarze 50, bo w większych się topi :) Zauważyłam, że na buzi pojawiają się pyzy ;) Poza tym jest pogodna, spokojna i uwielbia kąpiele (za to toaletę po kąpieli już nie :P ). Generalnie pomimo permanentnego niedospania jestem zachwycona byciem mamą :D
    Dziś jadę ściągać szwy po cc.

Życzę Wam szybkich porodów, a rozpakowanym mamom przesyłam buziaki dla maluszków :*
    I wypatruję wreszcie jakichś fotek!!! :P

Sylka, Lanusia93, Aggie, Magda2013, Camille87, Dodi, le'nutka, MILA, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w OSTATNIM 40 tygodniu!
    Mam nadzieję, że teoretycznie jak i praktycznie ;)
    U mnie jak zwykle spokój... Nic mnie nie rusza. Wczoraj wykorzystałam męża ale pewnie też nic z tego nie będzie...

Zastanawiam się co ze Sproquette.. ????

Mala_mi zazdroszczę Ci troszkę ;)

Lanusia hahaha Ty potrafisz mnie rozbawić ;)
    Choć mi się śniło, że urodziłam bliźniaki i jeszcze brzuch mi się ruszał i zaczęłam panikować, że tam jest jeszcze trzecie dziecko :D

mala_mi, Lanusia93, Sproquette, Camille87, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze do was z maluszkiemprzy piersi zycze wam zeby i u was sie juzzaczelo bo wiem jak czlowiek wyczekuje choc ja w tej ciazy na luzie poszedlamdo wszystkiego i zaczelo sie od skurczy ale te ostatnie kilka h skurczy to masakra bol najorszy jaki mialam w tych 3 ciazach za to parcie 4 minutki 2 pchniecia i juz byl wyszedl by za 1wszym pchnieciem ale on byl zle ulozony p leckami do moich i musiala go obrocic porod w sumie lejtowy gdyby nie te skurcze.....

Gratuluje Cleo i Monis doczekalyscie sie super teraz tylko dojsc do siebie.....

Moj Lucasek ma dlugie ciemne wloski jest spokojny jeszcze nie plakaltylkokrzyczy jak sie obudzi i go nie biore glodny biedak daje znac o swoim glodzie sciagammleczko i mroze za jednym razem z jednej piersi 125 ml wiec chyba ok mroze bo pewnie czeka mnie operacja wiec maz bedzie musialgokarmic a wole Eby to bylo moje mleczko pierwsza kapiel przespal w ogole sie nie obudzil nawet jak goubieralam to juz oczka otworYl ale nie plakal starsze dzieciaczki sa bardzo pomocne i zainteresowane tylko mlodszy to taki szalony tarzani jeszcze niezbyt ma wyczucie i musimy uwazac na niego aaa zaczal juz regularnie siusiac no i kupki praktycznie non stop jak dzis przebralam to zdazylam zapiac tylko rzepa i juz musialam nowego zakladac

Sylka, Lanusia93, Magda2013, Camille87, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi wody odeszly bo niemozliwe zebym sie posikala :-D czekam na polozna teraz, podbrzusze boli mnie ciut bardziej :-)

karm3lka, Lanusia93, MMA, Gosiaczek, Magda2013, Sproquette, Camille87, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no i gratulluje kolejnego tyg mam nadzieje ze ostatni :-*

Ninkapa, fajnie ze z Lukasem wszystko dobrze, a starszy braciszek w koncu zacznie byc delikatniejszy :-)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to super!!! :D zdaj nam relacje co po wizycie położnej :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie trzymam kciukasy mocno razem z Marcelem informuj Nas:)

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, niech to bedzie faktycznie ostatni tydzien :) Też myslalam o wykorzystaniu męża ale coś się zebrać nie mogę :p - znów nieprzespana noc... Ale parę razy z rana mnie zakłuło w podbrzuszu- może to te przepowiadające.?
    Aggie to dobra wiadomość, wreszcie ! :) Czekamy na info co powiedziała położna.

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie i jak?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, super! U mnie po przebicie pęcherza poszło BŁYSKAWICZNIE. Życzę Ci tego samego, słońce! <3 Już teraz wiesz, że lada chwila Majeczka będzie przy Tobie... Aż się wzruszyłam... <3
    ninkapa, fajnie, że maluszek taki grzeczny! :) 125 ml z jednej piersi to bardzo dużo, zazdroszczę! Ale moja malutka zjada 30ml, maksymalnie 50 ml, więc wylewałabym albo mroziłabym. Mimo wszystko świetnie, że masz tyle pokarmu :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamusa mleczko może w lodowce stać 24 h mi Rez dziwnie bez brzuszka tym bardziej ze juz nigdy tego nie doświadcze brzuszek jeszcze troszeczke nam ale po 3 ciąży ciężej się wchłania Lanusia powiedz mi ile ty miałaś ten pesser bo ja to nawet boje się wyprozniac bo boje się ze wyleci i znowu wsYstko będzie na wierzchu....

Lanusia93 lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ja nie miałam nic przebijanie pękło Jan dziecko wychodziło chyba wyrzut na metr po parlam i wtedy wszystko się wylalo

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały wypija ok 40 ml i mam straszny nawał mleka przez to

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• klaudia123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    mnie też rzeczywiście mogłoby ruszyć ale wiem , że tak nie będzie i jutro ide już do szpitala, boję się jak nie wiem tego wywołania i myślę sobie i zadaje pytanie dlaczego nie może samo się ruszyć:P zostałam ostatnia po terminie i to już tydzień, żadnej następnej z Was tego nie życzę ;-(
    Kochana , nie jesteś jedyna, ja tez jestem po terminie i jestem już załamana,byłam przedwczoraj u lekarza, ktg mam "idealne, ksiażkowe" co znaczy 0 skurczy, rozwarcia brak, szyjka zamknięta, lekarz uspokoi mnie, ze nie ma powodu do niepokoju, ale nie zanosi sie zebym do poniedziałku sama urodziła, wiec mam skierowanie do szpitala, wyć mi sie chce..ile mozna czekać!

klaudia
‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ