X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, powodzenia! trzymam kciuki, zebys tuliła córcię jak najszybciej.
    U mnie też zaczełą się od sączących wód!

A nie robili Ci takiego testu paseczkowego czy ph, czy to wody czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 19:53

relgcwa176gulxrh.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie trzymaj się! Dużo sił życzę i faktycznie niech już się porządnie wreszcie rozkręci :-*

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..no to nie wiem jak jest z tymi witaminami. Ja nie kupowalam ich jeszcze bo skoro mam napisane ze od 2 tyg.to moge w przyszlym tyg.kupic. Musze sie spytac poloznej w poniedzialek :/

Marderkowa sliczna corcia :)
    Powiem Ci ze moj maz bardzo mi pomaga przy corci,przewija ja,kapiemy razem,tuli ja,nosi,spiewa jej :D dzisiaj spiewal Jingle Bells hehe. Wlasnie ja wykapalismy i teraz spi.
    Ja sie chyba ide tez polozyc bo niewiadomo jak dlugo pospi.

Ja jem jogurty,pije mleko i jak narazie kupki sa takie jakie byly czyli zolte. A smoczka moja mala nie chce. Wypluwa bo nie umie go ssac.

Mila jeszcze dwa dni i przytulisz Bartusia :)

Dodi, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tez powoli zaczynam się niecierpliwic i zastanawiam się kiedy nadejdzie wielki dzien.... Troche zaczynam miec stracha jak zniose ból itd... Ale mam dobre nastawienie jak narazie chociaz podczytuje was i widze ze niekiedy to nielada wyzwanie z samym rozkreceniem sie porodu... Moglo by to byc prostrze nie ? :-P

karm3lka, Magda2013 lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie robili tego testu...ja juz sama jestem glupia, i beda kolejna zabierac beda na gore, juz mi sie plakac chce, mam dosc :-(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie biedna trzymam za ciebie mocno kciuki

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka no moglabym juz tez urodzic:-) smieje sie ze znajomi zaczna zaklady robic kiedy w koncu urodze:-)

U mnie pokluwanie w podbrzuszu a Majunka jak ozywiona..jutro ja na ktg..i tak czekamy sobie..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, a już myślałam, że rodzisz jak nie pisałaś. :P
    Sylka, doszedł mi Twój sms, odpisałam Ci nawet, czyli Tobie nie doszło. :(
    I u mnie kurcze też cisza, znowu pobolał mnie brzuch jak na okres, trochę krzyż i nic. Chyba za bardzo czekamy na akcję, trzeba trochę wrzucić na luz. :P

Sylka lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna z nocnej zmiany nic o wodach nie wiedziala, zla kazala pokazac podklad zeby okreslic ze to faktycznie wody. Czasami rozpierdziela mnie innych profesjonalizm, wyszlo ze wody, w nocy mieli mnie na gore przenosic i co? Na dole dalej, ale za to cala noc mialam skurcze, nie za czesto ale bolesne, i teraz zaczynaja sie regularniej, mam nadzieje ze samo sie zacznie bez oksy...

karm3lka, Camille87, Sylka, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kurwa mac jak sacza Ci się wody i to juz od wczoraj żeby nie przeszły w zielone bo wtedy na cito będzie cc bądź będą biegać jak glupki... Moja kumpela tak miała leżała z wodami saczacymi 24 h jak Położne zauważyły to były zielone i biegiem na cc bo tętno zanikalo.... Weź wyślij męża niech się coś dowie kobieto... Paskami Ci nie sprawdzili czy to są na bank wody... Co za szpital szit!!!! Jestem aż zbulwersowana...

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj do wszystkiego Paula inaczej podchodza, juz wczoraj mialam byc zabrana na gore a dzis znow uslyszalam ze maja nadzieje ze dzis pojde... No odechciewa sie wszystkiego, Darka ze mna nie ma, jak jestem na dole to moze ze mna siedzien od 12 do 20 i tyle... Juz mam wszystkiego dosc, ale moze natutalnie rozwija, na ktg wyszly regularne mocne skurcze, njestety odczuwam je jako brzuszno kkrzyzowe :-(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby lepiej tam w tej Anglii ale doświadczenie i profesjonalizm należy się Polskim lekarzom... Mimo że ja byłam innym przypadkiem bo mój o Nas niezadbal jak trzeba ale nie umywa się żaden angielski lekarz do polskiego...
    Co do Ciebie weź sama morda zacznij dziamgotac bo to nienormalne by tyle leżeć z wodami...
    Współczuję bólu i wierzę że dziś urodzisz i zapomnisz o bólu szybko tam wypisują wiec będziecie w domku razem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 06:43

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • MILA Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :/

Ja nie śpie praktycznie całą noc :-P matko jak ja mam dosyć ciąży. Jestem śpiąca na maxa ale nie umiem zasnać bo tak mi ten brzuch przeszkadza :-(

ehhhhhhhhhh nic mi się nie chce :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 07:09

karm3lka lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dokladnie :) a jesli karmie piersia i dokarmiam mlekiem sztucznym? Obecnie podaje w nocy dwa razy mm. Dawac wiec d i k?
    W takiej sytuacji musialabys zapytać położną bo każde mm zawiera witaminy pytanie tylko ile jest w dwóch porcjach. Gdzieś przeczytałam, że przy 1-2 porcjach mm jeszcze podaje się witaminę K a powyżej już tylko witaminę D. Jednak skonsultuj to jeszcze z położną lub lekarzem.

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wspolczuje, i wiem co czujesz, mi wczoraj wszystko przeszkadzalo, myslalam ze zajoba dostane...

Dziewczyny wlasnie jestem na porodowce :-) przeniesli mnie w koncu:-) teraz to juz moge sobie czekac :-)

aicha, mika1987, karm3lka, Gosiaczek, Dodi, Camille87, Sylka, marderkowa, Magda2013, Lanusia93, Sproquette, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wreszcie Cie wzięli, co za szpital... zero konkretnych decyzji...mam nadzieję że wreszcie się to skończy i będziesz miała malutka przy sobie. Współczuje boli brzuszno krzyżowych :( ale musisz dac radę :-*

Mila widzę że Ty to tak jak ja. mega zmęczona ale spać nie można :p aczkolwiek wykorzystałam dziś męża w nocy <3 i spałam całkiem całkiem :-) mam napięte podbrzusze i muszę uważać jak się gwałtownie przewracam lub wstaje bo boli bardziej...poza tym zero postępu :-*

Aggie, Dodi, marderkowa, MILA lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia dziekuje, tak zrobilam - polozna zalecila poki co podawanie d i k :)
    Aggie kurna czytam te Twoje wpisy z takimi emocjami ze szok! Czuje sie jakbym sama miala zaraz rodzic :) trzymam mocno kciuki!! <3

Mila Tobie przeszkadza brzuch a ja za swoim teskie ;)

Sylka, MILA lubią tę wiadomość

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

mam dwie obrobione fotki z sesji.
    Chce już więcej! :) Będziecie robiły też takie sesje z dzieciaczkami??

Wrzucam na chwile, nie chcę, żeby nasze facjaty widniały w necie hihihi
    http://zapodaj.net/8151c45671c39.jpg.html

http://zapodaj.net/ee55c59bbe8d1.jpg.html

Miłego dnia!
    Aggie trzymam kciuki!

mala_mi, karm3lka, Magda2013, Lanusia93, Dodi, Sylka, Camille87, Sproquette, MILA lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARDERKOWA, Mila jest przepiękna! Ślicznie wyglądacie w trójkę. Zdjęcia świetne :) Niestety, tak rzadko ktoś wrzuca fotki tu na forum :/

MILA, trzymam za Ciebie kciuki, by jutro poszło szybko, sprawnie i abyś prędko wróciła do formy. Ty już wiesz co Cię czeka, ja szłam na żywioł, ale generalnie cc jest do przejścia i gdy ma się motywację w postaci kochanego maleńkiego skrzata to jakoś ekspresowo wraca się do sił :) Powodzenia kochana:*

Pozostałym dziewczynom też życzę, by wreszcie się doczekały :) Wiem jak mozolnie czas mija i jak bardzo brakuje cierpliwości pod koniec...

marderkowa, Dodi, Sylka, MILA lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa- malutka jest przesłodka!! Też planuję taką sesję :)
    MILA ty już jutro cc :) Zobaczysz swojego synusia! ale Ci zazdroszczę :P

MILA lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ