X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie się tu zrobiło, wieje pustką :(
    Wszystkie mamusie wyniosły się na fb, a my nierozpakowane musimy sobie same pomarudzić ;)

Mika co proponujesz, zeby jak najszybciej dołączyć do grona Mamuś? :)

Camille87, Dodi, Domi IRL lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki nie gniewajcie sie ze my na fb, tam jest naprawde latwiej odpowiadac na posty i dodawac nowe tu przy takiej ilosci postow jest na prawde ciezko do wszystkiego sie odniesc, jak urodzicie na pewno do nas dolaczycie na fb :) a moze jak my wie troche ogarniemy to wrocimy ja belly ;-)

U nas dzis Kubus spal od 10 do 12:30 juz go sama obudzilam bo jadl o 9! Ale teraz jakos niespokojny, placze nie chce spac, na spacerze tez plakal.. maz go uspokaja..

Amelka porod ciezki mialas, bylo tak blisko zeby mala wyszla dolem :( ale najwazniejsze ze jest z wami :D no a prezentow pozazdroscic, maz i mama sie postarali :)

Nierozpakowanym nadal zycze szybkich porodow ;)

Sylka, amela, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak pustki , pustki... pewnie faktycznie większość się przeniosła na fb a nie wszystkie należą do grupy m.in. ja :P
    No ale cóż, nierozpakowane musimy się wspierać tutaj a świeże mamy niech też tu zaglądają i nam dopingują :)

Dodi, Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila my w żadnym wypadku nie mamy Wam tego za złe, że jesteście na fb. Wierzę, że teraz każda wolna minuta jest na wagę złota a na fb rzeczywiście jest szybciej :)
    Z jednej strony zazdroszczę Ci, ze masz już Kubusia przy sobie i zmagasz się z jego potrzebami, poznajesz go.. Z drugiej strony jestem przerażona czy poradzę sobie w roli matki.. Szczególnie wieczorami jak leżę w łóżku dopadają mnie wątpliwości...

Karm3elka jeśli chcesz dołączyć do nas na fb musisz kontaktować się z Aggie bo Ona jest administratorką i tylko Ona może Cię przyjąć do grupy..
    Z tego co wiem musisz zaprosić Ją do przyjaciółek na belly i w wiadomości prywatnej podać swoje dane.. No chyba że nie posiadasz konta na fb ;)
    No ale Aggie pewnie też nie prędko do nas zajrzy, pewnie łapie każdą chwilkę z córeczką :)

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie , Aggie pewnie nei prędko wróci na forum ... A szkoda - mimo wszystko spróbuję napisać :) Konto mam oczywiście :P
    Sylka ja jakoś rolą mamy nie jestem przerażona ale bardziej porodem... niby chcę żeby to już było jak najszybciej ale boję się tych godzin bólu >...

Camille87 lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ponoc serduchowanie pomaga:-) ale ja nie mam warunkow bo u rodzicow jestem:-)

I fakcznie pusto tu ze trzeba naszej grupy szukac juz na samym prawie dole..

U mnie cisza cichosza..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelko mnie jak wczoraj lekarz zbadal to myslalam ze sie poplacze..a co dopiero porod???ale nie mysle o tym..co bedzie to bedzie..oby z mala bylo wszytko ok..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Karmelko mnie jak wczoraj lekarz zbadal to myslalam ze sie poplacze..a co dopiero porod???ale nie mysle o tym..co bedzie to bedzie..oby z mala bylo wszytko ok..

No mi tez chwilami cieżko znieść badanie u lekarza a co dopiero rozwarcie na 10 cm :p ale raczej nie mamy wyboru, musimy zrobić to dla naszych Dziewczynek :) Czy serduchowanie pomaga? Są rózne zdania na ten temat :P Mój M. codziennie pyta czy przyspieszamy poród czy nie :P hehe -jaki chętny :P

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka u mnie mala dziś tez miala kiepski dzień, w ciągu dnia nie mogla usunąć, meczyla sie, karmilam, nosilam a i tak poplakiwala, w końcu usnela o 19 i jeszcze śpi. Zaczelam się zastanawiać czy może mleka jej nie starcza? Ale caly czas jak ja dostawiam to slysze ze je.

Sylka, Karmelka trzymam kciuki za szybkie porody :-). Oby juz niedlugo cos się zaczęlo dziać :-)

Faktycznie na FB się dzieje :-)

karm3lka, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka na pewno sobie poradzisz, bo bedziesz musiala ;)
    Intuicja robi swoje choc czasem bywa ciezko, male dzieci nie powiedza co im dolega wiec trzeba byc czujnym i sie wsluchiwac ale z czasem na pewno sie nauczymy siebie nawzajem!

Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcid kochane, i przepraszam ze nie odniose sie do kazdej, ale mona glowa jest jak stodola, od wczoraj 4 rano malo co spalam. Karmelka, przyjme oczywiscid Cie na fb ale jak wyladuje w domu bo na telefonie nie potrafie.

Maya jest cudowna, ja troche obolala, zwlaszcza w miejscu po cewniku to jakas masakra, szwy po peknieciu nie takie najgorsze ale te skurcze macicu ooo tego sie nie spodziewalam. Maya albo nie chce jesc i duzo spi, albo dwa cycki to malo i zabawa w wpatrywanie sie w rodzicow :-P tatus dzis mial chrzest bojowy z pampersem bo chcialam troche pospac (serko, tu sie kuzwa nie da!!) Ale poszczescilo mu sie bo tylko siusiu bylo, alw jaki przerazony byl :-P on chyba myslal ze to u nas naturalnie przychodzi i jestesmy od razu super wprawne. Ogolnie wszyscy sa w niej zakochani a my z Darkiem najbardziej, juz nie moge sie doczekac kiedy wrocimy do domku, bo tu niezbyt fajnie jest.
    Zagladam w miare mozliwosci a ich malo :-P jak Maya spi to ja staram sie zjesc cos i odpoczac. Jak juz bedziemy w domu pewnie bedzie latwiej.

Mila gratuluje Bartusia, w koncu sie doczekalas <3

karm3lka, Dodi, Magda2013, aicha, Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aggie- bedę wdzięczna, dobrze że dochodzicie do siebie, zazdroszcze Kruszynki :) dobrze że tatuś się uczy - nie ma wyjścia :p
    Szybkiego powrotu do domu!

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę mamy cc...przez nadciśnienie. Nie wiem o której. Prosimy o modlitwę.
    Ja już lulkam.

Domi IRL, Camille87, Dodi, Sylka, Magda2013, amela lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Ja już lulkam.

Oczywiście że trzymamy kciuki Quendi, w środę Synek już bedzie z Tobą!!

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, kiedyś jak przez cały dzień nie weszłam to ciężko było nadrobić wieczorem, a teraz co? Jedna strona od rana doszła. :P Znowu byłam na niezłej wyprawie z Pawłem i pomalutku coś rusza (odpukać!). Skurcze dosyć bolesne i coraz częściej się pojawiają. W nocy miałam z 5, potem od rana do wieczora jeszcze kilka, i teraz wieczorem czuję, że się nasilają bo od jakichś 2 godzin już miałam ich parę. Oby się rozkręciło. :) Trzymam kciuki za samą siebie i za wszystkie nierozpakowane! :D

Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette wrote:
    Faktycznie, kiedyś jak przez cały dzień nie weszłam to ciężko było nadrobić wieczorem, a teraz co? Jedna strona od rana doszła. :P Znowu byłam na niezłej wyprawie z Pawłem i pomalutku coś rusza (odpukać!). Skurcze dosyć bolesne i coraz częściej się pojawiają. W nocy miałam z 5, potem od rana do wieczora jeszcze kilka, i teraz wieczorem czuję, że się nasilają bo od jakichś 2 godzin już miałam ich parę. Oby się rozkręciło. :) Trzymam kciuki za samą siebie i za wszystkie nierozpakowane! :D

jeju zyczę Ci żeby Cie tak chwyciło i już Julka będzie z Tobą :D niech skurcze będą z Tobą :P

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobre:-) niech skurcze beda z Toba:-) i z nami wszystkimi Ameen:-)

Dodi lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi przynajmniej wiesz kiedy zobaczysz malenstwo:-) trzymamy kciuki:-)

Quendi lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Quendi przynajmniej wiesz kiedy zobaczysz malenstwo:-) trzymamy kciuki:-)

No to jest pocieszające że zna dokładną datę :P A my tu gdybanie :)
    Sproquette chcemy rano tu przeczytać że pojechałaś rodzić :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Ja już lulkam.

Bedzie dobrze Kochana :* bede trzymac kciuki! <3

Quendi lubi tę wiadomość

‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ