X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria słonice ze mnie robią :D :P
    Chyba się obrażę :)

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Ja się witam u mnie cisza
    Sylka mój suwaczek też sie przeterminował tak jak ciąża pisało że jeszcze musiałabym pochodzić z rok w ciąży heheh więc go usunełam :P
    a Ja mam zgłosic się do szpitala w czwartek lub piątek tak kazał gin
    A jesli o noc chodzi to Ja ze 3 razy na siku wstaję i dziś obudziłam się około 5 siedziałam do 7 i zasnełam i w miarę funkcjonuję obudziłam się o 10 więc jakoś leci ręce mnie nadal pobolewają ale co zrobić :(musimy czekać na swoją kolej

Sylka, Dodi, karm3lka lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka pytalam bo z tel nie widze :D to dobrze, ze opieke masz dobra i widze ze podobnie jak u mnie dziecie ma jeszcze odpowiednie warunki by posiedziec :)

Mika jeszcze troche ;) &&&&&&

Ruda dasz rade napewno a co by nie <3

karm3lka lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na siku wstaję często, ok 5 razy ale robię to już tak automatycznie, że nawet specjalnie mi to nie przeszkadza..
    Dziewczyny wygląda na to, że wszystkie rozpakujecie się przede mną... Ja nawet na wywoływanie muszę długo czekać.. No nic nie zrobię :/

Zahaczyłam stopą o narożnik ściany i walnęłam się w dwa małe palce.... Ale k****y leciały! Boli jak cholera! Niech żyje zgrabność!!!

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :-)

Jak Wam mija dzień ?
    Dziewczynki czekamy czekamy z niecierpliwością na Was i Wasze maluchy :-) :-)

U mnie wczoraj wieczorem i dziś od rana Nelka jest marudna, poplakuje i dlugo zasnąć nie może, teraz w końcu się udalo i śpi, podobno mogą to być skurcze jelitek gdzie uklad pokarmowy musi po prostu dojrzeć, i nie jest to zależne od tego co jemy... także trzeba przeczekać!!

Dodi, genoweffa, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja - nadal ciężarna :(
    Noc nawet przespana gdyby nie zgaga o 3...
    bez nowych objawów- dzień jak co dzień - może ten pozorny spokój coś oznacza...?

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już powoli jakaś złość chyba dopada :P

Sylka teraz załączyłam kompa i widzę Twój suwaczek buuuaaahhhaa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:18

amela, Camille87, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złość, bezsilność... heh wszystko na raz :p tyle że ja niby chcę już rodzić ale jak coś zakłuje itp. to stres że nie ma odwrotu i że to już :P - takie myślenie dziwne :P
    i tak mnie to czeka ale jak pomyslę o tym bardziej realnie to zaczynam się stresować coraz bardziej ... Mąż poszedł do pracy ale powiedziałam mu że za długo nie popracuje bo zamierzam dziś rodzić... Hm :)

Dodi, genoweffa, Camille87, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż codziennie pyta czy już rodzę ?hehe albo jak dzwonię to nawet nie zdąże nic powiedzieć a On już wylatuje z tekstem "to już" ? no i tak mam chyba od tygodnia i mnie stresuje tym Ja nie wiem co ze mną nie tak ? bo jedną i drugą ciąże przenosiłam :( buuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 14:28

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

Jak Wam mija dzień ?

U mnie wczoraj wieczorem i dziś od rana Nelka jest marudna, poplakuje i dlugo zasnąć nie może, teraz w końcu się udalo i śpi, podobno mogą to być skurcze jelitek gdzie uklad pokarmowy musi po prostu dojrzeć, i nie jest to zależne od tego co jemy... także trzeba przeczekać!!
    Grzesio też jest marudny. Dobrze, że tylko w dzień, bo nocki ładnie przesypia. Nawet godzinny spacer nie pomaga mu na sen. Krzyczy jakbym ze skóry go obdzierała. Dziś pomógł mi trochę smoczek, ale i tak co chwila się preży i buczy

amela lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane brzuchatki, spokojnie nie znacie dnia ani godziny ;) Ale trzymam kciuki, by ten czas nadszedł jak najszybciej :)

Moje maleństwo dziś w nocy w sumie przespało 7h więc czuję się dziwnie wyspana :P No i już prawie nie pamiętam jak to było w ciąży.

Sylka znakomity suwaczek ;D

Aicha gratulacje !!!!

Mala_mi co u Ciebie, jak Klarka?

Dodi, Sylka, genoweffa, mala_mi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa a noce przesypia ?? Bo u mnie w nocy nie ma narazie problemów tylko w dzień ..

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jak już minie termin.. Tak to się cały czas odlicza do tego terminu i ma nadzieję, że uda się przed.. Nastawiasz się w jakiś tam sposób, że termin minie i dziecko będzie już przy Tobie. A tu dupa.. Dziecko nadal w brzuchu a frustracja rośnie...

Camille87, genoweffa, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLKA masz racje najgorsza frustracja gdy termin mija bo jak sie czeka do terminu to jest jakis cel jakas ostateczna data a po terminie to juz moze byc w kazdym momencie ale nie wiadomo kiedy.. rozumiem Cie doskonale tez w glowie pisalam scenariusze ze rodze przed terminem ;-)

Ale tak jak ktos madrze napisal na kazda przyjdzie pora :D
    Trzymajcie sie dzielnie!

Sylka, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa wrote:
    Dziewczyny jakie kupki robią teraz Wasze dzieci? Miła ns początku robiła takie zolteezolte o konsystencji ciastoliny...teraz robi żółte, ale rzadkie...tak od 2 dni, martwię się czy to nie biegunka?? Karniona mm+ pierś z przewaga mm.

Mój synek też takie wodniste robi i myślałam że to biegunka, ale najwidoczniej jak u was tak jest to jest to normalne:). mimo tego że go trzymam przez ramie żeby mu się odbiło co zdarza się rzadko i stęka często już sama nie wiem co robić masowanie brzuszka i nawet jakieś kapsułki na wzdęcia nie pomagają :/.

qq873e5erivgw16d.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

Jak Wam mija dzień ?

amela u mnie to samo,niewiadomo jak bysmy uwazali co jemy to i tak nie jest to zalezne od nas, mi juz czasem rece opadaja jak tak steka

genoweffa lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)

Aicha nareszcie kochana :-) czekamy na zdjécie :-)

Reszczie brzuchatek zycze oczywiscie szybkich porodów :-)

U nas byla dzisiaj polozna. Maly przybral ok 100g a dzisiaj koñczy tydzieñ. Nie wiem czy to malo czy duzo, ale polozna powiedziala ze ok ;-) wiec luz :-) ja trzymajác go na rekach czuje ze przybral chociaz dzisiaj waga pokazala 2770g ponowna wizyta w piátek :-)

a tak poza tym u nas leci i wszystko jest ok :-) nie mamy zadych problemów póki co :-)

Sylka, Camille87, genoweffa, karm3lka, Dodi, celia, Lanusia93, mala_mi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA super, że nie masz problemów z maluszkiem :) Oby tak dalej :)
    Też bym chciała z Wami pogadać o kupach itd :) Mam nadzieję, że już niedługo...

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kubus tez robi wodniste zolte kupki jak zdarzy mu sie zrobic kupe bedac na przewijaku bez pieluchy to baardzo wodniste te kupki .. tez myslalam ze to biegunka ale ladnie je i przybiera na wadze i raczej nie mamy dlugotrwalych akcji placzu. :)

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila super ze z Bartusiem nie macie zadnych problemow :)
    My w zasadzie tez nie mamy co narzekac, moj maz czasem mysli se cos nie tak z Kubusiem gdy placze ale jak ja poczytam forum to wiem ze Kubus wcale nie odbiega od normy :P ale zauwazylam ze coraz czesciej zdarza mu sie ladnie lezec bez placzu! Nawet w wozku dzis jak go wlozylam grzecznie lezal i sie rozgladal :) dojrzewa nam mezczyzna :D

Co do wagi to chyba kazde dziecko przybiera wlasnym tempem :)
    Moj wazy 4185g i to juz czuc pod reka jak go karmie!

MILA, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ