X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka dzięki za opis porodu :) mimo tego, że trwało to niby dosyć długo to mam wrażenie, że jednak poszło ekspresowo :D Zawsze najbardziej podoba mi się końcówka Waszych relacji bo nieważne jak byłoby cięzko i źle to i tak po urodzeniu maleństwa o wszystkim dosyć szybko sie zapomina i dzieciątko wynagradza wszystko :)

Kasieńka:), Lanusia93, genoweffa lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ale Lenka ma piękne duże oczy :-) Lilianka jaka księżniczka ;) takie zdjecia jeszcze bardziej nas nakręcają bo zaczynamy się zastanawiać jak te nasze dzieciaczki będą wyglądac :)
    Dziękujemy za wsparcie świeże mamy, ale tylko pozostaje czekać :) po prostu tam u Góry jest zakodowana data i godzina i żadne przyspieszacze chyba nie pomogą :-P
    Ją fizycznie dobrze się czuję, jedynie jestem opuchnieta, stopy wyglądają okropnie...psychicznie też niby okej, nie popadam w paranoje; bardziej rodzinka typu siostra, teściowa...
    Wielkie wydarzenie w rodzinie :) teściowa cały czas się upiera że urodze w śróde...dziś kolejna środa, a czy brde czekać do kolejnej to się okaże :(

Kasieńka:), Dodi, Lanusia93, genoweffa lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka dzięki za opis porodu :* Finał wart każdego cierpienia :)

Ja staram się wyluzować, ale czasem zdarzają się gorsze chwile..
    Dobra, biorę się w garść i nie myślę już tyle :) Idę robić obiad, a potem za radą Lanusi poczytam książkę :*

karm3lka, Kasieńka:), Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie samo parcie to nie cale 10 min i mala była u mnie na brzuszku :)
    A wy dziewczyny po prostu przestancie myslec o tym kiedy urodzicie... ja o tym nie myslalam... pralam, sprzatalam, gotowalam, jezdzilam na zakupy i nie mialam kiedy o tym myslec az nadszedl ten dzien i skurcze i juz :)

Dodi, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 tak wogóle to wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy :) miło byłoby gdybyś dzisiaj urodziła :P
    My w piątek mamy 5 rocznicę :D

Mika 28, Sylka lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DODI, ja jestem staromodna i konta na fb nie posiadam :P A tutaj coraz rzadziej zaglądają rozpakowane mamy, więc często nasz wątek leży opuszczony na samym dole listy tematów.. Mam nadzieję, że to się zmieni, gdy wszystkie urodzimy i zaczniemy borykać się z podobnymi problemami wychowawczymi ;) Liczę na Was, Wasze doświadczenia, rady i wspólne podnoszenie na duchu! Przecież razem raźniej, więc nie opuszczajcie tego wątku! PLS!
    Podpatruję ile Was jeszcze zostało w dolnej części listy i cały czas dopinguję.
    To prawda co pisze Lanusia: jest inaczej, jest lepiej :D Ale czasu na wszystko brak, więc mając do wyboru chwilkę dla siebie (choćby, żeby włosy umyć lub coś zjeść) albo na drzemkę lub odpalenie kompa, to wybiera się raczej tę pierwszą opcję :P

Kasieńka i Lanusia, śliczne te Wasze córeczki :D Aż serce mięknie, gdy widzi się takie słodziaki :)

A my radzimy sobie raz lepiej raz gorzej. Akurat za nami trochę gorszy czas: pokusiło mnie w weekend i zjadłam dwa ruskie pierogi. Skończyło się na bólu brzuszka, lamencie, braku kupki, nieprzespanych nocach i ciągłym płaczu. Byłam u kresu sił, w poniedziałek poryczałam się z bezsilności. To straszne widzieć, że maleństwo cierpi i nie móc mu pomóc :( Po niemal trzech dniach sytuacja się wreszcie unormowała, widać, że mała czuje się już dobrze. A ja postanowiłam więcej nie eksperymentować z jedzeniem i trzymać się diety lekkostrawnej. Żadna pokusa nie jest warta cierpienia maluszka.
    Poza tym Klarka ładnie przybiera (w tydzień udało jej się przytyć prawie 400g!) i w piątek ważyła 3280g. Niestety, na buzi wyskakują jej różne wypryski, ale to ponoć normalne?

Czy jest tu mama, która boryka się z ropiejącym oczkiem/oczkami?

CELIA, a jak u Was? Justynka wciąż taka grzeczna?

Buziole dla maluszków urodzonych i tych jeszcze w brzuszkach :*
    Cóż więcej mogę napisać dziewczynom wciąż oczekującym na akcję... cierpliwości kochane:* SYLKA, DODI i cała reszta z dołu listy - oby wreszcie nadszedł ten wyczekany poród! No i był w miarę bezbolesny :)

Lanusia93, Sylka, Dodi, genoweffa, celia, marderkowa lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:), dzielna kobietka <3 Szybko poszło od momentu wejścia na porodówkę :) A mąż się spisał na medal- ze wsparciem i prezentem! :) Ja dostałam perfumy i pióro :) I wsparcie "Oddychaj, oddyyyyychaj!" podczas skurczów, które wyprosiłam z sali po godzinie :D
    Waga Lenki imponująca :) Tyle się mówi o tych bólach krzyżowych.. Jestem ich ciekawa. Ale nie chciałabym ich przeżyć! :D Myślicie o kolejnym dzidziusiu..? Kiedy planujecie rozpoczęcie starań? ;) Za rok, dwa, czy szybciej?

Dodi, prawdę mówiąc u nas w domu nie jest ciepło (19-20 stopni po lekkim rozpaleniu pieca), a pogoda chyba jak wszędzie- lekko wychyli się czasem słońce, ale jest chłodno raczej, wietrznie. Położna powiedziała, że te 19 stopni to w sam raz, dziecka nie można przegrzewać. Tylko do kąpieli włączam grzałkę. Zakładam małej body i na to śpioszki albo body i bluzeczkę +spodenki/legginsy. Jak jest chłodniej to jeszcze łapki niedrapki. Myślę, że jej ciepło, sprawdzam temp. na karku :)
    Zobaczysz, że podołasz temu zadaniu, instynktownie będziesz wiedziała, że może być Amelce trochę za zimno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:37

Kasieńka:), Dodi, celia, genoweffa lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Mika28 tak wogóle to wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy :) miło byłoby gdybyś dzisiaj urodziła :P
    My w piątek mamy 5 rocznicę :D
    bardzo dziękuję ta trzecia rocznica mogłaby się skończyć prezentem w postaci Julki ale Ona raczej wybiera inną datę owszem jeszcze dzień się nie skończył ale tak czuję a Ja poniekąd się cieszę z rocznicy ale też frustruje z powodu przenoszenia ciąży i to tak się mota między młotem a kowadłem :)
    A no to na piątek czekamy może uda Ci się urodzić to będzie piękny prezent :)

Dodi, celia lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia obys tych boli nie doswiadczyla... :) ale juz teraz zaden bol mi nie straszny bo dalam rade bez znieczulenia :) Mąz by chcial zaczac starania juz teraz najlepiej :) Moze jeszcze w tym roku zaczniemy dzialac a jak nie to w przyszlym :) Jest tak wzorowym ojcem ze i 5 dzieci moge z nim miec na raz :) Mimo ze pracuje od 6 do 18 (wstaje o 5) to wieczory i noce poswieca Lence :) (noce na zmiane ze mna zeby mogl sie do pracy wyspac)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:55

Dodi, Lanusia93, genoweffa lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi Ty jesteś taka ogólnie cięzko dostępna :P a co jakbym chciała Cię np kiedyś odwiedzić? to zero szybkiego kontaktu :P <żarcik>
    Ja wiem, wiem, że priorytety się po porodzie zmieniają i nie wykluczam że u nas będzie tak samo, ale siłą rzeczy terminy mamy różne i te sierotki na końcu potem marudzą hehe
    Fajnie, że Klarka przybiera na wadze ale widzę też że nie ma co eksperymentowac z jedzieniem by potem nie cierpieć razem z maleństwem :)
    Wszystkiego dobrego dla ślicznotki z okazji ukończenia 3 tygodni <3
    Dziękuję za miłe słowa i odp. :*

Lanusia dzięki za odpowiedź odnośnie temperatury i ubioru :* mam nadzieje, że będzie wiedziała co i jak ;)

Mika takie prezenty byłyby bezcenne dlatego ja póki co małżowi nic nie zakupiłam z tej okazji bo po cichu liczę na to, że się córa "dorzuci" i nieco zaoszczędzimy hehehe

Kolejna fajna sprawa poczytać jak Wasi mężowi dzielnie spisują się jako ojcowie :) nie ma lekko bo pracować trzeba i obowiązków ogólnie mnóstwo a przedtem czy w ciązy pewnie różnie bywało, ale teraz chyba wszyscy stają na wysokości zadania, super :)

Mika 28, Lanusia93, celia, mala_mi lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wogóle to nie wiem czy zauwazyłyście, ale chyba idę dzisiaj na rekord :P
    jeszcze nigdy nie siedziałam jednego dnia tyle na forum i tyle nie pisałam :D

masakra ze mna..... k1818.gif

Niebieska, Lanusia93, celia, genoweffa, mala_mi lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ale zobacz ile stron już dzisiaj mamy :) hehe

Mala_mi co do ropiejącego oczka mogę podpowiedzieć na przykładzie mojej siostry, bo też miała z tym problem. Przemywaj oczko wodą przegotowaną od zewnętrznego kącika do wewnętrznego (nigdy odwrotnie!) aby odetkać kanalik łzowy. Rób to nawet kilkanaście razy dziennie. Niestety moja siora zabrała sie za to za późno i skończyło się na chirurgicznym odtykaniu kanalików...
    Powodzenia Kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:43

Dodi, Lanusia93, celia, mala_mi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka z czego dwie to chyba sama natrzaskałam swoimi postami durnymi :P
    ja nie mogę jak patrzę na ten Twój suwaczek.....
    b0201.gif

Sylka, celia lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalnie go zostawiłam :) Na poprawę humoru :D hahaha

Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej coś śmiesznego w natłoku tego całego czekania heheh

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wychodź z krzaków ;)
    Co tam u Was? jak Wojtuś?

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńko i inne mamuśki jak odczuwałyście pierwsze skurcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:21

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka poprostu rypało mnie w krzyzu :)

Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, nie chcę tego wspominać, ale dla brzuszkowej mamy się poświęcę, ciężarnym się nie odmawia :D Chociaż Ty cwaniaro jeszcze przez ponad 11 miesięcy możesz mieć takie zachcianki :P
    Te pierwsze to taki ucisk na dole w podbrzuszu i bardzo mocno ciągnęło mi brzuch na dół, jakby miał się urwać. Był jak kamień, czułam, że rozsadza mi go od środka. Ból.. tępy właśnie, często jest tak opisywany i taki właśnie jest. Żadnego kłucia, mrowienia. Po prostu potworny ból, zgniatający wszystko w środku, takie zaciskanie niezwykle mocnej obręczy. Z każdym skurczem był coraz gorzej i kiedy były już co minutę trwające minutę traciłam świadomość. Ale te pierwsze jeszcze do zniesienia, pomagała pozycja stojąca, opieranie się o blat i kołysanie biodrami. I ODDYCHANIE! Proszę pamiętać o prawidłowym ODDYCHANIU przeponą!
    Ból miesiączkowy? Nie wiem kto mądry tak opisuje skurcze porodowe :D Jakbym miała ból miesiączkowy w trakcie porodu to chwaliłabym poród pod same niebiosa... ;)

Takie były moje skurcze. Z chęcią poczytam o innych doznaniach :)

Dodi, Sylka, celia, genoweffa lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Dzisiaj mały nie dał mi pospac. W ogóle mój tryb życia podzielony jest na 2,5h odcinki. Nieważne czy dzień czy noc, je regularnie. Zazdroszczę mamom, których dzieci śpią dłużej w nocy :-P
    To prawda, że wszystko się zmienia po urodzeniu dziecka. Noe chciałabym być znowu w ciąży. Tak ciężko mi było z brzuchem. Ani się porządnie umyć, niewygodnie się poruszać, ani schylic ani sprzątać a noce koszmarne z tym przewracaniem! Po porodzie od razu ulga, że można wszystko robić bez zmęczenia i bólu. I wiecie co, ja nawet odpoczywam na tym macierzynskim, mimo że nie śpię. Ale dzień jest taki spokojny, powolny, jest dużo czasu na pranie, sprzątanie i zabawianie małego. Po prostu nie ma tego stresu dnia codziennego i pracy :-D w domu taka.atmosfera spokoju jest, nawet jak mąż wróci z pracy :-D
    Ostatnio co noc.śni mi się seks z mężem. My od siódmego miesiąca się nie jechaliśmy, tak się braliśmy :-P
    Co do wywoływania porodu, ja nie wierzę w te wszystkie metody. Dzidziol sam wyjdzie. Chociaż u mnie pomogl niby masaz szyjki :-) ale byly dwa dni po terminie i juz sama nie wiem, czy maly nie byl po prostu gotowy :-o

Lanusia93, Sylka, genoweffa, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ