Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJakby co, to ja zaglądam i wspieram czekajace
Dziewczyny, dla większości z Was to pewnie będzie ostatni weekend w dwupaku, wiec dacie radę! Myśle ze do kolejnej niedzieli wszystkie, albo prawie wszystkie się rozpakująmala_mi, Dodi, Camille87, karm3lka, Sylka, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Dodi ja chodze na spacery z mezem wiec on prowadza psa jak ide sama na spacer (z siostra) to psa nie biore, moj maz jeat tylko takim hardcorem - przed chwila wyszedl z malym na spacer i wzial psa a zanosi sie na kolejny atak kolki bo maly ryczal w nieboglosy, mam nadzieje ze maz da rade, ja zostalam w domu bo musze odpoczac maly caly dzien prawie na rekach, mial tylko krotkie drzemki lacznie 1,5h a tak to cyc albo noszenie na rekach zaraz podamy mu infacol jak chlopaki wroca!
Co do ktt to pamietam jak poerwszy raz pojechalam do szpitala na ktg a tam "skurcze" na poziomie max 20% a maz siedzial obok i sie smial ze z takimi skurczami to porodu nie widzi te skurcze w porownaniu do porodowych w skali 130% to byl pikus
Camille u moje małego stękanie strasznie było, od wczoraj podaje mu espumisan i odpukać noc ładnie przespał i jak się załątwia to nie słychać, od razu inne dziecko, zastanawiałam się czy ten infacol kupić ale zdecydowałam się na espumisan, zobaczymy co będzie dalej.
Jak człowiek się wyśpi to od razu inaczej funkcjonuje.
Mojej koleżanki syn też tak płakał jak twój, była u lekarza i przespisał jej debridet to jest taka zawiesina do sporządzenia i jak ręką odjął, można kupić to bez recepty ale jesli chodzi o niemowlę to musi dawkowanie ustalić lekarz, do 3m mu to podawała i miałą spokój dziewczynaCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam pytanie do mamusiek- jak Wasze dzieci przesypiają noce?
U Alicji standard to 3 pobudki, generalnie jedzenie co 2,5h- 3h, czasem 2h, czyli dokładnie tak samo jak w dzień. Zastanawiam się czy to jej się przestawi czy bedzie sie budziła tak samo jak w ciagu dnia? -
nick nieaktualnySeneka a na co ten debridet? Na kolki? Ja poki co dalam infacol i albo wczoraj nie bylo kolki albo infacol zadzaialal bo Kubus spokojny spal od 22 do 2:30 - pojekiwal w wozku choc nadal spal ale wzielam go do lozka i na spioch nakarmilam potem obudzil ske o 6 i teraz o 9 wiec ladnie
-
Nadia ma rację: też stawiam, że do niedzieli zdecydowana większość niecierpliwie oczekujących będzie rozpakowana mocno kibicuję, by tak było razem z Wami czekamy na kolejnego sierpniowego maluszka do końca miesiąca tylko 3 dni!
SYLKA, DIABLO, dziękuję za rady odnośnie oczek. A zapytałam o to, bo sama chciałam się pochwalić, że udało mi się opanować problem Dwa dni borykałam się z ropą w oczku, a gdy usłyszałam o groźbie chirurgicznego udrażniania kanalika, to wzięłam się sumiennie za jego masowanie i najwyraźniej go odetkałam Ufff..
Celia, mam wrażenie, że z każdym dniem Klarka jest bardziej interaktywna i kumata. Codziennie odkrywa coś nowego, no i tym samym ma coraz mniej chwil spania, a więcej momentów czuwania, a gdy się nudzi to marudzi i wtedy trzeba utulać, nierzadko dość długo Pewnie u Ciebie jest tak samo Zazdroszczę, że jesz wszystko - na początku też sobie pozwalałam, ale po tym pierogu postanowiłam bardziej uważać, by jej więcej nie serwować takich bólów.
Od kilku dni zaobserwowałam większe ulewanie
DODI, no ja jestem taka staromodna, ale to przywilej bycia najstarszą na naszym wątku
Sylka, Dodi, genoweffa, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadia wrote:Mam pytanie do mamusiek- jak Wasze dzieci przesypiają noce?
U Alicji standard to 3 pobudki, generalnie jedzenie co 2,5h- 3h, czasem 2h, czyli dokładnie tak samo jak w dzień. Zastanawiam się czy to jej się przestawi czy bedzie sie budziła tak samo jak w ciagu dnia?
Nadia to bardzo dobrze ze tak regularnie sie budzi na jedzenie. Moj w nocy pografi nawet 5 godzin przespac ale to za dlugo i moze negatywnie odbic sie na wadze malego wczoraj jadl o 21:30, 2:30, 6, 9.. im dziecko bedzie starsze tym przerwy beda dluzsze miedzy karmieniami az w koncu nadejdzie ten moment ze bedzie pieknie przesypialo calutka noc juz nie moge sie doczekac hihiNadia, Dodi, seneka, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Hej wszystkim... My oczywiście w dwupaku. W nocy pomeczylam męża ale jedyne co to pojawiły się lekkie bóle jak na @ . Poza tym nic nowego. Dodi , Sylka jak nocka ? Też wędrowałyście do wc tak jak ja? ehh
Wróżą nam porody we wrześniu, a może akurat końcówka sierpnia okaże się lepszaDodi lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ale miałam nockę.. Zasnęłam dopiero przed 4. Wszystko mnie bolało, ręce, nogi, kręgosłup, brzuch.. Nie mogłam znaleźć sobie miejsca w łóżku i łaziłam jak obłąkana
Śniło mi się jakiś czas temu, że urodzę w 40t6d a to już jutro, więc muszę się przygotować haha
Dziś wieczorem idę z mężem posprzątać apartamenty, po północy dostanę skurczów i pojadę na porodówkę! Taki jest plan!
Mika28 trzymam za Ciebie kciuki, może to już dziś utulisz swoje dziecię
Dodi, genoweffa, celia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny my w domu od wczoraj wyposcili nas w 2:dobie. Mam pytanie czy wasze maliluszki na poczatku tez tylko przy cycku? Calymi nocami nie spie jak skonce karmic i próbuje odbic albo odłożyć do łóżka to krzyczy....i nic jej nie uspokaja tylko cyc. A moje sutki juz nie daja rady. I napiszcie prosze co z kroczem w domu? W czym chozilyscie?
-
Bry
Karm3lko spie jak susel, wysmienicie bez ani jednej pobudki :]
Sylka nie mialam neta od rana stad dopiero moja wizyta teraz. Trzymam kciuki za powodzenie Twojego planu bo jest w deche
Mala_mi Ty najstarsza wiekiem czy stazem?
Jade zaraz z mezem po lesie pochodzic moze jakiegos grzyba do jajecznicy znajdeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:44
Sylka, mala_mi, celia lubią tę wiadomość
-
Nadia wrote:Mam pytanie do mamusiek- jak Wasze dzieci przesypiają noce?
U Alicji standard to 3 pobudki, generalnie jedzenie co 2,5h- 3h, czasem 2h, czyli dokładnie tak samo jak w dzień. Zastanawiam się czy to jej się przestawi czy bedzie sie budziła tak samo jak w ciagu dnia?
Mój synek je dokładnie tak samo, czekam aż zacznie spać dłużejgenoweffa lubi tę wiadomość
-
Karm3lko ja też mam dziś jakoś więcej energii, ale spacer dziś odpuszczam, bo zachciało mi się placków ziemniaczanych na obiad i kręgosłup mi się zbuntował, a wieczorem jeszcze idę sprzątać.. No i po zakupy muszę skoczyć..
Dodi ale bym wszamała jajecznicę z kurkami.. MniamDodi lubi tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Seneka a na co ten debridet? Na kolki? Ja poki co dalam infacol i albo wczoraj nie bylo kolki albo infacol zadzaialal bo Kubus spokojny spal od 22 do 2:30 - pojekiwal w wozku choc nadal spal ale wzielam go do lozka i na spioch nakarmilam potem obudzil ske o 6 i teraz o 9 wiec ladnie
Tak to na kolki i wzdęcia podobno bardzo dobry -
nick nieaktualnyAicha kochana nie martw sie to normalne, ja jezcze w szpitalu mialam ciagly ryk ale to dlatego ze maluszki nie tyle glodne co potrzebuja bliskosci, w brzuszku mialy troche spokojniej a teraz na tym swiecie sa troche przestraszone ale z.drugiej strony to dobrze rozkreci Ci laktacje przystawiaj do piersi tak czesto jak potrzebuje karm na lezaco i spij z nim (niech zasnie prY cycu bedzie czul sie bezpieczny) nie mowie ze to szybko minie bo i ja traz mam takie dni ze maly tylko przy cycu albo na rekach a jak odloze do wozka to placz po 15 minutach, ale z kazdym dniem bedzie lepiej
genoweffa, aicha, Dodi lubią tę wiadomość
-
kochane, mam problem... i jestem ciekawa czy to normalne... mam szwy rozpuszczalne i tak mnie laskocza i gilaja ze wsciekodoopy dostane zaraz... jedyna ulga to w wodzie, zastanawialam sie czy to oznaka ze sie goji...
Moje kochane Sloneczko pomylilo sobie dzien z noca i mamy dramat w domu... dzis jestem dla niej psycho mamuska ktora nie daje pospac dziecinie ale co robic? w dodatku jakby zmniejszyla mi sie ilosc mleka w cyckach dwie noce z rzedu dostala butle zebym mogla pospac to Darek ja nianczyl czuje ze wszystko robie nie tak...genoweffa lubi tę wiadomość