X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co, to ja zaglądam i wspieram czekajace ;)
    Dziewczyny, dla większości z Was to pewnie będzie ostatni weekend w dwupaku, wiec dacie radę! Myśle ze do kolejnej niedzieli wszystkie, albo prawie wszystkie się rozpakują :)

mala_mi, Dodi, Camille87, karm3lka, Sylka, genoweffa lubią tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dodi ja chodze na spacery z mezem wiec on prowadza psa :) jak ide sama na spacer (z siostra) to psa nie biore, moj maz jeat tylko takim hardcorem - przed chwila wyszedl z malym na spacer i wzial psa a zanosi sie na kolejny atak kolki bo maly ryczal w nieboglosy, mam nadzieje ze maz da rade, ja zostalam w domu bo musze odpoczac maly caly dzien prawie na rekach, mial tylko krotkie drzemki lacznie 1,5h a tak to cyc albo noszenie na rekach :( zaraz podamy mu infacol jak chlopaki wroca!

Co do ktt to pamietam jak poerwszy raz pojechalam do szpitala na ktg a tam "skurcze" na poziomie max 20% a maz siedzial obok i sie smial ze z takimi skurczami to porodu nie widzi :P te skurcze w porownaniu do porodowych w skali 130% to byl pikus :P

Camille u moje małego stękanie strasznie było, od wczoraj podaje mu espumisan i odpukać noc ładnie przespał i jak się załątwia to nie słychać, od razu inne dziecko, zastanawiałam się czy ten infacol kupić ale zdecydowałam się na espumisan, zobaczymy co będzie dalej.
    Jak człowiek się wyśpi to od razu inaczej funkcjonuje.
    Mojej koleżanki syn też tak płakał jak twój, była u lekarza i przespisał jej debridet to jest taka zawiesina do sporządzenia i jak ręką odjął, można kupić to bez recepty ale jesli chodzi o niemowlę to musi dawkowanie ustalić lekarz, do 3m mu to podawała i miałą spokój dziewczyna :)

Camille87 lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mamusiek- jak Wasze dzieci przesypiają noce?
    U Alicji standard to 3 pobudki, generalnie jedzenie co 2,5h- 3h, czasem 2h, czyli dokładnie tak samo jak w dzień. Zastanawiam się czy to jej się przestawi czy bedzie sie budziła tak samo jak w ciagu dnia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka a na co ten debridet? Na kolki? Ja poki co dalam infacol i albo wczoraj nie bylo kolki albo infacol zadzaialal bo Kubus spokojny spal od 22 do 2:30 - pojekiwal w wozku choc nadal spal ale wzielam go do lozka i na spioch nakarmilam potem obudzil ske o 6 i teraz o 9 wiec ladnie :-)

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia ma rację: też stawiam, że do niedzieli zdecydowana większość niecierpliwie oczekujących będzie rozpakowana :D mocno kibicuję, by tak było :) razem z Wami czekamy na kolejnego sierpniowego maluszka :) do końca miesiąca tylko 3 dni! ;)

SYLKA, DIABLO, dziękuję za rady odnośnie oczek. A zapytałam o to, bo sama chciałam się pochwalić, że udało mi się opanować problem :) Dwa dni borykałam się z ropą w oczku, a gdy usłyszałam o groźbie chirurgicznego udrażniania kanalika, to wzięłam się sumiennie za jego masowanie i najwyraźniej go odetkałam :D Ufff..

Celia, mam wrażenie, że z każdym dniem Klarka jest bardziej interaktywna i kumata. Codziennie odkrywa coś nowego, no i tym samym ma coraz mniej chwil spania, a więcej momentów czuwania, a gdy się nudzi to marudzi i wtedy trzeba utulać, nierzadko dość długo ;) Pewnie u Ciebie jest tak samo :D Zazdroszczę, że jesz wszystko - na początku też sobie pozwalałam, ale po tym pierogu postanowiłam bardziej uważać, by jej więcej nie serwować takich bólów.
    Od kilku dni zaobserwowałam większe ulewanie :/

DODI, no ja jestem taka staromodna, ale to przywilej bycia najstarszą na naszym wątku :P

Sylka, Dodi, genoweffa, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia wrote:
    U Alicji standard to 3 pobudki, generalnie jedzenie co 2,5h- 3h, czasem 2h, czyli dokładnie tak samo jak w dzień. Zastanawiam się czy to jej się przestawi czy bedzie sie budziła tak samo jak w ciagu dnia?

Nadia to bardzo dobrze ze tak regularnie sie budzi na jedzenie. Moj w nocy pografi nawet 5 godzin przespac ale to za dlugo i moze negatywnie odbic sie na wadze malego :( wczoraj jadl o 21:30, 2:30, 6, 9.. im dziecko bedzie starsze tym przerwy beda dluzsze miedzy karmieniami :) az w koncu nadejdzie ten moment ze bedzie pieknie przesypialo calutka noc :D juz nie moge sie doczekac hihi

Nadia, Dodi, seneka, genoweffa lubią tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim... My oczywiście w dwupaku. W nocy pomeczylam męża ale jedyne co to pojawiły się lekkie bóle jak na @ . Poza tym nic nowego. Dodi , Sylka jak nocka ? Też wędrowałyście do wc tak jak ja?:( ehh
    Wróżą nam porody we wrześniu, a może akurat końcówka sierpnia okaże się lepsza :-)

Dodi lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ale miałam nockę.. Zasnęłam dopiero przed 4. Wszystko mnie bolało, ręce, nogi, kręgosłup, brzuch.. Nie mogłam znaleźć sobie miejsca w łóżku i łaziłam jak obłąkana :/

Śniło mi się jakiś czas temu, że urodzę w 40t6d a to już jutro, więc muszę się przygotować haha :P
    Dziś wieczorem idę z mężem posprzątać apartamenty, po północy dostanę skurczów i pojadę na porodówkę! Taki jest plan! :D :P

Mika28 trzymam za Ciebie kciuki, może to już dziś utulisz swoje dziecię :)

Dodi, genoweffa, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejna odpadnie z kolejki... :) Sylka - plan wyśmienity, dzisiaj ładna pogoda- slonko świeci więc mogę iść rodzić :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi a Ty gdzie zaginęłaś??? :D Śpisz czy rodzisz?

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my w domu od wczoraj wyposcili nas w 2:dobie. Mam pytanie czy wasze maliluszki na poczatku tez tylko przy cycku? Calymi nocami nie spie jak skonce karmic i próbuje odbic albo odłożyć do łóżka to krzyczy....i nic jej nie uspokaja tylko cyc. A moje sutki juz nie daja rady. I napiszcie prosze co z kroczem w domu? W czym chozilyscie?

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :D

Karm3lko spie jak susel, wysmienicie bez ani jednej pobudki :]

Sylka nie mialam neta od rana stad dopiero moja wizyta teraz. Trzymam kciuki za powodzenie Twojego planu bo jest w deche :)

Mala_mi Ty najstarsza wiekiem czy stazem? ;)

Jade zaraz z mezem po lesie pochodzic :) moze jakiegos grzyba do jajecznicy znajde :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:44

Sylka, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia wrote:

Mój synek je dokładnie tak samo, czekam aż zacznie spać dłużej :-)

genoweffa lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym byla pezeszczesliwa jak by mala budzila sie co 2 h... Ona sie budzi co 15 min... Nie wiem co robić

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś sprzątam trochę w domu. Wczoraj padało to pół dnia spałam a dziś slonko więc więcej energii :) no i chyba włączył się syndrom wicia gniazda :p

Dodi lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karm3lko ja też mam dziś jakoś więcej energii, ale spacer dziś odpuszczam, bo zachciało mi się placków ziemniaczanych na obiad i kręgosłup mi się zbuntował, a wieczorem jeszcze idę sprzątać.. No i po zakupy muszę skoczyć..

Dodi ale bym wszamała jajecznicę z kurkami.. Mniam :)

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Seneka a na co ten debridet? Na kolki? Ja poki co dalam infacol i albo wczoraj nie bylo kolki albo infacol zadzaialal bo Kubus spokojny spal od 22 do 2:30 - pojekiwal w wozku choc nadal spal ale wzielam go do lozka i na spioch nakarmilam potem obudzil ske o 6 i teraz o 9 wiec ladnie :-)

Tak to na kolki i wzdęcia podobno bardzo dobry :)

qq873e5erivgw16d.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpiszcie cos dziewczyny bede wdzięczna

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha kochana nie martw sie to normalne, ja jezcze w szpitalu mialam ciagly ryk ale to dlatego ze maluszki nie tyle glodne co potrzebuja bliskosci, w brzuszku mialy troche spokojniej a teraz na tym swiecie sa troche przestraszone ;-) ale z.drugiej strony to dobrze rozkreci Ci laktacje :) przystawiaj do piersi tak czesto jak potrzebuje karm na lezaco i spij z nim (niech zasnie prY cycu bedzie czul sie bezpieczny) nie mowie ze to szybko minie bo i ja traz mam takie dni ze maly tylko przy cycu albo na rekach a jak odloze do wozka to placz po 15 minutach, ale z kazdym dniem bedzie lepiej :)

genoweffa, aicha, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, mam problem... i jestem ciekawa czy to normalne... mam szwy rozpuszczalne i tak mnie laskocza i gilaja ze wsciekodoopy dostane zaraz... jedyna ulga to w wodzie, zastanawialam sie czy to oznaka ze sie goji...

Moje kochane Sloneczko pomylilo sobie dzien z noca i mamy dramat w domu... dzis jestem dla niej psycho mamuska ktora nie daje pospac dziecinie :( ale co robic? w dodatku jakby zmniejszyla mi sie ilosc mleka w cyckach :( dwie noce z rzedu dostala butle zebym mogla pospac to Darek ja nianczyl :( czuje ze wszystko robie nie tak...

genoweffa lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ