X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi moj ma duzo krostek na buzi wydaje mi sie ze to potowki choc pielegniarka w przychodni stwierdzila ze to wychodza meskie hormony o.O
    Takie biale krosteczki a na poliku w jednym miejscu jest ich kilkanascie obok siebie i takie zaczerwienienie wokol jest.. ehh biedna ta buzka :(

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,moja mala tez ma krostki na twarzy :/ kurde okropnie to wyglada. Przecieram jej buzke woda przegotowana ale nie pomaga :(

Camila,Maja ma takie same krostki jak Twoj Kubus ! takie biale punkciki i wokol zaczerwienione lekko.A ten krochmal to w jakich proporcjach robisz ?

Ja kupilam sobie dzis wapno w syropie dla dzieci,pediatra polecila.Zobaczymy czy bedzie jakas poprawa na dniach.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja w paczce ze szpitala mialam probke gotowego krochmalu na opakowaniu bylo napisane zeby calosc wsypac do wanienki ale ja po troszku wsypuje do filizanki z ciepla woda tak na oko, nie wiem jak jest z krochmalem "wlasnej roboty"..

Ja przed chwila nakarmilam Kubusia odciagnietym mleczkie wypil 100ml :-)
    Jako ze jadl o 20 nastawilam budzik na 1 na wszelki wypadek i odciagnelam pokarm bo twarda piers mialam prawa ale ze nie spalismy to zmienilismy pieluche i nakarmilismy kaz usypia go!

Buzki

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi, Lili zdarzają się potówki, ale raczej na szyi, jedna na kilka dni. Czasem pojawi się jakaś kropeczka. I ma bardzo suchą skórkę :(

Ale mi źle... Samotnie. Smutno. Bardzo źle :( P. chce jutro przyjechać spotkać się z dzieckiem, mają ją znieść dziadkowie, bo ja go nie chcę widzieć.. Nie mogę mu zabronić kontaktu z dzieckiem. Ale tak bardzo nie chcę, żeby się z nią zobaczył! Jak byłyśmy w domu to nawet jej na ręce nie wziął, w ogóle się nią nie interesował. A teraz wielki tatuś się znalazł :( To wszystko jest takie niesprawiedliwe :(

Lilunia śpi i pośpi tak do 3:00 pewnie. Chyba też się niedługo położę, bo się wykończę.

Dobrej nocki <3

genoweffa lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izus Kochana domyslam sie jak Ci ciezko i bardzo mi Cie zal ze znalazlas sie w takiej sytuacji :( tym bardziej ze Lilka to nie wpadka wy sie o nia swiadomie staraliscie! Ale nie moglas przewidziec ze P.okaze siw takim draniem i nieodpowiedzialnym facetem.. Jest to przykre i na pewno niesprawiedliwe ale jestes mloda i wierze ze na pewno ulozysz sobie zycie!

A na jego zachowanie szkoda slow.
    Dobranoc :*

Lanusia93, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny! Mamuski kochane :-)

W koncu mam chwile aby cos napisac. Mlody wisi na cycku ;) u nas e porzadku, pieknie przybiera na wadze, dzis idziemy do pediatry na wizyte. Zobaczymy ile wazy, mierzy i w ogole co w trawie piszczy :-) tydzien temu wazyl juz 4560. Polozna sie za glowe zlapala, bo przybral 410g w 8 dni :D matka nie glodzi, nie mozna jej nic zarzucic.
    Moj tez ma biale krostki na buzi, takie male syfki, ale odkad zabralam sie za porzadne wymycie mu buzi (zaznaczam ze nie byl zadowolony z tego niestety) to ma ich coraz mniej, dzis juz chyba ze 3 takie blednace. A mylam szarym mydlem.
    Wczoraj dal mi popalic bo spal w ciagu dnia 3 razy ale max po pol godziny. Masakra, plecy mi odpadaja od noszenia go bo przylepa straszna, nic tylko cyc i bujanie na rekach. Ale kocham go, co mam zrobic <3
    Lanusia, przykro mi ze masz taka niefajna sytuacje ze ojcem swojego dziecka. Mozna by twierdzic ze facet ma troche oleju w glowie w koncu gowniarz nie jest, a tu takie rozczarowanie...
    Trzymam kciuki za te nasze jeszcze nierozpakowane dziewczynki :-)
    U mnie jest problem tego typu, ze jak mlody sie denerwuje, bo ie moze sie wyproznic, pomimo ze robi sporo kupek i siku, to strasznie sie poci. Wlasnie go przebieralam bo mial caly mokry bok na ktorym lezal. Macie cos takiego?

mala_mi, Camille87, Sylka, Niebieska, marderkowa, Magda2013, Lanusia93, celia, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza dzisiaj!

Camila, Magda, fakt, te krostki są nieładne. U nas pojawiają się głównie na policzkach i brodzie. Podobno do końca drugiego miesiąca cera się znacząco poprawi. Magda, też przemywam buzię wodą przegotowaną, kilka razy dziennie, dodatkowo niekiedy odkażam te najbardziej zaognione miejsca octeniseptem, ale jakichś rewelacyjnych rezultatów nie widać. Zauważyłam, że krostki są bardziej widoczne gdy mała jest zdenerwowana lub jest jej za ciepło. Gdy spokojnie śpi stają się niemal niewidoczne ;)

Mamy karmiące piersią: co ile godzin Wasze maluchy budzą się nocą na karmienie? U mnie pobudka jest niemal równo co 2 godziny. Liczę, że wkrótce chociaż jedna przerwa będzie nieco dłuższa. Ideałem byłoby przespanie bez budzenia 4-5 godzin...

Camille87, marderkowa, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i tutaj!

U mnie jak zwykle bez zmian, nic się nie rozkręciło :(

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni super, maly rosnie jak na drozdzach ;-) ciekawe jak u nas sytuacja ostatnio w 12 dni przybral 425 g ale ja wtedy oslabiona bylam bo mialam zatrucie pokarmowe biegunke itp..
    Moj raczej az tak sie nie poci jak nie moze kupki zrobic jedynie sie prezy macha nozkami i steka..
    A napisz jak mu ta buzke mylas??
    Mala mi dokladnie tak samo mam ze jak maly placze lub mu goraco to te krostki sa bardzisj widoczne a jak spi i jest spokojny to prawie ich nie widac :) ja przemywam buzke krochmalem ale efektow jako takich nie widac :( czekam zatem na koniec drugiego miesiaca! :)
    Moj tez sie budzi w nocy co godzina dwie. Wczoraj nakarmilismy go ok 23:30, obudzil sie o 1:30, 3:30 (tu byl problem z brzuszkiem wiec walczylismy az do 5:30 wowczas zasnal :(), 6:30, 8:30 i nadal spi ze mna w lozku :)

mala_mi, marderkowa, Dodi lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój budzi się co 2 lub 2,5 h. Czasem szybciej. Za to w dzień potrafi spać nawet 4 h. I jaka tu sprawiedliwość :-P

mala_mi lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Niebieska, u nas dokładnie tak samo ;) zastanawiam się jak odwrócić ten schemat, ale to nie takie proste :P

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Witam się i tutaj!

U mnie jak zwykle bez zmian, nic się nie rozkręciło :(

Mnie rano postraszyły skurcze ale średnio co 15-20 min. - niestety też wszystko ustało i dzień jak co dzień. Po masażu żadnego plamienia.

Sylka, Camille87 lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karm3lka jeszcze dziś i jutro i idziesz na oddział.. A ja zostanę sama :(

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Karm3lka jeszcze dziś i jutro i idziesz na oddział.. A ja zostanę sama :(

No tak, ale boję się tego bardziej aniżeli samo miałoby się zacząć... baloniki, kroplówki, spacery-czekanie... ehh

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, jakby powiedział mój mąż: nie rób sobie głowy! i na Ciebie przyjdzie pora.
    Dodi, gratulacje!

Dziewczyny, jak chodzi o pomieszanie nocy z dniem naszych dzieciaczków, to chyba czym starsze tym lepiej, bo Mila porafi już zasnąć o 12 w nocy i obudzić się o 5 rano dopiero! naprawde na noce nie mogę już narzekać. Co prawda zdarzają się i takie gorsze- na przyklad dziś, gdzie bolał ją brzuszek i płakała dość długo, ale ogólnie super.
    Milka waży już 4040 gram, dla mnie to już, bo urodziła się 2600, a spadła to 2370, więc sporo przybrała. W tydzień przybrała 300 gramów, więc ładnie nadgania wagę!
    Karmimy się dalej mieszanie pierś + mm, z przewagą mm.
    Dziś pierwszy raz idę na fitness, bo do tej pory dwa razy byłam biegać.
    I ja, tak jak i Wy tęsknie za brzuszkiem, chętnie znowu byłabym w ciąży!!! chociaż mąż ma co do tego narazie inne zdanie.
    Jesteśmy już po szczepieniach 6w1 i pneumokoki, mówie Wam dziewczyny jak wczoraj widziałam jak ją bolało to wkłucie, to samej mi się płakać chciało. Bo wczoraj byłam na szczepieniu zupełnie sama, mąż w pracy, i same z Milką zapakowałyśmy się w auto i pojechałyśmy, byłam z nas dumna.

Jak chodzi o skórę, to Mila nie ma potówek, ani nic, czasami widzę takie krosteczki wkoło noska i ustek, ale szybko znikają. Używam naprzemiennie Emolium do kąpieli, Oilatum i Johnnsonna 3 w 1, nic jej nie uczula.

Pozdrawiam!

Sylka, Magda2013, Lanusia93, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcyzny!
    Sylwia, karmelka, juz niedlugo :) na dniach bedziecie miec malenstwa przy sobie :)

Ja ciagle sie martwie, maly sie bardzi spina, moim zdaniem az zabardzo :( i zbyt czesto..

Krostki moj ma, ja myslalam ze to alergia, ale lekarka i polozna powiedzialy, ze za wczesnie na alergie u takiego malenstwa, zw to sa potowki i mam myc tak jak go kapie. Czyli od wczoraj oilatum przemywam. Bo wczesniej sama przegotowana woda.. Mam nadzieje, ze to pomoze
    Marderkova jak dajesz mieszany pokarm to jak podajesz witamine k? Czy w ogole nie podajesz?

marderkowa, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Marderkova jak dajesz mieszany pokarm to jak podajesz witamine k? Czy w ogole nie podajesz?

W ogóle nie podaję witaminy K.

relgcwa176gulxrh.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ja ciagle sie martwie, maly sie bardzi spina, moim zdaniem az zabardzo :( i zbyt czesto..

Ruda, a próbowałaś masować mu brzuszek?
    Mila wlasnie tej nocy tak bardzo mis ie spinała i masowałam jej brzuszek, tak całą dłonią w kółko w jedną stronę i widziałam, że jej lepiej...
    Może też pomoże?

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkova masuje codziennie :( on moim zdaniem zabardzo sie spina.. Dostaje kropelki, masuje i nic..

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kropelki podajesz?
    Może spróbujcie inne? slyszałam, że czasami trzeba próbować i próbować, aż trafiu się na te własciwe.
    Ja podaje małej sab simplex.

Jak karmisz?
    Jeśli piersią to może spróbuj od czasu do czasu podać mm, bebilon comfort. Milce bardzo posłużył...

A jak naprawde nie wiesz już co jest to chyba tylko lekarz Cię uspokoi, a napewno wszystko jest OK!

relgcwa176gulxrh.png
‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ