Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarderkova wlasnie daje sab simplex od soboty. Teraz raz dziennie rano 15 kropelek plus od wczoraj neonatus probiotyk wieczorem..
Karmie piersia i od wczoraj mam dokarmiac bo malo przybieral i kupilam mleko wlasnie bebilon comfort. Mam nqdzieje ze to pomoze.. Podobno pare dni trzeba odczekac zeby leki zadzialaly tak?
Ja mam wrazenie ze caly czas siedze z malym. Karmie go i pozniej spi mi na rece badz piersiach bo jak odkladam go to sie bardzo spina i budzi. Oszalec idzie!
Jaka dawke sab simplex dajes?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:10
marderkowa lubi tę wiadomość
-
Kamila, ja mam takie myjki male jakby frote i zmoczylam je ciepla woda, wymizialam o szare mydlo i ruchami okreznymi szuru buru po calej buzi, czole, delikatniej na ciemieniu. Kilka razy plukalam myjke i tak kilka razy pod rzad mylam. I jest lepiej.
A my wlasnie wrocilismy od pediatry, ale super kobieta, aniol nie baba, rewelcja do dzieci. Fachowa jak malo kto. I kilka rzeczy wiem.
Te krostki na buzce to tradzik, nie trzeba sie nim przejmowac bo zadnych zlych rzeczy on nie zapowiada jedynie jest malo estetyczny. Mozna przemywac octaniseptem ale punktowo - napsikac na patyczek to uszu i tak ma krostke nalozyc, nie miziac wacikami czy czyms po calej buzi.
Odnosnie prezenie sie i pocenia przy wyproznianiu.- tak ma byc do ok 3 miesiaca, bo dzieci nie potrafia jeszcze przec i dlatego trudno im zrobic kupke, zwlaszcza na lezaco.
Jesli domagaja sie jedzenia co godzine to widocznie tego potrzebuja. Nalezy im dawac. Jednak jak widzialabm ze mlody nie dojada, to dac mu mm i sie nie cackac. Jedno czy dwa karmienia mm na dobe to zadna strata dla niego, ale starac sie utrzymywac karmienie piersia.
Adas wazy 4840g obwod glowy i klatki piersiowej zwiekszyl sie o 4 cm od porodu . Powiedziala ze jest zdrow jak ryba, zadnych zastrzezen nie ma odnosnie niczego - skora ladna, odruchy w porzadku, kregoslup, oczy. Wszystko git.
Jak bede miec chwile to napisze Wam co powiedziala o szczepionkachRuda27, Domi IRL, marderkowa, amela, Lanusia93, celia, Camille87, Nadia, genoweffa, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Witam
Dodi w końcu się doczekalas . Gratulacje
Daria moja Nelka spina się podczas karmienia, nie zawsze co prawda ale często, wiem ze wtedy próbuje zrobić kulkę, jak tylko zrobi od razu jest spokojna
Kamilka i co z tym koprem wloskim pijesz ?
Ja wczoraj podalam pierwszy raz malej ta biogaie, noc ladnie przespana, a dziś juz drugi raz śpi i to po 2 h prawie:-)
Mojej Nelce tez wyskoczyly male potowki, ale zauwazylam ze robią jej się jak się zlosci i placze.
Czytalam ze w pokoju u dziecka może być max 22 st i nie wolno przegrzewac ja juz nie opatulam, jej tak strasznie bo budzila się cala mokra...teraz juz jest okmarderkowa, Ruda27, Camille87, genoweffa, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Ruda27 wrote:Marderkova wlasnie daje sab simplex od soboty. Teraz raz dziennie rano 15 kropelek plus od wczoraj neonatus probiotyk wieczorem..
Karmie piersia i od wczoraj mam dokarmiac bo malo przybieral i kupilam mleko wlasnie bebilon comfort. Mam nqdzieje ze to pomoze.. Podobno pare dni trzeba odczekac zeby leki zadzialaly tak?
Ja mam wrazenie ze caly czas siedze z malym. Karmie go i pozniej spi mi na rece badz piersiach bo jak odkladam go to sie bardzo spina i budzi. Oszalec idzie!
Jaka dawke sab simplex dajes?
Daje 15 kropelek na dzien, czasami w jednej dawce, a czasami 10 i 5 w osobnych.
Trudno mi powiedziec, czy powinno zadzialac od razu, czy po jakims czasie.... -
Kajoni, Adaś przybiera jak szalony, tylko pogratulować!
A Lilunia się nie poci. Tylko robi się cała czerwona jak wypadnie jej smoczek albo robi kupkę
mala_mi, w ciągu dnia Lileczka budzi się co 3-3,5 godziny. Ale zdarza się jej wołać cyca co 2 godziny, częściej raczej nie.
A dziś córcia spała w nocy.. Od 23 do 5:40. O mało zawału nie dostałam jak się obudziła!!! Prawie 7 godzin! Mam obsesję na tym punkcie, ale znowu nie usłyszałam budzika, a ona jest takim aniołkiem w nocy, że chyba głodu nie czuje Bo to chyba niebezpieczne, prawda, żeby tyle spała? Słyszałam, że spada poziom cukru we krwi dziecka i niekorzystnie wpływa to na laktacjęgenoweffa, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Lanusia, nam polozna mowila ze jak dziecko dobrze przybiera na wadze to nie budzic do karmienia nocnego. Adas sie budzi tak co 3-3,5 godziny. Bo on jest ciagle glodny
Jak chcesz utrzymac laktacjr lub bola Cie piersi to w nocy odciagaj pokarm do butelki. Ja tak robir jak maz karmi mm jeden raz w nocy, zeby cycki ''myslaly'' ze to karmienie. Wsadzam do lodowki i mam pozniej awaryjnie na spacer czy jakies inne wyjscie dluzsze.
Pomimo tego, ze on faktycznie przybiera super na wadze, ze ,mam wrazenie ze on nie dojada, bo chcr jesc co godzine. Jadl o 12:30, pospal chwile i znowu wisi na cycku.Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kajoni, mi to bez różnicy czy nakarmię małą w nocy czy odciągnę pokarm, bo ona pięknie zasypia po karmieniu. Problem polega na tym, że nie wybudza mnie budzik Więc i na odciąganie mnie nie obudzi. Martwi mnie to czy nic jej nie będzie po takich przerwach.. Ale jeśli twierdzisz że nie to czekam do bilansu i wtedy dopytam pediatrę, a tymczasem korzystam z takich nocek!
A może zbliża się u Ciebie kryzys laktacyjny skoro synek tak często domaga się piersi? Są w 3, 6 tygodniu i 3 miesiącu życia dziecka.
http://www.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/laktacja-gdy-masz-za-malo-pokarmu,157_1395.html
http://dziecko24.pl/artykul/626/3/Kryzys-laktacyjny-%C3%A2-przyczyny-i-poradyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:07
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyHej a my wrocilismy z ponad 2,5h spaceru maly grzeczny jak aniolek jedynie w drodze go musialam nakarmic
Kajoni dzieki, moze tez sprobuje z tym szarym mydlem
Anitko tak ja pije ta herbatke z kopru!
My co do szczepien zdecydowalismy sie na te refundowane plus rotawirusy i pozniej pneumokoki i meningokoki.
Spadam jesc obiad!celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hejka dziewczyny powiedzcie co o tym myslicie malutkiej zaczeła się łuszczyc skurka tak lekko schodzić na paluszkach i brzuszku moze zmienic preparat do kąpieli?? albo zamiast oliwki cos innego stosować... co radzicie?
Co do krostek to adzia ma białe na nosku taka juz sie urodziła i jeszcze nie znikły może jest ich mniej... przemywam buzię przegotowaną wodą -
nick nieaktualnyAicha, Alicji tez łuszczyła się skóra na brzuszku i stópkach. Wystarczyło 2 dni smarowac oliwka przy kazdej zmianie pieluchy i jest ok. Łuszczenie na poczatku to podobno normalny proces. I tez ma na nosku białe krostki, a własciwie takie kropeczki, ale pewnie same znikną za jakis czas.
celia, aicha, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKubusiowi luszczyla sie skora na brzuszku tzn byla sucha od oliwki kupilam oilatum uzylam trzy razy do kapieli o zeszlo teraz wrocilam do johnsona i nie ma problemu jiz z suha skora ale oliwki juz nie uzywam!
A czego uzywasz do kapieli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 19:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj mial strasznie sucha skore plus pelno wypryskow od johnsona, bo w szpitalu tak myly.. Wrocilismy do domu i od razu po 1 kapieli w oilatum widac bylo poprawe. Teraz tylko w oilatum kapiemy, bez oliwek
A co ile kapiecie swoich maluchow? Codziennie? -
Adasiowi na poczatku schodzila skora ze stopek i dloni. Teraz jeszcze troche na stopach schodzi. To podobno normalne.
Co do nakladek to ja karmie tylko i wylaczne z nakladkami, bo moj sredio radzi sobie z chwytaniem, na poczatku chwyci, pusci, awanturuje sie, wiec nie bede go meczyc. Biore nakladke i ladnie je. Pierwsze slysze o problemach z laktacja przez nakladki -
Hej mam pytanie do dziewczyn co podaja sab simplex.
To prawda ze trzeba miec polska recepte od lekarza na ten lek ??
Maja ma jakies uczulenie na czole nie wiem co moglo jej zaszkodzic. Na brwiach,zwlaszcza prawej ma az taka sucha luszczaca sie skore. Nie wiem czym juz ta buzie przemywac. Chyba zrobie jak Kajoni mowi.
Mai na poczatku tez schodzila skora ze stopek troche robilam jej oliwka i zeszlo.
A ja wczoraj dostalam z ubezpieczalni kase za urodzenie dziecka..ponad 2000 zl od razu humor lepszy. Maz tez dostal
Daria ja staram sie kapac codziennie tak do 20, ale nieraz wieczorem jak Maja ma kolke to daje sobie spokoj. Ale kapiemy ja nie rzadziej niz co drugi dzienRuda27 lubi tę wiadomość