Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja dzis malo pospalam,Maja sie budzila srednio co godzine od 3 w nocy wczoraj ladnie spala a dzis dala mi popalic. Maz sie przeniosl do drugiego pokoju bo dzis pierwszy dzien do pracy szedl.
Byla dzis polozna i stwierdzila ze Maja jest przegrzana. Kazala mi ja nie zawijac w rozek a w tym ona spi.
A wasze maluchy w czym spia i jak je ubieracie ? u mnie w pokoju jest 24C.
Camilla dzieki za odp. Ale kurcze mojej mamy znajomy ktory jezdzi do Niemiec juz kiedys zalatwial komus ten sab simplex i tez musial miec recepte od polskiego lekarza. Dlatego sie pytam. Bo chcialam zeby mi tez przywiozl te krople ale mowi ze musi byc recepta to ja juz nie wiem.
Karmelka oby to bylo to ! trzymam kciuki.
Sylka wierze ze jest Ci ciezko jeszcze pare dni i zobaczysz synka
Dziewczyny a jakie podajecie mleko mm? trzeba to uzgodnic z pediatra czy mozna kupic samemu ?
karm3lka, Sylka, MILA, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Karm3lko ale coś się dzieje i przede wszystkim bolą!!! Jedź to sprawdzić, bo czasem ledwo zdążysz na porodówkę tak jak nasza Dodi
A u mnie dziś wyjątkowo dobrze - praktycznie nic mnie nie boli. Byłam po zakupy, do samochodu to wsiadałam i wysiadałam jak sarenka haha i chodzę tak jakoś normalnie dziś..
Chyba wezmę się za bigos skoro tak dobrze się czuję
Tylko chyba jak na złość opryszczka zaczyna mi wychodzić.. Całą ciążę miała spokój z tym cholerstwem a tu przed samym porodem postanowiła mi życie uprzykrzyć
Magda2013 mi znajomy przywoził krople Sab Simplex i nie potrzebował żadnej recepty
Tak wogóle to dziękuję dziewczyny za wsparcie Wychodzi na to, że to ja zamykam naszą sierpniową listę
Jakaś nagroda za to albo cuś???!!!
genoweffa, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Sylka może czeka na Ciebie nagroda w postaci ekspresowego i lekkiego porodu
W sumie chciałam zaczekać na jakieś regularne i częstsze skurcze ale nic się nie zmienia... są różnie Ale zauważyłam że kręcenie kółek bioderkami pomaga znieść skurcz
Sylka może mi potowarzyszysz? (mi chyba pomógł ten masaż szyjki jednak).Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda z sab simplex to dziwna sprawa bo tesciu jak szukal to w jednej aptece mowili ze na recepte a w innej sprzedali mu bez! Dziwnie tak ze raz chca recepte raz nie?
My na noc ubieramy w body na krotki rekaw+pajacyk+czapeczka lub body na dlugi rekaw+polspiochy+czapeczka lub kaftanik na dlugi rekaw+spiochy+czapeczka spi pod kocykiem lub w rozku a w pokoju mamy 23° wydaje mi sie ze w nocy jest troche chlodniej i przez to ze dluzej spi sie wychladza jak go biore do lozka na karmieniw to raczki ma chlodne.. w dzie jest na krotki rekaw.
genoweffa, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Sylka wrote:Miło by było z Jego strony Dziś czuję się jakbym wogóle w ciąży nie była. Nawet młodym musiałam potrząsnąć, bo już mi stracha napędził, że się nie rusza
Jak tam u Ciebie Karm3lko? Zuzia wychodzi czy nie?
Przy tak silnych skurczach chyba się zdecyduje żeby wyjść :p nie wiadomo czy dziś czy jutro ale skurcze w miarę się uregulowały po prysznicu i są co max 9-10 min. więc niedługo trzeba bedzie się zbierać.
A Wy mamy- macie jakieś sprawdzone sposoby na złagodzenie tych bóli? Zwłaszcza krzyzowych ... mi tylko pomaga pozycja siedząca z rozkraczonymi npgami i robienie kółeczek bidrami... ale pewnie potem to nie wystarczy...
Ani czop ani wody nie odeszły...
Sylka ale masz Uparciucha w tym brzuchu- powiedz mu że ładnie na dworze i musi się pospieszyć jak na resztki lata chce się załapaćSylka, Camille87, Lanusia93, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie Skarbenki:-)
Sylka i Karmelka trzymam kciuki za Was:*******u mnie wyczewanie skonczylo sie prawie w skonczonym 43 tyg takze rozumiem Was doskonale..
Moja szyjka nie chciala sie. Nic otworzyc:-) po 8 godzinnej aplikacji oxytocynka nie doczekalam sie ami jednego skurczu:-)
Maja jest slodziakiem:-) je,spi i jest do zjedzenia:-)Sylka, genoweffa, Magda2013, Camille87, Lanusia93, celia, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda2013 wrote:Byla dzis polozna i stwierdzila ze Maja jest przegrzana. Kazala mi ja nie zawijac w rozek a w tym ona spi.
A wasze maluchy w czym spia i jak je ubieracie ? u mnie w pokoju jest 24C.
Dziewczyny a jakie podajecie mleko mm? trzeba to uzgodnic z pediatra czy mozna kupic samemu ?
W naszej sypialni temperatura nie przekracza 22C. Małego ubieram w body i pajaca, a do tego okrywam grubszym kocykiem.
Ogólnie karmię piersią, ale od czasu do czasu (na noc, albo gdy gdzieś jedziemy) daję Bebilon na kolki i zaparcia. Wcześniej miałam Bebiko też na kolki. Sami kupiliśmy bez konsultacji z pediatrą.Magda2013 lubi tę wiadomość
-
Kamilko, tu sa zdania ze 16-18 stopni to najbardziej optymalna temperatura w pomieszczeniu dla malca... u mnie w sypialni jest 22 st bo pogoda dopisuje, ale czapki nie pozwalaja zakladac bo w razie jak malcowi za cieplo to przez glowke "wywala" cieplo... Maya przy tej temp ma body na krotki rekam + rampersy + skarpetki, jak ma chlodne lapki (co jest ponoc normalne) to zakladam niedrapki. Spi pod cienkim kocykiem a jak robi sie chlodniej to opatulam rozkiem
Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda2013, Lili na noc zakładam body i śpiochy, przykrywam kocykiem. U nas 20-22 stopnie. Mi położna mówiła, że 18-20 stopni to najlepsza temperatura.
Ale mam dzień.. P. chce mi dziecko odebrać ahahahaha
Popatrzyłabym chętnie jak się nią zajmujeMagda2013 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualny
-
Nooo Napisał, że ma jego nazwisko, więc tylko on ma do niej prawa do czasu rozprawy
Jak wtedy przyjechał się z nią spotkać to wyszłam z domu, dziadkowie mówią że był przez 15 minut, z czego 5 minut ją na rękach trzymał. To się nazywa tatuśCamille87, genoweffa lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm