X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylkaa a co z twoimi skurczami? Mnie dzis łapia bole wrecz calego spojenia łonowego, pachwin, wszystkiego... do tego fatalne samopoczucie (mdłosci)-pol dnia spalam ...:(

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, Sylka bo jak sie nie odzywacie to co sobie mozna myslec? ;-)

Daria my kapiemy codziennie Kubusia!
    Oilatum jest straszniw drogie my kupilismy mala buteleczke ale na szczescie johnson go nie uczula :)

Magda2013 na sab simplex nie trzeba recepty :)

karm3lka, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille my już nie wiemy co pisać :p a ciągle narzekać też nam nie wypada :P

Camille87, Sylka, Magda2013, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh no tak tu mamuski opanowaly forum :P
    Juz niedlugo bedziemy wszystkie mialy wspolne tematy :D
    A jak macie powod do narzekan to nafzekajcie, a co! :D

karm3lka, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje skurcze dziś się uspokoiły, aczkolwiek spojenie łonowe tak mnie napierdziela, że ciężko mi się nawet leży... Wogóle wszystko mnie boli, ledwo się poruszam, nawet na wc ciężko mi usiąść :/
    Całe szczęście Oli się uspokoił, bo jeszcze przed chwilą tak dawał, że myślałam, że u góry skóra mi pęknie a na dole pipka!

No Kamila, chciałaś to masz ;)

karm3lka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

U nas jest podobnie, skóra delikatnie się łuszczy, ale położna powiedziała, że to zupełnie normalne. \
    My póki co kąpiemy co drugi dzień, a dodaję płynu do kąpieli Hipp i potem już niczym małej nie smaruję. A Wy czegoś jeszcze używacie? Balsamu, oliwki?

Anitko ja też piję jedną dziennie herbatkę z kopru.

Sylka, a jak u Ciebie? Karmelka może to jednak początek? :)
    No spóźniłam się delikatnie, Sylka oby się zaczęło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:58

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Sylka znam te bole :( pamiętam ze pod koniec juz ledwo chodzilam a bol zaraz po wstaniu nie do wytrzymania :( dasz rade to juz tylko kilka dni a moze godzin kto wie ;-)

Celia ja niczym nie smaruje bo Kubus ma ladna skore mieciutka :) jedyne nad czym sie zastanawiam to krem do buzi emolium bo malemu sie troszke skora na czole luszczy a czytalam na innym forum ze dobry!

Ja odciagnelam mleczko, dzisiejszej nocy maz mnie odciazy, teraz karmi mm a w nocy moim mleczkiem :) ja uciekam w blogi sen :P
    Donranoc <3

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skurcze średnio co 15 minut. Jak będą co 10 to myślę ze wyruszymy do szpitala. O ile nie ustaną. Pewnie już nie zasne...ból przypomina ostry ból miesiączkowy plus cmienie w kości ogonowej. Żaden czop ani wody nie odeszły póki co

Sylka, Magda2013, Lanusia93, celia, Dodi lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka!!!!!:D
    Wlasnie weszlam z nadzieja na taka wiadomosc :) oby to bylo to koxhana!!
    Dawaj znac i trzymam kciuki!

karm3lka, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skurcze nie przychodza częściej... Tak jak było co 15 min. To zdarzy się nawet co 20.
    Nie wiem czy coś się z tego rozkręci... I jak długo będę czekać na te skurcze chociazby co 10min
    Skubane bolesne sa...nie śpię w ogóle :(
    Camille dziękuję !!!

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana moze sprobuj sie zdrzemnac jednak, jesli skurcze beda czestsze przydadza Ci sie sily na pozniej ;-)
    A jesli faktycznie nie mozesz zasnac sprobuj wziac cieply prysznic (wiem juz ze wanny nie masz :P) wtedy jest szansa ze sie rozkreci :)

Jestem myslami z Toba i czekam na wiesci ;-)

karm3lka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka powodzenia!!! Trzymamy kciuki :)

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakim cudem zasnelam na 1 godzine...teraz zobacze jak.częste sa skurcze.

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karm3lka, czekamy! Powodzenia!

Maly dzis wojowal od 4 do 5:40 :/ chcialam byc ''dobra matka'' i dac mu cyca w nocy a nie mm jak zwykle jedno karmenie zeby bylo szybciej a tu dupa. Mlody sie darl, ze dalej glodny, to i tak dalam mu mm, wypil nieszczesne 30ml i jakos niespecjalnie chcial spac, moj maz chyba ledwo przytomny bedzie bo na zmiane bujalismy. Teraz znowu wisi na cycu.

Ale dzis mam wsparcie, przyjechala moja babcia i ciocia to moze troche dychne

MILA, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka trzymam kciuki za Ciebie of course. :-D

Kajoni u mnie to samo, staram sie dawac tylko cyca ale wieczorem Maya zachowuje sie jakby jej czlowiek caly dzien nie karmil! I nie chce usnac na dluzej jak kilkanascie minut, a niestety my tez musimy funkcjonowac jakos wiec dostaje dwie butelki na "kolacje" i w nocy, na butelce przespi mi 4h nawet do 5 wiec mam czas na zregenerowanie sil, jedyny minus to to ze mojmaly leniuszei musi sie pomeczyc pozniej ssaniem cyca i tu sie zaczyna strasznie zloscic, ale nie dostala butelki w dzien :-D

karm3lka, Kajoni, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczęta :-* póki co sa to nadal skurcze co ok. 12-15 min. Musza być jakieś super regularne ?

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEKI DZIEWCZYNY ZA ODZEW.. JA KOMPIE CO 2 DZIEN W JOHNSONIE I SMARUJE OLIWKA NA WILGOTNA SKÓRĘ.
    mała wczoraj wieczorem dzis w nocy i rano dało mi ostro popalić.... zasypiała góra na pół godz... dopiero teraz jem sniadanie bo męża na grzyby puściłam :) nareszcie zasnęła ale spi dopiero 20 min mam nadzieje, że da mi odpocząć...

jeszcze co do pielęgnacji to słyszałam różne opinie na temat oliwki ze jak skórka nie jest wystarczająco wilgotna to oliwka wysusza..... od wczoraj zauważyłam tez suchą skórkę na brzuszku i stopach... no nic spróbuję dziś okompać w niwei dostałam jakąś próbke... tylko nie wiem czy rezygnować z oliwki i przejsc na jakis krem... hmmmm

dalej walcze z odbijaniem i ulewaniem jakaś katastrofa mała nie odbije zaśnie ładnie potem sie budzi naciąga marudzi aż wkoncu uleje.... i potem ssie piąstki jakby znowu była głodna...i tak w kolo :( wizyta u pediatry dopiero 11 go a ja zastanawiam się czy ładnie przybiera... jakoś nie umię tego zaobserwować sama. warzycie swoje dzidzie w domku?

genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Karm3lka no proszę, czyżby stres przed wywoływaniem coś ruszył?? :) Trzymam mocno kciuki! A co do skurczów niestety nie pomogę. Widzisz sama, że u mnie te skurcze sobie ze mnie żartują, robią się coraz silniejsze i nagle mijają..
    Może jeśli nie masz pewności to jedź do szpitala, najwyżej Cię odeślą.

No a u mnie ciiiichooooo......

karm3lka, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, ja kąpię co 2 dni.

marderkowa, karmię z nakładkami, może z 10 razy dostała pierś bez nakładki i bardzo ładnie ssała, ale widzę, że wygodniej jej z nakładką, zwłaszcza w pozycji leżącej. Prędzej smoczek zaburza laktację :)

aicha, staję na wadze z Lilunią, a potem sama :) Nie wiem na ile to dokładne jest, ale podobno waży 4300g.

A co do suchej skóry: Lili też ma suchą, zwłaszcza jak wykąpię ją w mydełku. Na razie nie będziemy próbować z emolientami. Zadziałam z oliwką, chociaż położna mówiła, żeby nie używać oliwki na całe ciało, a jedynie pod szyję, pachwiny i paszki.

Trzymam kciuki za nasze piękne ciężarne! <3

karm3lka, Sylka, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • MILA Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Karmelka, Sylka widze ze dalej czekacie na te swoje dzieciaczki ;-)
    zycze wam wytrwalosci :-)

Bartus póki co duzo je i dużo spi ale spi glownie w dzień. W nocy tez ale jakos mam wrazenie czesciej sie budzi :-P

co do suchej skóry to mały miał mocno przesuszoną, ale tez smarowalam oliwka bambino na mokrą skóre i wszystko sie unormowało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:42

Sylka, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ