Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarmelka, Sylka bo jak sie nie odzywacie to co sobie mozna myslec?
Daria my kapiemy codziennie Kubusia!
Oilatum jest straszniw drogie my kupilismy mala buteleczke ale na szczescie johnson go nie uczula
Magda2013 na sab simplex nie trzeba receptykarm3lka, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje skurcze dziś się uspokoiły, aczkolwiek spojenie łonowe tak mnie napierdziela, że ciężko mi się nawet leży... Wogóle wszystko mnie boli, ledwo się poruszam, nawet na wc ciężko mi usiąść
Całe szczęście Oli się uspokoił, bo jeszcze przed chwilą tak dawał, że myślałam, że u góry skóra mi pęknie a na dole pipka!
No Kamila, chciałaś to maszkarm3lka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
U nas jest podobnie, skóra delikatnie się łuszczy, ale położna powiedziała, że to zupełnie normalne. \
My póki co kąpiemy co drugi dzień, a dodaję płynu do kąpieli Hipp i potem już niczym małej nie smaruję. A Wy czegoś jeszcze używacie? Balsamu, oliwki?
Anitko ja też piję jedną dziennie herbatkę z kopru.
Sylka, a jak u Ciebie? Karmelka może to jednak początek?
No spóźniłam się delikatnie, Sylka oby się zaczęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:58
Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjej Sylka znam te bole pamiętam ze pod koniec juz ledwo chodzilam a bol zaraz po wstaniu nie do wytrzymania dasz rade to juz tylko kilka dni a moze godzin kto wie
Celia ja niczym nie smaruje bo Kubus ma ladna skore mieciutka jedyne nad czym sie zastanawiam to krem do buzi emolium bo malemu sie troszke skora na czole luszczy a czytalam na innym forum ze dobry!
Ja odciagnelam mleczko, dzisiejszej nocy maz mnie odciazy, teraz karmi mm a w nocy moim mleczkiem ja uciekam w blogi sen
DonranocSylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mam skurcze średnio co 15 minut. Jak będą co 10 to myślę ze wyruszymy do szpitala. O ile nie ustaną. Pewnie już nie zasne...ból przypomina ostry ból miesiączkowy plus cmienie w kości ogonowej. Żaden czop ani wody nie odeszły póki co
Sylka, Magda2013, Lanusia93, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No skurcze nie przychodza częściej... Tak jak było co 15 min. To zdarzy się nawet co 20.
Nie wiem czy coś się z tego rozkręci... I jak długo będę czekać na te skurcze chociazby co 10min
Skubane bolesne sa...nie śpię w ogóle
Camille dziękuję !!! -
nick nieaktualnyKochana moze sprobuj sie zdrzemnac jednak, jesli skurcze beda czestsze przydadza Ci sie sily na pozniej
A jesli faktycznie nie mozesz zasnac sprobuj wziac cieply prysznic (wiem juz ze wanny nie masz ) wtedy jest szansa ze sie rozkreci
Jestem myslami z Toba i czekam na wiescikarm3lka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karm3lka, czekamy! Powodzenia!
Maly dzis wojowal od 4 do 5:40 chcialam byc ''dobra matka'' i dac mu cyca w nocy a nie mm jak zwykle jedno karmenie zeby bylo szybciej a tu dupa. Mlody sie darl, ze dalej glodny, to i tak dalam mu mm, wypil nieszczesne 30ml i jakos niespecjalnie chcial spac, moj maz chyba ledwo przytomny bedzie bo na zmiane bujalismy. Teraz znowu wisi na cycu.
Ale dzis mam wsparcie, przyjechala moja babcia i ciocia to moze troche dychneMILA, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Karmelka trzymam kciuki za Ciebie of course.
Kajoni u mnie to samo, staram sie dawac tylko cyca ale wieczorem Maya zachowuje sie jakby jej czlowiek caly dzien nie karmil! I nie chce usnac na dluzej jak kilkanascie minut, a niestety my tez musimy funkcjonowac jakos wiec dostaje dwie butelki na "kolacje" i w nocy, na butelce przespi mi 4h nawet do 5 wiec mam czas na zregenerowanie sil, jedyny minus to to ze mojmaly leniuszei musi sie pomeczyc pozniej ssaniem cyca i tu sie zaczyna strasznie zloscic, ale nie dostala butelki w dzienkarm3lka, Kajoni, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
-
DZIEKI DZIEWCZYNY ZA ODZEW.. JA KOMPIE CO 2 DZIEN W JOHNSONIE I SMARUJE OLIWKA NA WILGOTNA SKÓRĘ.
mała wczoraj wieczorem dzis w nocy i rano dało mi ostro popalić.... zasypiała góra na pół godz... dopiero teraz jem sniadanie bo męża na grzyby puściłam nareszcie zasnęła ale spi dopiero 20 min mam nadzieje, że da mi odpocząć...
jeszcze co do pielęgnacji to słyszałam różne opinie na temat oliwki ze jak skórka nie jest wystarczająco wilgotna to oliwka wysusza..... od wczoraj zauważyłam tez suchą skórkę na brzuszku i stopach... no nic spróbuję dziś okompać w niwei dostałam jakąś próbke... tylko nie wiem czy rezygnować z oliwki i przejsc na jakis krem... hmmmm
dalej walcze z odbijaniem i ulewaniem jakaś katastrofa mała nie odbije zaśnie ładnie potem sie budzi naciąga marudzi aż wkoncu uleje.... i potem ssie piąstki jakby znowu była głodna...i tak w kolo wizyta u pediatry dopiero 11 go a ja zastanawiam się czy ładnie przybiera... jakoś nie umię tego zaobserwować sama. warzycie swoje dzidzie w domku?genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Karm3lka no proszę, czyżby stres przed wywoływaniem coś ruszył?? Trzymam mocno kciuki! A co do skurczów niestety nie pomogę. Widzisz sama, że u mnie te skurcze sobie ze mnie żartują, robią się coraz silniejsze i nagle mijają..
Może jeśli nie masz pewności to jedź do szpitala, najwyżej Cię odeślą.
No a u mnie ciiiichooooo......karm3lka, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ruda27, ja kąpię co 2 dni.
marderkowa, karmię z nakładkami, może z 10 razy dostała pierś bez nakładki i bardzo ładnie ssała, ale widzę, że wygodniej jej z nakładką, zwłaszcza w pozycji leżącej. Prędzej smoczek zaburza laktację
aicha, staję na wadze z Lilunią, a potem sama Nie wiem na ile to dokładne jest, ale podobno waży 4300g.
A co do suchej skóry: Lili też ma suchą, zwłaszcza jak wykąpię ją w mydełku. Na razie nie będziemy próbować z emolientami. Zadziałam z oliwką, chociaż położna mówiła, żeby nie używać oliwki na całe ciało, a jedynie pod szyję, pachwiny i paszki.
Trzymam kciuki za nasze piękne ciężarne!karm3lka, Sylka, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Hej
Karmelka, Sylka widze ze dalej czekacie na te swoje dzieciaczki
zycze wam wytrwalosci
Bartus póki co duzo je i dużo spi ale spi glownie w dzień. W nocy tez ale jakos mam wrazenie czesciej sie budzi
co do suchej skóry to mały miał mocno przesuszoną, ale tez smarowalam oliwka bambino na mokrą skóre i wszystko sie unormowałoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:42
Sylka, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość