Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDodi czekamy na zdjecie Amelki! Ty to jestes agentka
Kamila tak mi tesciowa i mama mowily, ze 6 tydzien to widac duza zmiane, ze dziecko jest inne "dojrzalsze"
Czytalam tez ze juz zaczyna jakies sylaby wydawac taki skok rozwojowy chyba jest
Moj po butli jest taki senny hahaha.. Jeszcze przy jedzeniu zasypia, a po to lezy i sie nie rusza haha..
Szkoda mi, ze mam mleko a on sie nie najada, ale widocznie tak lepiej. Troche wkurza mnie robienie tych butli, bo przed karmieniem wygotowuje butelke, nim woda ostygnie itd.. Ale juz powiedzialam mezowi ze w koncu bedzie mogl sam karmic i mnie odciazyc.. Moze cos sie dzisiaj wyspie hihihCamille87, Dodi, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane!
Kamilka, Daria jednak czas i cierpliwość potrafi wiele zdziałać. Nauka siebie trwa, ale efekty jak widać są i z dnia na dzień widać coraz większe postępy Gratuluję, że tak dobrze Wam idzie
Karm3lko jeszcze raz gratuluję! Dałaś radę i to jest najważniejsze!
Dodi Ty to jesteś mistrzynią!
A co u mnie?! Nadal w dwupaku. Mój syn chyba zapomniał się urodzić
Wczorajsze bóle brzucha przeszły w bóle kręgosłupa, ale w końcu zasnęłam... Rano wykorzystałam męża ostatni raz i szykuję się na jutro.. Ogarnę w domu, spakuję się do końca, no i jutro na 9 do szpitala...
genoweffa, Ruda27, Camille87, Dodi, Magda2013, mala_mi, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
Daria, ale to juz sie zdecydowalas na butle calkowicie? ja jeszcze ostatkami sil walcze... wczoraj po kapieli Maya na cyckach wisiala ponad 2h a i tak przed 22 dostala butelke jeszcze plakac mi sie chce, bo dalam rade z bolacymi sutkami, a ona nie najada sie moim...
-
nick nieaktualny
-
Sylwia, nadal trzymam kciuki zeby samo sie zaczelo :*
Daria, ja mecze Maye z cycem od rana, potem chce jej dac butelke przed spacerem, bo na dworzu ladnie jej sie spi, to potem bedzie bardziej pobudzona po poludniu, i na cycu znow, a z wieczora znow butelka... inaczej nie widze tego, bo sie nie najada.... zaczelam pic Bocianka, i dzis jakby spokojniejsza sie wydaje, no ale dzien dlugi jeszcze, nie bede krakac.Sylka, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Dziewczuny postaram sie wieczorem wrzucic fote
Mialam cala reszte opisana ale skasowal mi sie post
Karmienie natiralne to nie lada wyzwanie i nie takie proste jakby sie moglo wydawac podziwiam te, ktore walcza ja zaciskam zeby i karmie
Mala znow przy cycku a zaraz polozna ma bycCamille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Dodi no to szybko Ci poszedl porod jeszcze raz gratulacje
Dziewczyny a ile spia wasze maluchy po karmieniu piersia? Maja tak przesypia 2,5-3 h w dzien a w nocy tez mniej wiecej tak samo. Wczoraj pojechalismy z mezem na spacer jak wrocil z pracy i ladnie tez spala
Kurde tak naprawde jestem uwieziona w tym domu samej mi ciezko z wozkiem z 3 pietra zejsc,nie ma mi kto pomoc. W szpitalu 10 dni spedzilam tez w zamknieciu,zamiast jezdzic na spacery taka ladna pogoda to ja siedze w domu
Jak wy sobie radzicie ?Dodi, MILA, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia kurde wspolczucia! Osżalalabym w domu, ciesze sie zawsze jak moge na spacer wyjsc, chociaz mi smutno ze samej..
Ladnie Twoja prżesypia
Moj przewaznie tez tyle dzisiaj troche marudny jakis jest, ale wlozylam go do poduchy do spania (tej ciazowej) tak ja zwinelam i on sobie w srodku spi bo byly wczesniej 3 proby kladzenia na lozku i placz..
Dzisiaj mielismy isc zrobic zdjecie malego do dowodu, ale jednak w poniedzialek pojdziemy i musimy zlozyc wnionek o dowod osobistygenoweffa lubi tę wiadomość
-
Daria mnie by nawet cieszylo to ze sama moge wyjsc. Praktycznie polowe sierpnia spedzilam w szpitalach. Dosc mam juz tego siedzenia w 4 scianach. Moze jak maz wroci z pracy to sobie wyjdziemy. Dobrze ze jutro i w niedziele ma wolne a ma byc jeszcze cieplo i slonecznie to moze gdzies pojdziemy.
Ja wczoraj wlozylam mala do wozka i przy oknie otwartym to ladnie spala 3 godz. a dzis byl placz. Spi na kanapie
A do mnie miala polozna dzi przyjsc i jakos nie dotarlagenoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia to wyciagaj meza i leccie na spacer nie siedz w domu, oszalejesz! Poza tym dla dziecka lepiej na powietrzu troche byc..
A nie masz mozliwosci zeby wozek stal na dole? Jakos przypiac? Albi moze w aucie zostawic a sama gondole wnosic?
Ja latwo tez nie mam, musze 2 razy latac ale co tam..
Czuje ze mam coraz mniej pokarmu, albo ze maly sie nie najada wczesniej tego nie widzialam.. A twraz ehh moze to tez psychika moja dziala, jestem juz troche zniechecona wiedzac ze moje mleko nie jest takie jak byc powinno.. A przeciez jem i to duzo, ze mam nawet wiekszy brzuch niz jakis czas temu wszystko dla malego i dupagenoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj wieczorem i w nocy spi dlugo czasem nawet 4-5 h ze az wybudzac trzeba w ciagu dnia raczej krotko spi a na spacerze nawet 3h z nim byłam nad ranem budzi sie co 2,5-3h. Ja na spacery chodze codziennie jakbjest ladna pogoda z mezem albo siostra bl tez mi samej ciezko wozek sciagac
Daria a femaltiker na pokarm pijesz?? Mi sie wydaje ze mj pomaga bo ja pije!genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila pilam, ale kurde boje sie tego mleka wiec przestalam, bo juz sama glupia jestem.. Zastanawiam sie czy maly nie ma skazy bialkowej. Bo ma ta wysypke (lekarka mowi ze to potowki, ale sama nie wiem) plus prezy sie i nienajada plus malo przybiera na wadze.l czytalam ze to moga byc objawy nietolerancji laktozy.. I myslalam od dzisiaj przestac jesc nabial. Ale w sumie co to da skoro daje mu normalne mleko mm..
A Kama pijesz z cieplym czy zimnym mlekiem?
Moj nad ranem tez spi krocej a potem ma faze lezenia i ogladania roznych rzeczygenoweffa lubi tę wiadomość
-
Maja ma tez jakies uczulenie na calym czole plus na brwiach ma takie suche zotle strupki w dodatku ma jeszcze tak jakby mini ranki na czole. Takie jakby kropeczki krewki To moze byc skaza bialkowa ?
Daria nie mam takiej mozliwosci przypiecia a samochodem maz jezdzi do pracy -
nick nieaktualnyDaria ja pije z cieplym mlekiem i jest na prawde smaczne! Jak dodalam to zdjecie krostek i zasugerowalyscie uczulenie to tez przeszlo mi przez mysl wlasnie zeby odstawic nabial.. ale z woda ten femaltiker chyba nje do przelniecia jest kuzwa, Magda kubus tez ma cos rakiego na brwiach i dodatkowo porozdrapywal sobie te krostki na buzce musze mu paznokcie znow obciac ehh
-
Sylka, "syn zapomniał się urodzić" to mnie rozbawiłaś
Będę trzymała mocno kciuki za jutro!
Magda2013, Lilcia po piersi nocą potrafi przespać nawet 6-7 godzin, ale zazwyczaj 5. A w ciągu dnia 2-3 godziny.
Ja mieszkam na 4 piętrze, za każdym razem dziadkowie muszą schodzić ze mną i z piwnicy wózek wynosić Więc też jestem zdana na kogoś.
Dzisiaj noc zawalona, ale przynajmniej 1 egzamin z sesji poprawkowej zdałam. Jeszcze 5 przede mną i jestem studentką 3 rokuCamille87, Sylka, Magda2013, genoweffa, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Hej dziewczyny ale wam zazdroszcze tego spania dzieci. Madzia w dzień nie spi prawie wcale tylko na spacerku nawet 3 h a w nocy od 1,5 do 2 h rzadko 3..byłam ja wczoraj zważyć dla świętego spokoju. Przybrala juz prawie wage urodzeniowa to chyba dobrze prawda? Napiszcie dajecie dzidziom smoka?
-
aicha, podaję smoczka. Nie wyobrażam sobie bez niego normalnego funkcjonowania Minimalny tygodniowy przyrost wagi to 120 g.
genoweffa lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Jeśli Lilianka ma jutro 4 tygodnie to ma już miesiąc czy miesiąc będzie miała 9.09 skoro urodziła się 9.08? Bardziej mi pasuje ta opcja z 9.09.
Ja już głupia jestem! Kamilka, pomóż, bo Kubuś ma dzisiaj 4 tygodniegenoweffa lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm