X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, jeszcze raz gratuluję! Bardzo jestem ciekawa Twojego finiszu ;)
    No i czekamy na zdjęcie Amelki :)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi czekamy na zdjecie Amelki! :) Ty to jestes agentka :P

Kamila tak mi tesciowa i mama mowily, ze 6 tydzien to widac duza zmiane, ze dziecko jest inne "dojrzalsze" :P
    Czytalam tez ze juz zaczyna jakies sylaby wydawac :D taki skok rozwojowy chyba jest :D

Moj po butli jest taki senny hahaha.. Jeszcze przy jedzeniu zasypia, a po to lezy i sie nie rusza haha..
    Szkoda mi, ze mam mleko a on sie nie najada, ale widocznie tak lepiej. Troche wkurza mnie robienie tych butli, bo przed karmieniem wygotowuje butelke, nim woda ostygnie itd.. Ale juz powiedzialam mezowi ze w koncu bedzie mogl sam karmic i mnie odciazyc.. Moze cos sie dzisiaj wyspie hihih

Camille87, Dodi, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Kamilka, Daria jednak czas i cierpliwość potrafi wiele zdziałać. Nauka siebie trwa, ale efekty jak widać są i z dnia na dzień widać coraz większe postępy :) Gratuluję, że tak dobrze Wam idzie <3

Karm3lko jeszcze raz gratuluję! Dałaś radę i to jest najważniejsze! :)

Dodi Ty to jesteś mistrzynią! :D

A co u mnie?! Nadal w dwupaku. Mój syn chyba zapomniał się urodzić :P
    Wczorajsze bóle brzucha przeszły w bóle kręgosłupa, ale w końcu zasnęłam... Rano wykorzystałam męża ostatni raz i szykuję się na jutro.. Ogarnę w domu, spakuję się do końca, no i jutro na 9 do szpitala...

genoweffa, Ruda27, Camille87, Dodi, Magda2013, mala_mi, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, ale to juz sie zdecydowalas na butle calkowicie? ja jeszcze ostatkami sil walcze... wczoraj po kapieli Maya na cyckach wisiala ponad 2h a i tak przed 22 dostala butelke jeszcze :( plakac mi sie chce, bo dalam rade z bolacymi sutkami, a ona nie najada sie moim...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie cos ty.. Nie odpuszczam. Dalej daje piers. Wiem co czujesz, mnie tez to doluje :( wydaje mi sie ze coraz wiecej butli bede musiala dawac :(
    Sylwia jutro w koncu ten dzien :) kurde sie nameczysz :/

Sylka lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nadal trzymam kciuki zeby samo sie zaczelo :*

Daria, ja mecze Maye z cycem od rana, potem chce jej dac butelke przed spacerem, bo na dworzu ladnie jej sie spi, to potem bedzie bardziej pobudzona po poludniu, i na cycu znow, a z wieczora znow butelka... inaczej nie widze tego, bo sie nie najada.... zaczelam pic Bocianka, i dzis jakby spokojniejsza sie wydaje, no ale dzien dlugi jeszcze, nie bede krakac.

Sylka, genoweffa lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczuny postaram sie wieczorem wrzucic fote :)
    Mialam cala reszte opisana ale skasowal mi sie post :(
    Karmienie natiralne to nie lada wyzwanie i nie takie proste jakby sie moglo wydawac :-/ podziwiam te, ktore walcza ;) ja zaciskam zeby i karmie
    Mala znow przy cycku a zaraz polozna ma byc :-/

Camille87, celia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam dziewczyny, moj na szczescie sie najada z cyca i nie musze dokarmiac.. jeszcze zobacze co pediatra powie we wt na jego wage mam nadzieje ze jest ok. Kubus dlugo wisi na cycu ale potem nie marudzi..

genoweffa lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dodi no to szybko Ci poszedl porod :D jeszcze raz gratulacje ;)

Dziewczyny a ile spia wasze maluchy po karmieniu piersia? Maja tak przesypia 2,5-3 h w dzien a w nocy tez mniej wiecej tak samo. Wczoraj pojechalismy z mezem na spacer jak wrocil z pracy i ladnie tez spala :)

Kurde tak naprawde jestem uwieziona w tym domu :/ samej mi ciezko z wozkiem z 3 pietra zejsc,nie ma mi kto pomoc. W szpitalu 10 dni spedzilam tez w zamknieciu,zamiast jezdzic na spacery taka ladna pogoda to ja siedze w domu :(

Jak wy sobie radzicie ?

Dodi, MILA, genoweffa lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kurde wspolczucia! Osżalalabym w domu, ciesze sie zawsze jak moge na spacer wyjsc, chociaz mi smutno ze samej..
    Ladnie Twoja prżesypia :)
    Moj przewaznie tez tyle :) dzisiaj troche marudny jakis jest, ale wlozylam go do poduchy do spania (tej ciazowej) tak ja zwinelam i on sobie w srodku spi :) bo byly wczesniej 3 proby kladzenia na lozku i placz..
    Dzisiaj mielismy isc zrobic zdjecie malego do dowodu, ale jednak w poniedzialek pojdziemy i musimy zlozyc wnionek o dowod osobisty :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria mnie by nawet cieszylo to ze sama moge wyjsc. Praktycznie polowe sierpnia spedzilam w szpitalach. Dosc mam juz tego siedzenia w 4 scianach. Moze jak maz wroci z pracy to sobie wyjdziemy. Dobrze ze jutro i w niedziele ma wolne a ma byc jeszcze cieplo i slonecznie to moze gdzies pojdziemy.

Ja wczoraj wlozylam mala do wozka i przy oknie otwartym to ladnie spala 3 godz. a dzis byl placz. Spi na kanapie :)

A do mnie miala polozna dzi przyjsc i jakos nie dotarla :/

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to wyciagaj meza i leccie na spacer :) nie siedz w domu, oszalejesz! Poza tym dla dziecka lepiej na powietrzu troche byc..
    A nie masz mozliwosci zeby wozek stal na dole? Jakos przypiac? Albi moze w aucie zostawic a sama gondole wnosic?
    Ja latwo tez nie mam, musze 2 razy latac ale co tam..

Czuje ze mam coraz mniej pokarmu, albo ze maly sie nie najada :( wczesniej tego nie widzialam.. A twraz ehh :( moze to tez psychika moja dziala, jestem juz troche zniechecona wiedzac ze moje mleko nie jest takie jak byc powinno.. A przeciez jem i to duzo, ze mam nawet wiekszy brzuch niz jakis czas temu :/ wszystko dla malego i dupa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wieczorem i w nocy spi dlugo czasem nawet 4-5 h ze az wybudzac trzeba w ciagu dnia raczej krotko spi a na spacerze nawet 3h z nim byłam :) nad ranem budzi sie co 2,5-3h. Ja na spacery chodze codziennie jakbjest ladna pogoda z mezem albo siostra bl tez mi samej ciezko wozek sciagac :(

Daria a femaltiker na pokarm pijesz?? Mi sie wydaje ze mj pomaga bo ja pije!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila pilam, ale kurde boje sie tego mleka :/ wiec przestalam, bo juz sama glupia jestem.. Zastanawiam sie czy maly nie ma skazy bialkowej. Bo ma ta wysypke (lekarka mowi ze to potowki, ale sama nie wiem) plus prezy sie i nienajada plus malo przybiera na wadze.l czytalam ze to moga byc objawy nietolerancji laktozy.. I myslalam od dzisiaj przestac jesc nabial. Ale w sumie co to da skoro daje mu normalne mleko mm..
    A Kama pijesz z cieplym czy zimnym mlekiem?

Moj nad ranem tez spi krocej :) a potem ma faze lezenia i ogladania roznych rzeczy :P

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ma tez jakies uczulenie na calym czole plus na brwiach ma takie suche zotle strupki :( w dodatku ma jeszcze tak jakby mini ranki na czole. Takie jakby kropeczki krewki :( To moze byc skaza bialkowa ?

Daria nie mam takiej mozliwosci przypiecia a samochodem maz jezdzi do pracy :(

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja pije z cieplym mlekiem i jest na prawde smaczne! Jak dodalam to zdjecie krostek i zasugerowalyscie uczulenie to tez przeszlo mi przez mysl wlasnie zeby odstawic nabial.. ale z woda ten femaltiker chyba nje do przelniecia jest :( kuzwa, Magda kubus tez ma cos rakiego na brwiach i dodatkowo porozdrapywal sobie te krostki na buzce :( musze mu paznokcie znow obciac ehh :(

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, "syn zapomniał się urodzić" to mnie rozbawiłaś :D
    Będę trzymała mocno kciuki za jutro! <3

Magda2013, Lilcia po piersi nocą potrafi przespać nawet 6-7 godzin, ale zazwyczaj 5. A w ciągu dnia 2-3 godziny.
    Ja mieszkam na 4 piętrze, za każdym razem dziadkowie muszą schodzić ze mną i z piwnicy wózek wynosić :( Więc też jestem zdana na kogoś.

Dzisiaj noc zawalona, ale przynajmniej 1 egzamin z sesji poprawkowej zdałam. Jeszcze 5 przede mną i jestem studentką 3 roku :)

Camille87, Sylka, Magda2013, genoweffa, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale wam zazdroszcze tego spania dzieci. Madzia w dzień nie spi prawie wcale tylko na spacerku nawet 3 h a w nocy od 1,5 do 2 h rzadko 3..byłam ja wczoraj zważyć dla świętego spokoju. Przybrala juz prawie wage urodzeniowa to chyba dobrze prawda? Napiszcie dajecie dzidziom smoka?

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha, podaję smoczka. Nie wyobrażam sobie bez niego normalnego funkcjonowania :D Minimalny tygodniowy przyrost wagi to 120 g.

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Lilianka ma jutro 4 tygodnie to ma już miesiąc czy miesiąc będzie miała 9.09 skoro urodziła się 9.08? Bardziej mi pasuje ta opcja z 9.09.
    Ja już głupia jestem! Kamilka, pomóż, bo Kubuś ma dzisiaj 4 tygodnie :D

Aniołek (*) 12.03.2013

‹‹ 1824 1825 1826 1827 1828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ