Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maciuś chętnie zajada wszystko to co gotowane, nie jest wybredny:) gorzej z piciem z butelki, kaszę chętnie wypije soczki i herbatki mogą dla niego nie istnieć może jak się zrobi cieplej to poczuję pragnienie.
Karmię go już tylko 3 raz dziennie piersią więcej nie chce,to pewnie dlatego nie chcę dodatkowo pić.
a Ty Amela ile razy dziennie małą karmisz piersią?i Czy w nocy też?
Móh mały 2 razy w nocy się budzi do jedzenia, mimo że przed spaniem wypije 200ml kaszy. -
W ciagu dnia przystawiam do piersi co 3czasem 4 h. Zastepuje tez obiadkiem jedno karmienie. No ale w nocy to juz co 2 h czasem co 1h sie obudzi. Niediedy ida mi sie smokiem oszukac ale to nie zawsze
Dzis pierwszy raz dostala kaszke waniliowa, nawet jej smakowalo zjadla sporo jak na nia . Wow 200 ml kaszy !! W Nele bym w zyciu tyle nie wcisnela. A jak podajesz kaszke lyzeczka?
U nas picie z butelki to troche zabawa ale coraz czesciej cos z niej podpija. Kupilam jej niekapek z nuka i bedziemy testowac
Seneka dwie pobudki w nocy to super ! Heh jak dla mnie bo Nela sie czesto budzi. Mi sie wydaje ze ona po prostu czesto sie wybudza i zeby zasnac musi miec tego smoka czy cycusia, choc ze smokiem bardzo sie meczy i kreci a przy cycusiu minuta i znowu spi! Nie wiem juz sama czy dobrze robie. Moze powinnam jej tylko smoczka dawac a karmic np 2-3 razy??
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Amela dzieci czują jak nie mają cycusia koło siebie i przeważnie budzą się do cyca w nocy żeby się przytulić napić niekoniecznie najeść.
To jest własnie częsty problem matek kaemiących piersią.
Kaszę z rana i na noc pije żeby dłużej pospał z butelki a tak z łyżeczki też mu daje jak nie mam pomysłu co mu dać do jedzenia, Mój Maciuś to straszny głodomorek pierś jest już tylko takim dodatkiem, karmię go co 3h to kaszą to zupką to deserkiem to jakimś owocem.
Balam się troche nowe rzeczy mu podawać ale niepotrzebnie jak coś nowego dostanie to bardzo mu smakuje zwlaszcza nowe deserki owocowe:) -
Seneka ale ja jej nie odstawiam bron Boze. Ma na zawolanie cycusia nawet w nocy. A smoka daje jej sporadycznie jak juz padam ze zmeczenia.. Dzis tez pobudki co godzine. Ale wydaje mi sie ze drugi zab tusz tusz !
Nela raczej sredni jadek. Zjada nowe rzeczy grzecznie ale po 6-7 lyzeczek nie wiecej.
Ostatnio zaczela mi zwracac jedzenie ale nie od razu tylko np. Pol godziny po jedzeniu :-(nie wiem czemu ?
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Dziękujemy! Wam też do 8 nie dużo brakuje.
Odpukać zdrowy jje za dwóch ogólnie zupy z mięskiem kasze, wczoraj odważyłam się dać jemu do zjedzenia budyń narazie nic sie nie dzieje.
Siedzieć siedzi tylko czasem się zapomina i leci bo myśli że poduszka za nim. Raczkować pomału próbuje tyłek w górze ale w rękach nie ma siły.
Pierwsze słowo to baba mówi też lala i tata, mąż wniebowzięty mama się nie doczekałam na razie:)
A jak Nelka? pewnie już raczkuje:)