X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Nadia kochana bardzo Ci dziękuję za wsparcie właśnie o takie chodzi na tym forum.... Wiesz po jednym poronieniu jak byłam w 2 ciąży nie denerwowalam się tak bo myślałam a raz się zdarza ją w 2 ciąży widziałam serduszko to już w ogóle byłam spokojna lecz nie długo bo tylko 2 tyg.....
    Ja podziwiam Kade za jej spokój ja tak nie umiem i nie potrafię....:-(
    Dlatego rozumiem tu każda kobietę która tak się martwi i denerwuje....

Paula, kochana, w takim razie wyczerpałaś już swój zapas pecha, jeśli chodzi o ciąże!
    Będzie dobrze, zobaczysz. Wspieram Cię mocno i naprawdę doskonale rozumiem.
    Może zrób sobie Bete i sprawdz czy prawidłowo przyrasta? Bo to tez podobno wskaźnik. Ja robie w poniedziałek, dla spokojności:)

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WE wtorek mam wiZytę nie wiem czy warto ale chyba tak zrobię...
    Aj wzięłam się za robotę pogadalam z mama uspokoilyscie mnie kochane a brzuch już przestał bardziejleć tylko czuje tak jakby ma ktoś kamień na żołądku położył makabra Ale zabrałam się za robienie moich ukochanych pierogów ruskich Mąż w szoku będzie... Poszłam na spacer z psem jak wróciłam no to mała pokazała mamie ze tam jest i wylądowaliśmy z wymiotami w kibelku...
    Nadia ma taką nadzieję że moj limit na poronienia wyczerpany do końca życia hihi :-)
    DZIEKI DZIEWCZYNY ZA WSPARCIE BUZI WIELKIE DLA WAS MUA :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula musi byc dobrze :* mm pierogi ruskie jak dawno nie jadłam :D

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bedzie dobrze czasami objawy odchodza a nastepnego dnia sa 2 razy silniejsze....pierozki ruskie uwielbiam mam jeszcze zamrozone:)
    ja dzis troszke posprzatalam zostalo mi jeszcze do pomopowania podlogi w przedpooju wc i kuchni a jutro kolejna tura sprzatania salon musze ogarnac no i moze posprzatam lazienke ja sobie zawsze sprzatanie rozbijam na 2 dni i musze z ranca zaczac bo pozniej to juz kaplica nie mam ochoty i nie sprzatam:D

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, powiem Ci, że u nas w mieście jest sporo lumpeksów, ale jest jeden dobry, z zagraniczną odzieżą, naprawdę świetnej jakości. W te wakacje kupiłam tam pełno ubranek, po 2-3 zł, body, sweterki, mnóstwo tego :D Wystarczy porządnie wyprać, wyprasować i jeszcze raz wyprać i na kilka dni wystarczy, przecież dzieciaczki tak szybko rosną.
    MILA, od niedzieli (zacznę 13 tydzień) będę brała Falvit Mama, 30 zł. Tylko nie znalazłam w ich składzie magnezu, więc będę chyba musiała brać osobno :( Ale mój lekarz mówi, że świetne, tańsze od Femibionu, bo nasze polskie. 60 tabletek
    Ruda27, zrozumiałam o co chodziło z tą gulą, wczoraj podczas wkładania luteiny miałam tak samo, ale popchnęłam ją dalej, to nie była szyjka.
    Paulia87, świetne doświadczenie <3
    Chociaż dzidziuś słyszy dopiero około 5 miesiąca życia płodowego to już teraz odczuwa pozytywne emocje :) Mój też raz mówił do brzuszka, że mamusia jest niedobra, złości się i żeby się mną nie przejmował i go pocałował :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja zrobiłam betę w 25dc, była negatywna, więc w weekend sobie nieźle zaszalałam z alkoholem... I w poniedziałek zrobiłam test- 2 kreseczki. Byłam przerażona. P. również. Ale wiele kobiet pije w 4-6 tygodniu, niektóre nawet biorą narkotyki, nie wiedząc że są w ciąży, a z dzieckiem jest wszystko ok. Tak jest ten nasz organizm skonstruowany, że chroni dziecko przez pierwszy tydzień, kiedy możemy dopiero ciążę podejrzewać. Zagrożenie FAS pojawia się później.
    Paulia87, ale bym zjadła pierogi ruskie... Gdybym umiała je zrobić :D Bo za te sklepowe podziękuję.

A ja jestem spokojniejsza o tę ciążę z każdym kolejnym dniem :) Piersi nie przestały mnie boleć ani na jeden dzień, pobolewa brzuch, mam dziwne dolegliwości żołądkowe. Czuję, że Bóg nie odbierze mi tej drugiej istotki. W środę, po USG idę na zakupy, kilka rzeczy muszę kupić maleństwu :)

Aniołek (*) 12.03.2013

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Paulia, ja tez sie już zaczynam stresowac bo wizytę mam w poniedziałek i tez nie wiem czego moje sie spodziewać, ale naprawdę staram sie myśleć pozytywnie i modlę sie żeby było dobrze, fakt już zaczęłam 12 tydzień ale nie wiem czy cos sie nie wydarzyło od poprzedniej wizyty. Nie wiem czy moje myśli są negatywne czy nadzwyczaj biorę pod uwagę i najgorszy wariant, oby do cholery NIE ale życie jest nieprzewidywalne. Także głowa do góry, mówisz ze powinnam dostać okres na dniach więc to ból okresowy, ja tez tak miałam w Twoich tygodniach i tez sie martwilam a okazało sie ze wszystko okey. Dasz o siebie jak możesz p, reszta nie należy już do nas.
    Lenusia czy ja dobrze wyczytałam ze Ty już masz całkiem sporo ubranek dla Malucha??
    Mnie od wczoraj znowu piersi zaczęły bardziej boleć i mam wrażenie ze żyły na nich są bardziej widoczne.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, zupełnie zapomniałam o tych moich ubrankach, bo leżą w wersalce :D Są body dla dziewczynki i chłopca (z 20 sztuk, bo były po złotówce), jakieś czapeczki maleńkie i inne rzeczy, których nazwać nie umiem :D Takie cieplutkie, a dzidziuś będzie przecież letni, więc kompletnie nie trafiłam. Ale na następne się przyda ;)
    W poniedziałek masz już USG z przeziernością?

Aggie lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lenusia. I boje sie jak diabli :)
    Kurcze ja to nic nie mam dla dzieciaczka, ale postanowiłam ze ubranka będę kupować jak poznam płeć, no chyba ze jakieś neutralnie rzeczy.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, to opowiesz wszystko krok po kroku :) Ja się zastanawiam czy to badanie jest na pełen pęcherz, ale raczej nie- to tylko do badania nerek, a w szpitalu miałam robione normalnie, na pusty. Ale to już wszystkiego się dowiemy od Ciebie, bo masz je chyba jako pierwsza :)
    Ja się nie stresuję, bardziej się cieszę <3
    Jeszcze tylko kilka dni, wypiję sok pomarańczowy przed USG, podobno to rozrusza maleństwo.
    Wszystko będzie dobrze ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki za radę :) w takim razie tez go wypije :) bardzo sie cieszę na spotkanie z Maluchem, ale tez boje, jak już pisałam. Mi lekarz nie mówił ze mam mieć pełen pęcherz. Więc pójdę z pustym, nie wiem tez czy bedzie to robione dowcipne czy przez brzuch nic na ten temat nie czytałam bo nie chce sie dodatkowo glupotami stresowac.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy oj ja już trzymam kciuki będzie wszystko dobrze zobacZysz maleństwo i sie uspokoisz..!!!!
    Wiecie że ja dopiero skończyłam wysZło mi 180 szt pierogów juz zezarlam chyba z 9 ale są takie pyszne.....
    Czekam na męża i oglądam pogodowke....

Lanusia93 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, podobno przez brzuch :) Ja też idę na pusty pęcherz, bo na pełnym długo nie wytrzymuję.

Właśnie odkurzyłam swój magnetowid i oglądam kasety z okresu dzieciństwa :) Piękna pamiątka, muszę je kiedyś zgrać na płyty, bo szkoda, żeby zniszczył je czas...
    Odezwę się wieczorem :)

Aniołek (*) 12.03.2013

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Madzikovy oj ja już trzymam kciuki będzie wszystko dobrze zobacZysz maleństwo i sie uspokoisz..!!!!
    Wiecie że ja dopiero skończyłam wysZło mi 180 szt pierogów juz zezarlam chyba z 9 ale są takie pyszne.....
    Czekam na męża i oglądam pogodowke....
    180 pierogow???? To Ty dobra jestes :) ja czekam na swojego, ale robię schabowe :) trochę mięsa nie zaszkodzi a moj W bardzo je lubi :)

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny dopiero wstalam z drzemki maluszek jeszcze spi ale zaraz musze go budzic bo idziemy do szkoly po Kubusia jak wstawalam cos zakulo mnie po prawej stronie ale juz jest ok u nas badanie na przeziernosc robiona jest na podstawie usg i pbieraja mi krew i na podstawie tego obliczaja ryzyko

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez za pomocna USG, jak wyjdzie wszystko okey to chyba nie chce pobierać krwi, ale zobaczę, pogadam z lekarzem. Sama nie wiem, jestem w tym ciemna.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie badania robiłyście w pierwszej kolejności na polecenie lekarza?
    Nie wiem czy mój nie przesadza... chcialam się was poradzić

• Malutka1983 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny drukujecie.... nie jestem w stanie Was nadrabiać.... a już odezwać się do każdej z Was to chyba wyszłoby mi pomieszanie z poplątaniem.... Zatem pozdrawiam Was wszystkie : )

34bw3e3kxkbdfw86.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,dlugo mnie nie bylo ale czytam was na biezaco :) Nie mam po prostu zbytnio czasu na pisanie bo chodzilam na popol.do pracy a dlugo spalam :P ale za to dzis i jutro mam wolne. Dzisiaj spalam do 11.40 :D ale sie w koncu wyspalam hehe,troche ogarnelam w domku porobilam pranie,ugotowalam obiad i tak zlecialo.
    Z witamin to ja biore Pregna Plus i kwas foliowy. Odstawilam juz duphaston z zalecenia gina oczywiscie. Ostatnio odebralam tez wyniki badan-wszystko mam ujemne,tzn hbs,Hiv i Hcv a Toxo Igm tez mam ujemny a IgG 0,6. Co to oznacza ??
    Lenusia ja tez mam usg 22 stycznia i bedzie to prawdopodobnie usg genetyczne.
    Ciekawe co tam slychac u mojego maluszka:)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tak z innej beczki- ogladacie horrory? Bo w kinach bedzie najnowsza czesc paranormal activity super horror ale maz sie smieje ze urodze ;)

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ