X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj do mmnie przez chwilą mąż dzwonił i powiedziałam mu że psychicZnie dzis zgon... A on ze bierze wolne i jedzie do mnie ja mówie że nie zostaw sobie jak urodzi się maleństwo po co teraz a on wytrzymam do 14 przyjdę to wytule... Oj jaki on jest kochany...
    MusZę zebrać dzis w sobie siłę myśli pozytywne.... Aaaaaaaaaaaaaa krzyczałabym dziś...

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to proste Ruda ale teraz tam nie grzebać... Ale jak wsadzasz palca i jej dotknąć nie możesz bądź sprawia jej dotknięcie Ci problem to jest wysoko, jak jest twardą to jak czubek nosa bys dotykala jak jest zamknięta to otworem w niej jest zacisniety nie możesz ram wysunąć palca... Proste :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Ja się stresuje bo mdłości od wczoraj żadnych nic piersi bolą tylko porzy mocniejszym dotyku i ten ból brzucha...
    Ja osiwieje do sierpnia... Wszystko się okaże we wtorek za 5 dni..... :-( ale martwię się staram ze wszystkichyba sił myśleć pozytywnie i wczoraj miałam dobry dzień myślałam będzie dobrze maleństwo rośnie bo brzuch rośnie itd.. Ale dziś to nie pomaga.... :-(

Paula, skarbie, czytam Twoje posty i serce mi się kraje...
    Wiem że się denerwujesz, ja mam bardzo podobnie. Dzis 1 dzien bez mdłosci i od razu złe myśli. Ale nie możemy się poddawać. Włacz sobie jakiś fajny film, odpręż się i powtarzaj sobie jak mantrę że wszystko będzie w porządku.
    Czytałam, ze objawy ciążowe wcale nie muszą być ciągłe, że mogą być dni lepsze i gorsze. Albo takie bez objawów.
    Ja mam wizytę w środe i tez jak zacznę o tym myslec to jestem przerażona, boje sie ze nie zobacze juz serducha. Ale z drugiej strony, czytałam tez, że ryzyko poronienia u kobiety która zobaczyła serducho wynosi 3%.
    Jeśli dobrze pamiętam, to miałaś już jakieś przejścia, ale nie pamietam dokładnie.
    Jakbyś chciała pogadać to daj znać. Naprawdę wiem co czujesz. Większość z nas tak ma, są tez gorsze dni. Ale wierz mi, będzie dobrze:***

Paulia87 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zbieram z córka do przedszkola bo dziś maja dzień babci i dziadka i muszę im pomoc

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja tylko na chwilke bo zaraz zbieramy sie do szkoly a ja w proszku dzieci jeszcze nie zjadly sniadanka i sa w pizamach wlacznie ze mna....
    Paula wsyzstko bedzie ok zobaczysz...dziewczyhny maja racje pewnie tak boli bo powinnas dostac okres....
    mnie czasami brzuch sie napina i tez czasami boli albo gdzies zakuje ale jakos niespecjalnie sie tym martwie bo po jakims czasie mija....
    dobra odezwe sie do was pozniej bo naprawde malo czasu mam....buziaki

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! I to jest chyba najlepsze- jak masz na tyle dużo zajęć że nie siedzisz w domu i nie myslisz:)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym najchetniej zasnela i obudzila sie w dniu porodu :P ten stres i czekanie na kolejna wizyte jest dobijajce:( i tysiac mysli na sekunde "czy zobacze malenstwo, czy bedzie serduszko, czy bedzie zyło" te mysli sa straszne wiem ze musi byc dobrze

Paulia87, Nadia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia kochana bardzo Ci dziękuję za wsparcie właśnie o takie chodzi na tym forum.... Wiesz po jednym poronieniu jak byłam w 2 ciąży nie denerwowalam się tak bo myślałam a raz się zdarza ją w 2 ciąży widziałam serduszko to już w ogóle byłam spokojna lecz nie długo bo tylko 2 tyg.....
    Ja podziwiam Kade za jej spokój ja tak nie umiem i nie potrafię....:-(
    Dlatego rozumiem tu każda kobietę która tak się martwi i denerwuje....

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a miałas jakies objawy ciąży obumarłej?

Monis
    8b9686f91d.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak brak objawów ciąży z dnia na dzień ból piersi odszedł mdłości odeszły i panika była ogromna wytrzymałam 3 dni bez objawów i zadzwoniłam do lekarza powiedziałam o swoich wątpliwościami on mnie uspokajal że to 9 tc że objawy puszczają itp a ja swoje więc kazał mi natychmiast przyjechać do niego do szpitala i co serduszko przestało bić ją to czułam płakałam i dlatego tak bardzo się boję bo to ten okres teraz!!!!!!!!

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15267615,_Lyczek_dla_smaku_nie_zaszkodzi____piwo_pomaga_na.html#MT

Dziewczyny, polecam artykuł o piciu i paleniu :) Przyznam, że nie wiedząc o tym,że jestem w ciąży, wypiłam 1,5 drinka :/ Następnego dnia zrobiłam test i strasznie żałowałam. Ale w ogóle nie przypuszczałam, że mogę być w ciąży..

ckaiflw1up047qr9.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula odpoczywaj i się nie stresuj... głaszcz swój brzusio i mów do niego... będzie dobrze trzymam za was kciuki.

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula niby latwo z ta szyjka ale dla mnie to magia i nie wiem nawet czy ja czuje i gdzie ona jest :p

Paulia musimy wierzyc :) muuuusimy!

Tez sie martwie bi nie mam objawow.. Jedynie pelne piersi. Czekac musze tydzien

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja dalej nie mam zadnych objawów, troche mnie to niepokoi

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15267615,_Lyczek_dla_smaku_nie_zaszkodzi____piwo_pomaga_na.html#MT

Dziewczyny, polecam artykuł o piciu i paleniu :) Przyznam, że nie wiedząc o tym,że jestem w ciąży, wypiłam 1,5 drinka :/ Następnego dnia zrobiłam test i strasznie żałowałam. Ale w ogóle nie przypuszczałam, że mogę być w ciąży..

Ja tez pare dni po owulacji pilam raz kieliszek wina raz likier ale to dlatego ze moja mama byla umierajaca i w sumie nie przypuszczalam ze moze zie udac :( ale ja takim etapie gdzie dopiero dochodzipo do zagniezdzenia to raczej nie szkodzilo, dopiero jak sie wytworzy lozysko i jestesmy z dzieciatkiem polaczeni krwioobiegiem to do dzidzi dochodza te zle substancje :)
    Co do artykulu chocby sam Papiez powiedzial ze alkohol nie szkodzi- ja nie tykam :)

Tak w ogole to dzien dobry :)

Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co do szyjki ja sama nie bylam pewna co do twardosci wiec ok :) mi sie wydaje ze najwazniejsze jest aby byla zamknieta a reszta to chyba kwestia indywidualna.. :)

Co do Twoich obaw - mialam to samo i niestety nikt mi nie mogl przemowic do rozsadku dopiero wizyta u gina i zobaczenie Malenstwa mnie uspokoilo wiec chyba ty tez musisz po prostu poczekac te kilka dni. Ale nie martw sie - to ze poronilas wcale nie musi oznaczac ze tym razem tez tak bedzie! Intensywnosc objawow sie zmienia (wydaje mi sie ze poziom progesteronu faluje ;) ) i na prawde sprobuj wykorzystac ten czas bez mdlosci bo mi wrocily nawet wymioty i przeklinam je!! ;) zobaczysz ze wroca za pare dni i powiesz "o nie!" :P

C do bolu brzucha te bylabym za nospa i odpoczynkiem.. :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    no a ja dalej nie mam zadnych objawów, troche mnie to niepokoi

Monis nie musisz miec - ciesz sie to nie regula z tymi objawami.. :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    ja to bym najchetniej zasnela i obudzila sie w dniu porodu :P ten stres i czekanie na kolejna wizyte jest dobijajce:( i tysiac mysli na sekunde "czy zobacze malenstwo, czy bedzie serduszko, czy bedzie zyło" te mysli sa straszne wiem ze musi byc dobrze

ehh Monia masz rację jak nic :-P ja pamiętam jak sobie mówiłam, przy drugiej ciąży nie będę juz taka przewrażliwiona itp itd
    i co? dupa !!! stresuje się tak samo :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Paula niby latwo z ta szyjka ale dla mnie to magia i nie wiem nawet czy ja czuje i gdzie ona jest :p

Paulia musimy wierzyc :) muuuusimy!

Tez sie martwie bi nie mam objawow.. Jedynie pelne piersi. Czekac musze tydzien

Ruda ciesze sie ze na wizycie wszystko bylo ok - obys sie juz nie musiala martwic :)
    Co do szyjki teraz nie zaweacaj sobie nia glowy chyba wazniejsze byly obserwacje podczas staran :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dziekuje kochana :)
    Teraz odliczanie do nastepnego piatku, wazna wizyta lekarz sprawdzi wszystkie najwazniejsze rzeczy.. To bedzie ciezko tydzien

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ