Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Camille87, a wiesz, że dzisiaj o tym wspomniał, o takiej książce? Bo powiedział, że nie rozumie moich nastrojów i chciałby poczytać jakiś poradnik
Mam taki dla ojców, bardzo fajny "Jak uszczęśliwić młodą matkę?", ale to dopiero po porodzie- tam jest o wszystkim: pielęgnacja pęknięć i cięć, kąpiel po porodzie, hemoroidy, odżywianie, sen, karmienie piersią, rozstępy, depresja poporodowa, powrót do wspólnego życia i współżycia.
Jakby ktoś był zainteresowany- poradnik wydawnictwa Bellona, autorzy to Uzzi Reiss, Yfat M. Reiss.
Myślę, że powinien to przeczytać każdy mężczyzna
A termin Twojego USG świetny, dzidziuś będzie duży. Mi lekarz proponował 13 tygodni 5 dni, ale nie chcę tak długo czekać
No widzisz to dobry znak ze jest swiadom swojej niewiedzy i chce ja uzupelnic
Ta ksiazka o ktorej piszesz brzmi swietniezerkne na allegro czy jest
sama bym ja poczytala hehe ale takich poradnikow na czas ciazy tez jest sporo i mysle ze mezczyzna Twoj bedzie bardziej wyrozumialy dla Ciebie
No tak mi wypadal termin - trzy tyg po ostatnim usgmam nadzieje ze wszystko bedzie ok!!
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Madzikovy, a czy buraki gotowane mają takie samo działanie?
Aggie, cieszę się, że nie jestem sama z tym kupowaniem... Nie szaleję oczywiście (jeszcze, póki nie znam płci), ale pewnie niebawem zacznę. Na razie mam tylko ciuszki z drugiej ręki do porządnego wyprania (ale kupione w wakacje, więc się nie liczy) i śliniaczek. A zabawek nie będę kupować, bo mama mi wszystko po bliźniakach przywiezie. Ubranka niby też, ale jakieś buciki albo kocyk musi dostać od mamusi
Kupiłam sobie soki wielowarzywne, pomidorowe z imbirem, których nienawidzę, ale wiem, że dla maluszka są dobre. Poświęcę te kilka minut krzywienia się dla jego dobra. Na pewno wartoAggie, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Camille87, kochana, jest, za niecałe 6 zł
Polecam
A jak znajdziesz jakiś przetestowany poradnik na czas ciąży to daj znać.
http://allegro.pl/wyprz-jak-uszczesliwic-mloda-matke-uzzi-reiss-i3877441191.htmlCamille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Buraki gotowane tez
Jeszcze plecy mnie bolą, chyba muszę sie udać do neurologa, bo muszę sie upewnić jak ciąża wpłynie na moje wypukliny na kregoslupie. Czy mozna jakoś bole złagodzić, podejrzewam ze ten ból pleców to od tego. Ale jeszcze nie mam dużego brzucha a co bedzie potem... -
Madzikovy, ja również mam bóle krzyża, mówiłam o tym lekarzom na obchodzie, powiedzieli, że z upływem kolejnych tygodni ból będzie się pogłębiał
Jedyne co mogli mi zalecić to wygodny, twardawy materac, spanie w wygodnej pozycji, zakaz siedzenia długo przed komputerem, odpowiednia postawa ciała, spacery, basen (ale u mnie odpada, jak się później okazało, przez wirus HSV), masaż kręgosłupa (ale żeby Ci mężuś kręgów nie poprzestawiał, jeśli nie jest w tym specjalistą), termofor na plecy
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Madzikovy, to już poważnie
W takim razie współczuję. To pewnie się orientujesz- chciałabym po ciąży wybrać się do jakiegoś lekarza, specjalisty od uciążliwego bólu pleców, ogólnie od kręgosłupa. Ale jak on się nazywa?
Bo często boli mnie w krzyżu, w ciąży, nie w ciąży... Chciałabym coś z tym zrobić. W tak młodym wieku nie mogę mojego bólu zrzucić na przeciążenie w pracy itd... Chcę być sprawna, pełna sił przy dziecku.Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lenusia, ja byłam u ortopedy, który skierował mnie do neurologa, który zajmował sie przede wszystkim urazami kręgosłupa i dał skierowanie na tomografie komputerowa i na prześwietlenie. Ale na tomografie nie dają chętnie skierowania. Ja robiłam prywatnie bo pierwszy wolny termin przy pilnym skierowanie był za 3 miesiące a ja w tamtej chwili nie mogłam chodzić, ale jest drogie.
-
Madzikovy, dziękuję
Mam nadzieję, że jakoś uda mi się to załatwić i dopchać na prześwietlenie. Bo ból, zwłaszcza teraz, jest dość nieprzyjemny. Może to dlatego, że mało ćwiczę, jestem bardzo mało aktywna... Już sobie wyobrażam bóle przy porodzie
Zmykam spać. Zjadłam miskę sałatki greckiej i trochę ananasa z puszki, mój żołądek poczuł miłe obciążenie i nakłania do odpoczynku
Spokojnej nocyAniołek (*) 12.03.2013
-
Dzien dobry dziewczynki, potrzebuje odpowiedzi, wczoraj sie przytulalismy z moim kochaniem przy orgazmie ( napięciu ciała) poczułam ukłucie w brzuchu x prawej stron. Dzis obudziłam sie prawie bez bólu piersi to dziwne uczucie kiedy one po prostu tak bolały ze nie moglam zmienic strony spania a teraz sa mieksze i bola tylko na dotyk niedobrze tez mi jakos mniej. Czy wszystko w pozadku? Wiem ze objawy moga mijać ale boije die bo to ukłucie wczoraj bylo dosc silne;( a I nawet waga spadla o pol kilo . Msm nadz ze tylko panikuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 06:50
-
Cleo mi też się to przytrafiło!!! Tzn ból piersi się zmniejszył bolą przy dotyku mdłości mniejsze we wtorek Man wizytę to wtedy Ci powiem czy masz być spokojna....
Ja wczoraj usunęła szybko to po tych pierogach na pewno.... I dziś siku wstawalam 2 razy wrócił ból brzucha taki na @ dziwne uczucie dawno to nie czułam wczoraj troszkę ale dziś boli już od 2 w nocy i nie przestał.....
Wiecie ją podeszłamc co ma się wydarzyć i tak się wydarzy moją fasoleczka ma cieplarniane warunki staram się odpoczywaćdużo nie stresować jej no tylko mój paniczny strach nie raz ale zrobiłam wszystko by została ze mną.... Nic więcej zrobić nie moge no i modlę się oczywiście o jej zdrówko....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 08:08
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Cleo, ja mialam jakis czas napiete, bolesne i pelne cycuchy, zmiekczyly sie na pare dniu, bol sie zmniejszyl, a potem znow wrocilo wswzystko. Po tym jak sie zmniejszylo to mialam usg i wszystko ok bylo
takze cieprzejmuj sie, objawy moga falami wystepowac, ja mam tak straszne mdlosci i tak agresywne wymioty ze lekarka zdecydowala sie dac leki na zmniejszenie dolegliwosci, wiec ciesz sie jak sie zmniejsza