Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Już Kochane jestem
przepraszam,ze was tak trzymalam w niepewności ale musiałam zakupy zrobić do domu a jak moj był ze mna to targał. Więc skorzystalam. Ok, do sedna.
Moje słodkie maleństwo ma 5,77cm, rusza sie jak wiercipiętek i doktorek nie mógł fałdu uchwycić, więc zajęło to chwile, w miedzy czasie pokazał nam mózg, kręgosłup, nóżki, rączki, palec u nogi ❤ jakie to było słodkiekolano, kość nosowa ma, fałd ma 1,4 więc norma
kręgosłup mu sie wyginał od jego wybryków i doktorek powiedział ze to dobrze, bo neurologiczne wszystko gra na USG. I druga najważniejsza rzecz nie mam tego cholernego krwiaka
zniknął, poszedł, nie ma go!!! Luteine mam dokończyć opakowanie i już koniec. Wiecie.... Ręce mi sie tak telepały.... AAA i serduszko biło 167 na min.
ale szczęście
obiecuje już nie marudzic
doktorek zadowolonynze wszystko w normie
i ja tez, nawet moj gapił sie w ten monitor i gęba mu sie cieszyła a w samochodzie mówił ze facet musi byc twardy hehehehehehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 19:08
Lanusia93, MalutkaEve, Camille87, Jus1985, pekinka82, kada24, Ruda27, Niebieska, Aggie, positive, Magda2013, Gosiaczek, MILA, _Cleo_, celia lubią tę wiadomość
-
A i takie badanie robi sie dopochwowo aby było dokładniejsze, no chyba ze szyjka jest za wysoko, moj Mały sie kręcił więc lekarz zastanawiał sie czy nie zrobić brzusznego ale daliśmy radę, brzuch mi powgniatal i Maly sie przesunął
następne USG bedzie przez brzuch, dostałam znowu skierowanie na badanie krwi i moczu, dodatkowo na następnej wizycie bedzie standardowe badanie ginekologiczne.
Lanusia93, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Madzikovy, przyciągnęłyśmy Cię wreszcie myślami
Baaardzo się cieszę
I że maluszek zdrowy, i że Twój mężczyzna tak ładnie się zachowałWspaniałe wiadomości.
Madzikovy lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyJus1985 wrote:Malutka jak dostałaś skierowanie na chlamydie to może często miałaś zapalenie pęcherza? Jak nie to chyba to nie jest potrzebne. To jest chyba ta bakteria co wyst przy zapaleniu i może powodować niepłodność albo wady płodu ale rzadko więc siè nie martw.
Widzę też że wiele z Was ma bóle głowy jeśli z powodu wysokiego ciśnienia to możecie pić kakao, sok z czarnej porzeczki, często wietrzyć pomieszczenia i spacer.
Mnie często boli głowa bo jestem senna a nie umiem spać w dzień i aż oczy mnie bolą
zapalenia pęcherza nie miewam a chlamydie miałam robiona kilka m-cy temu.
zaradziłam swoim obawom i umowilam sie na czwartek do innego ginekologa na konsultację, zobacze co mi powieJus1985, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MalutkaEve
Ja miałam badanie na:
glukozę
CRP
Toksoplazmozę
WR
HCV
HBS
HIV
WYMAZ Z POCHWY
GRUPA KRWI - wyszła mi B rh+
i już drugi raz morfologia i mocz.
Połowy skrótów nie rozumiem
Dziewczyny, gratuluję udanych wizytTeż już bym chciała być po prenatalnych. Ale jeszcze jutro zadzwonię do położnej i zapytam, co ona o tym myśli. Bo mój mąż jest przeciwny i po rozmowie z lekarzem uznał, że te badania nic nie dają. Bo określają tylko ryzyko a my i tak nie możemy pomóc
A u mnie ginekolog robi dodatkowo testy z krwi, nie tak jak u Was ,że wystarczy USG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 20:24
-
Madzikovy
super ze Maluszek taki wiercipietka
widac zdrowe dziecie bedzie, lekarz pewnie tez Cie uspokoil, chlop sie ogarnal, dobry dzien dla Ciebie
Ja przekonalam mojego do spacerow, wiem ze jest strasznie padniety po pracy (dodatkowo jeszcze gotuje dla mnie - zla kobieta ze mnie, oj zla) ale wiecie co? Juz zapomnialam jak fajnie jest spacerowac, bez pospiechu i bez celu:) fantastycznie sie na gadalo i w ogole bylo superLanusia93, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny