Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No czesc dziewczyny ja po pierwszej wizycie w szpitalu wczoraj. Maluch wg usg 10t5dni 3.8cm wiec lekarz w karcie zapisal termin wg ostatniej miesiaczki bo stwierdzil ze jak sie wiecej jak tydzien nie rozni to nie zmieniaja w karcie. tak ze termin na 10 sierpnia zostaje:)
Serduszko bije, lozysko rozwiniete.
W sobote mam badanie na Przeziernosc karkowa.Lanusia93, MILA, Magda2013, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję kochane
Camille87, Madzikovy, niestety ten ból nie był lekki. Przysięgam Wam, że w życiu gorszego bólu nie czułam. Silny skurcz w lewym boku, do toalety się doczołgałam, ale nie mogłam się podnieść, nie mogłam nawet zawołać babci, tak silny był ból. Na szczęście mijała łazienkę i zobaczyła mnie klęczącą. Prawie zaniosła mnie do pokoju, nie mogłam ruszać lewą nogą. Wzięłam no-spę, położyłam się na 15 minut i już nic nie boliChyba lekarz za mocno mi tą głowicą obracał, bo dzidziuś uciekał.
Ruda27, amela, wypróbujcie soczekMoże bardziej skutkuje Nasze nastawienie i emocje, które odczuwamy- dziecko się budzi, dodatkowo drażni go badanie USG, ale warto spróbować, jeśli chcecie zobaczyć jakie ruchliwe są Wasze maluchy. Piękny widok
MILA, jak dla mnie lekarz nie był wcale zły, że obudziłam dziecko, a przyznałam mu się, że wypróbowałam kilka sposobów, uśmiał sięDzięki temu badanie trwało trochę dłużej. I prawdę mówiąc to, że nie śpi jest lepsze, bo może się brzydko ułożyć w trakcie snu, a jak świruje w brzuchu to lekarz złapie najlepsze ujęcie, ładnie zmierzy kość nosową, przezierność. I widok ruszającego się szkraba jest niezapomniany
Kocham być w ciąży.
amela, Kasieńka, jutro kciuki za Was będą mocno zaciśnięteWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 11:43
Kasieńka:), amela, Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
kada24, powodzenia! Ja miałam potworne motyle jak była przede mną w kolejce jedna osoba. Tak się stresowałam, a P. standardowo: "Ale czym ty się martwisz? Przecież z dzieckiem wszystko jest ok". Na szczęście wiem, że tylko udaje takiego twardego, bo w drodze do szpitala zapytał: "Mogę zapalić papierosa w samochodzie? Bo się bardzo zestresowałem"
Dziewczyny, zdałam sobie sprawę, że jak pójdę na kolejne USG 14 albo 21 lutego to będzie 15t5d albo 16t5d. Czyli będzie pewnie widoczna płeć. A chwilę później USG połówkowe (zdecyduję się na USG 4D). I już pół ciąży część z Nas będzie miała za sobą. Później będą takie badania jak glukoza, badania krwi 2 trymestru, więc stały kontakt z ciążowymi sprawami, ciągła kontrola, nie będzie tak tęskno do USG. I za chwilę znowu kolejne USG. I już niewiele zostanieCzuję, że szybko zlecą Nam te miesiące, naprawdę. Zwłaszcza jak pomyślę, że mamy 5-6 krótkich miesięcy, żeby urządzić dzidziusiowi pokoik i wyposażyć go we wszystkie niezbędne sprzęty, to czasu wcale nie jest tak dużo.
Też patrzycie na to tak optymistycznie?Aggie lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Ja mam wrażenie ze to jeszcze dużo czasu, ale masz racje, szybko zleci. Ja kompletnie nic nie mam kupione, zastanawiam sie pomału nad wózkiem, bo to jednak ważne, przez 3 lata Maluch bedzie go użytkowal. Ciuszki zacznę kupować jak poznam płeć
boje sie trochę dziewczynki i tego okropnego różu
mam nadzieje ze trochę go zastąpię innym kolorem hehe
ale plany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 12:26
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Dobra, lecę do dziadka
dziś jego święto
moj dziadek trochę już nie kontroluje rzeczywistości, ma 90 lat, a jak dziś bedzie w miarę okey, mam zamiar mu powiedzieć ze zostanie pradziadkiem
chyba fajny prezent
Lanusia93, positive, Aggie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia masz racje, pozniej juz szybko powinno zleciec
Ale i tak jeszcze duzo czasuod 6 miesiaca chce pokupowac powoli rzeczy, w 7 miesiacu wozek.. Wozeczek juz mam wybrany
ale jeszcze musze z mezem go obgadac i zobaczyc na zywo :p
-
No i oczywiście bez męża bo mój tata gdzieś pojechał i mama nie ma auta żeby córkę odebrać więc mąż musiał no cóż następna wizyta już ze mną będzie jest jedna pani przedemna i czekam nawet ciśnienie w normie wogóle się nie stresujd
-
Madzikovy, zdecydowanie fajny prezent dla dziadka
Ja mieszkam z dziadkami, więc mój widział dzisiejsze zdjęcie z USG. Powiedział, że jak będzie wnuczka to będzie tydzień z P. pił
Ja nie lubię różu, nie chcę żeby moja córeczka była ubierana tak cukierkowo. Ale chyba będzie córeczka, powiem Wam, że nic tam nie wystaje... Chociaż P. stawia na chłopaka i on już nawet siusiaka widział hahaha
Wózek to ważna rzecz, ja zaraz idę na miasto to obejrzę sobie wózeczki, nie mogę się powstrzymaćAniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane ! Wlasnie skonczylam was czytac zjadlam obiad i biore sie za pisanie
Na wizyte szlam troche zdenerwowana ale okazalo sie to w zupelnosci nie potrzebne. Dzidzius moj ma juz prawie 6cm (dokladnie 59mm). Przeziernosc karkowa wynosi 0,8mm serduszko bilo 169/min. Tak pulsowalo :)Widzialam glowke,obie raczki i nozki i podskakiwal jak szalony. Pytam sie gina-Co on tak podskakuje?-a gin. powiedzial ze ma czkawke hehe. Gin probowal zobaczyc co ma miedzy nozkami ale za bardzo nie dalo rady,najpierw powiedzial ze nic tam nie "sterczy"a za chwile ze moze jednak cos widac..ze moze chlopak..ale powiedz.zeby sie tym nie sugerowac jeszcze bo to za wczesnie. Ja tez pilam sok pomaranczowy.
No i w koncu sie na NFZ do niego przepisalam.
Ja u lekarza bylam niestety sama bo moj maz w pracy
Dzisiaj mam super humor,oby zostal taki do wieczora bo ide do pracy ale za to jutro mam wolne to sie polenie
Lanusia ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porzadkuCamille87, Lanusia93, celia, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia to fakt ja jak sobie zdalam sprawe ze to juz 4 m-c to zaczelam liczyc ze wlasciwie tylko 2/3 przede mna tylko 6 m-cy.. nie moge doczekac se brzuszk
ale moja siostra uprzedzila mnie ze im blizej rozwiazania tyk bardziej czas sie wydluza
ja mam meble juz dla dzieciaczk musze tylko kokode z przewijakiem kupic i wozek
ale to moze jak wiosna przyjdzie
P.s. kochane dowiedzialam sie ze moj M. Zdal psychologa - stara sie o przyjecie do policjijuhuu
-
hej
lanusia tak się cieszę że maluszek dostarczył wam tyle atrakcji !!!
Paula a co u ciebie?
co do opryszczki ja smarowałam maścią herpex ale taniej wychodzi hascovir, tubka większa a cena ta sama (obie maści mają ten sam środek leczniczy)
zazdroszę wam już tych prenatalnych badań... moje dopiero za dwa tyg... ale za to będę miała dwie wizyty w jednym tyg...
dobra uciekam gotować obiad bo część z was już po ...
-
hej
lanusia tak się cieszę że maluszek dostarczył wam tyle atrakcji !!!
Paula a co u ciebie?
co do opryszczki ja smarowałam maścią herpex ale taniej wychodzi hascovir, tubka większa a cena ta sama (obie maści mają ten sam środek leczniczy)
zazdroszę wam już tych prenatalnych badań... moje dopiero za dwa tyg... ale za to będę miała dwie wizyty w jednym tyg...
dobra uciekam gotować obiad bo część z was już po ...
-
nick nieaktualny
-
Lanusia superze dzidzius takiwiercipietek i ze wszystko w porzadku ja w koncu dostalam lust z data usg i od rau mam tez konsultacje ze specjalista a idziemy 12 lutego. Pewnie bede odliczac dni do kolejnego usg
Paula co u ciebie? Plamienia ustaly?Lanusia93 lubi tę wiadomość