Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Camille87, wszystko będzie superowo, zobaczysz. Miałam czarne myśli przed wejściem do gabinetu, żołądek wykręcony na drugą stronę. Gdyby nie stoicki spokój P. to bym rozniosła 9 pacjentek przede mną (!). Było warto czekać tak długo... Potwornie mnie boli brzuch, kłuje w lewym boku, poczułam to od razu po USG, miałam robione dopochwowo. Miałyście tak kiedyś?
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Camille87, piłam
Pomarańczowy przed wyjazdem z domu, a w szpitalu pomidorowy. Nie jadłam śniadania z nerwów, trochę pościskałam brzuch 5 minut przed USG i ze 2 razy podskoczyłam
Wiercił się jak szaleniec, a ja martwiłam się, że będzie spał. Nawet lekarz się uśmiał, kazał mi go opanować, bo nie mógł FHR wyznaczyć, uciekał przed głowicą. Prawdopodobnie wyczuł te fale od USG i coś mu przeszkadzało, więc się wiercił, bo nawet bicie serca mu przyspieszyło- ostatnio było 139, teraz 153.
Każdemu polecam wizytę z mężem
Zapytałam P. po badaniu: "Widziałeś coś tam w ogóle czy udawałeś? Myślisz, że to były tylko plamy?". A on się oburzył, że to przecież było już dziecko, że było obrócone do góry nogami (obrócił się w trakcie badania), ruszało się ciągle i miało mózg (taki kwiatek) i żołądek
Uznał, że ta technologia jest niesamowita, że w ciągu kilku sekund można dziecko tak dokładnie zmierzyć. Mnie też to fascynuje. Poczekam spokojnie miesiąc na kolejne USG, wtedy pewnie poznamy płeć
nick nieaktualny, H30, celia, pekinka82 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
nick nieaktualny
-
Lanusia supiiiiiiiiiiiiii
kochany maluszek 
Ja dzoniłam do przychodni odnośnie czym smarowac opryszczkę a lekarka powiedziała ze spokojnie vratizolin lub plasterki.
Co do obiadku to ugotowałam żurek mmmmmmmmmmmm bedzie wyżera ha ha
amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Heh u mnie dziś barszcz bialyMILA wrote:Lanusia supiiiiiiiiiiiiii
kochany maluszek 
Ja dzoniłam do przychodni odnośnie czym smarowac opryszczkę a lekarka powiedziała ze spokojnie vratizolin lub plasterki.
Co do obiadku to ugotowałam żurek mmmmmmmmmmmm bedzie wyżera ha ha

http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Camille87, wszystko będzie superowo, zobaczysz. Miałam czarne myśli przed wejściem do gabinetu, żołądek wykręcony na drugą stronę. Gdyby nie stoicki spokój P. to bym rozniosła 9 pacjentek przede mną (!). Było warto czekać tak długo... Potwornie mnie boli brzuch, kłuje w lewym boku, poczułam to od razu po USG, miałam robione dopochwowo. Miałyście tak kiedyś?
Ja tak mialam na ostatnim usg bo bylam ze stresu tak scicnieta i czulam kazdy ruch glowicy w brzuchu .. ale to przejdzie nie martw sie
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMILA wrote:aha a co chodzi z tym sokiem pomarańczowym?
Mila dzidzia juz czuje smaki, podobno po soczku sie taka ruchliwa robi heh
tez wyprobuje przed wizyta :p
Ja u mamy jestem do niedzieli, mam szczescie, bo gotowac nie musze.. Obijam sie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 11:07
-
Lenusia GRATULUJE!!!! super ze poszłaś ze swoim, cieszę sie ze Maluszek sie wiercił, to piękne uczucie
cudownie 
Z sokiem o co chodzi? Lenusia napisała kiedyś ze przed USG dobrze jest wypić sok pomarańczowy i maluch sie wtedy rusza
i działa
-
Na 14:30 juz się nie mogę doczekać, pierwszy raz ide z mezem:-)MILA wrote:A na ktora idziesz Amela?
moze tez wypije skoczek przed wyjściem
Miluś a Ty kiedy teraz masz USG ??
celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Aha, Lanusia co do tego lekkiego bólu po USG to normalne, ja tez tak teraz miałam i to dlatego ze ta głowica musi wszystko zobaczyć
nie bój nic i odpocznij sobie teraz bo jajniki mogą ciągnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 11:11
-
O rany super wieści Lanusia
Gratulacje 
Jej ja mam 4 lutego i 6 lutego, nie wiem jak wytrzymam !!! Też idę z niemałżem niech wreszcie naocznie zobaczy co mi tam w brzuszku mieszka
Dziś zdaje się jeszcze Magda ma badanie, czekamy na wieści

-
Witam Was dziewczynki:) ja to sobie dzis konkretnie poleniuchowałam bo dopiero wstałam

Lanusia super, że wszystko w porządku u Was
Amela ja też mam jutro wizytę i tez juz sie nie mogę doczekać
Miłego dnia mamuski
celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
W sumie masz racje, no nic jak będzie spal to trudno, ważniejsze żeby lekarz dobrze go zbadal, a ja i tak będę przeszczęśliwa ze znowu zobacze dzidzieMILA wrote:Amela ja idé dopiero 17 lutego takze jeszcze sobie poczekam

A co do tego soku to w takim razie poco go pic skoro potem lekarze maja problem zeby malucha pomierzyc

Kasieńka oby ten dzień nam szybko dziś zleciał
Kasieńka:) lubi tę wiadomość

http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif