Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Camille87, wszystko będzie superowo, zobaczysz. Miałam czarne myśli przed wejściem do gabinetu, żołądek wykręcony na drugą stronę. Gdyby nie stoicki spokój P. to bym rozniosła 9 pacjentek przede mną (!). Było warto czekać tak długo... Potwornie mnie boli brzuch, kłuje w lewym boku, poczułam to od razu po USG, miałam robione dopochwowo. Miałyście tak kiedyś?
MalutkaEve lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Camille87, piłam
Pomarańczowy przed wyjazdem z domu, a w szpitalu pomidorowy. Nie jadłam śniadania z nerwów, trochę pościskałam brzuch 5 minut przed USG i ze 2 razy podskoczyłam
Wiercił się jak szaleniec, a ja martwiłam się, że będzie spał. Nawet lekarz się uśmiał, kazał mi go opanować, bo nie mógł FHR wyznaczyć, uciekał przed głowicą. Prawdopodobnie wyczuł te fale od USG i coś mu przeszkadzało, więc się wiercił, bo nawet bicie serca mu przyspieszyło- ostatnio było 139, teraz 153.
Każdemu polecam wizytę z mężem
Zapytałam P. po badaniu: "Widziałeś coś tam w ogóle czy udawałeś? Myślisz, że to były tylko plamy?". A on się oburzył, że to przecież było już dziecko, że było obrócone do góry nogami (obrócił się w trakcie badania), ruszało się ciągle i miało mózg (taki kwiatek) i żołądekUznał, że ta technologia jest niesamowita, że w ciągu kilku sekund można dziecko tak dokładnie zmierzyć. Mnie też to fascynuje. Poczekam spokojnie miesiąc na kolejne USG, wtedy pewnie poznamy płeć
Camille87, H30, celia, pekinka82 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Lanusia supiiiiiiiiiiiiii
kochany maluszek
Ja dzoniłam do przychodni odnośnie czym smarowac opryszczkę a lekarka powiedziała ze spokojnie vratizolin lub plasterki.
Co do obiadku to ugotowałam żurek mmmmmmmmmmmm bedzie wyżera ha haamela, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
MILA wrote:Lanusia supiiiiiiiiiiiiii
kochany maluszek
Ja dzoniłam do przychodni odnośnie czym smarowac opryszczkę a lekarka powiedziała ze spokojnie vratizolin lub plasterki.
Co do obiadku to ugotowałam żurek mmmmmmmmmmmm bedzie wyżera ha ha
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Camille87, wszystko będzie superowo, zobaczysz. Miałam czarne myśli przed wejściem do gabinetu, żołądek wykręcony na drugą stronę. Gdyby nie stoicki spokój P. to bym rozniosła 9 pacjentek przede mną (!). Było warto czekać tak długo... Potwornie mnie boli brzuch, kłuje w lewym boku, poczułam to od razu po USG, miałam robione dopochwowo. Miałyście tak kiedyś?
Ja tak mialam na ostatnim usg bo bylam ze stresu tak scicnieta i czulam kazdy ruch glowicy w brzuchu .. ale to przejdzie nie martw sieLanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMILA wrote:aha a co chodzi z tym sokiem pomarańczowym?
Mila dzidzia juz czuje smaki, podobno po soczku sie taka ruchliwa robi hehtez wyprobuje przed wizyta :p
Ja u mamy jestem do niedzieli, mam szczescie, bo gotowac nie musze.. Obijam sie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 11:07
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Lenusia GRATULUJE!!!! super ze poszłaś ze swoim, cieszę sie ze Maluszek sie wiercił, to piękne uczucie
cudownie
Z sokiem o co chodzi? Lenusia napisała kiedyś ze przed USG dobrze jest wypić sok pomarańczowy i maluch sie wtedy ruszai działa
-
MILA wrote:A na ktora idziesz Amela?
moze tez wypije skoczek przed wyjściem
Miluś a Ty kiedy teraz masz USG ??celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Aha, Lanusia co do tego lekkiego bólu po USG to normalne, ja tez tak teraz miałam i to dlatego ze ta głowica musi wszystko zobaczyć
nie bój nic i odpocznij sobie teraz bo jajniki mogą ciągnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 11:11
-
O rany super wieści Lanusia
Gratulacje
Jej ja mam 4 lutego i 6 lutego, nie wiem jak wytrzymam !!! Też idę z niemałżem niech wreszcie naocznie zobaczy co mi tam w brzuszku mieszka
Dziś zdaje się jeszcze Magda ma badanie, czekamy na wieściLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Witam Was dziewczynki:) ja to sobie dzis konkretnie poleniuchowałam bo dopiero wstałam
Lanusia super, że wszystko w porządku u Was
Amela ja też mam jutro wizytę i tez juz sie nie mogę doczekać
Miłego dnia mamuskicelia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
MILA wrote:Amela ja idé dopiero 17 lutego takze jeszcze sobie poczekam
A co do tego soku to w takim razie poco go pic skoro potem lekarze maja problem zeby malucha pomierzyc
Kasieńka oby ten dzień nam szybko dziś zleciał
Kasieńka:) lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif