Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
..Poziom hormonu TSH waha się na różnych etapach ciąży. Podstawowe jego wartości dla pierwszego trymestru wynoszą od 0,01 do 2,32 mIU/l. Natomiast w drugim i trzecim trymestrze stężenie TSH mieści się kolejno między 0,1 i 2,35 mIU/l oraz między 0,1 i 2,65 mIU/l. Jest jednak możliwe, że kobieta w ciąży będzie naznaczona niskim stężeniem hormonu tyreotropowego. Może to być spowodowane różnymi czynnikami...
mój wynik to 1.02Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 20:25
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulia jak poczytasz w internecie sa rozne szkoly i ogolnie wynik powyzej 4 wskazuje na niedoczynnosc ktora trzeba leczyc a wynik pomiedzy 2.5 a 4 jest wynikiem granicznym i nie wszyscy lekarze uwazaja ze nalezy podawac hormon w tym przedziale..
Nie martw sie, skoro lekarz mowil ze jest ok to spokojnie ewentualnie porozmawiaj z nim o ewentualnym badaniu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dużo Was jutro idzie
powodzenia
czekamy
Ja właśnie z moim obejrzałam O matko! Na TVN style i po programie chciał obejrzeć kolejny odcinek pt. tata w ciazyi obejrzeliśmy w internecie... Kurcze czyżby cos sie ruszyło?
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A wogóle śnił mi się poród i urodziłam pięknego syna zabrali go na warzenie itp i miałam łożysko rodzic a tu znowu bóle i wyskoczyła córeczka no w szoku byłam aż się przebudzilam muszę to lekarzowi powiedzieć i znaczyć czy ten torbiel w kształcie kółka to nie ma 2 dzidzi masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 08:00