X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa, spokojnie, kochana, na wszystko można znaleźć sposób. Lekarze na pewno znajdą odpowiednie leki, dobrze że jutro skonsultujesz się z lekarzem.
    "Nadczynność zazwyczaj leczy się lekami przeciwtarczycowymi w bardzo niewielkich dawkach. Są one dobierane tak, aby w jak najmniejszym stopniu wpływały na dziecko zarówno w ciąży, jak i w czasie karmienia piersią. Substancje te przechodzą przez łożysko i mogą wywołać działania niepożądane u płodu. Brak leczenia nadczynności może wywołać jednak dużo poważniejsze następstwa. W przypadku nieskuteczności leków niekiedy wybiera się rozwiązanie chirurgiczne i operację tarczycy. Taka operacja może być wykonana w drugim trymestrze ciąży."

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis mialam mega przyplyw energii :D wysprzatalam cale mieszkanie wlacznie z myciem podlog zawiesilam zazdrostke w kuchni zrobilam porzadek w szufladach i szafie :) i jeszcze w miedzyczasie wyszlam z psem na spacer :) obiad nastawiony a ja teraz odpoczywam i ogladam porodowke :)

Ja tak mysle o tej mojej tarczycy i zastanawiam sie czy nie zrobic sobie badania tsh..
    Ostatni wynik byl 2.1 nie wiem czy nie wzrosnal :(

Co tam u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 15:51

pekinka82 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Ooooo to tak jak u mnie.... posprzątane, auto odśnieżone i wyczyszczone :)pranko zrobione...korzystam z takich dni z energią, bo niecodziennie się trafiają :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane

Mam nadzieje ze juz będę z Wami częściej. Mdlosci chyba Daly mi juz spokój, teraz z koli boli mnie żoładek:-\ ale najważniejsze ze juz mogę normalnie funkcjonować.
    Nadrobienie Was jest niemożliwe, ale tak jak z grubsza przejrzalam to widzę ze u Was wszystko dobrze:-)

Cieszę się ogromnie ze nasze dzidzie pięknie rosna :-)

Lanusia93, MILA, MalutkaEve lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, a ja nigdy nie miałam badanego tsh... Nie chcę się nawet zastanawiać co jeśli coś jest nie w porządku. A widzę, że większość z Was miała to badanie. Czy nadczynność/niedoczynność tarczycy daje jakieś sygnały?

Wyżalę Wam się :( Mam mnóstwo zaległości do nadrobienia na studiach i okazało się, że jeden wykładowca (cham okropny) powiedział, że przed sesją będzie dawał wpisy do indeksów tym, którzy sobie na to zapracowali... Chodziło mu na pewno o obecność, bo można być nieobecnym 2 razy, a ja wykorzystałam już 5.
    A jak mi nie zaliczy semestru? :O W tamtym roku nie dał wpisu 3 osobom i teraz z nami poprawiają rok... Zdecydowanie zrezygnuję ze studiów jak mi będą jakieś problemy robić.

Ja już chodzę po ścianach... Jutro USG. Trzymajcie kciuki od 8:15. Chcę szybko iść spać, żeby nadszedł jutrzejszy poranek. Dobra, przyznaję otwarcie, że trochę zaczęłam się stresować, chociaż myślałam, że mnie to ominie.

pekinka82, amela lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela, ale długo Cię nie było. Witaj :)
    Dobrze, że u Ciebie wszystko się układa, odzywaj się częściej <3

amela lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, doskonale Cie rozumiem w kwestii szkoly, niektórzy wykladowcy to totalne chamy i nic sobie nie robią ze studentów. Ja na szczęście juz skonczylam studia. Myślę ze na podstawie nie obecności nie może nie zaliczyć Ci semestru, spokojnie na pewno zaliczysz :-)

Lanusia A Ty masz jutro prenatalne ?
    Ja mam prenatalne w czwartek i tez juz się nie mogę doczekać. A tydzień temu bylam na USG u swojego giną na NFZ tobdzidzia miala juz 6 cm:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 16:15

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia jak widzisz moje tsh jest takie z pogranicza, ze tak powiem tzn jest troche za wysokie ale nie na tyle aby interweniowac lekami tylko ze ono moze byc zmienne :( nie wiem czy to juz nadczynnosc/niedoczynnosc mi gin tylko powiedzial ze di 2.5 nie ruszamy.. ja objawow wiec nie mam..

Co do studiow przeciez bylas na zwolnieniu a to inna sytuacja niz jak ktos opuszcza zajecia z lenistwa.. najlepiej idz osobiscie do tego wykladowcy i popros o wyrozumialosc :)

Amela dobrze ze jestes martwilysmy sie .. :) jak Twoj dzidzi? Na pewno w miedzyczasie mialas jakies usg ? Brzuszek rosnie ? :) <3

amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela, niestety mam świadomość, że może nie zaliczyć, uczę się w kolegium nauczycielskim i dozwolone są 2 nieobecności, reszta musi mieć stosowane uzasadnienie- nie wiem co on na to, że leżałam w szpitalu. Różnie to może być. Tak, jutro mam prenatalne i bardziej się cieszę niż stresuję, ale jakiś maleńki niepokój jest... Jakie duże masz maleństwo, co dopiero będzie w czwartek :)

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Lanusia jak widzisz moje tsh jest takie z pogranicza, ze tak powiem tzn jest troche za wysokie ale nie na tyle aby interweniowac lekami tylko ze ono moze byc zmienne :( nie wiem czy to juz nadczynnosc/niedoczynnosc mi gin tylko powiedzial ze di 2.5 nie ruszamy.. ja objawow wiec nie mam..

Co do studiow przeciez bylas na zwolnieniu a to inna sytuacja niz jak ktos opuszcza zajecia z lenistwa.. najlepiej idz osobiscie do tego wykladowcy i popros o wyrozumialosc :)

Amela dobrze ze jestes martwilysmy sie .. :) jak Twoj dzidzi? Na pewno w miedzyczasie mialas jakies usg ? Brzuszek rosnie ? :) <3
    Tez się cieszę ze do Was wrocilam, te mdlosci to koszmar byl

Brzuszek mam lekko powiekszony, a Ty kochana ?
    Bylam na USG tydzień temu, wszystko jest ok, teraz w czwartek mam prenatalne a Ty kiedy bylas na USG ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, wyjaśnię wszystko temu wykładowcy, postaram się zrobić to tak, żeby zrozumiał ;) Nie zamierzam myśleć o tsh, chyba zrobią mi to badanie w 2 trymestrze.

Uciekam już, miłego wieczoru, może później wpadnę, a na razie idę obgryzać paznokcie w samotności :)

amela lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    amela, niestety mam świadomość, że może nie zaliczyć, uczę się w kolegium nauczycielskim i dozwolone są 2 nieobecności, reszta musi mieć stosowane uzasadnienie- nie wiem co on na to, że leżałam w szpitalu. Różnie to może być. Tak, jutro mam prenatalne i bardziej się cieszę niż stresuję, ale jakiś maleńki niepokój jest... Jakie duże masz maleństwo, co dopiero będzie w czwartek :)
    Heh no spory jest :-) ale ponoć teraz dzidzia rośnie bardzo szybko
    Jutro zobaczysz swoje maleństwo, to taki piękny widok :-)
    To trzymam kciuki żeby udalo się zaliczyć semestr a wykladowca okazal się w porządku !!:-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

Kochana może zbadaj sobie to TSH? Będziesz spokojniejsza ?! Mi gin zlecil na poczatku TSH bo tez mialam różnie z tymi wynikami. Przed ciąża mialam 1,92 a teraz w ciazy 1,62

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej Amela nareszcie :-D

dziewczyny pamiętacie 8485 , dawno nie pisała a weszłam na jej wykres i nie wiem czy to jest to co myślę niestety :-(

amela lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miluś :-)
    Wrocilam w końcu! Jakie piękne jest życie bez mdlosci :-)

A Ty jak się czujesz ??

MILA lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Tez się cieszę ze do Was wrocilam, te mdlosci to koszmar byl

Brzuszek mam lekko powiekszony, a Ty kochana ?
    Bylam na USG tydzień temu, wszystko jest ok, teraz w czwartek mam prenatalne a Ty kiedy bylas na USG ?

Ja na usg bylam dwa tygodnie temu i dzidzia miala 37 mm prenatalne mam za tydzien ;)
    Co do mdlosci tez mialam i wymioty masakra ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela juz sie martwilam co u Ciebie.. Ciesze sie ze wszystko jest ok i maluszek juz taki duzy :)

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Kochana może zbadaj sobie to TSH? Będziesz spokojniejsza ?! Mi gin zlecil na poczatku TSH bo tez mialam różnie z tymi wynikami. Przed ciąża mialam 1,92 a teraz w ciazy 1,62

Tak mysle dzis bede u gina po korekte recepty to go spytam co on mysli na ten temat..

amela lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela no leci powoli. Mi też dokuczały mdłości ale jest już ok :-)

amela lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    No hej Amela nareszcie :-D

dziewczyny pamiętacie 8485 , dawno nie pisała a weszłam na jej wykres i nie wiem czy to jest to co myślę niestety :-(

mila mas racje:(

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ