X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa, spokojnie, kochana, na wszystko można znaleźć sposób. Lekarze na pewno znajdą odpowiednie leki, dobrze że jutro skonsultujesz się z lekarzem.
    "Nadczynność zazwyczaj leczy się lekami przeciwtarczycowymi w bardzo niewielkich dawkach. Są one dobierane tak, aby w jak najmniejszym stopniu wpływały na dziecko zarówno w ciąży, jak i w czasie karmienia piersią. Substancje te przechodzą przez łożysko i mogą wywołać działania niepożądane u płodu. Brak leczenia nadczynności może wywołać jednak dużo poważniejsze następstwa. W przypadku nieskuteczności leków niekiedy wybiera się rozwiązanie chirurgiczne i operację tarczycy. Taka operacja może być wykonana w drugim trymestrze ciąży."

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis mialam mega przyplyw energii :D wysprzatalam cale mieszkanie wlacznie z myciem podlog zawiesilam zazdrostke w kuchni zrobilam porzadek w szufladach i szafie :) i jeszcze w miedzyczasie wyszlam z psem na spacer :) obiad nastawiony a ja teraz odpoczywam i ogladam porodowke :)

Ja tak mysle o tej mojej tarczycy i zastanawiam sie czy nie zrobic sobie badania tsh..
    Ostatni wynik byl 2.1 nie wiem czy nie wzrosnal :(

Co tam u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 15:51

pekinka82 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Ooooo to tak jak u mnie.... posprzątane, auto odśnieżone i wyczyszczone :)pranko zrobione...korzystam z takich dni z energią, bo niecodziennie się trafiają :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane

Mam nadzieje ze juz będę z Wami częściej. Mdlosci chyba Daly mi juz spokój, teraz z koli boli mnie żoładek:-\ ale najważniejsze ze juz mogę normalnie funkcjonować.
    Nadrobienie Was jest niemożliwe, ale tak jak z grubsza przejrzalam to widzę ze u Was wszystko dobrze:-)

Cieszę się ogromnie ze nasze dzidzie pięknie rosna :-)

Lanusia93, MILA, MalutkaEve lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, a ja nigdy nie miałam badanego tsh... Nie chcę się nawet zastanawiać co jeśli coś jest nie w porządku. A widzę, że większość z Was miała to badanie. Czy nadczynność/niedoczynność tarczycy daje jakieś sygnały?

Wyżalę Wam się :( Mam mnóstwo zaległości do nadrobienia na studiach i okazało się, że jeden wykładowca (cham okropny) powiedział, że przed sesją będzie dawał wpisy do indeksów tym, którzy sobie na to zapracowali... Chodziło mu na pewno o obecność, bo można być nieobecnym 2 razy, a ja wykorzystałam już 5.
    A jak mi nie zaliczy semestru? :O W tamtym roku nie dał wpisu 3 osobom i teraz z nami poprawiają rok... Zdecydowanie zrezygnuję ze studiów jak mi będą jakieś problemy robić.

Ja już chodzę po ścianach... Jutro USG. Trzymajcie kciuki od 8:15. Chcę szybko iść spać, żeby nadszedł jutrzejszy poranek. Dobra, przyznaję otwarcie, że trochę zaczęłam się stresować, chociaż myślałam, że mnie to ominie.

pekinka82, amela lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela, ale długo Cię nie było. Witaj :)
    Dobrze, że u Ciebie wszystko się układa, odzywaj się częściej <3

amela lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, doskonale Cie rozumiem w kwestii szkoly, niektórzy wykladowcy to totalne chamy i nic sobie nie robią ze studentów. Ja na szczęście juz skonczylam studia. Myślę ze na podstawie nie obecności nie może nie zaliczyć Ci semestru, spokojnie na pewno zaliczysz :-)

Lanusia A Ty masz jutro prenatalne ?
    Ja mam prenatalne w czwartek i tez juz się nie mogę doczekać. A tydzień temu bylam na USG u swojego giną na NFZ tobdzidzia miala juz 6 cm:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 16:15

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia jak widzisz moje tsh jest takie z pogranicza, ze tak powiem tzn jest troche za wysokie ale nie na tyle aby interweniowac lekami tylko ze ono moze byc zmienne :( nie wiem czy to juz nadczynnosc/niedoczynnosc mi gin tylko powiedzial ze di 2.5 nie ruszamy.. ja objawow wiec nie mam..

Co do studiow przeciez bylas na zwolnieniu a to inna sytuacja niz jak ktos opuszcza zajecia z lenistwa.. najlepiej idz osobiscie do tego wykladowcy i popros o wyrozumialosc :)

Amela dobrze ze jestes martwilysmy sie .. :) jak Twoj dzidzi? Na pewno w miedzyczasie mialas jakies usg ? Brzuszek rosnie ? :) <3

amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela, niestety mam świadomość, że może nie zaliczyć, uczę się w kolegium nauczycielskim i dozwolone są 2 nieobecności, reszta musi mieć stosowane uzasadnienie- nie wiem co on na to, że leżałam w szpitalu. Różnie to może być. Tak, jutro mam prenatalne i bardziej się cieszę niż stresuję, ale jakiś maleńki niepokój jest... Jakie duże masz maleństwo, co dopiero będzie w czwartek :)

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Lanusia jak widzisz moje tsh jest takie z pogranicza, ze tak powiem tzn jest troche za wysokie ale nie na tyle aby interweniowac lekami tylko ze ono moze byc zmienne :( nie wiem czy to juz nadczynnosc/niedoczynnosc mi gin tylko powiedzial ze di 2.5 nie ruszamy.. ja objawow wiec nie mam..

Co do studiow przeciez bylas na zwolnieniu a to inna sytuacja niz jak ktos opuszcza zajecia z lenistwa.. najlepiej idz osobiscie do tego wykladowcy i popros o wyrozumialosc :)

Amela dobrze ze jestes martwilysmy sie .. :) jak Twoj dzidzi? Na pewno w miedzyczasie mialas jakies usg ? Brzuszek rosnie ? :) <3
    Tez się cieszę ze do Was wrocilam, te mdlosci to koszmar byl

Brzuszek mam lekko powiekszony, a Ty kochana ?
    Bylam na USG tydzień temu, wszystko jest ok, teraz w czwartek mam prenatalne a Ty kiedy bylas na USG ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, wyjaśnię wszystko temu wykładowcy, postaram się zrobić to tak, żeby zrozumiał ;) Nie zamierzam myśleć o tsh, chyba zrobią mi to badanie w 2 trymestrze.

Uciekam już, miłego wieczoru, może później wpadnę, a na razie idę obgryzać paznokcie w samotności :)

amela lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    amela, niestety mam świadomość, że może nie zaliczyć, uczę się w kolegium nauczycielskim i dozwolone są 2 nieobecności, reszta musi mieć stosowane uzasadnienie- nie wiem co on na to, że leżałam w szpitalu. Różnie to może być. Tak, jutro mam prenatalne i bardziej się cieszę niż stresuję, ale jakiś maleńki niepokój jest... Jakie duże masz maleństwo, co dopiero będzie w czwartek :)
    Heh no spory jest :-) ale ponoć teraz dzidzia rośnie bardzo szybko
    Jutro zobaczysz swoje maleństwo, to taki piękny widok :-)
    To trzymam kciuki żeby udalo się zaliczyć semestr a wykladowca okazal się w porządku !!:-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

Kochana może zbadaj sobie to TSH? Będziesz spokojniejsza ?! Mi gin zlecil na poczatku TSH bo tez mialam różnie z tymi wynikami. Przed ciąża mialam 1,92 a teraz w ciazy 1,62

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej Amela nareszcie :-D

dziewczyny pamiętacie 8485 , dawno nie pisała a weszłam na jej wykres i nie wiem czy to jest to co myślę niestety :-(

amela lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miluś :-)
    Wrocilam w końcu! Jakie piękne jest życie bez mdlosci :-)

A Ty jak się czujesz ??

MILA lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Tez się cieszę ze do Was wrocilam, te mdlosci to koszmar byl

Brzuszek mam lekko powiekszony, a Ty kochana ?
    Bylam na USG tydzień temu, wszystko jest ok, teraz w czwartek mam prenatalne a Ty kiedy bylas na USG ?

Ja na usg bylam dwa tygodnie temu i dzidzia miala 37 mm prenatalne mam za tydzien ;)
    Co do mdlosci tez mialam i wymioty masakra ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela juz sie martwilam co u Ciebie.. Ciesze sie ze wszystko jest ok i maluszek juz taki duzy :)

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Kochana może zbadaj sobie to TSH? Będziesz spokojniejsza ?! Mi gin zlecil na poczatku TSH bo tez mialam różnie z tymi wynikami. Przed ciąża mialam 1,92 a teraz w ciazy 1,62

Tak mysle dzis bede u gina po korekte recepty to go spytam co on mysli na ten temat..

amela lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela no leci powoli. Mi też dokuczały mdłości ale jest już ok :-)

amela lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    No hej Amela nareszcie :-D

dziewczyny pamiętacie 8485 , dawno nie pisała a weszłam na jej wykres i nie wiem czy to jest to co myślę niestety :-(

mila mas racje:(

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ