Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Nie słyszałam o tym... Ale chyba mi nie zaszkodziła, w ciąży jestem i będę badana dokładnie, wyniki krwi mam prawidłowe. Mam nadzieję... I dziękuję za informacje.
U mnie z tym ruchem słabo, a przed ciążą byłam niejadkiem, więc z dietą nie będę miała problemu. Nie lubię się ruszać, biegać, spacerować, mam taki słomiany zapał- wymyślam sobie: "Będę codziennie biegać"- kupię ładny dres, przebiegnę się raz i "zapominam" albo "Będę chodzić na basen 2 razy w tygodniu"- no raczej nie przy małym dziecku, mojej chorobie i skłonnościach do infekcjiZazdroszczę tym, które lubią sport. To samo zdrowie!
Znowu umarło dziecko, trzylatek. Co się kurwa dzieje w tym kraju? Nie ogarniam tego się dzieje przez ostatnie kilka miesięcy!!! W każdym przypadku jest to wina służby zdrowia (bliźnięta, utrata ciąży, trzylatek, szczepionka...). Paranoja!!!
http://www.papilot.pl/odchudzanie/15902/Dieta-Dukana-pod-lupa-Bardziej-SZKODLIWA-niz-SKUTECZNA.html
Co do smierci dzieci ja bym tam w tym szpitalu wszystkim tetnice poprzegryzala!! Kuzwa biedne dzieciatkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:17
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
kada24, no też o tym pisałam dawno temu, ale na razie wiemy na 60-70%
Myślę, żeby zrobić pod koniec lutego, kiedy wszystkie się pochwalimy
Kilka dziewczyn z lipcówek w 16 tygodniu już zna płeć
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Camille97, ja ją stosowałam jak jeszcze nie była tak potwornie popularna i o takich rzeczach nawet nie chciałam myśleć, korzystałam tylko z książki, i stamtąd czerpałam wiedzę
Z osłabieniem organizmu się zgadzam, i z fatalnym psychicznym samopoczuciem (wszyscy dokoła ciebie jedzą sobie słodycze, przekąski). Oby moje częste problemy żołądkowe nie były efektem tej diety...
Niebieska, z wagą jest ok, mi jednego dnia waga rusza do przodu, innego 1,5 kg mniej. W 1 trymestrze powinnyśmy przytyć ok. 2 kg, więc szybko nadrobisz. Znam i takie, które schudły 6 kg przez wymioty
Moja ciotka w ciąży przytyła 6 kg, co jest bardzo niezdrowe dla dziecka, wiadomo. Trafiło jej się w wieku 40 lat, tak średnio o nie zabiegała, typowa wpadka, ani razu nie wyszła z nim na spacer, tylko innych wysyłaI maluszek urodził się z bardzo niską wagą, nie wiem jak można tak mało przytyć- to tylko waga dziecka, piersi, łożyska. A gdzie jakieś zapasy tłuszczu na czas karmienia? Ona nie karmiła, żeby jej piersi nie obwisły (!) i naturalnie nie miała pokarmu, ale mimo to dla mnie to chore.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:28
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyJa wiem ze dukan nie jest zbyt bezpieczny, ale jak sie robi go z glowa i oczywiscie nie rok czy 2 to nic zlego sie nie stanie, jest ona dla zdrowych osob..
Najlepiej robic dzien na dzien, wiec dostarcza sie duzo witamin przez warzywa. Nie ma co przesadzac :p
Ja bede sie napewno na niej wzorowala, pewnie w pelni robic jej nie bede, bo nie dam rady, ale to plus troche sportu i jakos pare kilo mam andzieje zrzuce :p
Co do wypowiedzi niebieskiej to sie zgadzamnie ma co wariowac, wszystkiego mozna w rozsadnych ilosciach
Madzikovy lubi tę wiadomość
-
Madzikovy wrote:Chociaż to bedzie 15 tydzień więc sama nie wiem czy cos już bedzie widać...
Jeśli to chłopiec to już powinno coś sterczeć, na wszystkich filmikach z UK, które oglądam płeć jest znana już w 13 tygodniu, a nie wydaje mi się, żeby mieli jakieś tysiąc razy lepsze sprzęty 2D.
Jak ładnie rozłoży nóżki to będziesz miała się czym chwalić
Mi lekarz powiedział, że jak przyjdę za miesiąc to mi coś więcej powie.Madzikovy lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia93 wrote:Po długich przemyśleniach również o tym marzę. U mnie to zależy i od postępowania porodu, i od tego, czy mój wirus się uaktywni
Nastawiasz się na zewnątrzoponowe?
-
MILA, ja też się decyduję. Pytałam już lekarza, da mi odpowiedź 12 lutego, czy u nas w szpitalu jest w ogóle taka możliwość. To jest nienormalne, że musimy się o to dopraszać, a najlepiej opłacić. Kiedyś taki "luksus" był płatny (w niektórych szpitalach wciąż jest), a ostatnio zostało zakazane pobieranie opłat za świadczenia tego typu. Więc możemy się uprzeć i już.
Dlaczego nie dali Ci córeczki od razu? I czemu tak długo spałaś?Aniołek (*) 12.03.2013
-
hejka to ja , u mnie ok , płeć jeszcze nie znana u mnie również ,ale w 20tc będzie 3d i może coś się wyjaśni , co do wagi ja utyłam dopiero teraz 40gram ,ale ja wymiotowałam całe 3 miesiące to cud ,że nie schudłam bo ważyłam cały czas 62 ,a dziś się ważyłam i 62,40 dokładnie czyli trochę ruszyło do przodu ja ogólnie warzywo żerna jestem , mięso mnie nie kręci , ale jem ze dwa razy na tydzień żeby dostarczyć też trochę mięcha , a poza tym zupki na warzywach , rosół , warzywa dziś np brokuły za mną chodziły i kupiłam , czujemy się dobrze kolejna wizyta 11 lutego , trzymam za Was kciuki dziewczynki;)
MILA, Lanusia93, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
Lanusia93 wrote:MILA, ja też się decyduję. Pytałam już lekarza, da mi odpowiedź 12 lutego, czy u nas w szpitalu jest w ogóle taka możliwość. To jest nienormalne, że musimy się o to dopraszać, a najlepiej opłacić. Kiedyś taki "luksus" był płatny (w niektórych szpitalach wciąż jest), a ostatnio zostało zakazane pobieranie opłat za świadczenia tego typu. Więc możemy się uprzeć i już.
Dlaczego nie dali Ci córeczki od razu? I czemu tak długo spałaś?
nie dali bo spałam. No wiesz co ja dostałam pierwszych skurczy o 8.00 rano a cesarka została zrobiona o 20.00 więc policz sobie ile godzin się meczyłam. To jest dziewczyny ogromny wysiłek dla kobiety równoważny przerzuceniu 4 ton węgla, tak mówili w programie który ostatnio oglądałam (zawody - położne) także byłam wykończona okropnie i błagałm o cesarkę bo nie miałam już siły i zasypiłam z wycieńczenia
A do cesarki musieli mnie uspać. Po operacji po prostu zawieźli mnie do pokoju i spałam az do dnia następnego.wszystkie moje plany i wyobrażenia o moim porodzie wzięły w łeb
-
Madzikovy wrote:Szlag mnie trafia bo ja jeszcze nie mam wybranego szpitala, nie wiem co sie z czym je. W którym szpitalu jest oddział neopatologi...itd.
Ja rodziłam na Ligocie, a ona wcześniej na Raciborskiej w Katowicach, więc ma porównanie