X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Nie słyszałam o tym... Ale chyba mi nie zaszkodziła, w ciąży jestem i będę badana dokładnie, wyniki krwi mam prawidłowe. Mam nadzieję... I dziękuję za informacje.
    U mnie z tym ruchem słabo, a przed ciążą byłam niejadkiem, więc z dietą nie będę miała problemu. Nie lubię się ruszać, biegać, spacerować, mam taki słomiany zapał- wymyślam sobie: "Będę codziennie biegać"- kupię ładny dres, przebiegnę się raz i "zapominam" albo "Będę chodzić na basen 2 razy w tygodniu"- no raczej nie przy małym dziecku, mojej chorobie i skłonnościach do infekcji :( Zazdroszczę tym, które lubią sport. To samo zdrowie! :)

Znowu umarło dziecko, trzylatek. Co się kurwa dzieje w tym kraju? Nie ogarniam tego się dzieje przez ostatnie kilka miesięcy!!! W każdym przypadku jest to wina służby zdrowia (bliźnięta, utrata ciąży, trzylatek, szczepionka...). Paranoja!!! :/

http://www.papilot.pl/odchudzanie/15902/Dieta-Dukana-pod-lupa-Bardziej-SZKODLIWA-niz-SKUTECZNA.html

Co do smierci dzieci ja bym tam w tym szpitalu wszystkim tetnice poprzegryzala!! Kuzwa biedne dzieciatka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:17

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24, no też o tym pisałam dawno temu, ale na razie wiemy na 60-70% :D Myślę, żeby zrobić pod koniec lutego, kiedy wszystkie się pochwalimy ;) Kilka dziewczyn z lipcówek w 16 tygodniu już zna płeć :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myśle. Teraz to za wcześnie. Ja po prenatalnych np nic nie wiem :) liczę ze 10 lutego dowiem sie wiecej.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille97, ja ją stosowałam jak jeszcze nie była tak potwornie popularna i o takich rzeczach nawet nie chciałam myśleć, korzystałam tylko z książki, i stamtąd czerpałam wiedzę :O
    Z osłabieniem organizmu się zgadzam, i z fatalnym psychicznym samopoczuciem (wszyscy dokoła ciebie jedzą sobie słodycze, przekąski). Oby moje częste problemy żołądkowe nie były efektem tej diety...
    Niebieska, z wagą jest ok, mi jednego dnia waga rusza do przodu, innego 1,5 kg mniej. W 1 trymestrze powinnyśmy przytyć ok. 2 kg, więc szybko nadrobisz. Znam i takie, które schudły 6 kg przez wymioty :O
    Moja ciotka w ciąży przytyła 6 kg, co jest bardzo niezdrowe dla dziecka, wiadomo. Trafiło jej się w wieku 40 lat, tak średnio o nie zabiegała, typowa wpadka, ani razu nie wyszła z nim na spacer, tylko innych wysyła :/ I maluszek urodził się z bardzo niską wagą, nie wiem jak można tak mało przytyć- to tylko waga dziecka, piersi, łożyska. A gdzie jakieś zapasy tłuszczu na czas karmienia? Ona nie karmiła, żeby jej piersi nie obwisły (!) i naturalnie nie miała pokarmu, ale mimo to dla mnie to chore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:28

Aniołek (*) 12.03.2013

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż to bedzie 15 tydzień więc sama nie wiem czy cos już bedzie widać...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Mila ja też przytyłam 2 kg i ważę 60 :) widzę wiele podobieństw w naszej ciąży :D
    a jeszcze mi powiedz ile mierzysz?

MalutkaEve lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia to rzeczywiście chore... Dziwie sie ze niektóre kobiety maja takie podejście...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze dukan nie jest zbyt bezpieczny, ale jak sie robi go z glowa i oczywiscie nie rok czy 2 to nic zlego sie nie stanie, jest ona dla zdrowych osob..
    Najlepiej robic dzien na dzien, wiec dostarcza sie duzo witamin przez warzywa. Nie ma co przesadzac :p
    Ja bede sie napewno na niej wzorowala, pewnie w pelni robic jej nie bede, bo nie dam rady, ale to plus troche sportu i jakos pare kilo mam andzieje zrzuce :p

Co do wypowiedzi niebieskiej to sie zgadzam :) nie ma co wariowac, wszystkiego mozna w rozsadnych ilosciach :)

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Chociaż to bedzie 15 tydzień więc sama nie wiem czy cos już bedzie widać...

Jeśli to chłopiec to już powinno coś sterczeć, na wszystkich filmikach z UK, które oglądam płeć jest znana już w 13 tygodniu, a nie wydaje mi się, żeby mieli jakieś tysiąc razy lepsze sprzęty 2D.
    Jak ładnie rozłoży nóżki to będziesz miała się czym chwalić :)
    Mi lekarz powiedział, że jak przyjdę za miesiąc to mi coś więcej powie.

Madzikovy lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy :) wiedzialabym na jakie kolorki stawiać przy wyborze czegokolwiek a tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:32

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Po długich przemyśleniach również o tym marzę. U mnie to zależy i od postępowania porodu, i od tego, czy mój wirus się uaktywni :( Nastawiasz się na zewnątrzoponowe?
    tak, tym razem tak . Dlatego ze poprzednio szłam do porodu z myślą że chce urodzić naturalnie, bez znieczulenia i koniec. I co? po kilku godzinach wykańczających skurczy błagałam o znieczulnie. A zeby tego było mało okazało sie ze bedzie cesarka do której mnie całkowicie uspali. Nie ma nic gorszego, bo obudziłam sie dopiero na drugi dzień. Chciało mi się wyć , bo wszystkie kobiety nawet te które miały cesarki od razu mogły zobaczyć i przytulić swoje dzieci a ja małą dostałam dopiero na drugi dzień.

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, ja też się decyduję. Pytałam już lekarza, da mi odpowiedź 12 lutego, czy u nas w szpitalu jest w ogóle taka możliwość. To jest nienormalne, że musimy się o to dopraszać, a najlepiej opłacić. Kiedyś taki "luksus" był płatny (w niektórych szpitalach wciąż jest), a ostatnio zostało zakazane pobieranie opłat za świadczenia tego typu. Więc możemy się uprzeć i już.
    Dlaczego nie dali Ci córeczki od razu? I czemu tak długo spałaś?

Aniołek (*) 12.03.2013

• kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka to ja , u mnie ok , płeć jeszcze nie znana u mnie również ,ale w 20tc będzie 3d i może coś się wyjaśni , co do wagi ja utyłam dopiero teraz 40gram ,ale ja wymiotowałam całe 3 miesiące to cud ,że nie schudłam bo ważyłam cały czas 62 ,a dziś się ważyłam i 62,40 dokładnie czyli trochę ruszyło do przodu ja ogólnie warzywo żerna jestem , mięso mnie nie kręci , ale jem ze dwa razy na tydzień żeby dostarczyć też trochę mięcha , a poza tym zupki na warzywach , rosół , warzywa dziś np brokuły za mną chodziły i kupiłam , czujemy się dobrze kolejna wizyta 11 lutego , trzymam za Was kciuki dziewczynki;)

MILA, Lanusia93, Madzikovy lubią tę wiadomość

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    MILA, ja też się decyduję. Pytałam już lekarza, da mi odpowiedź 12 lutego, czy u nas w szpitalu jest w ogóle taka możliwość. To jest nienormalne, że musimy się o to dopraszać, a najlepiej opłacić. Kiedyś taki "luksus" był płatny (w niektórych szpitalach wciąż jest), a ostatnio zostało zakazane pobieranie opłat za świadczenia tego typu. Więc możemy się uprzeć i już.
    Dlaczego nie dali Ci córeczki od razu? I czemu tak długo spałaś?

nie dali bo spałam. No wiesz co ja dostałam pierwszych skurczy o 8.00 rano a cesarka została zrobiona o 20.00 więc policz sobie ile godzin się meczyłam. To jest dziewczyny ogromny wysiłek dla kobiety równoważny przerzuceniu 4 ton węgla, tak mówili w programie który ostatnio oglądałam (zawody - położne) także byłam wykończona okropnie i błagałm o cesarkę bo nie miałam już siły i zasypiłam z wycieńczenia :-(
    A do cesarki musieli mnie uspać. Po operacji po prostu zawieźli mnie do pokoju i spałam az do dnia następnego. :-( wszystkie moje plany i wyobrażenia o moim porodzie wzięły w łeb :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag mnie trafia bo ja jeszcze nie mam wybranego szpitala, nie wiem co sie z czym je. W którym szpitalu jest oddział neopatologi...itd.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie MILA nie chce w głowie robić sobie scenariusza porodu....

MILA lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietka26, super :) Miałaś już badania prenatalne?

Aniołek (*) 12.03.2013

• MILA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Szlag mnie trafia bo ja jeszcze nie mam wybranego szpitala, nie wiem co sie z czym je. W którym szpitalu jest oddział neopatologi...itd.
    a czemu nastawiasz się na neopatologię? słuchaj na pewno jest na Ligocie w Katowicach - Centrum Zdrowia Dziecka. Ja będę rodzić w Katowicach Bogucicach w szpitalu zakonu Bonifratów. Pracuje tam mój gin, a poza tym 2 msc temu rodziła tam moja przyjaciółka i powiedziała że w życiu nie widziała żeby istniały takie szpitale jak ten - ponoć bajka :-D Ja rodziłam na Ligocie, a ona wcześniej na Raciborskiej w Katowicach, więc ma porównanie :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietka26 super !! kiedy masz prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:49

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TERAZ NA tvn BEDZIE WYWIAD Z MATKĄ TYCH BLIŹNIĄT KTÓRE ZMARŁY :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ