X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA ale ja mieszkam w Szczecinie. Po drugie neopatologia jest ważna, bo nie daj Bóg z noworodkiem bedzie sie cos działo tfu, tfu, to zawsze taki oddział jest na miescu. Szybsza pomoc itd. Ja nie nastawiam sie ze bedzie cos złe, ale różnie bywa. A nie wyobrażam sobie porodu gdzie potem bedą mi dziecko zabierać do innego szpitala a ja będę leżeć gdzie indziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:52

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    MILA ale ja mieszkam w Szczecinie. Po drugie neopatologia jest ważna, bo nie daj Bóg z noworotkiem bedzie sie cos działo tfu, tfu, to zawsze taki oddział jest na miescu. Szybsza pomoc itd. Ja nie nastawiam sie ze bedzie cos złe, ale różnie bywa. A nie wyobrażam sobie porodu gdzie potem bedą mi dziecko zabierać do innego szpitala a ja będę leżeć gdzie indziej.

SORY MYŚLAŁAM ZE JESTES Z MOICH OKOLIC :-p :-D

Madzikovy lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, współczuję Ci przeżyć. Domyślam się, że to musiał być ogromny wysiłek, bardzo długo się męczyłaś :( Ja nie mam pojęcia jaki to może być ból, ile trwają skurcze, czy lepsze jest nacięcie krocza czy pękniecie, jak złagodzić ból, nie wiem nic. A Ty masz niemałą przewagę, bo wiesz czego się możesz spodziewać :)
    Madzikovy, ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić jak taki poród wygląda, więc niewiele wymyślę... Oglądałam dziś kilka filmików z porodu na youtube. Dziękuję serdecznie. Wolę żyć w niewiedzy, psychicznie nastawić się na najgorszy ból, bo podobno wtedy mniejszy ból nas pozytywnie zaskakuje :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    MILA, współczuję Ci przeżyć. Domyślam się, że to musiał być ogromny wysiłek, bardzo długo się męczyłaś :( Ja nie mam pojęcia jaki to może być ból, ile trwają skurcze, czy lepsze jest nacięcie krocza czy pękniecie, jak złagodzić ból, nie wiem nic. A Ty masz niemałą przewagę, bo wiesz czego się możesz spodziewać :)
    Madzikovy, ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić jak taki poród wygląda, więc niewiele wymyślę... Oglądałam dziś kilka filmików z porodu na youtube. Dziękuję serdecznie. Wolę żyć w niewiedzy, psychicznie nastawić się na najgorszy ból, bo podobno wtedy mniejszy ból nas pozytywnie zaskakuje :)
    Lanusia dlatego ja nic nie oglądam. Bo jak spanikuje to bedzie gorzej.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, ja chyba też na tych kilku obejrzanych poprzestanę. Niech się dzieje co ma się dziać, tyle kobiet zniosło poród, my też damy radę :) Wbiję sobie do głowy, że dziecko zaraz będzie przy mnie i jest warte tego wysiłku. Podobno o tym bólu się zapomina jak dostanie się dziecko na ręce... Oby te wszystkie kobiety nie kłamały :D

Dziś cały dzień spędzam w pozycji siedzącej i trochę pobolewa mnie brzuch i plecy. Wrzucam pizzę Cztery Sery do piekarnika (jednak się zdecydowałam), włączam telewizję i odpoczywam, bo dziś spędzam wieczór w samotności.
    Dobrej nocy <3

Madzikovy, MILA lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• MILA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy kobietki :-D do jutra :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znow nie moglam odmowic sobie ziemniakow w mundurkach, niestety zapomnialam kupic sobie szczypiorka, pieprz styknie :P I kupilam sobie farbe do wlosow bo juz dola lapie od tych widocznych siwkow :( za mlooooda na to jestem! Mialam dzis sobie pofarbowac kudly, ale moj mowi ze moze lepiej bym jeszcze przeczekala, i tu cytuje "a co jak w polowie farbowania zrobi ci sie niedobrze od tego smrodu i bedziesz wymiotowac i zapomnisz o reszcie i bedziesz wtedy dopiero zle wygladala" chlop ma chyba racje :P

MalutkaEve lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie bedzie mnie tu pare dni, nie wiem 2-3..nie wiem. Życie mi sie pier....doli i muszę to posprzątać. Trzymajcie sie w zdrowiu, wy i wasze dzieciaczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 08:34

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy powodzenia i trzymaj sie kochana! napewno sie ulozy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam moze glupie pytanie.. Czy macie juz siare ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy trzymaj sie Kochana <3

Ruda ja nie mam a Ty masz?? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie nie.. Ogolnie mam mniej nabrzmiale piersi, jakby nie wczorajsza wizyta bym panikowala :p brzuch tez jakis mmiejszy heh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestan to nic dziwnego ze siary nie mamy ona zazwyczaj pojawia sie w 3 trymestrze czasem pojawia sie wczesniej.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem, na belly juz pisalo ze moze byc, wiec zapyalam :p o to sie nie martwie hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    a jeszcze mi powiedz ile mierzysz?

cale 165 cm :P

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    To ja znow nie moglam odmowic sobie ziemniakow w mundurkach, niestety zapomnialam kupic sobie szczypiorka, pieprz styknie :P I kupilam sobie farbe do wlosow bo juz dola lapie od tych widocznych siwkow :( za mlooooda na to jestem! Mialam dzis sobie pofarbowac kudly, ale moj mowi ze moze lepiej bym jeszcze przeczekala, i tu cytuje "a co jak w polowie farbowania zrobi ci sie niedobrze od tego smrodu i bedziesz wymiotowac i zapomnisz o reszcie i bedziesz wtedy dopiero zle wygladala" chlop ma chyba racje :P

u mnie to samo :) ale juz jestem umowiona do fryzjera na wtorek :)

Aggie lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, trzymaj się, kochana, wierzę w to, że będzie dobrze <3

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, nie mam, niektóre kobiety dzień przed porodem nie mają, ale są też takie, u których pojawia się w 2 trymestrze i znika. Nie spieszy mi się do tego :D

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez sie nie spieszy, ciekawa tylko bylam jak u was jest :p

Ja wlasnie szukam lozecżek z mama :) mam jedna upatrzone, ale ciezko zebym je na zywo zobaczyla..

• MILA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    cale 165 cm :P

no to jesteś w lepszej sytuacji bo ja jedyne 158 cm więc każdy kg widać :-P

Dzień dobry kochane :-D

MaDZIKOVY mam nadzieję że to nie znowu "ON" :-P no nic czekamy na ciebie, oby się ułożyło :-/

A mnie dzisiaj w nocy obudził dość silny ból w podbrzuszu, taki ból chyba jajników, jakby na okres :-( ale nie mam żadnych plamnień czy coś. Zresztą zaraz w nocy wstałam i poszłam zobaczyć do kibla czy coś sie nie dzieje ale nie, więc chyba nie ma sie czym martwić. Teraz się nic nie dzieje a cycki bolą więc chyba wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 11:47

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ