Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej witam w sobotę
Madzikowy trzymam kciuki żebyś sobie wszystko poukładała...
MILA coś wiem o trudnych porodach... lekko nie było ja rodziłam ponad 30 godzin... ale kiedy kładą ci maleństwo na brzuchu zapominasz o wszystkim ... wiem jedno świadomie nie poprosiłabym o cesarkę (mam taką koleżankę która rodzić naturalnie nie chce... będzie mieć tylko cesarki- dodam płatne)
co do znieczulenia zewnątrzoponowego też nie jestem jego zwolennikiem... rozmawiałam z koleżaką położną i pytałam dlaczego w Polsce tak trudny jest dostęp do tego świadczenia kiedy w innych krajach europy to zupełny standard...powiedziała że lekarze wykonują go niechętnie ponieważ opóźnia ono akcję porodową... zdarzało się że rozwarcie stawało w miejscu i koniec końców musieli robić cesarkę...
póki co moją opcją jest gaz rozweselający bo u mnie w szpitalu jest on dostępny...
Camille87 lubi tę wiadomość
-
positive gdyby w polsce dawali przynajmniej jakiś gaz, bo widziałam w tych serialach o porodach że chyba w UK go dawają ? to by było duzo. Tylko że ja byłam przekonana, że mam wysoki próg bólu i dam radę bez znieczulenia a okazało się że tak naprawde wcale siebie nie znam niestety. Bardzo bym chciała urodzić naturalnie, oby tylko nic się nie działo czemu nie dałabym rady
a z tym moim znieczuleniem zewnątrzop. to wiedziałam ze tak jest że opóźnia poród, ale tak mnie bolało że było mi wszystko obojętne
Kada ty też już rodziłaś, jak to było u ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 15:33
-
Dodałam zdjęcie mojej królewny
To coś na brzuszku to podobno pępowina, bo obok, niżej są nóżki
Niestety wymiarów nie wpisywał, ale:
CRL- 56,4 mm
BPD- 21,4 mm
FHR- 153/mincelia, positive, Aggie, MILA, MalutkaEve lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Jus1985, czuję jak za długo siedzę bez ruchu albo stoję ok. 20 minut, przy zwykłym zmywaniu też. I "kłucie jajników", co tak naprawdę jest rozciąganiem więzadeł macicy.
Jus1985 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Dzis mam tak silne bole glowy od samego rana ze tylko leze i nic nie robie, spacer nie pomogl, apap nie pomogl
cisnienie 123/63 .. czuje sie jakbym miala mega mega kaca
Ale jeszcze dwa dni i spotkam sie z MalenstwemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 19:19
-
Lanusia śliczna ... to już taki prawdziwy człowieczek...
Jus ja mam takie rozciągania... ale pytałam ginekolog i ona mi mówiła że to więzadła ...
Paula co tam u ciebie skrobnij chociaż krótki pościk...Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny
Jakoś słabo się dzisiaj czuję. Ciśnienie fatalne, pogoda... Obejrzałam "PS. Kocham Cię" i idę spać, chociaż miałam się uczyć. Pociesza mnie myśl, że sen jest dobry na wszystkoAniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyJus mi lekarz pozwolil paracetamol zabronil tylko "salicylanow" (jesli dobrze pamietam nazwe), czyli ibuprom ibum polopiryna no i aspiryny nie wolno.. tylko ja nie pytalam o bole glowy dokladnie bo zdarzaja sie dopiero od kilku dni wiec na wizycie o nie nie pytalami.. Lanusia tez powiedziala ze jej lekarz pozwolil apap. Ale ja juz sobie obiecalam ze na bol glowy wiecej nie wezme apapu bo zwyczajnie nie pomaga wiec nie ma sensu.. Wlasnie wrocilismy od tesciow i jest mi troche lepiej ale nie wiem co pomoglo czy mroz czy 3 gorace herbaty z cytryna czy jedzenie...
ale na szczescie lepiej..
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
Jus1985 wrote:Dopiero 11.02 i wcześniej nawet zajrzeć nie mogę
No właśnie mam tak samoOstatnie usg 15.01 i teraz 3 długie tygodnie czekania ... A to sprawia, że łatwiej popaść w paranoję w kwestii braku lub dziwnych objawów
Lanusia, cudne maleństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 22:52
MILA, MalutkaEve, Lanusia93 lubią tę wiadomość