X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • positive Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ale masz sny...
    mi też śnią się głupoty... nie wiem skąd się to bierze niektóre są mega nierealne...

niebieska ładny brzusio i on wcale nie jest wzdęciowy tylko tak się zaokrągla... figurka pierwsza klasa...

koleżanka rodziła z gazem i mówiła że czuła się jakby była pijana ... a przez co mniej skupiała się na bólu porodowym...
    szkoda że nie można go gdzieś wypróbować...
    niektórzy dentyści go używają :-)

Paula HOP HOP !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 11:45

Niebieska lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja tez mam glupie sny, ogolnie ciagle sie w nocy budze.. Wierce sie okropnie, bo najlepiej spi mi sie na brzuchu a niestety nie mozna:(
    Co do gazu dobry pomysl, musze sie dowiedziec jak jest u mnie w szpitalu..

Paulia odezwij sie cos slonce

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Ale ja naprawdę mam wrażenie, że brzuch jest wzdęciowy a dodatkowo co chwilę mam wzdęcia! :P

Ostatnio przyznałam się moim znajomym, że jestem w ciąży. A oni o mnie mówią, no właśnie mieliśmy pytać czy Ci się nie przytyło. Ale właśnie waga stoi w miejscu tylko cycki i ten brzuch się powiększyły. A la ludzi to wygląda jakbym przytyła :P:P Czekam aż pojawi się brzusio i nie będzie wątpliwości :)

Ja mam pełno żywych snów, zwłaszcza tych o bzykaniu :P Co chwilę się budzę i zapadam w nowy ożywiony sen :)

Czemu nie można spać na brzuchu??? Ja cały czas spię, tak to lubię...:( przecież brzucha nie ma jeszcze :( w jakimś artykule na ovufriend pisze, że można :)

Lanusia93, celia, Aggie lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia maluszek cudny :) <3

Niebieska ale figurka suuuuper :) zazdroszcze :D ja to przytylam przed ciaza wiec nie wygladam za fajnie, dobrze ze wiekszosc ciuchow mam luznych :p ale brzuszek juz robi sie ciazowy, codziennie go wypatruje :p

Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska nie wiem czy mozna, ja nie ryzykuje,, zwlaszcza ze czesto mam bole brzucha wiec juz ucze sie spac na boku i plecach

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ._.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 14:15

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia przykro mi :( ale pewnie sie pogodzicie, on sie zmienil.. W koncu bedziecie miec dziecko..
    Trzymam kciuki, zeby wam sie dobrze ulozylo

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, mam głupie sny i codziennie je pamiętam. Wczoraj śniło mi się, że moja mama urodziła dziecko i to była ogromna czarna pijawka, ja je nosiłam na ręce, każdy się nim zachwycał... A później zabijała wszystkich o.O

celia, Aggie, Camille87 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 ??? Jak to ??

ckaiflw1up047qr9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, śliczny brzusio. Gratulacje :) Ja dziś optymistycznie wkroczyłam w drugi trymestr. Sypiam sobie na brzuszku, bo tak mi wygodnie, można, dziecku nic się nie stanie, jest dobrze chronione, dopiero jak brzuszek zacznie przeszkadzać to same zrezygnujemy.
    celia, takie sny jak Ty jak Twoje u mnie na porządku nocnym :D

Moja mama rodziła w UK z gazem rozweselającym. Mówiła, że ból okropny i ten gaz nie jest przeciwbólowy, tylko rozluźniający, trochę jej pomógł się wyluzować. Ale czuła się źle, głowa ją bolała, jakby była pijana, otumaniona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 14:15

Aniołek (*) 12.03.2013

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje...

ckaiflw1up047qr9.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia... współczuję naprawdę... ale ochłoniecie oboje i może dojdziecie do porozumienia...
    czasem zapalamy się szybko jak zapałka... a nasze nerwy giną tak szybko jak jej płomień...

podaruj sobie dzień dla siebie i maleństwa ... idź i kup jakieś śpioszki... poprawi ci się humor...

ja też śpię na brzuchu... ale rzeczywiście odkąd jestem w ciąży coraz trudniej jest mi na nim uleżeć... psychika podsuwa mi wizje jak zduszam dzieciątko...

a i jeżeli chodzi o rekordową przerwę w wizytach u ginekologa... wygrywam... byłam na początku stycznia i to praktycznie bez usg... a teraz idę dopiero 5...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 12:35

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ._.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 14:16

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive wow podziwiam! Ja to rekord w najwiekszej liczbie usg chyba mam :p nie zawsze przez panike, ale tak wychodzi..
    Ja nie spie w ogole na brzuchu, odkad jestem w ciazy :) zbyt cżesto mam bole brzucha, zle bym sie czula spiac na nim :p
    Na plecach tez trzeba juz ograniczac czytalam ze pod koniec 1 trymestru powinno sie..

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki.
    Jestem po moim Nuchal Scanie wczoraj.
    No wiec- jestem w szoku!!!!!!!!
    Scan byl swietny. Oplacalo sie zaplacic- nie ma porownania do szpitalnego.
    Az bylam zduminona zwlaszcza ze bylam w Irlandzkim miejscu robic ten scan.

Wiec- w koncu obejzelismy sobie dzidziusia jak trzeba. Glowke- nosek, male raczki nozki- wszystko na swoim miejscu.
    Dostalismy zdjecia i filmiki na plytce plus jedno zdjecie. No i caly report o dzidziusiu- z ryzykiem dla poszczegolnych chorob, Przeziernoscia 1.7 itp.

Serduszko bije 163bmin, crl- 45.6 mm

Jestesmyteraz spokojniejsi:)

Nastepna wizyta w szpitalu w 22 tygodniu:)

Ruda27, Lanusia93, celia, Camille87, MILA lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Dziewczyny z tym czekaniem na kazda kolejna wizyte to masakra, niewiedza i niepewnosc... ale brzuch mi juz troche urosl, widze znaczaca roznice :)

moze dlatego ze do niedawna byl plasciutki :)

a co do snow to sie zgadza - glownie to zdradzam malzyka :P hihihi :)
    Malutka to ja mam podobne sny hihii masakra !!
    Dziś zaczynam II trymestr :-) <3

Witam kochane w ten śnieżny dzień, mnie juz drugi dzień boli głowa :-\ wy tez tak macie ??

Milego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 13:05

Lanusia93, Camille87, MalutkaEve lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia to smutne co piszesz, życzę Ci aby wszystko się ułożyło <3
    Co do brzuszka to mi podrosl trochę :-). Później może wystawie zdjęcie :-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki.
    Odpaliłam dzisiaj komputer, aby powiedzieć, że u nas wszystko dobrze.
    Po prostu mam tyle pracy, że siedzę w niej nie tylko po godzinach, ale także w soboty i już mi się nie chce w domu znów komputera włączać. Ogólnie to mam wrażenie, że pracuję i śpię na zmianę. I przynajmniej szybko mi biegnie czas, bo w odstępach pomiędzy usg Was przebijam. Maluszka widziałam, jako 7mm pulsujący punkcik 17-go grudnia, a kolejne usg mam dopiero w ten wtorek (28.01). Gdyby nie praca, to pewnie bym się zamartwiała, bo na wadze nie przybyło mi nic. Piersi czasem bolą a czasem nie, a mdłości nie miałam w ogóle. Na szczęście nie mam się kiedy zamartwiać, a do wtorku już blisko 
    Z forum jestem na bieżąco, bo czytam w każdej wolnej chwili na telefonie. Czy to na spacerze z psem, czy na przerwie w pracy, czy nawet w toalecie. Mąż twierdzi, że się uzależniłam. I to chyba prawda 
    Bardzo Wam wszystkim gratuluję takich duuuużych maluszków. Widziałam zdjęcia i są przeurocze. Zazdrość mnie pożera i już nie mogę się doczekać, aż naszego szkraba zobaczę.
    Ech.. przykro mi, że kilka maluszków nie będzie z nami na świecie w sierpniu. Duuuże duże uściski. Wierzę, że szybko maleństwa do Was wrócą i tylko trochę będą młodsze od naszych.
    Co do snów. To mnie także śnią się dziwne rzeczy. Seks oczywiście też! Ale dziś śniło mi się usg wtorkowe, na którym lekarz mi powiedział, że coś mi się musiało pomylić, bo nie może mi już zbadać płodu, bo ma od 15 cm, a to stanowczo za dużo. Widocznie za szybko rośnie, albo źle oceniliśmy wiek ciąży. WOW 
    Co do brzuszka, to widzę go tylko jak mam wzdęcia, a rzadko mi się trafiają. Ale to dobrze, bo na razie nic w pracy nie mówiłam. Mamy taką nerwówkę, że nie chcę szefa o zawał przyprawić 
    A co do rosnących brzuszków. Macie jakieś kosmetyki do smarowania, które polecacie? Ja wykończyłam właśnie wszystko co miałam w domu i muszę kupić jakieś zapasy, więc zastanawiam się w co zainwestować.
    Madzikovy, Lanusia… mam nadzieję, że jeszcze wszystko się poukłada. Pod wpływem hormonów czasami podejmuje się nieprzemyślane i gwałtowne decyzje, ale też gwałtownie spadają nerwy złość. A jeśli jesteście zupełnie pewne, że tak będzie lepiej dla Was, to i na pewno będzie to lepsze dla Waszych pociech, bo szczęśliwa mama to szczęśliwy maluszek. Musicie więc dążyć do swojego szczęścia!

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Lanusia to smutne co piszesz, życzę Ci aby wszystko się ułożyło <3
    Co do brzuszka to mi podrosl trochę :-). Później może wystawie zdjęcie :-)

Kochana daj zdjecie :)
    Gratuluje 2 trymestru :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82, tylko nie pisz, że Ty też... Przytulam Cię mocno <3
    Domi IRL, super, że wszystko w porządku. Ale masz rzadko USG, ja bym zwariowała :D
    ElvinuTi, ja też jestem uzależniona od belly i rozmów z Wami ;) A może sen się sprawdzi i dzidziuś będzie duży, ale oby udało się go zmierzyć. Oczywiście powodzenia na wizycie.
    ._.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 14:16

pekinka82, Niebieska lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ