Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam to samo Celia, ostatni raz widzałam swoje maleństwo 13 stycznia, kolejna wizyta 3 lutego...mam nadzieję, że wszystko jest dobrze, dziś mdłości w porównaniu do wczoraj dużo mniejsze można powiedzieć chwilowe, wczoraj ledwo funkcjonowałam...Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Ewunia 21.01.2025 :*
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
nick nieaktualnyMILA wrote:positive gdyby w polsce dawali przynajmniej jakiś gaz, bo widziałam w tych serialach o porodach że chyba w UK go dawają ? to by było duzo. Tylko że ja byłam przekonana, że mam wysoki próg bólu i dam radę bez znieczulenia a okazało się że tak naprawde wcale siebie nie znam niestety. Bardzo bym chciała urodzić naturalnie, oby tylko nic się nie działo czemu nie dałabym rady
a z tym moim znieczuleniem zewnątrzop. to wiedziałam ze tak jest że opóźnia poród, ale tak mnie bolało że było mi wszystko obojętne
W Polsce tez dają tylko nie w każdym szpitalutrzeba sie dowiedzieć napewno dają na Karowej w Warszawie
MILA lubi tę wiadomość
-
co do wizyty u gina to od ostatniej tez u mnie miną 3 tyg jak pójdę 3 lutego
dla mnie to jakaś masakra. Bo mam takie poczucie jakbym w ogóle nie była w ciąży. Bolą tylko cycki gdy dotykam, dzisiaj dosyć mam bóle jajnikow i podbrzusza, czasem mnie zamdli i to wszystko. Gdy ma się już brzuszek i wie ze dziecko jest już duże np ok 20 tc to jest inaczej, a narazie nie czuję ze jestem w ciąży i martwię sie czy maleństwo tam jest , czy sie dobrze rozwija i rośnienarazie to przybyło mi 2 kg a brzuszek mam wrazenie przez ostatnie miesiące tak wyglądał. Przez ostatni rok przybrałam na wadze z 55 kg na 58kg i od takiej wagi startowałam w ciąży.
Miriam co do tego gazy to się zastanawiam jakie co on daje? bo chyba nie działa przeciwbólowo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 00:17
-
nick nieaktualnyZ tego co mi położna mówiła to różnie kobiety na niego reagują to jest mieszanka tlenu z azotem czy podtlenku azotu jakoś tak i niektóre twierdza ze mniej boli po nim a niektóre nawet wymiotuja od niego ale to sprawa indywidualna jak sie nie spróbuje to człowiek sie nie dowie
ale gdyby faktycznie nie działał to by chyba nie był tak popularny w UK i coraz bardziej w Polsce wiec widocznie cos pomaga
może na zasadzie głębszych wdechow gdy ma sie go w buzi ale to już tylko moje spekulacje niczym nie potwierdzone
-
nick nieaktualnyJa tez mam wizyty co 3 tygodnie i tez strasznie mi sie dluza.. jest tak jak Mila piszesz jakby brzuszek byl wiekszy to mialoby sie chociaz ta nieustanna swiadomosc ze ktos tam mieszka
a tak to ja tez czasem zapominam i sie martwie.. ale we wtorek mam wizyte juz sie doczekac nie moge!
Gosiaczek, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny z tym czekaniem na kazda kolejna wizyte to masakra, niewiedza i niepewnosc... ale brzuch mi juz troche urosl, widze znaczaca roznice
moze dlatego ze do niedawna byl plasciutki
a co do snow to sie zgadza - glownie to zdradzam malzykahihihi
Jus1985, celia, amela lubią tę wiadomość
-
celia wrote:No właśnie mam tak samo
Ostatnie usg 15.01 i teraz 3 długie tygodnie czekania ... A to sprawia, że łatwiej popaść w paranoję w kwestii braku lub dziwnych objawów
Lanusia, cudne maleństwo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A gaz rozweselający jest też na pewno w Tychach w szpitalu wojewódzkim, ale też słyszałam, że różnie kobiety reagują...także na pewno nie dla każdej kobiety będzie on zbawienny..
betiBoom lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Ewunia 21.01.2025 :*
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Cześć dziewczyny. Co do snów to mam tak samo, dziś śniła mi się klasówka z historii
O różnych seksiastych snach nie wspomnę, bo to regularnie. Ale my mamy zakaz seksu przez krwiaka, więc nie ma się co dziwić
Mila mnie już nawet piersi nie bolą, poza większym brzuchem i sporadycznymi lekkimi mdłościami nie mam żadnych objawów. Próbuję nie panikować, ale łatwo nie jest
Niebieska, ależ Ty szczuplutka jesteśNiebieska, Lanusia93, MalutkaEve lubią tę wiadomość
-
Camille ale masz sny...
mi też śnią się głupoty... nie wiem skąd się to bierze niektóre są mega nierealne...
niebieska ładny brzusio i on wcale nie jest wzdęciowy tylko tak się zaokrągla... figurka pierwsza klasa...
koleżanka rodziła z gazem i mówiła że czuła się jakby była pijana ... a przez co mniej skupiała się na bólu porodowym...
szkoda że nie można go gdzieś wypróbować...
niektórzy dentyści go używają
Paula HOP HOP ???Niebieska lubi tę wiadomość