X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak objawów albo ich ustanie to nic złego, też tak mam i lekarz powiedział (bo aż zadzwoniłam) że to NIE JEST ZŁY OBJAW!!!!! Więc tym się macie nie martwić !!!!!

celia, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jus!!

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież nie będziemy wymiotować przez całą ciążę ;-)
    W sierpniu będzie nas dwa razy więcej i tego musimy się trzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 19:57

celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj nie wymiotowalam juz, ale za to caly czas czulam jakbym byla bliska, dzis juz duzo lepiej, tylko zaraz po jedzeniu robi mi sie strasznie niedobrze ale tylko na kilka minut, wiec mam nadzieje, ze juz mdlosci ustepuja, bo mam ich serdecznie dosc :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko trzymaj się kochana i postaraj nie denerwowac ! Pamiętaj wszystko jest ok :-) <3
    <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • positive Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia... nie będę ci już doradzała ... dziewczyny w większości napisały wszystko co chciałabym ci powiedzieć...

nie decyduj się na bycie z kimś tylko ze względu na dziecko... bo to na dłuższą metę nie ma sensu...

przykro mi kochana bardzo że tak to się u ciebie pokomplikowało... ściska mocno!!!

Paulina spokojnie byle do jutrzejszego usg !!!

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Skorzystam jeszcze z tego, że się obudziłam a mój mąż jeszcze nie wyłączył komputera i zapytam raz jeszcze, bo w świetle późniejszych wydarzeń moje pytanie zanikło. Polecacie jakieś sprawdzone kosmetyki do smarowania brzuszka? Jutro jadę kupić nowe zapasy, bo stare właśnie wykończyłam i zastanawiam się co sobie sprawić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siostra polecila "sexy mama" z bielendy dosc tanie bo ponizej 20zl :) siostra uzywala i chwalila ja moge sie wypowiedziec za kilka miesiecy :) sa oczywiscie drozsze specyfiki np biooil albo dziewczyny pisaly o jakims kremie dostepnym tylko w aptekach ale nazwy nie pamietam.. kwestia budzetu :)

• monalisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sexy mama tez używam i jest ok

bontbhr.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam pharmacerisa, jest dostępny w aptece ale dosyć drogi, nie wiem czy nie przerzuce się na cos tańszego !

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dawno nie pisałam, ale u mnie wszystko OK, podczytuję Was od czasu do czasu.
    Dzidzia rośnie zdrowo, 7 lutego usg prenatalne do tego robię test z krwi PAPPA, nie mam wskazań, natomiast dla własnego świętego spokoju. Czuję się bardzo dobrze od początku nie mam żadnych mdłości, ani innych dolegliwości. Lekarz powiedział, że to rzadkość :)Ostatnie USG miałam w zeszły czwartek, dzieciątko ma 4,4 cm i szalejące serduszko.

Trzymam kciuki za wszystkie z Was, aby się układało zarówno z dzieciaczkami jak i w innych kwestiach.

Na przeciwdziałanie rozstępom stosuję:
    olejek: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360
    balsam: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32226

Są tanie, dostępne w każdym Rossmanie i świetne. Wypróbowane przez koleżanki, które już były w ciąży i dodatkowo można poczytać opinie.
    Pozdrawiam i miłego dnia życzę!

Camille87, mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane :-D

poczytałam wszystko i widzę że bylo gorąco :-P

a ja mam okropny katar i ciągle kicham jak szalona :-P w srode do roboty po urlpie
    :-( ja nie wiem jak ja wstanę :-O

miłego dnia kochane :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja dzis znow spac w nocy nie moglam po wstawaniu na siku :/
    No ale jak w koncu zasnelam to spalam do teraz ;)

Marderkowa zazdroszcze braku mdlosci ja nadal je mam i nierzadko wymiotuje :/

Juz jutro wizyta i prenatalne!! :)

MILA, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dzien dobry :)
    Ja dzis znow spac w nocy nie moglam po wstawaniu na siku :/
    No ale jak w koncu zasnelam to spalam do teraz ;)

Marderkowa zazdroszcze braku mdlosci ja nadal je mam i nierzadko wymiotuje :/

Juz jutro wizyta i prenatalne!! :)

ale sie masz fajnie ;-)

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejnym tygodniu :D Podczytuję Was, ale tyle piszecie, że czasem ciężko nadążyć ;)

marderkowa wrote:
    Hej,
    Na przeciwdziałanie rozstępom stosuję:
    olejek: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360
    balsam: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32226

Są tanie, dostępne w każdym Rossmanie i świetne. Wypróbowane przez koleżanki, które już były w ciąży i dodatkowo można poczytać opinie.
    Pozdrawiam i miłego dnia życzę!

Też używam tych kosmetyków: są tanie i skuteczne. Cena jest istotna o tyle, że przez całą ciążę zużyje się około 10 opakowań, co sumarycznie da ogromną oszczędność. Sprawdziłam je w swojej pierwszej ciąży i nie miałam ani jednego rozstępu, więc potwierdzam, że działają. Ważne jednak, by smarować się systematycznie i sumiennie.

Maderkowa, gratuluję dobrych wyników :) Mój maluszek też ostatnio miał 4,4 cm :) Za tydzień prenatalne (łącznie z testem z krwi) - oby wszystko było ok!

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 10:12

marderkowa, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, będzie ok na pewno, nie stresuj sie prenatalnym usg, a raczej się na niego ciesz, bo to kolejna okazja do spotkania z maluchem :)

A w którym tygodniu Twój maluszek miał 4,4 cm?
    Bo u mnie było to własnie 10 tydzien i 6 dzień, czyli tak jak u Ciebie dziś.
    Wydawało mi się, że za malutki jest, ale lekarz powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

mala_mi lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki <3 Ja tez niedawno wstałam i własnie zjadłam sniadanko... mąż mi do łózka zrobił :D mi z dniem wstapienia w drugi trymestr minęły wszystkie objawy ciąży... wszelkie mdłości i takie tam, więc od kilku dni mam spokój :)
    Miłego dnia Kochane <3

Camille87 lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sie obudzilam glodna ale kolo 7, wiec odpuscilam, jakos usnelam z powrotem, i dopiero wstalam :D chyba u mnie te mdlosci odpuszczaja. Sie czuje jakby odpuszczaly.

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa, w ubiegły czwartek byłam na usg. To był 10t2d. Ale okruszek tak się wiercił, że lekarz miał trudności, by go "złapać" na zdjęciu. Te 4,4 cm komputer przeliczył na 11t1d, więc nieco zawyżył.
    Masz rację, że stres nie jest dobry, ale widzisz.. to już moja 3 ciąża, a ciągle nie mam dziecka:/ Niewiele w niej sielankowości, za to sporo obaw.

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie dobrze na pewno!
    Zobacz jakie masz ruchliwe dzieciątko! :)

Na bank cieżko mi to zrozumieć, bo to moja pierwsza ciąża.
    I zapewne łatwno mi się wymądrzać, ale ja sobie cały czas powtarzałam i do tej pory to robie, że co ma być to będzie, że to czysta biologia i jeśli stracę to dziecko to będzie reakcja organizmu na wadliwy płód. Oczywiscie to tylko moja opinia i nie chciałabym aby nikt nigdy musiał straty dziecka w ogóle sobie jakoś tłumaczyć.
    Z tym, że przez to jestem bardzo wyluzowana i niczym się nie przejmuję, nie martwie się przed wizytami itd. Daje mi to naprawde sporo luzu do tego stanu.

relgcwa176gulxrh.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ