X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Milus to straszne przez co przeszlas :( ja wychodze z zalozenia ze skoro nas tak natura stworzyla zeby rodzic naturalnie to nie bez powodu poza tym od zarania dziejow kobiety tak rodzily i jakos dawaly rade :) obym mogla rodzic silami natury :)

dokładnie CAmilko , też tak uważam ;-)

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla trzymam kciuki :)
    Mila i Camille zgadzam sie w pełni choć oczywiście to decyzja indywidualna. Ja na pewno będę chciała rodzić naturalnie i oby było mi to dane :)

Jus łączę się z Tobą w rozterkach :/ Do usg prenatalnego jeszcze cały tydzień, a objawy ustąpiły zupełnie i próbuję tylko odwoływać się do resztek swojego rozsądku by nie skoczyć na jakieś usg. Co do bety całkowicie potwierdzam to, co napisała lanusia. Nie ma sensu. Beta na tym etapie moze spadać i tonnaturalne. Wytrzymaj :)

Camille87, MalutkaEve, Jus1985, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jednej strony CC to operacja i jakies zagrożenie, potem długa rekonwalescencja i możliwe zrosty a potem kolejna ciąża to znów wskazania do CC, a z drugiej strony jak pomyslę o mojej kumpeli z nadciętym kroczem a potem rozerwanym odcinkiem w okolicy posladkowej (z wysiłku i parcia) albo o drugiej z wszytą siatką bo nic sie kupy nie trzyma albo jeszcze jednej, która nie trzyma moczu... to sama nie wiem co gorsze.... :/

eghh... jeszcze Kochane mamy kilka miesięcy na te trudne decyzje ale powiem Wam że ile mam znajomych po porodzie tyle mam opinii i nie ma reguły, bo to głównie sprawa bardzo indywidualna.

moja koleżanka urodziła przez CC bliźniaki m-c temu i chodziła juz na drugi dzień i bardzo sobie chwaliła. jak do niej poszłam to uwierzyć nie mogłam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:05

celia, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka masz racje, ile rodzących tyle opinii ;-)

a ja kicham jak szalona, katar mnie męczy, a jutro ostatni dzień urlopu :-P

MalutkaEve lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia super ze juz jestes w domu :) i ze wiesz, ze dziewczynka :) swietne wiaodmosci!

Mi na wzdecia chyba pomogla kawa zbozowa :) pije od paru dni i mam lepiej z tym :) chociaz dzisiaj mecza mnie wzdecia i brzuch jak 6 miesiac, ale zawsze tak mam jak jestem dluzej w drodze, a dzisiaj 400 km pokonalismy..

Milego wieczorku dziewczyny!
    Czekam na wiesci od Camille jutro :) i innych ktore maja wizyte :)

MalutkaEve, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, a Ty sobie w domku siedzisz? szczesciara! :P
    ja chodze do pracy ale poranki mam ciężkie do wstawania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:39

• MILA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi czy pijecie kawę? bo ja dziennie ok dwóch, średnio mocnych z mlekiem.
    dzięki temu nie dokuczają mi zaparcia chociaż bardziej zatwardzenia :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:44

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Milcia, a Ty sobie w domku siedzisz? szczesciara! :P
    ja chodze do pracy ale poranki mam ciężkie do wstawania :P

no w domku na urlopie byłam a jutro ostatni dzień byczenia się.
    A poza tym to już pisałam że ja nie wiem jak bede rano wstawać do roboty bo chodze tzn jeżdżę na 7.00 a wstaję po 5.00 - masakra !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:43

MalutkaEve lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    no w domku na urlopie byłam a jutro ostatni dzień byczenia się.
    A poza tym to już pisałam że ja nie wiem jak bede rano wstawać do roboty bo chodze tzn jeżdżę na 7.00 a wstaję po 5.00 - masakra !!!!

dasz radę Kochana ale współczuję takiej pory :)

ja kawkę lekką tak co drugi dzień małą piję bo tylko to mi pomaga na zaparcia, a jak nie wypiję to moge i tydzień do kibelka nie chodzić a to już normalne nie jest :P

• positive Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem zwolenniczką porodu naturalnego...

a najfajniejsze w nim jest chyba to że jesteś ze swoim partnerem/ mężem... razem przeżywacie ten cud narodzin, on przecina pępowinę... to są nie zapomniane chwile... a kiedy kładą ci takiego ciepłego maluszka na brzuch zapominasz o wszystkim...

a ja właśnie zaczynam swój urlop... dwa tyg leniuchowania... juupii!!!

Paula super że jesteś w domku... Gratuluję córci...

trzymam kciuki za jutrzejsze badania...

MILA, MalutkaEve, celia, Camille87, Niebieska lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie rację z tym PN. Zgadzam się, że jest to droga stworzona przez naturę, a więc zapewne najlepsza. I wiem, że po cc dochodzenie do siebie trwa dłużej i brzuch już nigdy nie będzie taki sam. Osobiście z fizycznego punktu widzenia wolałabym rodzić naturalnie, bo wiem, że ten ból jest do zniesienia (nawet bez znieczulenia), a potem od razu można zajmować się maleństwem. Naprawdę warto chociaż spróbować.
    MILA, podpisuję się pod każdym twoim argumentem za PN.

Ale ja mam za sobą dramatyczną historię: 11 miesięcy temu urodziłam naturalnie martwą córeczkę w 40 tc. I teraz ze względu na mój komfort psychiczny, a przede wszystkim dla dobra dziecka, by nie ryzykować skurczy i niedotlenienia, lekarz z góry zapowiedział cesarkę. Nie zamierzam mu się sprzeciwiać. Ja chcę po prostu mieć tę ciążę już za sobą...

Niebieska, positive, positive, MalutkaEve, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    a powiedzcie mi czy pijecie kawę? bo ja dziennie ok dwóch, średnio mocnych z mlekiem.
    dzięki temu nie dokuczają mi zaparcia chociaż bardziej zatwardzenia :-P

Ja kawy nie pije bo zwyczajnie na sama mysl o niej robi mi sie niedobrze :( a musze przyznac ze przed ciaza lubilam sobie wypic dwie kawy rozpuszczalne z mleczkiem i cukrem mmm :)
    Co mnie dziwi to fakt ze podoba mi sie zapach parzonej czarnej kawy :P ahh ta ciaza ... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi strasznie mi przykro :( to musialo byc straszne przezycie..
    W twojej sytuacji cc jest jak najbardziej zrozumiale chocby dla komfortu psychicznego jak piszesz ...

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poród naturalny trwał 30min więc chce znowu naturalnie rodzic nic mnie nie bolało więc wiem że dam rady nawet boję się znieczulenia w kręgosłup i to panicznie!! No chyba że coś będzie z dzidzia to jak lekarz każe cc to będzie ale jak nie to Nie!

Camille87, Niebieska, Jus1985 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi bardzo mi przykro, że przez coś takiego przeszłaś. To już na pewno się nie powtórzy i będzie dobrze!!!

Dziewczyny, nie zlinczujcie mnie tutaj, ale jesli zdecyduje się finalnie na to CC, to naprawde czy pierwsze kilka dób nie będę się zajmować maluchem (tylko karmienie), a zamiast mnie pielęgniarki, czy potem w domu mąż, nie ma dla mnie takiego znaczenia. Zdąże pewnie mnóstwo razy być tym bardzo mocno wykończona, więc po cieżkim porodzie SN, kiedy kobieta "pada na twarz" i od razu dostaje dziecko do opieki, a jeśli to jej pierwsze nie wie jeszcze co i jak, a do tego jest również obolała...?
    Do tego słyszałam, że często bywa tak, że partner ma większą możliwość aktywować sie po porodzie własnie po CC, bo kobieta jest dłużej obolała i cięzko jej się schylać itd, więc kąpanie, przewijanie po raz pierwszy może należeć do taty, ja nie widzę w tym nic złego.

Mam osobiście dwa argumenty, może nawet trzy: wszystkie koleżanki, które rodziły SN, powiedziały, że kolejne dziecko chcą rodzić przez CC (i mówiły to nie świeżo po porodzie, ale po dłuższym czasie), rodziny znajomych lekarzy rodzą przez CC, a po trzecie ja się po prostu tego boje.
    Piszę tylko o sobie i szanuje każdą opinie, bo wg mnie poród SN to akt odwagi.

Edit: nie chcę wchodzić w polemikę co jest lepsze, a co gorsze, bo dla każdego będzie to co innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 21:44

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa jak 8lat temu rodzila siostre mojego meza to po znieczuleniu w kregoslup zostala jej mega blizna :/ zle wykonali naklucie.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa moja siostra po pierwszej ciazy powiedziala ze nigdy w zyciu wiecej dzieci i porodow nie chce a zaszla i bardzo sie cieszyla i ponownie rodzila SN. :)

Niebieska lubi tę wiadomość

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Marderkowa moja siostra po pierwszej ciazy powiedziala ze nigdy w zyciu wiecej dzieci i porodow nie chce a zaszla i bardzo sie cieszyla i ponownie rodzila SN. :)

Pewnie, jak najbardziej może się tak zdarzyć również wśród moich koleżanek.
    Na samym początku tego tematu napisałam, że nie zmienię zdania pod wpływem innych opinii, ale nie wykluczam, że samej mi się poprzestawia jeszcze 10 razy, jak wiadomo kobieta zmienną jest.
    Natomiast jest to moje zdanie i jeśli nic się nie wydarzy, co spowoduje, że zmienię podejscie to urodzę przez CC.

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne marderkowa ja nawet nie probuje wplynac na czyjas opinie bo to nie moja sprawa, mowiac potocznie :) zycze Ci jak najlepiej!! :)

Teraz ogladam "Tomasz Lis na zywo" i kolejna historia gdzie kobieta w renomowanym szpitalu w Katowicach po 40tygodniach spkojnej ciazy urodzila prawie martwe dziecko :( przez niedopatrzenie lekarzy i poloznej dziecko urodzilo sie niedotlenione :(
    Jak sie slucha o tych wszystkich sytuacjach to az strach byc w tej ciazy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 22:22

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja tez trzymam kciuki :) bedzie dobrze !

Jus1985-w pracy nie wiedza ze jestem w ciazy,gdybym sie przyznala nie dostalabym tej pracy. Ale planuje isc w lutym na zwolnienie i musza mi juz przedluzyc umowe do porodu,mimo ze jestem na okresie probnym 3 mies. Bo jestem juz w 13 tyg. a umowe probna mam do kwietnia.

Co do porodu to tak naprawde jeszcze o tym nie mysle,ale tez bym chciala rodzic naturalnie, jak bedzie mi dane. Zobaczymy,zostalo jeszcze sporo czasu.
    A na zaparcia mi akurat pomagaja wlasnie sliwki suszone...albo orzechy :D Tylko sliwki zawsze sparzam goraca woda,bo niewiadomo czy oni je myja przed suszeniem.

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ