Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
...Może nie udzielam się tutaj mega bardzo....Ale uważam, że forum nie ma określonego tematu- jest wolne, każdy ma prawo pisać co chce i kiedy chce. Osobiście uważam, że jest bardzo pomocne i w poważnych sprawach i tych drobniutkich
Dziewczyny!!!!
Stworzyłyśmy fajną grupę... I tego się trzymajmy!!! Nie ma co się obrażać, kłócić.. Jesteśmy dla siebie , by sobie pomagać
Pozdrawiam WasMILA, Ruda27, Lanusia93, celia, Camille87, Gosiaczek, Jus1985, mamuunia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... Właśnie wróciłam z zajęć i mam megadylemat. Plamię, już drugi dzień, na brązowo. I nie jest to kropelka, ale cała wkładka. I, w przeciwieństwie do wczorajszego dnia, boli mnie brzuch jak w trakcie miesiączki, strasznie dziwnie. Nie mam numeru do mojego lekarza, nie wiem co zrobić.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Jak już masz aż takie duże plamienia idź na izbę przyjęć żeby ci to sprawdzili najlepiej bo jak by było małe plamienid spoko nic się nie dzieje ale jak mówisz że cała wkładka to idź już
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
celia wrote:Lanusia też bym się nie zastanawiała i dla swojego spokoju pojechała na IP. Każde plamienie może być groźne i nie można go bagatelizować.
ZGADZAM SIĘ... JEDZ DO SZPITALA, BY SPRAWDZIĆ CO SIĘ DZIEJE? I DLACZEGO?Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Camille87, celia, nie będę komentować Waszej wcześniejszej rozmowy, bo nie czuję się zbyt dobrze, a potrafię się wdać w zbędne dyskusje. Wolę przeznaczyć czas na inne sprawy, ale macie moje stuprocentowe poparcie w tym co piszecie. Ja se piszę na co mam ochotę i jak się komuś nie podoba to nie będę wchodzić z nikim w spory, niech nie komunikuje się ze mną
Ale nie doprowadzam do takich sytuacji, po co mam się z kimś kłócić? Jak mi ktoś nie przypadnie do gustu to brzydko mówiąc olewam jego posty, nie potrafię być fałszywa. Ale w jednym muszę przyznać rację. Pisałam Wam też, że mój P. się śmiał z forum, ale ani jednego postu tu nie przeczytał, tylko jakiś z rozpoznawania płci, ale śmiał się ze mnie, że ciągle tu przesiaduję, że nie mamy własnego życia poza tymi ciążami, że mam status Autorytetu (tłumaczę mu, dlatego, że dodałam określoną liczbę postów, a on ciągnie swoje żarty...). Facet tego nie zrozumie. A już na pewno nie siedzenia na tym forum, pisania o swoich obawach, radościach, kłopotach, życiu codziennym. On mówi, żebym zajęła się tym dzieckiem a nie pisaniem o nim. No jak mam się nim zająć?
Właśnie siedząc tutaj odpoczywam, relaksuję się, dowiaduję się co u innych mam, zdobywam doświadczenie. Przecież nie będę o wszystko pytała lekarza...
Boję się, że zbagatelizują te moje plamieniaNie ma tam krwi, tylko takie brązowe, dość obfite upławy. Jak pod koniec miesiączki. Ale to i tak nie ma prawa lecieć, bo skąd? Wczoraj myślałam, że to przez stres. Dzisiaj znowu? Czy mogę to tak po prostu "olać", przejść do porządku dziennego i porozmawiać o tym z lekarzem dopiero 12 lutego? Czy to za poważna sprawa, żeby czekać 2 tygodnie?
Niektóre z Was tak miały ostatnio, chyba wśród nich była Ruda27, dobrze pamiętam? Co zrobiłyście? Lekarz, IP?celia, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyLanusia ja plamilam jeden dzien na brazowo, poj do mojego gina na drugi dzien. Zbadal mnie ze cos tam malutkiego widzi.. Na usg, ze moze ciut kosmowka odchodzic..
Prawda jest taka ze na tym etapie procz lezenia nic nie zrobia. Ja chociaz briore luteine i duphaston plus lezenie to wszystko co mozna... W szpitalu tez tylko lezysz..
Jednak na Twoim miejscu bym pojechala. Nie ma co bagatelizowac, skoro juz 2 dzien..
Masz teraz moze termin @? Moze to dlatego ? -
nick nieaktualny
-
mamuunia wrote:positive - Dziękuje za przywitanie
Lanusia93- Czy jest to badanie obowiązkowe? przeprowadzane u wszystkich kobiet ? . Szczerze mówiąc to moja prowadząca nic nie mówiła na ten temat . Czy jest możliwość że miałam je robione a nawet nie zdaje sobie z tego sprawy ?
Badanie nie jest obowiązkowe, za to jest płatne. Ono ocenia tylko ryzyko (W 80%) chorób genetycznych i może być błędne. To zwykłe badanie USG, przy którym sprawdza się i mierzy maluszka plus dodtakowo test z krwi ( PAPPA) -
nick nieaktualnyDziewcyzny mam troche glupie pytanie :p
Czy wam brzuszki ida juz od dolu? Bo ja mam dosc twn bruszek, ale nie idzie mi od dolu, jakby tak sie odcinal i nagle duzy brzuch byl.. A w ciazy powniem od dolu gladko isc nie? Hehe juz glupieje wiem :p z nudow :p -
Ruda nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym że od dołu ale nie tłumacz (za bardzo boli mnie głowa i wczytać się jakoś nie mogę) napisze Ci jak ja mam.
Na początku miałam zaokrąglone podbrzusze (tak na wysokości macicy) i nie mogłam dopiąć spodni, a teraz te same spodnie się dopinają bo macica idzie do góry (dlatego już można usg przez brzuch robic). Mam nadzieję że pomogłampekinka82 lubi tę wiadomość