Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak Lanusia ja mam wizyty co 3 tygodnie a od ostatniej minal juz tydzien
Co do bliskosci to normlane ze Ci brakuje ostatni czas nie byl najlepszy dla waszego zwiazku a w dodatku te plamienia.. ale bliskosc to nie tylko seks
Lanusia93, Aggie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille87, to ja też pójdę 21.02 na USG, miną trzy tygodnie, co mi tam
Dziecku to podobno nie szkodzi, a to mój brzuch i ja decyduję.
Masz rację, mieliśmy burzliwy okres i te plamienia... A teraz kiedy dobrze nam się rozmawia (bo od ponad tygodnia nie byliśmy sam na sam) brakuje mi go... Wiem, że będziemy musieli zaczekać co najmniej do marca, nie chcę ryzykować. Niby są inne sposoby, ale dla kobiety raczej nieosiągalneAle tęsknię też za czułością, pocałunkami, przytuleniem przed snem... Od tak dawna zasypiam sama ze swoimi obawami. Jezu
O takich sprawach na forum ciążowym wypisuję
Madzikovy, to chyba nie będzie taka drastyczna zmiana z dnia na dzień, że nagle poczujesz niepohamowane pożądaniePoczekaj cierpliwie. U Was też chyba niezbyt dobrze było ostatnio, jakieś zgrzyty... Nie wdrożyłam się do końca, bo miałam kilkudniową przerwę od forum, ale jak podczytam przez weekend to dowiem się co i jak i będę na bieżąco
Camille87, Aggie lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Podpytałam ciężarnej, z którą leżałam na sali, kiedy poczuła pierwsze ruchy. W 22 tygodniu. To mnie pocieszyła
Ale prawdę mówiąc dzieci mają dopiero ok. 8 cm... Jak mamy je czuć?Nie mają takich silnych mięśni, przecież nas nie kopną, na razie to będzie przelewanie, a nie chcę co wieczór przykładać ręki do brzucha i doszukiwać się w ruchach jelit bulgotania maluszka. Zrobiłam tak kilkakrotnie z nudów, ale za każdym razem burczało, jakby z głodu. Zaczekam spokojnie do 18 tygodnia i wtedy będę kłaść wieczorami rękę na brzuchu i wsłuchiwać się w dyskretne sygnały.
Magda2013 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Camille87, wiele sposobów dla kobiety? Jejkuuu, czemu my się na żywca nie możemy spotkać, żebyś mi wyjaśniła jakie są inne poza standardowym?
Ubolewam nad tym, na forum nie będę się zagłębiać.
Może ja za młoda jestemAniołek (*) 12.03.2013
-
Dziewczyny już 300 setna strona
Tak rozmyślałam nad wszystkim. Ja mam kolejne usg 17 lutego, bedzie to 14tydz. Myslicie ze przez brzuchol juz?
A dzis jak mnie chwile temu dopadlo to już po pysznym chinczyku
Gratulacje dziewczyny Maleńst!! :-*Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie. Głupie strasznie, wstyd, ale muszę, bo ja chyba do marca nie wytrzymam
Ja mam zakaz seksu... Ale w takim sensie, że zakaz penetracji i mężczyzna (albo ja sama) może mi dogodzić, no wiecie, przy takim orgazmie łechtaczkowym czy w ogóle nie mogę mieć orgazmu, bo powoduje skurcze? Przepraszam, jeśli kogoś to razi, niech w takim razie ominie to pytanie i nie myśli o mnie jak o zbereźnicyJa po prostu mam taki apetyt, że nawet mi nie jest głupio o to pytać, muszę wiedzieć... A wszystkie jesteśmy kobietami z określonymi potrzebami i to chyba ludzka sprawa
Nie dopytałam lekarza, bo przy nim bym się chyba zapadła pod ziemię ze wstydu. Już sobie to wyobrażam- stoję przed ordynatorem i zadaję mu grzecznie pytanie: "Panie doktorze, mam zakaz współżycia, ale chyba mogę się sama zabawiać?"celia, Aggie lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Quendi, prenatalne miałam dopochwowo. A teraz w szpitalu (13t6d) miałam wykonane najpierw przez brzuch, a później z tą sondą, dopochwowo, żeby lepiej zmierzyć dziecko, obejrzeć szyjkę macicy i zrobić mu ładne ujęciaAniołek (*) 12.03.2013
-
....Lanusia...Orgazm w ciąży przez długi czas był uznawany za niebezpieczny, ze względu na jego „mechanikę”. Wywołuje on podniesienie poziomu oksytocyny, która z kolei powoduje skurcze macicy. A wydaje się, że skurcze macicy prowadzą do przedwczesnego porodu lub w inny sposób zagrażają dziecku. Z najnowszych badań wynika jednak, że skurcze wywołane przez orgazm nie są w stanie doprowadzić do przedwczesnego porodu. Z drugiej strony, należy pamiętać, że orgazm w ciąży może być niebezpieczny, jeśli ciąża jest zagrożona.Jeśli kobieta jest zdrowa, a ciąża przebiega bez zakłóceń, orgazm i seks są całkowicie bezpieczne. Mają nawet korzystny wpływ: poprawiają nastrój kobiety w ciąży i minimalizują różne dolegliwości ciążowe. Zdrowe ciało kobiety w ciąży nie zareaguje na orgazm przedwczesnym porodem.
ZATEM NIE WIEM, ALE CHYBA BYM ODRADZAŁA TYM, KTÓRE PLAMIŁY....CZY PODTRZYMUJĄ CIĄŻĘ...LUB SĄ PO INNYCH PRZEJŚCIACH...NIE WARTO RYZYKOWAĆ
(piszę tu sama o sobie, bo to każdego indywidualna sprawa) ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:22
Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość
-
pekinka82, dziękuję
Tylko moja ciąża JEST zagrożona... A czytam sobie na innym forach i kobiety, które miał zakaz
miały erotyczne sny i budziły je w środku nocy mimowolne skurcze wywołane orgazmem... 2 razy tak miałam na początku ciąży, kiedy świadomie unikałam zbliżeń.
Chyba mój organizm nie robiłby świadomie krzywdy dziecku? To chyba penetracja jest niebezpieczna, albo już ewentualnie te płyny zawarte w spermie, bo one mogą przyspieszyć poród, zawierają jakieś substancje, ale to podobno dopiero w 3 trymestrze. Ja już zgłupiałamMoże jeszcze ktoś podzieli się doświadczeniem
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia ja się ostatnio swojego gina pytałam czy u mnie zakaz seksu oznacza tyko zakaz penetracji czy generalnie chodzi o mój orgazm. No i niestety powiedział, że orgazm przy moim krwiaku mógłby być niebezpieczny, więc zakaz jest absolutny
Lanusia, tu same kobiety są i skoro doczekałyśmy ciąży to pewnie nie przez niepokalane poczęcieNie ma co się krępować
A moje Maleństwo faktycznie duże, ale z usg wychodzi 13t1d, więc zdaje się być nieco starsze. A karmię je niemal co 2h, to się nie ma co dziwićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:30
Lanusia93, Camille87, Aggie, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPekinka ma racje jeżeli podczas ciazy występuje plamienie lub ciaza jest zagrożona należy unikać zarówno penetracji jak i ograzmow wszelkiego rodzaju a wiem cos na ten temat w ciagu całej ciazy serduszkoqaliamy 2 razy bo dopiero dostałam pozwolenie w 20 tyg a pózniej szyjka zaczęła mi sie skracac i teraz czekmy do 37 tyg. Ale da sie wytrzymać
wszystko dla maluszka
celia, pekinka82, Camille87, Lanusia93, Gosiaczek lubią tę wiadomość