X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia Kochana nie ma glupich pytan sa tylko glupie odpowiedzi :P
    Mi sie wydaje ze to zalezy co bylo przyczyna plamien ale jak ostatnio w trakcie orgazmu staralam sie wyczuc co mi tam "pulsuje" to czulam takie migotanie miesni pochwy ale skurczu macicy nie wyczulam.. wydaje mi sie ze zakaz <3 wiaze sie chyba z tym ze w srodku moze dojsc do "uszkodzen mechanicznych" podczas penetracji.. moze sprobujcie jakichs pieszczot lub seksu oralnego ( ;) ) sama bedziesz wiedziala czy szkodzi ale wydaje mi sie ze nie powinno... chcialabym sie nie mylic :)

Tak sobie mysle ze jakbysmy sie wszystkie razem na zywo spotkaly to mogloby byc ciekawie ;)
    Szczegolnie klotnie - te buzujace hormony bysmy sie za wlosy szarpaly hahaha

P.S. teraz poczytalam wczesniejsze odpowiedzi co do orgazmu i sama zwatpilam w swoja teorie :(
    Moze faktycznie warto odpuscic teraz..? Mysle ze jak wszystko wroci do normy gin znow wam da zielone swiatlo... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:36

celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia, dziękuję za odpowiedź :) I mamy opinię lekarza. Więc się wstrzymam... Nie wiem jak, ale się wstrzymam. Prawdę mówiąc brzuch mnie pobolewa jak na miesiączkę od 15 minut, bo siedzę przy komputerze, nie wzięłam jeszcze luteiny, miałam opóźnienie z Duphastonem i no-spą i ćwiczyłam przez chwilę mięśnie Kegla. Więc nie znam jednoznacznej przyczyny tego bólu, ale jest nieprzyjemny :/

I wszystko jasne, mama dba o rozwój maluszka :) Ja moje szczęście teraz rzadziej karmię, mam straszne mdłości i odpuszczam sobie niektóre posiłki.

Jakim cudem nie zwariowałaś przy takim zakazie? :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • celia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, nic mi nie mów, masakra :/ Staram się unikać wszelkich podniecających bodźców ;) No i daleko posunięta racjonalizacja mnie ratuje. Myślę sobie, no i co chwila rozkoszy, a potem stres przez tydzień, o nie !!! ;D Ale łatwo nie jest, oj nie jest :(

Lanusia93, Gosiaczek lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LANUSIA.... Bierzesz leki na podtrzymanie ciąży (Luteinę i Duphaston)...
    No-spa działa rozkurczowo, ma nie dopuszczać do skurczy macicy...
    A orgazm-jak pisałam, wywołuje skurcze macicy i napinanie brzucha...

Zatem nie ma co knuć z tym orgazmem :)

Ale sama wiesz co dla Ciebie jest najlepsze :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, dziękuję bardzo :) Warto jednak się przełamać i dopytać bardziej doświadczonych.
    Camille87, też mi się wydawało, że chodzi o uszkodzenia mechaniczne w trakcie penetracji, ale jestem skołowana. Wstrzymam się do 12 lutego, bo mam wtedy wizytę u lekarza, to już tylko tydzień. Niech mnie zbada i powie dokładnie co mogę, a czego nie ;) Wstrzymamy się, bo jeśli dziecko ma na tym ucierpieć to ja wolę się przemęczyć. Zobaczymy, czy ten mój kochaś potrafi być delikatny i wyrozumiały. Czy postawi na moje zadowolenie, czy na swoje zaspokojenie...
    Jakbyśmy się spotkały w tygodniach, kiedy wszystkie przechodziłyśmy tę burzę hormonów, mogłoby być ciekawie :D Było tu kilka sprzeczek, to tylko internet, a już robiło się groźnie ;) Szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie. Albo nie mamy równej odległości do jednego, określonego miasta :(

Camille87, Miriam lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia, wytrwałości <3 Masz rację, chwila rozkoszy, a później stres. Jesteśmy dorosłe, nie jesteśmy 15-letnimi nienasyconymi nastolatkami, potrafimy ustalić priorytety. Chociaż momentami tak się właśnie czuję... :D
    pekinka82, chyba faktycznie nie ma co knuć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:45

pekinka82, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późna godzina, a mnie brzuch pobolewa, pora spać. Dziękuję za pomoc, jest ona nieoceniona, a Wy wspaniałe i (dzięki Bogu) otwarte.
    Dobranoc kobietki <3

celia lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Lanusia jestesmy dorosle trzeba dokonywac madrch wyborow i sie czasem powstrzymywac.. :)
    Mnie tez delikatnie brzuch po prawej stronie zakul ale lezalam w nietypowej pozycji :P

Dobranoc mamusie <3

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki :) widze ciekawy temat sie wam rozwinal z wieczora, Lanusia wspolczuje zakazu :( ja juz tez weszlam w taki etap ze mojego ciagle "szczuje" (jego okreslenie), nie pozwalam sobie na zbyt czesto bo mimo ze jest ok, to sie obawiam. A co do zaspakajania sie inaczej, ja mam mocniejszy orgazm ten "wstepny" wiec pewnie bym unikala na Twoim miejscu :(
    A skoro juz wyszedl taki temat, to i ja odwaze sie na pytanie do Was, Kochane :) czy macie jakas pozycje, ktora sprawia bol w ciazy?

PS ja mam wolne, i co? oczywiscie spac sie nie chce

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już też nie śpię muszę uczesaa córkę na bal do przedszkola ubrać ja w suknię normalnie moja mała wróżka he a no i dziś mój dzień prenatalne razem z positive he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 07:27

Ruda27, Aggie, celia, Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera prze Wasze rozmowy które czytałam ok 24 bo się obudziłam i zasnelam śnił mi się jakąś godz temu dawny kolega ze szkoły który mocno był mną zainteresowany i poszliśmy do łóżka normalniedostałam orgazm i macica się spiela i obudził mnie bol połączony z rozkoszą także nie chodzi tu o penetracje tylko o samo podniecenie się... Ale zwierzenia z samego rana powiem mmężowi jak się o obudzi że został zdradzona we śnie haha
    Aggie ja ma pozycje w jktórej w ogóle mnie boli bo nam przodozgiecie macicy i od tylu za głęboko dla mnie i boli w ciąży Tym bardziej!!

Lanusia93, Niebieska lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Paulia zdrada w snie :p

Ja tez mialam juz taki orgazm w snie, i tez mialam bol podbrzusza, pol nocy nie spalam i czytalam na nećie bo sie wystraszylam..
    Tu nie chodzi o sama penetracje, ale o wlasnie skurcze ktore pojawiac sie moga po orgazmie,
    Zagrozone ciaze nie powinny miec orgazmow, chyba ze na koniec dla wywolania :p

Ja dzisiaj 15 tydz :) ide sie zwazyc az sie boje hehe :p

Aggie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuce później zdjęcie mojej wróżki hi

celia, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia dobry ten Twoj sen :D mi sie zdarzaly erotyczne sny ale z moim :P ale to na poczatku bylo jak totalnie nie mialam ochoty ani sily, teraz tez nie zawsze mam sile, ale "chcice" mam dosc czesto teraz :P chyba taki czas wlasnie :P ja ogolnie mam problem na boku, a nigdy nie bylo bolu zadnego :( i nie wiem czy powinnam poloznej powiedziec na spotkaniu, czy po prostu unikac tej pozycji?

Sie musze przyznac, ze zrobilam sie odwazniejsza w lozku od czasu ciazy :P tez tak macie?

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratuluje 15 tyg :) u mnie dzis sie zaczal 13 :) jeszcze tydzien i drugi trymestr :)

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie leci ten czas co? :) ja juz czekam jak bedzie 17-20 heh to juz tak blizej srodka, bo teraz to duzo uznaje za poczatek ciazy hehe :p

Co do pozycji to nie wiem, bo my w ciazy jeszcze nic :(

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, leci czas, leci. Wczoraj wieczorem z moim rozmawiam, i mowie, ze zaczynam 13 tydzien, a on do mnie "Co ty gadasz? dopiero co test robilas!?" i zostalo sie jakies 6 miesiecy, na ogarniecie wszystkiego dla dziecka, i przygotowanie sie psychiczne :) ale tez sie nie moge doczekac czasu, az bede mogla poczuc ruchy, codziennie klade reke na brzuchu i czekam i czekam i nic :PP

Kada, Positive, powodzenia na dzisiejszych badaniach :)

Ruda27, Lanusia93, Gosiaczek, positive lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz Aggie seksu od krwotoku i dymna męża wyskoczyła jak ta lala mój mąż Nie może wytrzymać niestety bez seksu jak patrzy na mnie a chodzę w majtkach tylko bo mi wygodnie więc on ma od razu wizję co by ze mną robił.... Niestety muszę mężowi pomagać i mu ulżyć haha a lekarz mój stwierdził że nam jeszcze dwie dziurki buzie i pupę więc damy radę dowcipnis z niego...
    Aggie szyjka się układa przemieszcza tzn zmienia pozycje góra dół boki i mogło zaboleć jak szyjka była na boku i dlatego tak mi tłumaczyła położna!!

Ruda27, Camille87, Aggie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja sie zbieram do tego neurologa ale obudzilam sie z takim bolem glowy ze az mi sie wymiotowac chc :( :( zabije sie normalnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille bidulko trzymaj sie, oby ta wizyta cos Ci pomogla! Sciskam mocno :)

Camille87 lubi tę wiadomość

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ