X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest jakaś jeszcze co nie chce wiedzieć jaka będzie płeć dziecka? Czy tylko ja taka nienormalna?

marderkowa, Paulia87, Gosiaczek lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus, czemu nienormalna ? To Twoja decyzja :)

Mnie po prostu zżera ciekawość :) Poza tym mam ochotę już myśleć o moim dziecku jako o kimś realnym. Bo ciężko mi jeszcze uwierzyć, że jestem w ciąży. Teraz jest dla mnie trochę bezosobowe i bezimienne i chciałabym już poczuć z nim więź :)

Paulia87, Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jak niebieska :) chce znac plec, imie mu dac i mowic tak do niego :) ogladac rzeczy albo juz dla chlopczyka albo dziewczynki :)
    Planowac co i jak :)

Niebieska, Paulia87, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie moge doczekac kiedy poznam płec, aczkolwiek taka miła niespodzianka podczas porodu tez musi byc fajna, gdy sie nie wie co bedzie :)

Paulia87, Jus1985, Gosiaczek lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Dziewczyny czy jest jakaś jeszcze co nie chce wiedzieć jaka będzie płeć dziecka? Czy tylko ja taka nienormalna?

Jus, nie jesteś nienormalna!
    Moja przyjaciólka też nie chciała wiedzieć i poprosiła lekarza, żeby jej nie mówił, ale...jakoś w 7 miesiącu sam się wygadał, po prostu chyba nie mógł mówić o dziecku bezosobowo i powiedział ona. No i tak się dowiedziała.

Ja chcę wiedzieć, bo chcę móc dopasować ciuszki i zrobić pokój. Tzn mebelki i tak beda uniwersalne, no ale jesli bedzie dziewczynka to dobiore jakieś dziewczęce dodatki, czy nakleje jakieś na ścianę- typu motylki itd, a dla chłopca jakieś piłki, czy samochody.
    Mebelki chciałabym takie:
    http://atbmeble.pl/meble-dla-niemowlaka-64

Paulia87, MILA, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę wiedzieć czy ch/dz? łatwiej wybrać wózek , czy wyprawkę..

Paulia87, MILA lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie dowiem czy to On czy Ona to bede mogła wreszcie cos zacząc kupowac! :D szwagierka juz tez sie nie moze doczekac, mieszka w Niemczech i juz chce kupowac ubranka dla malenstwa:)
    dziewczyny strasznie płaczliwa sie zrobiłam od kilku dni. Nigdy tak nie miałam, sporadycznie od początku ciąży mi sie zdarzało a teraz płacze z byle powodu, a jak juz ogladam jakies programy o porodach, o maluszkach to łzy wzruszenia same mi sie cisną do oczu.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :-D

Co do nr telefonów to ja mogę podac ale tylko na FB w naszej grupie a nie tu na forum, bo potem tego nie wymarzę i za jakiś czas łowcy okazji będą do mnie dzwonić ze chcą mi garnki sprzedać (bo właśnie wyszukują nr tel)

Aggie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie... ja to ostatnio się jakoś wyspać nie mogę bo dopiero wstałam :)
    My tez chcemy wiedziec co bedziemy miec i to jak najszybciej bo chcialabym kupowac rzeczy pod dana płec i mowic juz do dzidzi po imieniu <3
    Miłęgo dnia <3

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mebelki chciałabym takie:
    http://atbmeble.pl/meble-dla-niemowlaka-64[/QUOTE]

marderkova świetne to jest kurde aż sie napaliłam :-D

co do płci to ja muszę wiedzieć :-P wole sie nastawic :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:24

marderkowa, Moni&, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila nr tel tylko tam.. Tutaj tez bym nie dala..
    Marderkova sliczne mebelki :)

Aggie, MILA lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, naprodukowałyście przeszło 20 stron od wczorajszego poranka, gdy ostatni raz tu zaglądałam!!! Nie daję rady nadążyć i przeczytać wszystkich postów, ale trochę nadrobiłam. Czuję się fatalnie, wczoraj byłam u lekarza i jestem na L4. Prawdopodobnie już do końca ciąży. Ciśnienie mam minimalne: 80/45! i przez to nieprzyjemne bóle i zawroty głowy. Wróciły też mdłości, tak że w sumie większość czasu leżę plackiem i nawet myśleć mi się nie chce..

Co do danych do tabelki to pocieszę wszystkie z Was, które czują się babciami: jestem niewątpliwie najstarsza! I jak na starowinkę przystało nie mam i nigdy nie miałam konta na Fb:/ Nie odczuwam takiej potrzeby, więc razem z MADZIKOVĄ zostaniemy tutaj na bezludnej wyspie sierpniowych mamuś ;)
    CELIA, uzupełniając moje dane: 36 lat, Katowice, 1 cykl pp (sumując wcześniejsze starania to 3 cykl). Data porodu się zmieni, bo będę miała planowaną cc ok.10 dni przed terminem, ale do tego jeszcze daleko. Prawdopodobnie będę miała córeczkę, ale jakoś staram się nie przywiązywać do tej myśli, bo uważam, że to bardzo wczesne przewidywanie i lekarka mogła się pomylić. Czekam czy mój dr potwierdzi płeć.

MARDERKOWA, widziałam już, że na innym forum pisałaś o wybranym imieniu dla dziewczynki. My też chcemy tak nazwać córeczkę, mój mąż zakochał się w tym imieniu. Sądzisz, że w USC nie będą robić problemów przy rejestracji? To niby zdrobnienie od innych imion, ale żadne z tych innych nam się nie podoba.. Napisałam do nich maila 3 dni temu, ale jak na polski urząd przystało mają mnie w nosie i nie odpisali:(

Ufff.. no to teraz ja napisałam tyle, że macie co czytać :P
    Pozdrawiam Was wszystkie, pogłaszczcie ode mnie swoje brzuchole (niektóre są już całkiem całkiem duże!!!) :)

marderkowa, MILA, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    ehhhh ciebie to nie warto karmić normalnie :-P buahhahhahaha :-D <3

Moj maz powiedzial ze szkoda pieniedzy skoro i tak zwracam wszystko hahahaha :P

Ruda27, MILA, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam problemy ze snem...Mało, że śnią się jakieś głupoty...To jeszcze cierpię na bezsenność..A co rano atakuje mnie kaszel...Idzie zwariować.
    Zaraz za namową Pauli zrobię sobie syrop z cebuli...

Paulia87 lubi tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu też zostaję, lubię to forum :) Najwyżej zostaniemy we trójkę :)

MILA lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wyslalam Ci zaproszenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 21:03

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu zostaje

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi, ja też jestem tym dinozaurem bez FB :D

Jak chodzi o imię Mila, to wiem o czym piszesz, też czytałam, że mogą być problemy i tak naprawdę zależy to od urzędnika.
    Ja jestem zdeterminowana i na bank nazwiemy tak córę (jeśli to będzie córa) i będę walczyć lub ostatecznie powołamy się na to, że mój mąż jest obcokrajowcem (ma podwójne obywatelstwo). W takim przypadku USC nie może robić problemów, ale jak będziesz mieć jakąś odpowiedź to daj znać.
    Ciesze się, że Tobie imię też się podoba!

Jak chodzi o mebelki, które Wam wysłałam to wg mnie są naprawde eleganckie, takie estetyczne i pasujące do wielu wnętrz i można dużo dobrac dodatków.

MILA lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie tu zostajemy przeciez :) to forum jest nasze-sierpniowek :)

Mala mi pochwal sie co to za imie? Zaciekawilas mnie bardzo :p

Paulia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa imie Mila :) ladne :) my chcemy Neli, tez pewnie nie ma u nas w pl takiego, wiec tez bedziemy walczyc heh :p

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ