X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mi się suwaczek nie pokazuje.. Nie wiem co jest grane..
    Niebieska ja też wysłałam Ci zaproszenie na fb :)

Niebieska lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni& nie mogę otworzyć twojego linka...

ja też ciągle jeszcze się nie ujawniłam ... ale póki co zbieram się by zrobić to zdjęcie... może dziś bo pełny tydz się skończył...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za sugestie wozków.
    Bardzo mi to pomoze.

relgcwa176gulxrh.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też nie mam suwaczka. Zniknął.

relgcwa176gulxrh.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. U mnie się dziś na szczęście uspokoiło-troszeczkę śluzu brudnego z rana ale odpukać zero tej czarnej krwi. Wkładka czysta i mama nadzieję, że już tak zostanie. Umówiłam się na badania prenatalne: będziemy podglądać maluszka 17 lutego o 19.20...ach jeszcze tyle czasu...

Camille87, pekinka82, celia lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak dolaczyc do tej grupy na FB?

Dzisiaj mi sie skonczyl abonament na ovu :( i wogole suwaczki mi sie tez nie wyswietlaja,nie wiem co jest grane?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Co do bólu głowy - mnie raz dopadła okropna migrena, trzymała 3 dni... Niestety nic nie pomagało, musiałam przecierpieć, ale po tych 3 dniach jak ręką odjął :) Teraz już wiem, ze to była migrena - to był taki dziwny, pulsujacy ból za okiem.. Też tak masz Camille87?

Wiesz raz mnie w nocy obudził taki ból z prawej strony głowy z przodu i ten ból też czułaż aż za okiem :/ ale taki ból zdarzył mi się tylko raz, ten "codzienny" to ból całej głowy, taki tępy, uciskający.. masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nikomu suwaczka nie wyświetla, to chyba jakiś błąd na Ovu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wam napisać, ale mi z głowy wyleciało, że miałam straszny sen.. Śniło mi się, że urodziłam dziecko i ono było z nami w domu, ale wyglądało tak jakby się urodziło dużo za wczesnie (taka czerwona skóra z widocznymi naczynkami) i tak się bałam je trzymać że mu krzywdę zrobię..
    To było straszne :O

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille jak dolaczyc do tej grupy?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 ja tam specjalistą nie jestem ale czasem to mogą być migrenowe bóle głowy.. Tym bardziej, że w czasie ciąży mogą się one ujawnić i nasilić, bądź zupełnie odwrotnie - jeśli ktoś wcześniej się z nimi męczył, mogą zniknąć...
    Tym bardziej, że u Ciebie ten ból występuje już kilka dni...
    Choć mnie jak dopadł ten ból to w pewnym momencie nie mogłam się ruszyć z łóżka bo myślałam, ze głowa mi wybuchnie.. To jest straszne :( wtedy wzięłam apap, pomogło na kilka godzin... Nie ma na to dobrej recepty, trzeba przeczekać, najlepiej wtedy leżeć i nie wykonywać gwałtownych ruchów...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Camille jak dolaczyc do tej grupy?

to Aggie jako administrator musi Cię dodać :) tylko ona w pracy więc pewnie jak wróci.. :)

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Aggie mi wyslala zaproszenie nie pomogę Ci co do FB!!
    Dziewczyny nikt stąd nie ucieka tylko na FB mamy tam nr tel zdjęcia naszych pociech i jakieś osobiste zwierzenia reszta jest TU I TU ZOSTANIE!!!!!! Bez dwóch zdań nikogo nie zostawimy ani opuścimy JASNE!!!!!! Hihi
    Ja nadal mam zawroty głowy leżę plackiem a na dodatek dziś boli mnie głową ocipieje bo ja nienawidze bólu zęba i głowy bo czuje jakbym umierala!!!
    Dlatego Kamilka współczuję kotek!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 12:04

Camille87, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Miałam wam napisać, ale mi z głowy wyleciało, że miałam straszny sen.. Śniło mi się, że urodziłam dziecko i ono było z nami w domu, ale wyglądało tak jakby się urodziło dużo za wczesnie (taka czerwona skóra z widocznymi naczynkami) i tak się bałam je trzymać że mu krzywdę zrobię..
    To było straszne :O

Kamilko czy ty nie ogladałaś przypadkiem podobnych filmików na youtubie?? podejrzewam ze tak :-/

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ja takie bóle mam z małymi przerwami od jakichś 3 tygodni jak nie dłużej... jak byłam u neurologa to pielęgniarka właśnie opowiadała, że zawsze miała migreny a w ciąży jak ręką odjął.. u mnie chyba na odwrót - jak zawsze rzadko miewałam bóle głowy tak teraz masakra, czuję się jakbym non stop chlała i na niekończącym kacu była :/ 18 lutego mam wizyte u gina pokaże mu tą notatkę od neurologa i zapytam co on o tym myśli.. ale obawiam się, że chyba taki urok mojej ciąży i jak "obiecała" neurolog może w 5 czy 6 miesiącu poczuję się lepiej :| ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Kamilko czy ty nie ogladałaś przypadkiem podobnych filmików na youtubie?? podejrzewam ze tak :-/

nieee no coś Ty! :( ten widok znam z TLC jak oglądałam szpital dla noworodków gdzie w inkubatorkach trzymali przez kilka tygodni takie wcześniaczki :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Paulinko, bidulo zrób sobie zimny okład na czoło, mi trochę pomogło i po amolu.. łączę się w bólu z Tobą ;) <3

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na ból głowy APAP bierzecie?
    Ponoc można, lekarz powiedział, że do 4 tabletek dziennie nie zaszkodzi.

relgcwa176gulxrh.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Ja dziś slabo spalam odkąd wiem ze nie mogę spać na plecach przewalam się w nocy z boku na bok, budze się co chwila:-( chyba zaraz się poloże bo jestem mega śpiącą !!

Miłego dnia

<3

celia, Camille87, MalutkaEve lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam raz jak już nie mogłam wytrzymać... Apap można brać, oczywiście w granicach rozsądku :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ