Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej... ale z was poranne ptaszki... ćwierkacie już od rana...
ja też bardzo chcę znać płeć... by wiedzieć co kupować ... chodzi o kolory... i wózek...
wczoraj na poczekalni siedziałam z kobietką i tak sobie rozmawiałyśmy... opowiadała jak to ona była pewna że urodzi dziewczynkę... bo tak jej powiedzieli na połówkowym a potem dzieciątko tak się obracało że nie sposób było potwierdzić... kupiła wszystko różowe... kombinezon (bo rodziła w zimie), śpioszki i pościel do łóżeczka... a urodziła chłopca... mówiła że kilka razy go w szpitalu rozwijała by się upewnić...
czasem się tak zdarza ... szczególnie gdy kobieta chodzi do ginekologa na nfz... aparat średniej jakości i badanie krótkie...
ja bynajmniej nie mogę się doczekać ...
dzisiaj np zrobiłam sobie ten test z sodą... nic się nie spieniło więc na dziewczynkę tak? wsypałam sodę do moczu... może powinnam inaczej??celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez bym chciala znac plec bo w koncu bedziemy mogli zaczac remont pokoiku
odkladalismy kaske i juz mozemy wlasciwie dzialac ale remont zaczniemy od malowania/tapetowania scian a to juz kolory zalezne od plci
wozek czy ubranka to i tak bede kupowac na wiosne
Wiecie co? Posmarowalam skronie amolem i bol jakby sie zmniejszyl
Choc nie wiem czy to nie po sniadanku ..
Co do fb - tez wolalabym zebysmy tam mieli swoje prywatne dane n-ry tel itd a jednak pisac wole tuRuda27, Aggie lubią tę wiadomość
-
RUDA, przekopałam internet i w żadnym spisie imion nie znalazłam Mili. Za to Nela jak najbardziej jest, np. tu: http://imiona.sennik.biz/n/nela.html
Ale w zestawieniach faktycznie nadawanych imion Mila się pojawia, więc tak jak pisze Marderkowa wszystko zależy od urzędasa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:42
MILA, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Mała mi kurcze kuruj sie i odpoczywajpozdrawiam cię goraco
Co do imienia Mila dla dziewczynki nie ukrwyam ze jest mi miło ha ha ha
przynajmniej czasem moze o mnie za parę lat wpomnicie, zapamiętacie
Moja corka to Milena i powiem szczerze ze ja nigdy jej nie wołałam Mila, Mili i nawet
mi to do głowy nie przyszło ha ha. Tymczasem kiedyś w przedszkolu słucham a tu wołają ją Mila !!! mówię sobie kurde jakie to głupie i powiem szczerze ze nie podobało mi sięi nawet teraz nie przychodzi mi do głowy zeby ją tak wołac. Za to jak przyjedzie moj mama to zawsze ją woła Mila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:49
mala_mi lubi tę wiadomość
-
Hej
cieszę sie ze niektóre z Was nie chcą mnie tu samej zostawić
hehe
Tez chce już znać płeć!!! Obiecalam sobie, ze gdy już dowiem sie co to bedzie to dopiero zacznę kupować jakieś rzeczy. Mam nadzieje ze za 3 tygodnie sie dowiem kto u mnie pomieszkuje
A z tymi facetami to tak jest, moj tez chce chłopca bo bedzie miał z kim na ryby chodzić.... Jakby z dziewczyna nie mógł...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:46
Ruda27, positive, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
marderkowa wrote:Dziewczyny mam prośbę, do tych które już rozeznane w temacie, bo albo są wyżej w ciązy i już więcej wiedzą, albo te które mają dzieci.
Prosze poradzcie jaki wózek spełniłby wymagania jak niżej:
- nadający się do terenów leśnych
- 3 w jednym
- taki, z którym można biegać,
- lekki,
- bardzo łatwo się składający i po złożeniu mały
- bardzo dobrze się prowadzący
Istnieje taki w ogóle???
Na wózku z w/w powodów (no bo to chyba nie są standartowe wymagania) nie chcę oszczędzać.
Jakieś 60 % czasu będę z dzieckiem sama i jeśli będę chciała pojechać do miasta (mieszkam na obrzeżach) to nie chcę męczyć się z cieżkim, trudnym do operowania wózkiem. Do tego mieszkam na terenach mocno zalesionych i spacerować będę bardzo duzo w lesie, plus bieganie też po lesie (tu z mężem).
Już od oglądania w necie różnych wózków rozbolała mnie głowa i żaden nie wydaje się być tym czego szukam...
Edit:
Dziewczyny napisałam to dziś rano, a już jest chyba 4 strony wcześniej, dlatego podbijam, bo niektóre mogły nawet nie zobaczyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:47
MILA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarderkowa wrote:
Edit:
Dziewczyny napisałam to dziś rano, a już jest chyba 4 strony wcześniej, dlatego podbijam, bo niektóre mogły nawet nie zobaczyc.
Marderkowa ja nie pomoge bo kupuje wozek retro za innymi nawet sie nie rozgladam..marderkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymala_mi wrote:RUDA, przekopałam internet i w żadnym spisie imion nie znalazłam Mili. Za to Nela jak najbardziej jest, np. tu: http://imiona.sennik.biz/n/nela.html
Ale w zestawieniach faktycznie nadawanych imion Mila się pojawia, więc tak jak pisze Marderkowa wszystko zależy od urzędasa..
Ja nie chce Nela :p Neli hehe
Z rezzta tyle teraz jest dziwnych imion, mysle ze problemu nie powinno byc z zadnym -
Marderkova kurde ja mam wrażenie że ten wózek to musiałby być jakiś wynalazek ha ha ha
ale rozumiem cię i sama bym taki chciała. Ja nie pomoge bo wózek mam po córce i muszę go używać a dałam za niego 1500 zł prawie 8 lat temu
ale idź na wątek tych które już urodziły albo są przy końcu bo one są teraz w tym temacie na pewno -
Marderkowa, jest taki wózek:
X-lander Xrun
Ja taki mam, jest genialny. Zresztą, mam już kompletną, całą wyprawkę dla malucha i przed porodem absolutnie niczego nie kupuję.
aaa.. jedynie co, to ten wózek po złożeniu nie jest mały, niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:55
marderkowa, celia lubią tę wiadomość
-
Maderkowa pojedz do nas do hurtowni Oleńka, maja bardzo duży wybór wózków. Powiedz czego oczekujesz i może oni doradza, bo bardziej sie na tym znają. Ja nie biorę do siebie opini ludzi (nie to ze jestem ignorantem tylko kazdy lubi co innego, bo każdy jest inny i dobiera wózek pod siebie.)'Tam pokażą Ci pare modeli i będziesz mogła sie zastanowić.
marderkowa lubi tę wiadomość
-
mala_mi wrote:Marderkowa, jest taki wózek:
X-lander Xrun
Ja taki mam, jest genialny. Zresztą, mam już kompletną, całą wyprawkę dla malucha i przed porodem absolutnie niczego nie kupuję.
aaa.. jedynie co, to ten wózek po złożeniu nie jest mały, niestety.
Dzieki dziewczyny za info.
Mala_mi. Dzieki. Obejrzę go. -
Witajcie!
Ale naskrobałyście od ranaJa dziś nawet pospałam, mimo, ze w nocy byłam w łazience 8 razy!!! I tak jest codziennie...
Marderkova co do wózków - u mnie w Norwegii popularne są wózki sportowe (do biegania) ale nie mam zielonego pojęcia czy w Polsce można takie kupić.
Tutaj podaję Ci link
http://www.barnashus.no/vogner/sportsvogn-4-hjul.html#page=3&top=7068&
do jednego ze sklepów z takimi wózkami, może po nazwie znajdziesz takie w PL lub po prostu znajdziesz podobny model...
Co do bólu głowy - mnie raz dopadła okropna migrena, trzymała 3 dni... Niestety nic nie pomagało, musiałam przecierpieć, ale po tych 3 dniach jak ręką odjąłTeraz już wiem, ze to była migrena - to był taki dziwny, pulsujacy ból za okiem.. Też tak masz Camille87?
Co do płci - mojemu mężowi marzy się córeczka, którą będzie uczył jeździć motocyklem
marderkowa lubi tę wiadomość
-
http://zapodaj.net/adcea9633b6e7.jpg.html
dziewczyny jako jedyna chyba nie dodałam zdjecia brzuszka wiec macienie smiac sie, na razie to ja widze sam tłuszczyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 11:08
Camille87, MILA, celia, Niebieska lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
morderkowa... też pomyślałam sobie o x landerze..
wklejam ci link z recenzji... facet ma kilka filmików w których ocenia i testuje wózki... obejrzyj może co to jakoś rozjaśni sprawę...
http://www.youtube.com/watch?v=kKHEBv93Eksmarderkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny