Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Wyslalam Ci zaproszenie :)

Ach to Ty :P Przyjęłam :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... ale z was poranne ptaszki... ćwierkacie już od rana...

ja też bardzo chcę znać płeć... by wiedzieć co kupować ... chodzi o kolory... i wózek...

wczoraj na poczekalni siedziałam z kobietką i tak sobie rozmawiałyśmy... opowiadała jak to ona była pewna że urodzi dziewczynkę... bo tak jej powiedzieli na połówkowym a potem dzieciątko tak się obracało że nie sposób było potwierdzić... kupiła wszystko różowe... kombinezon (bo rodziła w zimie), śpioszki i pościel do łóżeczka... a urodziła chłopca... mówiła że kilka razy go w szpitalu rozwijała by się upewnić...

czasem się tak zdarza ... szczególnie gdy kobieta chodzi do ginekologa na nfz... aparat średniej jakości i badanie krótkie...

ja bynajmniej nie mogę się doczekać ...

dzisiaj np zrobiłam sobie ten test z sodą... nic się nie spieniło więc na dziewczynkę tak? wsypałam sodę do moczu... może powinnam inaczej??

celia lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala znac plec bo w koncu bedziemy mogli zaczac remont pokoiku :) odkladalismy kaske i juz mozemy wlasciwie dzialac ale remont zaczniemy od malowania/tapetowania scian a to juz kolory zalezne od plci :) wozek czy ubranka to i tak bede kupowac na wiosne :)

Wiecie co? Posmarowalam skronie amolem i bol jakby sie zmniejszyl :P
    Choc nie wiem czy to nie po sniadanku ..

Co do fb - tez wolalabym zebysmy tam mieli swoje prywatne dane n-ry tel itd a jednak pisac wole tu :)

Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDA, przekopałam internet i w żadnym spisie imion nie znalazłam Mili. Za to Nela jak najbardziej jest, np. tu: http://imiona.sennik.biz/n/nela.html :)
    Ale w zestawieniach faktycznie nadawanych imion Mila się pojawia, więc tak jak pisze Marderkowa wszystko zależy od urzędasa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:42

MILA, Ruda27 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mała mi kurcze kuruj sie i odpoczywaj :-D pozdrawiam cię goraco <3

Co do imienia Mila dla dziewczynki nie ukrwyam ze jest mi miło ha ha ha
    przynajmniej czasem moze o mnie za parę lat wpomnicie, zapamiętacie :-D

Moja corka to Milena i powiem szczerze ze ja nigdy jej nie wołałam Mila, Mili i nawet
    mi to do głowy nie przyszło ha ha. Tymczasem kiedyś w przedszkolu słucham a tu wołają ją Mila !!! mówię sobie kurde jakie to głupie i powiem szczerze ze nie podobało mi się :-P i nawet teraz nie przychodzi mi do głowy zeby ją tak wołac. Za to jak przyjedzie moj mama to zawsze ją woła Mila :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:49

mala_mi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) cieszę sie ze niektóre z Was nie chcą mnie tu samej zostawić :) hehe
    Tez chce już znać płeć!!! Obiecalam sobie, ze gdy już dowiem sie co to bedzie to dopiero zacznę kupować jakieś rzeczy. Mam nadzieje ze za 3 tygodnie sie dowiem kto u mnie pomieszkuje :)
    A z tymi facetami to tak jest, moj tez chce chłopca bo bedzie miał z kim na ryby chodzić.... Jakby z dziewczyna nie mógł...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:46

Ruda27, positive, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa wrote:
    Dziewczyny mam prośbę, do tych które już rozeznane w temacie, bo albo są wyżej w ciązy i już więcej wiedzą, albo te które mają dzieci.
    Prosze poradzcie jaki wózek spełniłby wymagania jak niżej:
    - nadający się do terenów leśnych
    - 3 w jednym
    - taki, z którym można biegać,
    - lekki,
    - bardzo łatwo się składający i po złożeniu mały
    - bardzo dobrze się prowadzący
    Istnieje taki w ogóle???
    Na wózku z w/w powodów (no bo to chyba nie są standartowe wymagania) nie chcę oszczędzać.

Jakieś 60 % czasu będę z dzieckiem sama i jeśli będę chciała pojechać do miasta (mieszkam na obrzeżach) to nie chcę męczyć się z cieżkim, trudnym do operowania wózkiem. Do tego mieszkam na terenach mocno zalesionych i spacerować będę bardzo duzo w lesie, plus bieganie też po lesie (tu z mężem).

Już od oglądania w necie różnych wózków rozbolała mnie głowa i żaden nie wydaje się być tym czego szukam...

Edit:
    Dziewczyny napisałam to dziś rano, a już jest chyba 4 strony wcześniej, dlatego podbijam, bo niektóre mogły nawet nie zobaczyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:47

MILA lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój chciałby córeczke, bo twierdzi, że to bedzie córeczka tatusia :) a ja sie bede cieszyc i z synusia i z córeczki :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie naciska na plec - mowi ze najwazniejsze aby zdrowe bylo :)

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę, nie jestem w wyższej ciazy ani nie mam dzieci. Maderkowa popytaj może na innych wątkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:52

marderkowa lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa wrote:

Edit:
    Dziewczyny napisałam to dziś rano, a już jest chyba 4 strony wcześniej, dlatego podbijam, bo niektóre mogły nawet nie zobaczyc.

Marderkowa ja nie pomoge bo kupuje wozek retro za innymi nawet sie nie rozgladam.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    RUDA, przekopałam internet i w żadnym spisie imion nie znalazłam Mili. Za to Nela jak najbardziej jest, np. tu: http://imiona.sennik.biz/n/nela.html :)
    Ale w zestawieniach faktycznie nadawanych imion Mila się pojawia, więc tak jak pisze Marderkowa wszystko zależy od urzędasa..

Ja nie chce Nela :p Neli hehe :)
    Z rezzta tyle teraz jest dziwnych imion, mysle ze problemu nie powinno byc z zadnym :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkova kurde ja mam wrażenie że ten wózek to musiałby być jakiś wynalazek ha ha ha
    ale rozumiem cię i sama bym taki chciała. Ja nie pomoge bo wózek mam po córce i muszę go używać a dałam za niego 1500 zł prawie 8 lat temu :-P
    ale idź na wątek tych które już urodziły albo są przy końcu bo one są teraz w tym temacie na pewno :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa, jest taki wózek:
    X-lander Xrun
    Ja taki mam, jest genialny. Zresztą, mam już kompletną, całą wyprawkę dla malucha i przed porodem absolutnie niczego nie kupuję.

aaa.. jedynie co, to ten wózek po złożeniu nie jest mały, niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:55

marderkowa, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maderkowa pojedz do nas do hurtowni Oleńka, maja bardzo duży wybór wózków. Powiedz czego oczekujesz i może oni doradza, bo bardziej sie na tym znają. Ja nie biorę do siebie opini ludzi (nie to ze jestem ignorantem tylko kazdy lubi co innego, bo każdy jest inny i dobiera wózek pod siebie.)'Tam pokażą Ci pare modeli i będziesz mogła sie zastanowić.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    Marderkowa, jest taki wózek:
    X-lander Xrun
    Ja taki mam, jest genialny. Zresztą, mam już kompletną, całą wyprawkę dla malucha i przed porodem absolutnie niczego nie kupuję.

aaa.. jedynie co, to ten wózek po złożeniu nie jest mały, niestety.

Dzieki dziewczyny za info.
    Mala_mi. Dzieki. Obejrzę go.

relgcwa176gulxrh.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Ale naskrobałyście od rana :) Ja dziś nawet pospałam, mimo, ze w nocy byłam w łazience 8 razy!!! I tak jest codziennie...
    Marderkova co do wózków - u mnie w Norwegii popularne są wózki sportowe (do biegania) ale nie mam zielonego pojęcia czy w Polsce można takie kupić.
    Tutaj podaję Ci link
    http://www.barnashus.no/vogner/sportsvogn-4-hjul.html#page=3&top=7068&
    do jednego ze sklepów z takimi wózkami, może po nazwie znajdziesz takie w PL lub po prostu znajdziesz podobny model...

Co do bólu głowy - mnie raz dopadła okropna migrena, trzymała 3 dni... Niestety nic nie pomagało, musiałam przecierpieć, ale po tych 3 dniach jak ręką odjął :) Teraz już wiem, ze to była migrena - to był taki dziwny, pulsujacy ból za okiem.. Też tak masz Camille87?

Co do płci - mojemu mężowi marzy się córeczka, którą będzie uczył jeździć motocyklem :D

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/adcea9633b6e7.jpg.html

dziewczyny jako jedyna chyba nie dodałam zdjecia brzuszka wiec macie :P nie smiac sie, na razie to ja widze sam tłuszczyk :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 11:08

Camille87, MILA, celia, Niebieska lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morderkowa... też pomyślałam sobie o x landerze..

wklejam ci link z recenzji... facet ma kilka filmików w których ocenia i testuje wózki... obejrzyj może co to jakoś rozjaśni sprawę...
    http://www.youtube.com/watch?v=kKHEBv93Eks

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis malutki brzuszek :) sliczny :)

Moni& lubi tę wiadomość

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ