X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Wyslalam Ci zaproszenie :)

Ach to Ty :P Przyjęłam :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... ale z was poranne ptaszki... ćwierkacie już od rana...

ja też bardzo chcę znać płeć... by wiedzieć co kupować ... chodzi o kolory... i wózek...

wczoraj na poczekalni siedziałam z kobietką i tak sobie rozmawiałyśmy... opowiadała jak to ona była pewna że urodzi dziewczynkę... bo tak jej powiedzieli na połówkowym a potem dzieciątko tak się obracało że nie sposób było potwierdzić... kupiła wszystko różowe... kombinezon (bo rodziła w zimie), śpioszki i pościel do łóżeczka... a urodziła chłopca... mówiła że kilka razy go w szpitalu rozwijała by się upewnić...

czasem się tak zdarza ... szczególnie gdy kobieta chodzi do ginekologa na nfz... aparat średniej jakości i badanie krótkie...

ja bynajmniej nie mogę się doczekać ...

dzisiaj np zrobiłam sobie ten test z sodą... nic się nie spieniło więc na dziewczynkę tak? wsypałam sodę do moczu... może powinnam inaczej??

celia lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala znac plec bo w koncu bedziemy mogli zaczac remont pokoiku :) odkladalismy kaske i juz mozemy wlasciwie dzialac ale remont zaczniemy od malowania/tapetowania scian a to juz kolory zalezne od plci :) wozek czy ubranka to i tak bede kupowac na wiosne :)

Wiecie co? Posmarowalam skronie amolem i bol jakby sie zmniejszyl :P
    Choc nie wiem czy to nie po sniadanku ..

Co do fb - tez wolalabym zebysmy tam mieli swoje prywatne dane n-ry tel itd a jednak pisac wole tu :)

Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDA, przekopałam internet i w żadnym spisie imion nie znalazłam Mili. Za to Nela jak najbardziej jest, np. tu: http://imiona.sennik.biz/n/nela.html :)
    Ale w zestawieniach faktycznie nadawanych imion Mila się pojawia, więc tak jak pisze Marderkowa wszystko zależy od urzędasa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:42

MILA, Ruda27 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mała mi kurcze kuruj sie i odpoczywaj :-D pozdrawiam cię goraco <3

Co do imienia Mila dla dziewczynki nie ukrwyam ze jest mi miło ha ha ha
    przynajmniej czasem moze o mnie za parę lat wpomnicie, zapamiętacie :-D

Moja corka to Milena i powiem szczerze ze ja nigdy jej nie wołałam Mila, Mili i nawet
    mi to do głowy nie przyszło ha ha. Tymczasem kiedyś w przedszkolu słucham a tu wołają ją Mila !!! mówię sobie kurde jakie to głupie i powiem szczerze ze nie podobało mi się :-P i nawet teraz nie przychodzi mi do głowy zeby ją tak wołac. Za to jak przyjedzie moj mama to zawsze ją woła Mila :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:49

mala_mi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) cieszę sie ze niektóre z Was nie chcą mnie tu samej zostawić :) hehe
    Tez chce już znać płeć!!! Obiecalam sobie, ze gdy już dowiem sie co to bedzie to dopiero zacznę kupować jakieś rzeczy. Mam nadzieje ze za 3 tygodnie sie dowiem kto u mnie pomieszkuje :)
    A z tymi facetami to tak jest, moj tez chce chłopca bo bedzie miał z kim na ryby chodzić.... Jakby z dziewczyna nie mógł...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:46

Ruda27, positive, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa wrote:
    Dziewczyny mam prośbę, do tych które już rozeznane w temacie, bo albo są wyżej w ciązy i już więcej wiedzą, albo te które mają dzieci.
    Prosze poradzcie jaki wózek spełniłby wymagania jak niżej:
    - nadający się do terenów leśnych
    - 3 w jednym
    - taki, z którym można biegać,
    - lekki,
    - bardzo łatwo się składający i po złożeniu mały
    - bardzo dobrze się prowadzący
    Istnieje taki w ogóle???
    Na wózku z w/w powodów (no bo to chyba nie są standartowe wymagania) nie chcę oszczędzać.

Jakieś 60 % czasu będę z dzieckiem sama i jeśli będę chciała pojechać do miasta (mieszkam na obrzeżach) to nie chcę męczyć się z cieżkim, trudnym do operowania wózkiem. Do tego mieszkam na terenach mocno zalesionych i spacerować będę bardzo duzo w lesie, plus bieganie też po lesie (tu z mężem).

Już od oglądania w necie różnych wózków rozbolała mnie głowa i żaden nie wydaje się być tym czego szukam...

Edit:
    Dziewczyny napisałam to dziś rano, a już jest chyba 4 strony wcześniej, dlatego podbijam, bo niektóre mogły nawet nie zobaczyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:47

MILA lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój chciałby córeczke, bo twierdzi, że to bedzie córeczka tatusia :) a ja sie bede cieszyc i z synusia i z córeczki :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie naciska na plec - mowi ze najwazniejsze aby zdrowe bylo :)

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę, nie jestem w wyższej ciazy ani nie mam dzieci. Maderkowa popytaj może na innych wątkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:52

marderkowa lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa wrote:

Edit:
    Dziewczyny napisałam to dziś rano, a już jest chyba 4 strony wcześniej, dlatego podbijam, bo niektóre mogły nawet nie zobaczyc.

Marderkowa ja nie pomoge bo kupuje wozek retro za innymi nawet sie nie rozgladam.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    RUDA, przekopałam internet i w żadnym spisie imion nie znalazłam Mili. Za to Nela jak najbardziej jest, np. tu: http://imiona.sennik.biz/n/nela.html :)
    Ale w zestawieniach faktycznie nadawanych imion Mila się pojawia, więc tak jak pisze Marderkowa wszystko zależy od urzędasa..

Ja nie chce Nela :p Neli hehe :)
    Z rezzta tyle teraz jest dziwnych imion, mysle ze problemu nie powinno byc z zadnym :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkova kurde ja mam wrażenie że ten wózek to musiałby być jakiś wynalazek ha ha ha
    ale rozumiem cię i sama bym taki chciała. Ja nie pomoge bo wózek mam po córce i muszę go używać a dałam za niego 1500 zł prawie 8 lat temu :-P
    ale idź na wątek tych które już urodziły albo są przy końcu bo one są teraz w tym temacie na pewno :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa, jest taki wózek:
    X-lander Xrun
    Ja taki mam, jest genialny. Zresztą, mam już kompletną, całą wyprawkę dla malucha i przed porodem absolutnie niczego nie kupuję.

aaa.. jedynie co, to ten wózek po złożeniu nie jest mały, niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 10:55

marderkowa, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maderkowa pojedz do nas do hurtowni Oleńka, maja bardzo duży wybór wózków. Powiedz czego oczekujesz i może oni doradza, bo bardziej sie na tym znają. Ja nie biorę do siebie opini ludzi (nie to ze jestem ignorantem tylko kazdy lubi co innego, bo każdy jest inny i dobiera wózek pod siebie.)'Tam pokażą Ci pare modeli i będziesz mogła sie zastanowić.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    Marderkowa, jest taki wózek:
    X-lander Xrun
    Ja taki mam, jest genialny. Zresztą, mam już kompletną, całą wyprawkę dla malucha i przed porodem absolutnie niczego nie kupuję.

aaa.. jedynie co, to ten wózek po złożeniu nie jest mały, niestety.

Dzieki dziewczyny za info.
    Mala_mi. Dzieki. Obejrzę go.

relgcwa176gulxrh.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Ale naskrobałyście od rana :) Ja dziś nawet pospałam, mimo, ze w nocy byłam w łazience 8 razy!!! I tak jest codziennie...
    Marderkova co do wózków - u mnie w Norwegii popularne są wózki sportowe (do biegania) ale nie mam zielonego pojęcia czy w Polsce można takie kupić.
    Tutaj podaję Ci link
    http://www.barnashus.no/vogner/sportsvogn-4-hjul.html#page=3&top=7068&
    do jednego ze sklepów z takimi wózkami, może po nazwie znajdziesz takie w PL lub po prostu znajdziesz podobny model...

Co do bólu głowy - mnie raz dopadła okropna migrena, trzymała 3 dni... Niestety nic nie pomagało, musiałam przecierpieć, ale po tych 3 dniach jak ręką odjął :) Teraz już wiem, ze to była migrena - to był taki dziwny, pulsujacy ból za okiem.. Też tak masz Camille87?

Co do płci - mojemu mężowi marzy się córeczka, którą będzie uczył jeździć motocyklem :D

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/adcea9633b6e7.jpg.html

dziewczyny jako jedyna chyba nie dodałam zdjecia brzuszka wiec macie :P nie smiac sie, na razie to ja widze sam tłuszczyk :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 11:08

Camille87, MILA, celia, Niebieska lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morderkowa... też pomyślałam sobie o x landerze..

wklejam ci link z recenzji... facet ma kilka filmików w których ocenia i testuje wózki... obejrzyj może co to jakoś rozjaśni sprawę...
    http://www.youtube.com/watch?v=kKHEBv93Eks

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis malutki brzuszek :) sliczny :)

Moni& lubi tę wiadomość

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ