X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Mi też zupki chińskie wchodzą, bynajmniej mam na nie ochotę, bo zjadłam jak do tej pory tylko jedną :P ja dziś na obiad robię tartę z piersi z kurczaka, papryką, brokułem itp.. mąż mnie poprosił bo osobiście nie wiedzę tego obiadu na swoim talerzu :(

W pierwszej ciąży miałam ochotę tylko na niezdrowe rzeczy, lody, colę i kebaby. Nie było warzywa, które mogłam bez obrzydzenia włożyć do ust ;-)
    Teraz zupełnie odwrotnie

Camille87, amela lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy biorqc luteine dopochwowa to przerywacie branie przed wizyta u gin? Zeby ona dobrze skontrolowac mogla? Bo mi tak kazala :/ tez dostalam leki na grzybka ktorego podejrzewa i mowi ze luteine mam odtsawic na te dni co te leki mam brac... Oglupieje :/
    Ci lekarz to inaczej,, jak to z wami?

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży brałam od 6 miesiąca i nie kazała mi odstawiać. Mega dziwne, bo wszędzie piszą, żeby nie odstawiać aż do 12 tygodnia. Nagłe odstawienie może się źle skończyć.
    Jestem ciekawa co mi lekarka w czwartek powie.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) brzuch mnie boli :O ale to chyba przed wizyta ktora mam na 17, ja w pierwszej ciazy byłam nią w ogole zaskoczona wiec u lekarza bylam w 7 tyg, dzis 5ty i 2 dni i lece :) buziaki

uwo9gov3korvf4ga.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Do tego mam wysokie tsh bp 3,5 i jakies leki mi przepisala zeby brac 3 razy w tyg.. Oszalec idzie..
    Co myslicie o tych lekach? Co lekarz to opinia masakra,,
    ja mogę się odnieść tylko do twojego tsh powinnaś szybko biedz do endokrynologa - no chyba że już się leczysz, żeby ustawił ci dawkę hormonów i co 4-5 tyg powtarzać wyniki wraz z ft3 i ft4, jeśli nie zlecono ci atg i atpo napewno będziesz musiała zrobić te badanka

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj a lekarka mi cos przepisala na 3 razy w tygodniu. Nie znak tch lekow sa stad gdzie jestem czyli austriackie.. Ja sie juz martwie tym wszystkim :( nikt nic mi nie zalecal. Ani ft3 i ft4 :(

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to za wiele ci nie poradze, ja biorę euthyrox codziennie, zaczynałam w poprzedniej ciąży od dawki 12,5 i w 4 tygodnie doszłam do dawki 37,5 to był koniec września tego roku. 6 tyg po obumarciu maluszka musiałam powtorzyć wszystkie wyniki. jak 16 listopada pokazały się 2 kreseczki endokrynolog podniosla mi dawke do 50 na telefon. po wynikash atg i atpo okazało się że przyplątało mi sie jeszcze hashimoto.
    Na zapas nie ma się co martwić pewnie lekarze wiedzą co robią choc czasami sama w to wątpie - ale co innego nam pozostaje jak w to wierzyć

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mnie dopiero badania czekają wiesz więc nie pomogę ja tylko mam brać luteine dopochwowo i tyle a potem przepisze serię badań mój lekarz nawet bety nie kazał narazie robić jak testy były 4 pozytywne a jak nie plamie ani brzuch mocno nie boli to po co mam się kuc he brzuch nadal nie boli a jajnik też już przestał boleć więc myślę że jest ok..

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Ruda mnie dopiero badania czekają wiesz więc nie pomogę ja tylko mam brać luteine dopochwowo i tyle a potem przepisze serię badań mój lekarz nawet bety nie kazał narazie robić jak testy były 4 pozytywne a jak nie plamie ani brzuch mocno nie boli to po co mam się kuc he brzuch nadal nie boli a jajnik też już przestał boleć więc myślę że jest ok..
    ja nie dostałam żadnych leków mam tylko kwas foliowy i do grobowej deski Euthyrox ale to od endo. Lekarka nie sądzi abym zaczeła plamić bo nawet jak mi dali w szpitalu leki na wywołanie poronienia to nie było nawet jednej plamki. czekam do 17 grudnia na wizyte i wtedy sie okaże co i jak

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    no to za wiele ci nie poradze, ja biorę euthyrox codziennie, zaczynałam w poprzedniej ciąży od dawki 12,5 i w 4 tygodnie doszłam do dawki 37,5 to był koniec września tego roku. 6 tyg po obumarciu maluszka musiałam powtorzyć wszystkie wyniki. jak 16 listopada pokazały się 2 kreseczki endokrynolog podniosla mi dawke do 50 na telefon. po wynikash atg i atpo okazało się że przyplątało mi sie jeszcze hashimoto.
    Na zapas nie ma się co martwić pewnie lekarze wiedzą co robią choc czasami sama w to wątpie - ale co innego nam pozostaje jak w to wierzyć

Mam 25mcg i to tylko 3 razyw tyg... Czy to nie za malo? Zwariuje jak Boga kocham :(

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Mam 25mcg i to tylko 3 razyw tyg... Czy to nie za malo? Zwariuje jak Boga kocham :(
    nie sądze żeby było za mało ty masz niższe tsh niż ja miałam na początku, a z tego co mi moja tłumaczyła nie można od razu dac dużej dawki, a organizm musi się przyzwyczaić do funkcjonowania na leku może się okazać za 4 8 tyg że może ci podniosą albo obniżą dawke

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziekuje to mnie uspokoilas..
    Dzisiaj po wizycie u lekarza jestem w rozsypce.. Do tego sie zle czuje ehhh... Gdzie tam 8 miesiecy

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Aha dziekuje to mnie uspokoilas..
    Dzisiaj po wizycie u lekarza jestem w rozsypce.. Do tego sie zle czuje ehhh... Gdzie tam 8 miesiecy
    Spokojnie damy radę ;-)

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, co tam te 8 miesięcy, jak się urodzi to dopiero się zacznie ;-)

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Lilenka..
    A ja sie juz wykanczam :/

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana w pierwszej ciąży miałam tak samo: najpierw bałam się, że nigdy w ciążę nie zajdę, potem naczytałam się o pozamacicznej, pustych jajach płodowych, poronieniach i innych strasznych rzeczach ;-)
    Teraz jestem spokojniejsza, mimo, że w tę ciążę było trudniej zajść i na dzień dobry z luteiną.

Już nie raz tu pisałam: strach jest wpisany w macierzyństwo, trzeba się przyzwyczaić ;-)

do poczytania:
    http://foch.pl/foch/1,132038,13995147,Czego_nikt_mi_nie_powiedzial_o_macierzynstwie___tym.html

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze to: :-)

http://foch.pl/foch/1,132038,14583232,Niech_was_cholera__forumowe_mamuski.html

Niebieska lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynk ja po wizycie u lekarza.
    W ciazy jestem- tyle sie dowiedzialam:)
    Nic nie bylo widac bo jeszcze wczesnie- i nikt mnie nie uprzedzil ze nie powinno sie sikac przed usg:P
    Nastepna wizyta po nowym roku:)

celia lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Lilenka masz racje :p
    Ale ja raz poronilam.. Teraz powiem Ci ze czuje sie spokojniejsza i wierze ze ebdzie dobrze. Ale jak dostalam te plamienia, wieczne bole brzucha to chyba oszaleje.. U lekarza tylko ryczalam slowa powiedziec nie moglam.. Nawet po usg jak sie okazalao ze jest dobrze, to ja plakalam. On powiedzial ze do konca to ja zeswiruje napewno.. Wiem ze tak jest, ale nie umiem sie juz nie martwic, bo ciagle cos.. Tu mialam bakterie i antybiotyk, tu bole tu plamienia a teraz jeszcze wiem ze mam za wysokie tsh.... A gdzie tam sierpien :(

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Hehe Lilenka masz racje :p
    Ale ja raz poronilam.. Teraz powiem Ci ze czuje sie spokojniejsza i wierze ze ebdzie dobrze. Ale jak dostalam te plamienia, wieczne bole brzucha to chyba oszaleje.. U lekarza tylko ryczalam slowa powiedziec nie moglam.. Nawet po usg jak sie okazalao ze jest dobrze, to ja plakalam. On powiedzial ze do konca to ja zeswiruje napewno.. Wiem ze tak jest, ale nie umiem sie juz nie martwic, bo ciagle cos.. Tu mialam bakterie i antybiotyk, tu bole tu plamienia a teraz jeszcze wiem ze mam za wysokie tsh.... A gdzie tam sierpien :(
    jak czytam twoje posty to jakbym siebie widziała. w pierwszej ciąży od 13 tyg 3,5 cm rozwarcia i 0 cm szyjki i pól roku leżenia z nogami przy chemioterapii tzn luteina fenoterol izoptin itp. w 32 tyg odeszły mi wody i jak to skomentował lekarz po paru godzinach na oxytocynie że tak nafaszerowali mnie lekami że skończyło się na cc. w lipcu po 8 latach znowu 2 krechy, po 4 tyg za wysokie tsh, po kolejnych 4 na początku 12 tyg serduszko przestało bić,20 września zabieg, po zabiegu 3 dni kleszcz się do mnie przyczepił na tyle skutecznie że dostałam ładną kurację antybiotykową, potem hashimoto i 16 listopada znowu 2 kreseczki ale musi się udać bo komu innemu jak nie nam :-)

nezumi lubi tę wiadomość

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ