X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    cos mi nie wyszlo wklejenie suwaczka:/

Jakies porady w tej kwestii?
    Z gory dzieki:)

Po pierwsze gratuluje ;)
    Co do suwaczka to wklejgo w ustawieniach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Gratuluję!!! Ja idę jutro i jestem mega przerażona ze cos jest nie tak......

Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) na pewno bedzie wszystko dobrze !!

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie!!! Endonetrium powiększone kropka ma 1 mm jest jak główka od szpilki!! Jest to 4 tc! Narazie jest wszystko ok duphaston 2 razu po 1 tabletce jutro badanie beta hcg, przeciwciała antyfosforowolipidowe,tsh, w czwartek powtórka bety by zobaczyć przyrost A w następna środę kolejna wizyta!!!! Jak wyjdą źle badania antyfosforowolipidowe będę przyjmować acard na podtrzymanie ciąży!
    Przepraszam że tak długo ale musiałam do mamy podskoczyć jeszcze!!!
    Jestem taka padnięta że idę spać narobię Was jutro!!!!
    Dobrej nocki kochane:)

Camille87, nezumi, Ruda27, celia, amela lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Camille:)
    Wkleilam ale sie nie wyswietla:(

Napisze jutro co i jak sie wywiem- bede sie dzielic ile wlezie bo narazie maz tylko i na forum tutaj ogloszona nowina:)

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek- proba numer 4:)

t60z7qg.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki.... Wierze i chce wierzyć ze wszystko bedzie dobrze, ale niestety w życiu to różnie....

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Dzięki dziewczynki.... Wierze i chce wierzyć ze wszystko bedzie dobrze, ale niestety w życiu to różnie....

hej, więcej entuzjazmu, będzie dobrze ;-)

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, chyba najwieksza pesymistka ze mnie na forum, ale na samym początku naczytalam sie o poronieniach, niebijacych serduszkach.... A kyszz... Nie nie.... Jutro na USG a po nim przekaże Wam wspaniale wieści :) i powiem jak mój maluszek sie rozwija :) 3 majcie kciuki i niech pozytywne myślenie ze mną bedzie :) zreszta to moja pierwsza ciąża więc dlatego sie martwię, ale macie racje !! Bolące cycki do przodu i bedzie dobrze :)

Domi IRL, Macca, nadulek, celia, amela lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Jestem po wizycie!!! Endonetrium powiększone kropka ma 1 mm jest jak główka od szpilki!! Jest to 4 tc! Narazie jest wszystko ok duphaston 2 razu po 1 tabletce jutro badanie beta hcg, przeciwciała antyfosforowolipidowe,tsh, w czwartek powtórka bety by zobaczyć przyrost A w następna środę kolejna wizyta!!!! Jak wyjdą źle badania antyfosforowolipidowe będę przyjmować acard na podtrzymanie ciąży!

Super :) teraz trzymamy kciuki aby wyniki byly dobre!!

Paulia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    dzieki Camille:)
    Wkleilam ale sie nie wyswietla:(

Napisze jutro co i jak sie wywiem- bede sie dzielic ile wlezie bo narazie maz tylko i na forum tutaj ogloszona nowina:)

Kochana musisz wejsc w ustawienia w zakladke spolecznosc i na dole jest miejsce do wklejenia linku. Jesli tak robilas to sprawdz poprawnosc linku skoro sie nie wyswietla :)

• Macca Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Wiem, wiem, chyba najwieksza pesymistka ze mnie na forum, ale na samym początku naczytalam sie o poronieniach, niebijacych serduszkach.... A kyszz... Nie nie.... Jutro na USG a po nim przekaże Wam wspaniale wieści :) i powiem jak mój maluszek sie rozwija :) 3 majcie kciuki i niech pozytyw ne myślenie ze mną bedzie :) zreszta to moja pierwsza ciąża więc dlatego sie martwię, ale macie racje !! Bolące cycki do przodu i bedzie dobrze :)

Podobno pozytywne myślenie to połowa sukcesu :). Bedzie dobrze, Madzik!

celia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:

Daj nam znać odnośnie wyników :). Ja mam to wszystko jeszcze przed sobą... Oj, już się denerwuję, ale byle do piątku.

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Wiem, wiem, chyba najwieksza pesymistka ze mnie na forum, ale na samym początku naczytalam sie o poronieniach, niebijacych serduszkach.... A kyszz... Nie nie.... Jutro na USG a po nim przekaże Wam wspaniale wieści :) i powiem jak mój maluszek sie rozwija :) 3 majcie kciuki i niech pozytywne myślenie ze mną bedzie :) zreszta to moja pierwsza ciąża więc dlatego sie martwię, ale macie racje !! Bolące cycki do przodu i bedzie dobrze :)

Dzien dobry!! Madzikovy juz czekam na dobre wiesci po wizycie :)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dzeiwczyny!
    Paulina cieszę się razem z tobą!
    Madzikovy zero stresu i nerwów! Bo się fasolka boi.
    DOMI - masz zły link!!!! jak sobie wygenerujesz suwaczek to musisz skopiowac link odpowiedni na fora internetowe link powinnien się zaczynać 'url-http' - w przybliżeniu ;) .

A ja dziś odebrałam wyniki progesterony. W 29 dc miałam 28,33. Dobrze?

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca wrote:
    Daj nam znać odnośnie wyników :). Ja mam to wszystko jeszcze przed sobą... Oj, już się denerwuję, ale byle do piątku.
    Kochana koniecznie daj znać :) Wiem jak się denerwujesz, ale nie warto. Ja ide do lekarza już jutro ale druga beta bardzo mnie uspokoiła :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Kochana ja też biorę acard bo mam ten zespół jeszcze mam luteine i kwas foliowy 15mg na receptę... I cieszę się razem z tobą że cudeńko rośnie i je widziałas:-D a wogóle co tam?? Mi mdłości przeszły jak narazie ale zawroty zostały....i wogóle Hej dziewczynki :-*

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    kochane właśnie wróciłam :)

Widziałam swoją małą kruszynke ma 6 mm i serduszko pięknie bije, lekarz mówi że wszystko jest w jak najlepszym porządku <3

Co do współżycia to nie mam zakazu ale nie wiem czy się zdecyduje, przynajmniej narazie chyba jeszcze odpuszczę :)

ale ci zazdroszcze ja do wizyty mam jeszcze tydzień !!!! Zeby zabić czas nic innego nie robię tylko sprzątam mieszkanie moj M się smieje że do przyszłego tygodnia będzie mógł z podłogi jeść

amela lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie sierpniowe mamusie, to ja się nieśmiało do Was dołączam. Byłam wczoraj u gina, widać na usg taką mini mini kropeczkę :-) Mam przyjść teraz za ponad tydzień to będzie już widać :-)

Paulia87, nezumi, Niebieska, celia lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Kochana ja też biorę acard bo mam ten zespół jeszcze mam luteine i kwas foliowy 15mg na receptę... I cieszę się razem z tobą że cudeńko rośnie i je widziałas:-D a wogóle co tam?? Mi mdłości przeszły jak narazie ale zawroty zostały....i wogóle Hej dziewczynki :-*
    powiedzcie mi dziewczyny bo widzę że walczycie z rożnymi przypadłościami w pierwszej ciąży okazało się że mam niewydolność szyjki i pół roku spędziłam leżąc nogami do góry :-) w sierpniu w 8 tyg okazało się że przyplątała mi się subkliniczna niedoczynność tarczycy a po zabiegu jeszcze Hashimoto ma któraś z was doświadczenia w tej materii?

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Witam wszystkie sierpniowe mamusie, to ja się nieśmiało do Was dołączam. Byłam wczoraj u gina, widać na usg taką mini mini kropeczkę :-) Mam przyjść teraz za ponad tydzień to będzie już widać :-)
    Gratulacje

kasika8303 lubi tę wiadomość

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ