X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek widze tez troche przeszlas... Ciesze sie ze z pierwsza ciaza wszystko sie dobrze skonczylo :) z ta kochana tez tak bedzie.. Musimy wierzyc i nie wariowac :) ciezko, ale damy rade!!

Macca lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Nadulek widze tez troche przeszlas... Ciesze sie ze z pierwsza ciaza wszystko sie dobrze skonczylo :) z ta kochana tez tak bedzie.. Musimy wierzyc i nie wariowac :) ciezko, ale damy rade!!
    każda z nas pewnie tu obecnym ma swoją "historię" ale jak to mówi mój M - damy radę bo komu ma się udać jak nie nam! ;-) trochę dni do odliczania mamy ale nie ma co ściągać na siebie złych myśli

Ruda27, amela lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    hej dziewczynk ja po wizycie u lekarza.
    W ciazy jestem- tyle sie dowiedzialam:)
    Nic nie bylo widac bo jeszcze wczesnie- i nikt mnie nie uprzedzil ze nie powinno sie sikac przed usg:P
    Nastepna wizyta po nowym roku:)
    Kochana nie widać Twojego suwaczka, nie widzimy na jakim etapie jestes ! ja pod koniec 3 tygodnia byłam na usg i też gin jeszcze nic nie widział także spokojnie po nowym roku na pewno zobaczysz swoją kropeczke :)
    Z tego co mi wiadomo to do usg dopochwowego nawet należy się wysiusiać wcześniej, do usg przez powłoki brzuszne nie trzeba .

Ruda kochanie wiem jak się denerwujesz, ale musi być wszystko dobrze, teraz nam się uda !! <3

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Macca mi Ovu wyznaczył na 14 sierpnia a USG na 12 :-)

To pewnie u mnie też się to zmieni... Już w piątek USG! Z jednej strony doczekać sie nie mogę, a z drugiej mam jakas taka obawę czy aby na pewno wszystko jest dobrze... Czekalismy na ten pozytywny test 11 miesięcy. Niby jestem pozytywnie nastawiona, ale z drugiej strony tyle się wokół słyszy o nie bijących serduszkach czy pozamacicznych ciazach :(

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No suwaczka nadal nie opanowalalm:)
    Jestem w 5 tyg 2 dniu wg Ovu- lekarka potwierdzila.
    Mialam przez brzuch- mieszkam w Irlandii tu nie robia usg przez pochwe- najlepiej nic przez pochwe az do porodu:)

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek proba 5

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow!!!!!!!! udalo sie jest suwczek:)

celia lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest pęcherzyk :D :D :D Malusieńki, ale tam gdzie trzeba :D Czyli jeden stresior odchodzi (ciąża pozamaciczna) :)
    Dostałam mnóstwo skierowań na badania, dodatkową luteinę i acard. Jak ja doczekam do 23 grudnia, by usłyszeć serduszko??? Ehhh... ;)

kada24, Macca, nadulek, nezumi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia super!!!!! ja za tydzien ide i mam nadzieje ze zobacze pecherzyk..

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MMA Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tez po wizycie: w skrócie: jak gin zaczela robic usg dopochwowe to pierwsze jej slowa : NIC DOBREGO NIE WIDZE ! myslalam ze zemdleje bo pomyslalam ze pozamaciczna! ale po chwili mowi ze jest pecherzyk ale ze bardzo malutki ale w macicy i dobrze go widac i mowi ze zobaczymy co bedzie ze POWALCZYMY O NIEGO, i dala mi teraz luteine dopochowowo i HEPARYNE w zastrzykach!!!! wrrrrr, mysle sobie ze w pierwszej ciazy bylo wszytsko ok a do tej gin trafilam dopiero w 10 tyg, zadnych badan nawet prog nie robilam i wszytsko bylo super. a teraz co to ma byc jakies zastrzyki, co Wy myslicie? bo ja jestem zla na wszytsko i na ginke ze moze wyolbrzymia, alez mi smutno, czuje sie taka rozwalona po tych jej slowach!, CELIA a Twój pęcherzyk ile ma ? bo moj widze na usg 0,69cm

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! Ja tez wróciłam !!! Serduszko bije, Bąbelek Mój ma 0,46 cm :) mój wiek ciąży jest młodszy bo prawdę mówiąc oni liczą od ostatniej miesiączki a do zapłodnienia doszło 2 tyg po wiec jest 2 tyg rozbieżność ;) ale to norma. Dostałam multum badań do zrobienia i następna wizyta oraz usg 30 grudnia ;) ale sie cieszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 20:01

celia, Macca, nadulek lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    CELIA a Twój pęcherzyk ile ma ? bo moj widze na usg 0,69cm

U mnie jeszcze mniejszy 0,53cm i to odpowiada 4w4d czyli dokładnie tak, jak mam. U mnie nic absolutnie nie mówił, że za mały... Ja mocno wierzę :)

MMA wstaw suwaczka, będziemy wiedziały na jakim etapie jesteś :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Hej!!! Ja tez wróciłam !!! Serduszko bije, Bąbelek Mój ma 0,46 cm :) mój wiek ciąży jest młodszy bo prawdę mówiąc oni liczą od ostatniej miesiączki a do zapłodnienia doszło 2 tyg po wiec jest 2 tyg rozbieżność ;) ale to norma. Dostałam multum badań do zrobienia i następna wizyta oraz usg 30 grudnia ;) ale sie cieszę ;)

Gratulacje Madziu :) To właściwie jaki masz wiek ciąży?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to Wasze fasolki w porównaniu do mojej są duże .... :(

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to sie robi ?:D Celia ja tez jestem dobrej mysli, pojade do innej gin chyba bo mi sie wydaje ze ona przesaddza :O

Macca lubi tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg jest napisane 4 t 4 d czyli tak jak mój gin powiedział ze wszystko jest na swoim miejscu. Ale juz sama nie wiem co o tym myślec

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, postanowiłam jednak pójść do gina tydzień później, czyli 19 XII. Będzie to 6 tydz i 6 dni, wtedy to już na pewno będzie wdać serduszko. Wcześniej na USG nic bym pewnie nie zobaczyła i tylko niepotrzebne nerwy...
    Luteinę postaram się skombinować u rodzinnego, oby mi przepisała.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    a jak to sie robi ?:D Celia ja tez jestem dobrej mysli, pojade do innej gin chyba bo mi sie wydaje ze ona przesaddza :O

Najedź na mój suwaczek i prawym przyciskiem myszki wybierz otwórz w nowej karcie i tam krok po kroku wybierasz motywy. Na koniec dostaniesz linki do wklejenia, wybierz ten gdzie jest napisane, że można używać na forach i wklej go w ustawieniach na ovu (tam gdzie wstawiałaś fotkę :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Na usg jest napisane 4 t 4 d czyli tak jak mój gin powiedział ze wszystko jest na swoim miejscu. Ale juz sama nie wiem co o tym myślec

Czyli idziemy dokładnie tak samo :D Moja fasoleczka jest niewiele większa od Twojej, więc wszystko ok :)
    To może przestaw sobie na suwaczku. Ja mam długie 32dniowe cykle, więc zaznaczyłam sobie od dnia owulacji bo wiem dokładnie kiedy była. Bo licząc od dnia ostatniej miesiączki powinnam być już w 6 tygodniu, co nie jest prawdą.

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy super wieści :-)
    Ja teraz wizytę mam 19 grudnia. Mam nadzieję, że już zobaczę fasolkę a nie kropeczkę wielkości 0,24 cm :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ