Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruda27 wrote:Nadulek widze tez troche przeszlas... Ciesze sie ze z pierwsza ciaza wszystko sie dobrze skonczylo z ta kochana tez tak bedzie.. Musimy wierzyc i nie wariowac ciezko, ale damy rade!!
Ruda27, amela lubią tę wiadomość
-
Domi IRL wrote:hej dziewczynk ja po wizycie u lekarza.
W ciazy jestem- tyle sie dowiedzialam:)
Nic nie bylo widac bo jeszcze wczesnie- i nikt mnie nie uprzedzil ze nie powinno sie sikac przed usg:P
Nastepna wizyta po nowym roku:)
Z tego co mi wiadomo to do usg dopochwowego nawet należy się wysiusiać wcześniej, do usg przez powłoki brzuszne nie trzeba .
Ruda kochanie wiem jak się denerwujesz, ale musi być wszystko dobrze, teraz nam się uda !!Ruda27 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
kasika8303 wrote:Macca mi Ovu wyznaczył na 14 sierpnia a USG na 12
To pewnie u mnie też się to zmieni... Już w piątek USG! Z jednej strony doczekać sie nie mogę, a z drugiej mam jakas taka obawę czy aby na pewno wszystko jest dobrze... Czekalismy na ten pozytywny test 11 miesięcy. Niby jestem pozytywnie nastawiona, ale z drugiej strony tyle się wokół słyszy o nie bijących serduszkach czy pozamacicznych ciazach -
Dziewczyny jest pęcherzyk Malusieńki, ale tam gdzie trzeba Czyli jeden stresior odchodzi (ciąża pozamaciczna)
Dostałam mnóstwo skierowań na badania, dodatkową luteinę i acard. Jak ja doczekam do 23 grudnia, by usłyszeć serduszko??? Ehhh...kada24, Macca, nadulek, nezumi lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ja tez po wizycie: w skrócie: jak gin zaczela robic usg dopochwowe to pierwsze jej slowa : NIC DOBREGO NIE WIDZE ! myslalam ze zemdleje bo pomyslalam ze pozamaciczna! ale po chwili mowi ze jest pecherzyk ale ze bardzo malutki ale w macicy i dobrze go widac i mowi ze zobaczymy co bedzie ze POWALCZYMY O NIEGO, i dala mi teraz luteine dopochowowo i HEPARYNE w zastrzykach!!!! wrrrrr, mysle sobie ze w pierwszej ciazy bylo wszytsko ok a do tej gin trafilam dopiero w 10 tyg, zadnych badan nawet prog nie robilam i wszytsko bylo super. a teraz co to ma byc jakies zastrzyki, co Wy myslicie? bo ja jestem zla na wszytsko i na ginke ze moze wyolbrzymia, alez mi smutno, czuje sie taka rozwalona po tych jej slowach!, CELIA a Twój pęcherzyk ile ma ? bo moj widze na usg 0,69cm
-
Hej!!! Ja tez wróciłam !!! Serduszko bije, Bąbelek Mój ma 0,46 cm mój wiek ciąży jest młodszy bo prawdę mówiąc oni liczą od ostatniej miesiączki a do zapłodnienia doszło 2 tyg po wiec jest 2 tyg rozbieżność ale to norma. Dostałam multum badań do zrobienia i następna wizyta oraz usg 30 grudnia ale sie cieszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 20:01
celia, Macca, nadulek lubią tę wiadomość
-
MMA wrote:CELIA a Twój pęcherzyk ile ma ? bo moj widze na usg 0,69cm
U mnie jeszcze mniejszy 0,53cm i to odpowiada 4w4d czyli dokładnie tak, jak mam. U mnie nic absolutnie nie mówił, że za mały... Ja mocno wierzę
MMA wstaw suwaczka, będziemy wiedziały na jakim etapie jesteś
-
Madzikovy wrote:Hej!!! Ja tez wróciłam !!! Serduszko bije, Bąbelek Mój ma 0,46 cm mój wiek ciąży jest młodszy bo prawdę mówiąc oni liczą od ostatniej miesiączki a do zapłodnienia doszło 2 tyg po wiec jest 2 tyg rozbieżność ale to norma. Dostałam multum badań do zrobienia i następna wizyta oraz usg 30 grudnia ale sie cieszę
Gratulacje Madziu To właściwie jaki masz wiek ciąży?
-
Hej, postanowiłam jednak pójść do gina tydzień później, czyli 19 XII. Będzie to 6 tydz i 6 dni, wtedy to już na pewno będzie wdać serduszko. Wcześniej na USG nic bym pewnie nie zobaczyła i tylko niepotrzebne nerwy...
Luteinę postaram się skombinować u rodzinnego, oby mi przepisała. -
MMA wrote:a jak to sie robi ? Celia ja tez jestem dobrej mysli, pojade do innej gin chyba bo mi sie wydaje ze ona przesaddza
Najedź na mój suwaczek i prawym przyciskiem myszki wybierz otwórz w nowej karcie i tam krok po kroku wybierasz motywy. Na koniec dostaniesz linki do wklejenia, wybierz ten gdzie jest napisane, że można używać na forach i wklej go w ustawieniach na ovu (tam gdzie wstawiałaś fotkę
-
Madzikovy wrote:Na usg jest napisane 4 t 4 d czyli tak jak mój gin powiedział ze wszystko jest na swoim miejscu. Ale juz sama nie wiem co o tym myślec
Czyli idziemy dokładnie tak samo Moja fasoleczka jest niewiele większa od Twojej, więc wszystko ok
To może przestaw sobie na suwaczku. Ja mam długie 32dniowe cykle, więc zaznaczyłam sobie od dnia owulacji bo wiem dokładnie kiedy była. Bo licząc od dnia ostatniej miesiączki powinnam być już w 6 tygodniu, co nie jest prawdą.