X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek widze tez troche przeszlas... Ciesze sie ze z pierwsza ciaza wszystko sie dobrze skonczylo :) z ta kochana tez tak bedzie.. Musimy wierzyc i nie wariowac :) ciezko, ale damy rade!!

Macca lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Nadulek widze tez troche przeszlas... Ciesze sie ze z pierwsza ciaza wszystko sie dobrze skonczylo :) z ta kochana tez tak bedzie.. Musimy wierzyc i nie wariowac :) ciezko, ale damy rade!!
    każda z nas pewnie tu obecnym ma swoją "historię" ale jak to mówi mój M - damy radę bo komu ma się udać jak nie nam! ;-) trochę dni do odliczania mamy ale nie ma co ściągać na siebie złych myśli

nick nieaktualny, amela lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    hej dziewczynk ja po wizycie u lekarza.
    W ciazy jestem- tyle sie dowiedzialam:)
    Nic nie bylo widac bo jeszcze wczesnie- i nikt mnie nie uprzedzil ze nie powinno sie sikac przed usg:P
    Nastepna wizyta po nowym roku:)
    Kochana nie widać Twojego suwaczka, nie widzimy na jakim etapie jestes ! ja pod koniec 3 tygodnia byłam na usg i też gin jeszcze nic nie widział także spokojnie po nowym roku na pewno zobaczysz swoją kropeczke :)
    Z tego co mi wiadomo to do usg dopochwowego nawet należy się wysiusiać wcześniej, do usg przez powłoki brzuszne nie trzeba .

Ruda kochanie wiem jak się denerwujesz, ale musi być wszystko dobrze, teraz nam się uda !! <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Macca mi Ovu wyznaczył na 14 sierpnia a USG na 12 :-)

To pewnie u mnie też się to zmieni... Już w piątek USG! Z jednej strony doczekać sie nie mogę, a z drugiej mam jakas taka obawę czy aby na pewno wszystko jest dobrze... Czekalismy na ten pozytywny test 11 miesięcy. Niby jestem pozytywnie nastawiona, ale z drugiej strony tyle się wokół słyszy o nie bijących serduszkach czy pozamacicznych ciazach :(

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No suwaczka nadal nie opanowalalm:)
    Jestem w 5 tyg 2 dniu wg Ovu- lekarka potwierdzila.
    Mialam przez brzuch- mieszkam w Irlandii tu nie robia usg przez pochwe- najlepiej nic przez pochwe az do porodu:)

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek proba 5

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow!!!!!!!! udalo sie jest suwczek:)

celia lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest pęcherzyk :D :D :D Malusieńki, ale tam gdzie trzeba :D Czyli jeden stresior odchodzi (ciąża pozamaciczna) :)
    Dostałam mnóstwo skierowań na badania, dodatkową luteinę i acard. Jak ja doczekam do 23 grudnia, by usłyszeć serduszko??? Ehhh... ;)

kada24, Macca, nadulek, nezumi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia super!!!!! ja za tydzien ide i mam nadzieje ze zobacze pecherzyk..

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MMA Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tez po wizycie: w skrócie: jak gin zaczela robic usg dopochwowe to pierwsze jej slowa : NIC DOBREGO NIE WIDZE ! myslalam ze zemdleje bo pomyslalam ze pozamaciczna! ale po chwili mowi ze jest pecherzyk ale ze bardzo malutki ale w macicy i dobrze go widac i mowi ze zobaczymy co bedzie ze POWALCZYMY O NIEGO, i dala mi teraz luteine dopochowowo i HEPARYNE w zastrzykach!!!! wrrrrr, mysle sobie ze w pierwszej ciazy bylo wszytsko ok a do tej gin trafilam dopiero w 10 tyg, zadnych badan nawet prog nie robilam i wszytsko bylo super. a teraz co to ma byc jakies zastrzyki, co Wy myslicie? bo ja jestem zla na wszytsko i na ginke ze moze wyolbrzymia, alez mi smutno, czuje sie taka rozwalona po tych jej slowach!, CELIA a Twój pęcherzyk ile ma ? bo moj widze na usg 0,69cm

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! Ja tez wróciłam !!! Serduszko bije, Bąbelek Mój ma 0,46 cm :) mój wiek ciąży jest młodszy bo prawdę mówiąc oni liczą od ostatniej miesiączki a do zapłodnienia doszło 2 tyg po wiec jest 2 tyg rozbieżność ;) ale to norma. Dostałam multum badań do zrobienia i następna wizyta oraz usg 30 grudnia ;) ale sie cieszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 20:01

celia, Macca, nadulek lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    CELIA a Twój pęcherzyk ile ma ? bo moj widze na usg 0,69cm

U mnie jeszcze mniejszy 0,53cm i to odpowiada 4w4d czyli dokładnie tak, jak mam. U mnie nic absolutnie nie mówił, że za mały... Ja mocno wierzę :)

MMA wstaw suwaczka, będziemy wiedziały na jakim etapie jesteś :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Hej!!! Ja tez wróciłam !!! Serduszko bije, Bąbelek Mój ma 0,46 cm :) mój wiek ciąży jest młodszy bo prawdę mówiąc oni liczą od ostatniej miesiączki a do zapłodnienia doszło 2 tyg po wiec jest 2 tyg rozbieżność ;) ale to norma. Dostałam multum badań do zrobienia i następna wizyta oraz usg 30 grudnia ;) ale sie cieszę ;)

Gratulacje Madziu :) To właściwie jaki masz wiek ciąży?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to Wasze fasolki w porównaniu do mojej są duże .... :(

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to sie robi ?:D Celia ja tez jestem dobrej mysli, pojade do innej gin chyba bo mi sie wydaje ze ona przesaddza :O

Macca lubi tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg jest napisane 4 t 4 d czyli tak jak mój gin powiedział ze wszystko jest na swoim miejscu. Ale juz sama nie wiem co o tym myślec

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, postanowiłam jednak pójść do gina tydzień później, czyli 19 XII. Będzie to 6 tydz i 6 dni, wtedy to już na pewno będzie wdać serduszko. Wcześniej na USG nic bym pewnie nie zobaczyła i tylko niepotrzebne nerwy...
    Luteinę postaram się skombinować u rodzinnego, oby mi przepisała.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    a jak to sie robi ?:D Celia ja tez jestem dobrej mysli, pojade do innej gin chyba bo mi sie wydaje ze ona przesaddza :O

Najedź na mój suwaczek i prawym przyciskiem myszki wybierz otwórz w nowej karcie i tam krok po kroku wybierasz motywy. Na koniec dostaniesz linki do wklejenia, wybierz ten gdzie jest napisane, że można używać na forach i wklej go w ustawieniach na ovu (tam gdzie wstawiałaś fotkę :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Na usg jest napisane 4 t 4 d czyli tak jak mój gin powiedział ze wszystko jest na swoim miejscu. Ale juz sama nie wiem co o tym myślec

Czyli idziemy dokładnie tak samo :D Moja fasoleczka jest niewiele większa od Twojej, więc wszystko ok :)
    To może przestaw sobie na suwaczku. Ja mam długie 32dniowe cykle, więc zaznaczyłam sobie od dnia owulacji bo wiem dokładnie kiedy była. Bo licząc od dnia ostatniej miesiączki powinnam być już w 6 tygodniu, co nie jest prawdą.

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy super wieści :-)
    Ja teraz wizytę mam 19 grudnia. Mam nadzieję, że już zobaczę fasolkę a nie kropeczkę wielkości 0,24 cm :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ