X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef1a5fcea3914c56m.jpg

To moje zdjęcie z dzisiaj :) Ponoć maluch umiejscowił się tuż nad spojeniem łonowym, czyli nad linią majtek :P
    Nie mam pojęcia, jak on się tam zmieścił :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:51

mala_mi, Lanusia93, Camille87, MILA, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, odpuściłam om tylko dlatego, że sąsiadka jest w 7-8 miesiącu ciąży i spodziewają się drugiego bobaska, więc pewnie dla niego szykują pokój... Ale mogli zacząć chociaż o tej 9:00 :(
    mala_mi, dziękuję bardzo :) Dla mnie również dzidziuś będzie bezpieczny dopiero, gdy wyjdzie na świat o czasie. A już zostałam postraszona wizją wcześniaka- bo mi się łożysko pewnie odklei. Sami prorocy dokoła mnie :/ Ludzie chyba cieszą się z nieszczęść innych. Tak mnie zestresowali, że wypytam o to mojego lekarza dzisiaj po 15:00.
    Gratuluję córeczki, kochana! <3

Camille87, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY, KTÓRA MI POWIE JAK NAZYWA SIĘ TO BADANIE KRWI, KTÓRE WYKRYWA PRZEBYTE INFEKCJE, CHOROBY itp. U CIĘŻARNEJ ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi gratuluje coreczki ;) kolejna babeczka sierpniowa :) dzidzia duza rzeczywiscie ;)

Wiesz chyba wbrew temu co piszsz kazda z nas nadal sie boi i bac sie nie przestanie poki dzidzius nie prYjdzie na swiat... no ale II trymestr jest zdecydowanie spokojniejszy :)

mala_mi lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, bo macicę masz teraz od spojenia łonowego do 10 cm poniżej pępka. I tam w tych okolicach może być. Później będzie coraz wyżej, a pod koniec ciąży będzie pod klatką piersiową :D
    Ja mam łożysko na ścianie przedniej= będę później i mniej wyraźnie czuła ruchy maluszka :(

Niebieska lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    DZIEWCZYNY, KTÓRA MI POWIE JAK NAZYWA SIĘ TO BADANIE KRWI, KTÓRE WYKRYWA PRZEBYTE INFEKCJE, CHOROBY itp. U CIĘŻARNEJ ???

WR , miałam to ostatnio ( na kiłę itd..)

pekinka82 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Niebieska, a to czemu nie obchodzisz, wstręciuchu? :D Jesteś źle nastawiona do tego święta?

Mam traumę z dzieciństwa :P Bo moja siostra dostawała pełno walentynek a ja prawie żadnej :D hahahahah

Nie no serio, to mój mąż jest dla mnie kochany niezależnie od dnia :) Więc akurat 14 lutego to dla mnie taki zwykły dzień. To chyba młodsi bardziej przeżywają :)
    Ja teraz obchodzę rocznicę ślubu :P BOM STARA :D HAHA

Camille87, Lanusia93, MILA, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia no wspolczuje tego remontu:( chyba tylko stopery w uszach zostaja!
    Nie przejmuj sie tym co ludzie gadaja ja juz sie przyzwyczailam ze ludzie ciesza sie z nieszczesc innych.. pamietam jak wrocilam z szpitala po lyzeczkowaniu i odwiedzila mnie kolezanka z mezem ktorzy dzieci miec nie moga i glaszczac moj brzuch z lekkim usmiechem powiedziala "co?juz tam nic ni ma?" Rak ki to utkwilo w pamieci pomyslalam sobie ze to zazdrosc byla..

Niebieska u mnie wg ksiazki (;)) dno macicy zaczyna sie jakies 3-5cm pod pepkiem i tez ciagle mysle jak ten dzidzius tam sie miesci :)

Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska.... DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZ :)

Niebieska lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, faktycznie, ludzie potrafią gorsi niż zwierzęta :/ Ja raz złapałam się odruchowo za brzuch po zabiegu to mi babcia (!) powiedziała: "Ale po co się tam ciągle dotykasz? Daj już spokój.". Niby nic takiego, ale...
    Ta wysokość dna macicy zależy od tygodnia, mi lekarz powiedział, że macicę mam 10 cm poniżej pępka i tam najwyżej może być dziecko, więc Niebieska troszkę niżej, bo jest 14t3d.
    Mam tysiąc pytań do lekarza, dziś idę na taką zwykłą wizytę. Myślicie, że się wygłupię, jeśli spiszę je sobie na kartce? Któraś z Was tak zrobiła? Bo ja nie zapamiętam aż tylu arcyważnych pytań...

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• MILA Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka nie wiem o jakie choroby ci chodzi, bo przecież jest ich sporo :-/

Mała mi kochana gratulacje córeczki :-D

Moni& dzisiaj wizyta tak? trzymam kciuki :-D

Kada nie cierpię dentysty :-P

Niebieska masz zakaz pokazywania sie prawie nago !!!! ty chudzielcu jednen ty !!! chcesz zeby inne dostały deprechy przez takie zdjęcia :-P ;-D

Ruda ale suka z baby no!!! współczuję ci , trzymaj się :-/

Lanusia wytrzymaj kochana, musisz zrozumieć przyszłą mamę, która chce już miec pokoik dla dziecka ;-)

Aha no i wczoraj wrzuciłam zdjęcie do galerii :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 10:06

Lanusia93, Niebieska, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, ja Wam akurat zazdroszczę brzuszków.
    U mnie to nawet nikt się nie domyśla, że jestem w ciąży ;)...

Chyba, że po cyckach... haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 10:13

Lanusia93, mala_mi, MILA lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry <3
    Ja to jednak spioch jestem od kiedy jestem w ciazy... spie do 10 :)
    Mała_mi gratuluję córeczki :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Miłego dnia <3

Lanusia93, mala_mi, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:

Z tego to ja akurat bardzo się cieszę, miseczka B zaczyna się robić odpowiednia :) U mnie nawet uważny obserwator nie doszukałby się ciąży, taka chuda jak Wy nie jestem, macie idealnie płaskie brzuszki, może delikatnie mnie wypchnęło, ale wygląda to jakbym się obżarła ;) Na studia wrócę dopiero w kwietniu, po 20 tygodniu, więc będzie widać ciążę! :)

MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia w zadnym wypadku sie nie wyglupisz :) mi lekarz sam kazal pisac pytania na kartce ja rzadko to robie bo wielu pytan nie mialam ale ja chodze prywatnie wiec wiem ze moge w kazdej chwili zadzwonic i zapytac, Ty chodzisz na nfz wiec wykorzystaj ta wizyte :) spisz sobie pytania nie ma problemu :)

A ja wzielam sobie twarog i dzem truskawkowy i tak patrze ze nawet dzem benzoesanem naszprycuja :/ ehh i jak tu jesc zdrowo? :(

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska póki cop nie masz czego zazdrościć bo nie wiem jak u innych, ale ja tam tłuszczyk na brzucholu miałam więc raczej dlatego minie wydęło :-(

Lanusia ty też chudzielec jesteś więc .......... :-P

Paula co u ciebie???

MalutkaEve odezwij się prosze :-(

Lanusia93, Niebieska lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEBIESKA, spokojnie, jeszcze się doczekasz ładnego brzuszka :) Jesteś szczupła, więc gdy tylko maluch jeszcze ciut urośnie od razu będzie go widać :) Mnie już trochę cisną dżinsy w pasie, ale ogólnie raczej nikt by się nie domyślił, że to ciąża. Oto mój brzuch:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00c90159b6007871.html

Ciekawe jak będziemy znosiły lipcowe upały będąc taaakie wielkie ;) no chyba, że lato nas oszczędzi i będzie niegorące ;)

Lanusia93, Niebieska lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:

Ehh... mi cycki tak urosły ze mam problem biustonosz kupić... ;/ bo zawsze miałam dość duże a teraz to juz przegięcie... aż mi ciezko... ale za to mąż sie cieszy hehe :)

Lanusia93, MILA, mala_mi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, w takim razie tak zrobię, już spisuję :)
    Nie da się jeść zdrowo i w miarę kalorycznie, żeby maluszki rosły, przecież nie będziemy jeść tylko ekologicznej żywności- soja, warzywka, soki. Nasz organizm potrzebuje energii, 2600 kcal dziennie w 2 trymestrze, potrzebuje mięsa, nabiału, produktów zbożowych, tłuszczów, wszystkiego po trochu. Trzeba przymknąć oko na "dodatki", dziecko po porodzie i tak dostanie je w mleczku, a potem samo będzie zmuszone je jeść :(

mala_mi, Camille87 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w bluzki, z zapięciem na guziki, w ogóle nie mieszczę :P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ