Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien doberek kochane
U mnie sie zaczal II trymestr dzisiaj
ale jestes szczesliwa
A to moj tlusciutki brzuchol
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/l/t1/q71/s720x720/1620815_10200638270918585_317712207_n.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 11:14
Jus1985, Magda2013, pekinka82, Lanusia93, mala_mi, celia, Niebieska lubią tę wiadomość
-
Camille87, no zawiłe to
"Zaburzenia pamięci
Przyczyną są hormony, braki snu, zmniejszone zasoby energii, stres. Zaburzenia pamięci sprawiają, że kobieta w ciąży często nie może pracować tak dużo i tak wydajnie, jak przed ciążą.
Jest też inna przyczyna. W ciąży zmniejsza się objętość...mózgu. Naukowcy odkryli, że kłopoty z koncentracją i pamięcią częściej przytrafią się kobietom, których potomek jest płci żeńskiej, rzadziej tym, które noszą w brzuchu chłopca. Na szczęście sytuacja jest przejściowa. I zmieniający się w czasie ciąży mózg wróci do stanu wyjściowego w kilka miesięcy po porodzie."Camille87, Aggie, Jus1985, mala_mi, celia, Gosiaczek, Niebieska lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Camille87, no zawiłe to
"Zaburzenia pamięci
Przyczyną są hormony, braki snu, zmniejszone zasoby energii, stres. Zaburzenia pamięci sprawiają, że kobieta w ciąży często nie może pracować tak dużo i tak wydajnie, jak przed ciążą.
Jest też inna przyczyna. W ciąży zmniejsza się objętość...mózgu. Naukowcy odkryli, że kłopoty z koncentracją i pamięcią częściej przytrafią się kobietom, których potomek jest płci żeńskiej, rzadziej tym, które noszą w brzuchu chłopca. Na szczęście sytuacja jest przejściowa. I zmieniający się w czasie ciąży mózg wróci do stanu wyjściowego w kilka miesięcy po porodzie."
Jest nadzieja!Lanusia93, Jus1985, mala_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lanusia93 wrote:Camille87, no zawiłe to
"Zaburzenia pamięci
Jest też inna przyczyna. W ciąży zmniejsza się objętość...mózgu. Naukowcy odkryli, że kłopoty z koncentracją i pamięcią częściej przytrafią się kobietom, których potomek jest płci żeńskiej, rzadziej tym, które noszą w brzuchu chłopca. Na szczęście sytuacja jest przejściowa. I zmieniający się w czasie ciąży mózg wróci do stanu wyjściowego w kilka miesięcy po porodzie."
Oooo ..ciekawe
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co mój M to chyba zdebilniał całkiem. Właśnie znalazłam podpisany wniosek urlopowy jego od 18 do 29 sierpnia i nie to nie jest na czas porodu on nad morze chce jechać
Wczoraj zapomniał że miałam usg i nic się nie pytał i nawet zdjęć nie widział. Nic się nie będę odzywać ciekawe kiedy sam sie o coś spyta. Bo widze że on nawet nie wie na kiedy mam termin wyznaczony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 11:22
-
Jus1985, przytulam
To niech sobie jedzie bez Ciebie, bo chyba nie chcesz rodzić nad morzem?A może on myśli bardzo mądrze- pierwsze wakacje z dzieckiem...
Porozmawiaj z nim na ten temat, możecie pojechać np. w czerwcu, to chyba bezpieczniejsza opcja.
Nie przypominaj mu o tym USG, niech się sam zastanowi co robi. Ja też nie przypominam mojemu o tym, że ma mnie dzisiaj na wizytę zawieźć. Zobaczymy jak u niego z pamięcią, czy udzieliło mu się od nas to rozkojarzenie. W ogóle nie mam zamiaru się jakoś narzucać podczas wspólnego mieszkania, będę miła, ale bez przesady, nic o dziecku nie będę mówić, dopóki nie zapyta. Teraz czas na starania z jego strony.Jus1985, Aggie, Kasieńka:), celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Miałam gorszą sytuację. Mój w listopadzie zapytał mnie kiedy mam urodziny, bo pamięta, że w grudniu, ale nie wie dokładnie. A mam 1 grudnia. Więc mówię mu: "12 grudnia". On na to: "Aha, ok, zapamiętam". Więc dalej ciągnę zabawę: "Jak możesz nie pamiętać, taka łatwa data- 12.12? Ja o Twoich zawsze pamiętam". Kazał mi powiedzieć kiedy ma urodziny i imieniny- powiedziałam bez wahania. Zrobiło mu się głupio. I mówię: "Tak naprawdę to nie mam 12, fajnie, że pamiętasz". Zezłościł się, powiedział, że mi dowód zabierze i sobie sprawdzi. Więc mu mówię, że 8. I znowu uwierzył. A ostatecznie wściekła powiedziałam, że 1 i nie życzę sobie prezentu od niego, niech mi nawet życzeń nie składa.
Zabrał mnie do Łodzi na megazakupy, żeby wypaść lepiej w moich oczach.
Hormony buzowały, ale i bez tego moja złość chyba jest usprawiedliwiona- po 2 latach nie znać daty urodzin swojej partnerki, gruba przesada
Ja mu na jego urodziny o północy duże ciastko dałam, z wetkniętą świeczką, odśpiewałam "Sto lat" i piliśmy winko.Jus1985, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
lanusia to nic moj maz rok po slubie jak sie go pytam czy wie kiedy mam urodziny on mowie ze wie i gada 24marzec a ja mu ze co !! 24 maj jak juz gadam przepraszal mnie i gada ze pomylil to z byla narzeczona wrrrr
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
Jus1985 wrote:A niech jedzie. Jak urodzę w tym czasie to nawet nie zadzwonie. Jak wróci to zobaczy
Można się przy Was uśmiać
Jus1985, Gosiaczek lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Witajcie Dziewczyny!
Co do tej sieczki z mózgu to się zgadzam.. To co ja ostatnio wyprawiam to przechodzi ludzkie pojęciewczoraj np. zwyzywałam M bo nie przyniósł mi herbaty z kuchni mimo, że go prosiłam. Wstałam, poszłam do kuchni, wróciłam do salonu, usiadłam i.... herbaty nadal nie miałam! Zapomniałam ją zabrać z kuchni
Poza tym wczoraj dzwoni do mnie klient (sprzatam mu w domu) i się pyta czy o nim zapomniałam... Przekonana, ze umówiłam się z nim na środę tłumaczę, że będę jutro. Okazało się, że w smsie napisałam, ze będę we wtorek myśląc oczywiście o środzie.. Masakra..
Poza tym śniła mi się dzisiaj MalutkaEve!!! Spotkałam Ją w DYSKOTECE!!! i zwyzywałam dlaczego się do nas nie odzywa, i że wszystkie dziewczyny się o Nią martwią..!!! Buahahahahahah
Tak się zastanawiam, jak ja Ją poznałam - chyba miała nick na czole wypisany
A więc apel - MalutkaEve odezwij się, bo już w snach mnie nawiedzasz
Jus1985, celia, MILA lubią tę wiadomość