Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was kochane,
widzę, że rozwijacie bardzo absorbujący mnie temat: wybór imienia. My kompletnie nie potrafimy się zdecydować. Wśród najbliższych znajomych aktualnie urodziło się sporo maluchów i część imion jest już po prostu zajęta.
Tak trudno jest znaleźć ładne imię dla dziewczynki, które równocześnie nie byłoby z topu listy najpopularniejszych.. (tu macie linka, może Wam się przyda: https://msw.gov.pl/pl/aktualnosci/11689,Lena-i-Jakub-to-najpopularniejsze-imiona-mijajacego-roku.html?search=8896121 ).
Początkowo chcieliśmy Milę, ale im bardziej o tym myślimy tym mniej nam się komponuje z nazwiskiem:/ Oj, nie jest łatwo..
MILA, trzymam kciuki i razem z resztą sierpniówek czekam na wieści:)
-
ninkapa, bo z dziewczynek to często chłopcy wychodzą
W drugą stronę rzadziej zdarzają się pomyłki.
MILA
Czekam na śniadanko, które przygotowuje mi teściowa, bo ja na dół nie schodzęZaraz Wam opowiem co mówił mój lekarz prowadzący na wizycie...
Walentynkowo Was całujęCamille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Witam Was dziewczyny
w poniedziałek byłam u gina ale nie dał rady wykonać USG prenatalnego bo powiedział że dzieciaczek zbyt mały bo miał tylko troszkę ponad 5cm, więc w poniedziałek idziemy znowu na dokładne pomiary. Co do płci to parę osób "na oko" stwierdziło że będziemy mieć dziewczynkę i tak się przyjęło że mówimy już do brzucha Michalinkaco prawda nam obojętnie czy dziewczynka czy chłopiec, więc jeśli okaże się że chłopczyk to będziemy musieli się przestawić na Stasia
-
Witam Was walentynkowo
Mila dawaj szybko znać co tam po badaniu! Trzymam kciuki!
A co do imion - u nas sprawa jest dawno przesądzona. Dziecko będzie miało imię po zmarłych teściach czyli Leon albo BasiaLanusia93, Macca, Gosiaczek, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja po sniadanku
moj maz wstal przede mna pojechal na zakupy zrobil mega wielkie sniadanie zastawiony prawie caly stol
dostalam kwiatki i zjadlam pierwsze w tym roku truskawki hehe
nawet smakowaly jak truskawki! Kocham mojego meza
Jestem mega najedzona i leze jak opity kleszcz
Lanusia pisz co gin powiedzial!
Mila czekamy na wiesci!Magda2013, Lanusia93, Ruda27, Paulia87 lubią tę wiadomość
-
Witam
A ja wlasnie pieke karpatke,jeszcze tylko krem i gotowe
Mila czekamy na wiesci co tam na prenatalnych.Ja mam dopiero 3 marca wizyte,ale mi sie dluzy
Co do imion to dla chlopca mial byc Mateusz-to moj maz wymyslal, mi w sumie tez sie podoba a ze ma byc podobno dziewczynka to nie wiem..nie mamy jeszcze imienia dla dziewczynki,moze Maja albo Oliwia. Nie wiem.
Czasami czuje takie jakies pukanie delikatne w brzuchu,nie wiem co to czy moze jelita czy dzidzia. Ciezko wyczucTez tak macie ?
-
Camille ja wczoraj w tesco widzialam truskawki,ale takie duze bomby
Ciekawe czy dobre,ale pewnie sztucznie pedzone.
Co do mowienia do brzuszka to ja tez czasami jakies glupoty gadam,nawet mowie mojemu mezowi zeby opowiedzial maluszkowi co tam w pracy sie wydarzylo. Albo puszczam piosenki w glosnikachPodobno wody plodowe przewodza fale dzwiekowe.
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Magda2013, może to już dzidziol
Wczoraj tak się zezłościłam i zaparłam, że leżałam przez pół godziny z ręką na brzuchu i przez 2 minutki czułam bobaska. No... tak mi się wydaje
Ale nie będę się jeszcze nakręcać, bo to takie delikatne wypychanie, pływanie, przesuwanie. Ale coś mi mówi, że to może być to
Tylko dopiję inkę i piszę o tym lekarzu.
Magda2013, Jus1985, Aggie lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyMagda no pewnie ze sztucznie pedzone te truskawki
ale w zime ja nie wybrzydzam hehe
Co do pukania- ja tez czuje takie dziwne przelewanie albo jakby banki pekaly ale takiego typowego kopa nie czulam wiec poki co nie traktuje tego jako ruchow bobaska bo pewna nie jestem.. ale moze juz niedlugo ..Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczynki
ja dzis walentynkowo zostałam obudzona sniadaniem do łózka i pieknym kompletem bizuterii... ahh ale ja kocham mojego mężusia
Wczoraj byliśmy na wizycie i wszystko u nas idealnie
lekarz mówi, że lepiej byc nie może
widzielismy nasza dzidzie ale nie chciala pokazac co ma miedzy nozkami
wiec czekamy dalej 3 tygodnie i moze sie wtedy dowiemy
Miłego dnia
ja uciekam robic tiramisu
Camille87, Lanusia93, Moni& lubią tę wiadomość
-
tak po spotkaniu z polozna byly tez inne babki zaawansowanej ciazy cwiczylismy oddechy i na pilce maly dawal znac o sobie non stop mnie szmyrał... za tydzien mam znowu przyjsc moze bedzie juz slychac bicie serca bo dzis za bardzo nie chcial pokazac bijacego serduszka
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
A ja 2 dni temu jadłam kluski z mrożonymi truskawkami
Więc USG mam za 2 tygodnie- 28.02. Do tego dnia mam leżeć, bezwzględnie leżeć, nie mogę nawet siedzieć przez 2 tygodnie. Mój krwiak zagraża dziecku, bo oddziela kosmówkę i owodnię. Jeśli mi się to wszystko będzie nadal oddzielało, oberwie się i stracę dzieckoNarysował mi wszystko, moją macicę, błony płodowe, szyjkę, wyjaśnił co gdzie się oddziela, jakie jest ryzyko, jak mam postępować. Ale zaznaczył, że nigdy nie ma stuprocentowej pewności, że ciążę donoszę, bo nawet przy leżeniu plackiem (co mi nakazał) mogę wstać do toalety o tej jeden raz za dużo.
Pozostaje tylko leżeć, brać leki i do szpitala jechać w wypadku żywoczerwonej krwi.
Przynajmniej mam cytologię dobrą- grupa I.
A co do seksu, bo kiedyś Was o to pytałam: przez te 2 tygodnie mam zakaz orgazmu i penetracji oczywiście. A jak na USG wszystko się będzie ładnie goiło, mam pozwolenie na orgazm
Oby wieści 28.02 były dobre... Rok temu 01.03 dowiedziałam się, że dziecko jest za małe i nie bije serce, a 08.03, że nie żyje.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 11:49
celia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJezu Lanusia to wszystko brzmi bardzo powaznie
Dbaj o siebie jak tylko bedziesz mogla...
To ze rok temu dowiedzialas sie ze dzidzia nie zyje rzutuje na obecny strach ale nie ma zadnego zwiazku z obecna ciaza, pamietaj!
Trzymam za Was kciukiLanusia93 lubi tę wiadomość